2015-2016 Eurocup Şampiyonu Galatasaray!

Normalde hayatımın en keyifli sezonu olabilirdi bu sezon.Bir sporsever olarak ve özellikle basketbol sever olarak gönül verdiğim takımın Avrupa kupasında son aşamalara kadar mücadele etmesi çok keyifli olurdu normalde.Şampiyon olsakta, elensekte son topa kadar keyfini çıkartırdım bu turnuvanın. Rakipleri izlemek ve muhtemel rakipleri takip etmek çok keyifli gerçekten. Ancak, bu şube son yıllarda öyle kötü yönetildiki hiç bir plan yok , ve takımın bu seviyede kalması için şu eurocup'ı kazanmaktan başka çare gözükmüyor.Kazanılmazsa ne olacağı belli değil.Bütçe mi düşecek Ergin Hoca'mı gidecek , bir yığın belirsizlik.İnanın maçları dahi izleyemiyorum doğru dürüst stresten ve gram keyif alamadım şu turnuvadan.Haftaya Bayern'i elesek , yarı finalde elenirsek seneye ne olacak sendromu başlayacak.Tuhaf bir durum özetle.

Real Madrid futbol takımı da transfer yasağı yiyecek kötü imajlari oldu basketboldaki A Lisansları iptal edilsin :D Ya da futbolda Barcelonali oyuncular vergi kaçırıp duruyor Barcelonanin imajı çizildi basketboldaki A Lisansı iptal edilsin.

Futbolla basketbolu karıştırıp biz herkesten iyiyiz bizi alsınlar demek gerçekten değişik bir bakış açısı.

Hala daha fenerin futboldaki şikesinden bahsediyorsunuz yahu o futbol tamamen ayrı bir branş orada ne halt ettiğinin basketbolda bir önemi yok. Öyle olsa dünya devi Bayerne verirler A lisansı unutun futbolu konumuz basketbol. Geçmişi ödüllendirmezden kastım kendi liginde o sezonki başarısını ödüllendirmez çünkü defalarca görüldü ki ligin sürpriz şampiyonları euroligde pek bir şey yapamıyor. Karşıyaka da en taze örnek.Çünkü o sürpriz şampiyonlar kadrosunu sonraki sene koruyamıyor bütçe yeterslizliğinden dolayı. Maccabi'nin geçmişi euroligde sürekli üst turlar şampiyonluklar F4'lar öyle bir geçmişi tabi ki göz önünde bulundururlar ama 3-5 sene daha saçmalarsalar bütçe düşürürseler onlara da bye bye derler. Fener Obradovicle çıkışa geçmese onları da postalayacaklardı büyük bütçelerine rağmen.

Uleb kendi kriterleirni daha önce de açıklamıştı zaten. Kendi içlerinde tutarsız davranmıyorlar. Daçka'ya yaptıkları torpilin sebebi de gelecekte büyük yatırımları yapacaklarına inanmaları , salon bile yaptı adamlar ciddiyetlerine inandırdılar. Senede 15-20 m euro düzenli yatırım yapacağına inandır bizi de alırlar kimseye özel bir gıcıklıkları yok.

Fener'in sadece futbolda şike yaptığını zannedenler var. Bir arayın bakalım basketbolda nasıl hakem ayarlamışlar.
https://fenerleaks.files.wordpress.com/2012/01/semihozson_recepankarali01_1.jpg

Ben nerede olursa olsun 99 (doksan dokuz) sayı yemeyi kabul etmiyorum. Kimse kusura bakmasın tamamen koçun suçu. Bilmiyorum kendisinde ne de olsa İpekçi de turu geçeriz rahatlığı var herhalde. Kenarda rahat rahat izliyor maçı.

Bir de mümkünse son top için mola filan almasın ya. Ne zaman bunu yapsa gözlerin kanıyor hücumu izlerken.

Herkes taraftara güveniyor ama bu deplasman kafasıyla (takım+koç) olası bir Gran Canaria eşleşmesinde ikinci maçın deplasmanda olması ciddi derecede etkiler.

Aziz Yıldırım denen kişisel hırsları her şeyin önüne geçmiş, Galatasaray nefreti gözlerini bürümüş mafya bozuntusu birinin başkanlık yaptığı kulübün her branşında şike olur!

Yari finalde Gran Canaria- GS ( varsayarsak ) bu seriyi kazananin sampiyonlugu kesin. Eger yari final oynarsak bu sefer ilk macin sahamizda olmasi buyuk avantaj. En azindan ilk maci 10-12 sayi farkla alirsak, ikinci macta tum takimin( doktor,malzemecisi dahil ) kafalarina bir sey dank ederde, daha ciddi deplasmanlarda maca asilma durumu saglanir.

Bayerni geçersek Gran Canaria gelecek ve ilk maç sahamızda olacak. Valla 20 sayı falan fark atamazsak işimiz zor. Takımın deplasman performansı düzeliyor mu derken dünkü maç hayal kırıklığı oldu. O yüzden bunu geçsek bile diğer turda ilk maçı evimizde oynamamız dezavantaj bence çünkü biz acayip takımız garip bir şekilde 15 sayı farkla gidip 16 da yiyebiliriz

"Münih'i eleriz. Finale çıkarsak 2.maç içeride yani kupa töreni Abdi İpekçi'de olacak, şampiyonluğu bırakma ihtimalimiz çok çok az" diyordum. Münih deplasmanı beklediğim gibi gitmedi ama ben yine de geçeceğimizi düşünüyorum Abdi İpekçi'de. Aksi olursa büyük hayalkırıklığı çünkü Münih'in adına bakıp aldanmamak gerek. BSL'ye gelse kolay kolay deplasman kazanamaz.

Canaria bugün kazandı, deplasmanda çekti fişi. Canaria maçı finalimiz olacak diyorum hala, umarım salı günü bir aksilik çıkmaz ve alırız +10 ile. Olası Canaria serisinde işler zor.

Bu Canaria takimi tam bir ic sahada aslan kesilen bir takim. Ne yapip edip ilk mactan 10 sayi ve ustunde kazanilmali..Bayern'den farkli bir basketbol oynayan duzenleri var. Yavas,kontrollu oyun en buyuk ozellikleri.Deplasmanda berbatlar..

Bu Canaria takimi tam bir ic sahada aslan kesilen bir takim. Ne yapip edip ilk mactan 10 sayi ve ustunde kazanilmali..Bayern'den farkli bir basketbol oynayan duzenleri var. Yavas,kontrollu oyun en buyuk ozellikleri.Deplasmanda berbatlar..

Aksine, erken yerleşmekten ve erken hücum etmekten hiç geri durmuyorlar. Ribaundu aldıktan sonra rakip sahaya çok erken gidiyorlar ve pozisyonu bulan atıyor. İç sahada hele temponun dozunu iyice artırıyorlar.

FIBA’nın Şampiyonlar Ligi’nin sunumuna beş gün kala, Euroleague 2016-17 sezonu için Euroleague takımlarını planlamayı bitirdi.
Euroleague’in Pazartesi günü kulüpler ve yerel liglerle Barcelona’da yaptığı toplantının ardından şu açıklamayı yaptı: “Katılımcılar, dört yerel ligin (Adriyatik Ligi, Alman Ligi, İspanyol Ligi ve VTB Birleşik Ligi) şampiyonlarının Turkish Airlines Euroleague’e direkt katılma hakkı olan B Lisansı alarak 11 A Lisanslı kulübe (Anadolu Efes Istanbul, CSKA Moscow, EA7 Emporio Armani Milan, FC Barcelona Lassa, Fenerbahçe Istanbul, Laboral Kutxa Vitoria Gasteiz, Maccabi FOX Tel Aviv, Olympiacos Piraeus, Panathinaikos Athens, Real Madrid ve Zalgiris Kaunas) katılmasına onay verdi. Eurocup şampiyonu da turnuvada yer alacak. Euroleague Basketbol ayrıca kulüplere ve yerel liglere turnuvanın muhtemel genişleme kriteri hakkında da bilgi verdi. Bu yapı, İspanya Ligi’nin B Lisans tahsisi hariç 2016-17 sezonunu kapsayacak. 2016-17 sezonu için bu yer wild cardla doldurulacak ve 2017-18 sezonunda ise İspanya Ligi’ne devredilecek”.

Benim halen Euroleague'nin seneye 16 takımlı olacağına dair şüphelerim var. EL yönetimi son dakikaya kadar 16 takımda ısrar edip, dışarda kalan iddialı takımları Eurocup'a çekmeye çalışacaktır. Ancak Ruslar başta olmak üzere, buna direten takımlar mutlaka olacaktır. Çünkü diğer tarafta önerilen projenin bir geleceği yok. ULEB takımlara "Gel sen 3 sene Eurocup'ta mücadele et" diyor. Peki 3 yıl sonra Euroleague'de takım sayısı artacak mı? Hayır... O zaman?..

16 takımlı ligde 4 İspanyol olması saçmalık. Rusya ya da Türkiye Ligine karşı biraz üstünlükleri olsa da bu kadar etkilememesi lazım. Son takımı 8'li eleme tarzında bir şey belirleyebilirdi.

Benim kaçırdığım bir nokta mı var yoksa Darüşşafaka 16 takımlı bu lige nasıl katılacak? 11 A Lisansı, 4 şig şampiyonu + Eurocup şampiyonu katılacak gözüküyor şu anda.