2015-2016 Eurocup Şampiyonu Galatasaray!

Sayın Hakan Demir bence siz objektif olmak isterken Galatasarayı 4.sınıf takım gibi gösteriyorsunuz, bugüne kadar takımla ilgili bir tane yaptığınız olumlu yorum görmedim ben. Sanırım bu kulüp 2 3 sene önce top 8 yapmadı her sene küme düşmeye oynuyor sizin yazdıklarınızı görünce kendimi Giresun ya da Telekomu tutuyor gibi hissediyorum. Kusura bakmayın ama dışarıdan görünen bu. Bu yaptığım yorum Euroligi hakediyoruz haketmiyoruz meselesiyle ilgili değil.

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben bizim özelimizde yazmadım bu yazıyı A lisans konusuna isyan edenlere yazdım.A lisansın temel mantığı budur hosumuza gitmese de organizasyonun devamlılığı ve kalitesi açısından önemli.Adamlar para yediğinden değil yüksek bütçenin uzun vadede başarıyı ya da seviyeyi istikrarlı hale getirdiği için bütçeye bakıyor. ( uleb rüşvet yemeyi de sever orası bir başka konu ).

Anlatmak istediğim şey şu. Eurolig seneye bu takım napar diye bakıyor bu seneki başarı veya başarısızlığınin karşılığini vereyim diye değil. Çünkü onlar seni beni onu oynatacagi sezonki durumuyla ilgileniyor.Tarafsız şekilde bakmak gerek olaya , bir tarafta senin başkanın bütçe seneye 3 m olacak derken diğer tarafta bu işte kararlı gözüken salon bile yapmış olan dacka varken onları alırlar seni değil .Organizasyonun sürekliliği ve sağlığı açısından mantıklı olan da bu diye düşünüyor adamlar.Sen finansal durumunu stabil yapmadan adamlara o güveni vermeden zor secilirsin.

Bunu söylemek yerine Ergin ataman gibi popülizm yapmak gerekiyor sanırım.Azizin fenerde yaptığı gibi UEFA bize düşman goy goyunu Ergin ataman da uleb için yapıyor. Bize düşman olan yok biz geçmişte yaşanan o ödeme takım dağılması rezaletinin açısını yaşıyoruz.

Burada euroligi benden daha fazla seven, benden daha fazla orada olmamızı isteyen yoktur ama bu iş olacaksa şimdilik Eurocupla olacak. Zaten artık lig sonuçlarını eleştirmiycem de dedim , diğer yollar bize kapalı ve buna göre hareket edip o kupayı almaliyiz

Ben bizim özelimizde yazmadım bu yazıyı A lisans konusuna isyan edenlere yazdım.A lisansın temel mantığı budur hosumuza gitmese de organizasyonun devamlılığı ve kalitesi açısından önemli.Adamlar para yediğinden değil yüksek bütçenin uzun vadede başarıyı ya da seviyeyi istikrarlı hale getirdiği için bütçeye bakıyor. ( uleb rüşvet yemeyi de sever orası bir başka konu ).
Anlatmak istediğim şey şu. Eurolig seneye bu takım napar diye bakıyor bu seneki başarı veya başarısızlığınin karşılığini vereyim diye değil. Çünkü onlar seni beni onu oynatacagi sezonki durumuyla ilgileniyor.Tarafsız şekilde bakmak gerek olaya , bir tarafta senin başkanın bütçe seneye 3 m olacak derken diğer tarafta bu işte kararlı gözüken salon bile yapmış olan dacka varken onları alırlar seni değil .Organizasyonun sürekliliği ve sağlığı açısından mantıklı olan da bu diye düşünüyor adamlar.Sen finansal durumunu stabil yapmadan adamlara o güveni vermeden zor secilirsin.

Bunu söylemek yerine Ergin ataman gibi popülizm yapmak gerekiyor sanırım.Azizin fenerde yaptığı gibi UEFA bize düşman goy goyunu Ergin ataman da uleb için yapıyor. Bize düşman olan yok biz geçmişte yaşanan o ödeme takım dağılması rezaletinin açısını yaşıyoruz.

Burada euroligi benden daha fazla seven, benden daha fazla orada olmamızı isteyen yoktur ama bu iş olacaksa şimdilik Eurocupla olacak. Zaten artık lig sonuçlarını eleştirmiycem de dedim , diğer yollar bize kapalı ve buna göre hareket edip o kupayı almaliyiz
Ergin Ataman düşmanlığından başka bir ortak nokta yok yazdıklarında. Fenevli misin anlamadım ki?) Populist yaklaşım dediğin şey Euroleague sisteminin anlamsızlığı. Sadece Ergin Ataman değil birkaç kulüp hariç hemen hemen herkes eleştiriyor Euroleague sistemini şu anda. İnternete yaz bak istersen konu çok taze çünkü) Ayrıca bize düşman olan yok da demeyelim başta Azize ve maşası Harun var. Çıldırıyorlar Ergin Ataman her galibiyet sonrası yumruğunu salladıkça.

.

Su dediğime herkes kizacak ama dacka o lige bizden daha fazla değer katar. Çünkü bir sene saçmalar iki sene saçmalar , bütçe doğru kullanıldığı andan itibaren final four hatta şampiyonluk adayı bir takım olabilecek maddi gucteler.Bizim bu ayarda maddi güce erismemiz lazım. Sonrası daha kolay

Aslında burada ne yapıldığı açıkca söylenmiş. İnternette,sosyal medyada,forumlarda birilerinin kızacağı seyleri bilerek ısrarla yazmanın literatürdeki karşılığını biliyoruz .Normal şartlarda tuttulan takımdan bağımsız olarak tüm forumlarda ve benzeri oratamlarda bunun yaptırımı da nettir aslında ama her nedense istisnai bir durumla karşı karşıyayız.

Bu arada ben Hakan beyin (asıl isminin bu olduğunu hiç sanmıyorum ) Fenerli olmağını hatta muhtemelen fanatik GS'lı olduğunu (en aZından benden fanatik mesela :) ) düşünmeye başladım.Zaten tam bir basketbol tutkunu olduğunuda anlamış olduk.Şimdi hepsini birleştirisek GS ve Basketbol aşığı sadede mevcut yönetim tarzından ve Atamandan haz etmiyor çok da aşina olmadığımız bir tanımlama olmadı sanki :)

Manchester United liginde ilk dörde giremeyince Uefa onlara sizin paranız var Şampiyonlar liginde oynayın demiyor, yada Real Madrid, futbol daki şampiyonlar ligi o yüzden güzel hakedenler katılıyor, Euroleague'deki gibi kimse gökten zembille katılmıyor, Eğer bu ligin şampiyonu katılmayacaksa ligde 4 yada 5. olsalar bile Efes ve fb katılacaksa, bizde bunu kabulleneceksek asıl o zaman yazıklar olsun! Yok Karşıyaka şampiyon olmuşta bu yıl ne olmuş komedi gibi laf, adamlar o bayıldığınız Efes ve fb yi ezerek şampiyon oldu, hakettikleri Euroleague katıldılar, eğer Euroleague avrupanın 1 numaralı kupası olarak kalacaksa, oraya hakedenler gidecek.

Şahsınıza söylemiyorum, ama benzeri bir oluşum futboldada konuşuldu, real, barca, bayern, manu gibi takımlarla beraber galatasarayında yeralacağı ayrı bir lig gündeme geldi. O zaman herkesin hoşuna gidiyordu şimdi ise farklı yaklaşılıyor burada bu konuya.
Olaya şu şekilde bakmak lazm, uefa daha mı aptal da çağırıyor ama el çağırmıyor yada tersi mi?
İkisinin birbirinden 180 derece farklı olduğunu görmek lazım. Birinde drpgbaları, sneijderleri, podolskileri, burakları, selçukları toplayan bir yıldızlar topluluğu diğer tarafta ise para ödeyemediği için oyuncuları kaçırıp değer verilen organizasyonlarına gençlerle çıkan bir takım var. Bence de orada olması gereken takım galatasaray ama bu haliyle değil.
Hepimiz çalışıyoruz yada işvereniz. Hangimiz sen beni terfi ettir ben o zaman çalışırım diyip terfi aldı yada böyle diyeni terfi ettirdi?

Aslında burada ne yapıldığı açıkca söylenmiş. İnternette,sosyal medyada,forumlarda birilerinin kızacağı seyleri bilerek ısrarla yazmanın literatürdeki karşılığını biliyoruz .Normal şartlarda tuttulan takımdan bağımsız olarak tüm forumlarda ve benzeri oratamlarda bunun yaptırımı da nettir aslında ama her nedense istisnai bir durumla karşı karşıyayız.

Bu arada ben Hakan beyin (asıl isminin bu olduğunu hiç sanmıyorum ) Fenerli olmağını hatta muhtemelen fanatik GS'lı olduğunu (en aZından benden fanatik mesela :) ) düşünmeye başladım.Zaten tam bir basketbol tutkunu olduğunuda anlamış olduk.Şimdi hepsini birleştirisek GS ve Basketbol aşığı sadede mevcut yönetim tarzından ve Atamandan haz etmiyor çok da aşina olmadığımız bir tanımlama olmadı sanki :)

Hakan'da sorun yok demirr in bir r si eksik başka da hatalı olan hiçbir şeyim yok.Sapına kadar da Galatasarayliyim.Bu yönetim anlayışını ve Ergin atamanı sevmiyorum diye fenerli mi olunuyor. Realist bir insanım ,reel gerçeklere göre konuşurum.Yabancı forumlarda hala maaş ödemeyen klüp olarak biliniyoruz herif soruyor McCollum maaşını alıyor mu bize skorer lazım diyor siritarak .İmajın bu hala avrupa basketbolunda.Ergin atamanin o popülist lafları daha tatlı tabi biz severiz milletçe haksızlığa uğruyoruz goy goyunu sınavdan bir gün önce çalışıp sınıf geçmeye çalışırız hep

.Başkan sezonun en kilit maçlarından birinin olduğu gün seneye bütçe dusuyor diyecek , koç eurolige atar yapacak. Daha fazlasına gerek yok zaten herşey ortada.

Euroleague mevcut formatı diğer takımların gelişmesine müsade etmiyor. Esas problem bu. Sen diğer kuluplere de üst düzey mücadele hakkı vermezsen hep aynı resim ortaya çıkar eninde sonunda. Oyuncular Euroleague takımlarını tercih ediyorlar haliyle. Daha iyi kontrat veren takım yerine Euroleague takımını seçiyorlar çoğunlukla. Dolayısıyla iyi oyuncular A lisanslı takımlara , A lisanslılar Euroleague'e. Hep aynı döngü. Düşünülen yeni sistemde, katılım hakkı elde eden yani liginde başarılı olmuş takıma 30 milyon € katılım parası verileceği planlanıyor. Bu miktar da çok iyi para hepimizin malumu. Dolayısıyla diğer takımların da şansı artacak. Yıllardır Uefa Şampiyonlar liginin de eleştirilen yanı da buydu zaten. Hep aynı takımlar hep benzer şampiyonlar.

Hakan'da sorun yok demirr in bir r si eksik başka da hatalı olan hiçbir şeyim yok.Sapına kadar da Galatasarayliyim.Bu yönetim anlayışını ve Ergin atamanı sevmiyorum diye fenerli mi olunuyor. Realist bir insanım ,reel gerçeklere göre konuşurum.Yabancı forumlarda hala maaş ödemeyen klüp olarak biliniyoruz herif soruyor McCollum maaşını alıyor mu bize skorer lazım diyor siritarak .İmajın bu hala avrupa basketbolunda.Ergin atamanin o popülist lafları daha tatlı tabi biz severiz milletçe haksızlığa uğruyoruz goy goyunu sınavdan bir gün önce çalışıp sınıf geçmeye çalışırız hep

.Başkan sezonun en kilit maçlarından birinin olduğu gün seneye bütçe dusuyor diyecek , koç eurolige atar yapacak. Daha fazlasına gerek yok zaten herşey ortada.
Maaşı ödenmeyen tek sporcular bizde değildi. Maaş ödenmeyen kulüp olarak biliniyoruz diye iftira da atma bence) Şikeci kulüp diye duydum avrupalıların ağzından fenev için ama galatasaray için dizlerimizin titrediği deplasman vb yakıştırmalar dışında pek bişey duymadım ben şükürler olsun :)

Burda herkes kulüp başkanını ve Atamanı eleştiriyor, hatta en sert şekilde eleştiriliyor. Fenerbahçe basketbol takımı da gerektiği kadar övgüyü alıyor, kimsenin gözü kör değil benim gördüğüm herkes kulübün durumunun farkında.Ne sizin çizdiğiniz profil gibi vasat bir kulübüz ne de Cska seviyesinde bir kulübüz. Burada Galatasarayı neden eleştiriyorsun diye tepki alanı da görmedim kaldı ki öyle olsa bu forumun ya da herhangi bir taraftar oluşumunun tadı tuzu eksik olur. X takım ve Galatasaray karşılaştırması yapıyorusunuz Gs mutlaka daha kötü oluyor. Ergin Atamandan nefret ediyorsunuz belli yenildiğimiz maçları ilgiyle bekliyorsunuz :)

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şahsınıza söylemiyorum, ama benzeri bir oluşum futboldada konuşuldu, real, barca, bayern, manu gibi takımlarla beraber galatasarayında yeralacağı ayrı bir lig gündeme geldi. O zaman herkesin hoşuna gidiyordu şimdi ise farklı yaklaşılıyor burada bu konuya.
Olaya şu şekilde bakmak lazm, uefa daha mı aptal da çağırıyor ama el çağırmıyor yada tersi mi?
İkisinin birbirinden 180 derece farklı olduğunu görmek lazım. Birinde drpgbaları, sneijderleri, podolskileri, burakları, selçukları toplayan bir yıldızlar topluluğu diğer tarafta ise para ödeyemediği için oyuncuları kaçırıp değer verilen organizasyonlarına gençlerle çıkan bir takım var. Bence de orada olması gereken takım galatasaray ama bu haliyle değil.
Hepimiz çalışıyoruz yada işvereniz. Hangimiz sen beni terfi ettir ben o zaman çalışırım diyip terfi aldı yada böyle diyeni terfi ettirdi?
Eğer Euroleague lig statüsü getirip her yıl 3 takım alt lige düşecek, 3 takımda üst lige çıkacak deseydi size katılırdım, buna itirazım olmazdı, ama çıkıp 16 takım seçtik, liglerinde ne yaptıkları umrumda değil, paraları ve bütçeleri oldukları sürece bu 16 takımla devam edeceğiz deyip, üstüne bide bu avrupa basketbolunun 1 numaralı kupasıdır diyorsa ben bunu kabul etmem, Galatasaray Spor kulübüde kabul etmemelidir... Bu ligin şampiyonu kim olursa olsun takım fark etmez Euroleague direk katılmalıdır...Ki şampiyonlar liginde Euroleague de olan A lisan B lisansı tarzı saçma statüde hiç olmadı olmazda, ULEB bir lig kurar, gerçek bir lig statüsü olursa kimse itiraz etmez...

Yalnız kabul edelim ki Galatasaray Erkek Basketbol takımının EL'e gidemezse gelecek sene hiçbir kupaya katılmayacağını açıklamak Sn.Atamanın işi değil. Kendisini severiz sayarız ama bazen çok heyecanlı açıklamalar yapıyor malesef.

VTB Liginin böyle bir oluşumu kabul etmesini anlayamıyorum. Kuban, Kazan ve Khimki'den sadece bir takımın Euroleague'de yarışacak olması onlara büyük haksızlık. Üç takım da Daçka'dan daha çok hak ediyor bana kalırsa.

VTB Liginin böyle bir oluşumu kabul etmesini anlayamıyorum. Kuban, Kazan ve Khimki'den sadece bir takımın Euroleague'de yarışacak olması onlara büyük haksızlık. Üç takım da Daçka'dan daha çok hak ediyor bana kalırsa.
Şahsen, bu 3 takım ile Daçka arasında ciddi farklar göremiyorum. Neticede hepsi para harcadıkları için Euroleague'de yer alan, bu lige ciddi manada sportif değer katmayan takımlar... Rusların Eurocup şampiyonlukları var, ancak Euroleague özelinde bir başarıları yok. Aradaki tek fark, Daçka'nın yatırıma daha geç başlamış olması...

Feneri veya efesi yenmek eurolig için kriter değil önemli bir olay da degil (zaten biz onlari bir kez yendik bir kez de yenildik )Geçen yıl da karşıyaka hem feneri hem efesi yendi eledi şampiyon oldu peki bu yıl nerde , eurolige gitti de noldu.Fener kupanın favorilerinden biri ,Efes de başarısız haliyle bile top8 i zorluyor yani gene belli bir standarttalar ama karşıyakanın koluna sepeti ilk turdan taktılar. Bu gibi ornekler pek çok kez yaşandı euroligde a lisans zaten bunun için var.Eurolig bu takim gelecek sene ne yapabilir diye bakıyor geride bırakılan sezonu ödüllendirme derdinde değil. Özel bir kurum ve kendi liginin kalitesini düşünüyor. Ayrıca fener ve Efes bu zamana dek harcadıkları nispetinde başarılı olamasalarda belirli bir istikrara sahipler.Bizim seneye butcemiz başkanın ağzından çıkan aciklamyaa gore 3 m.Daha ötesi var mi adam koçunun popülist atarina mi bakar klup başkanının açıklamasına mi.Nasıl anlatabilirsiniz ki adamlara bizim başkanın ciddiye alınacak birisi olmadığını. "Abi bunu ciddiye almayın siz bunun sözlerinin çoğu yalan zaten kongre de gondericez " mi diyeceksiniz.

Su dediğime herkes kizacak ama dacka o lige bizden daha fazla değer katar. Çünkü bir sene saçmalar iki sene saçmalar , bütçe doğru kullanıldığı andan itibaren final four hatta şampiyonluk adayı bir takım olabilecek maddi gucteler.Bizim bu ayarda maddi güce erismemiz lazım. Sonrası daha kolay

O halde Galatasaray, Kizilyildiz, Maccabi takimlar bosuna oynuyor bu ligte. Taraftar gucune sahip olan takimlar bu ligte olmazsa sirkten ligin sirkten farki kalmaz. Zaten Euroleague'nin kalitesi gunden gune dusuyor buda buyuk butce, kucuk butce farkini olabildigince kisiyor, bizim 7 milyon butceyle Euroleague takimlarinin yarisindan fazlasinda daha iyi pota altimiz ve 3 numara rotasyonumuz var. Dacka'yi da her sekilde maymun ederiz. Euroleague prestjini korumaya devam etmek istiyorsa taraftari olan kuluplerin uzerinde durmali, Sahenk, Ulker hatta Efes'in 10 sene sonra olacaginin garantisi yok ama Galatasaray'in, Kizilyildiz'in, Maccabi'nin, Olympiacos'un, PAO'nun var.

Şahsen, bu 3 takım ile Daçka arasında ciddi farklar göremiyorum. Neticede hepsi para harcadıkları için Euroleague'de yer alan, bu lige ciddi manada sportif değer katmayan takımlar... Rusların Eurocup şampiyonlukları var, ancak Euroleague özelinde bir başarıları yok. Aradaki tek fark, Daçka'nın yatırıma daha geç başlamış olması...

Sorun da o zaten, daha bu sene Avrupa ligine katılmış bir takımın yıllardır Avrupa'da olan takımlara takımlara üstünlük kurmasının bir mantığı yok. Bu oluşum büyük ihtimalle yıllarca devam edecek bu da demektir ki Daçka her sene katılacak. Bir sene bas parayı, sponsor ol, sonra gelsin yılda 4 milyon (konuşulan rakam bu) bunu aklım almıyor. Madem böyle olacaktı yıllardır ne kadar para harcadık basketbola. Hepsini biriktirip bu sene bassaydık parayı sponsorluğa ve takıma, ne de olsa yılda 4 milyon gelecek biz de 4-5 eklerdik 10 milyona çeyrek finali zorlayan takımlar kurardık gelecekte katılma garantimiz de olurdu.

Euroleague, en iyi taraftar yarışması yapan bir anket firması değil.

Ergin Ataman'dan umuyorum bu yıl Eurocup'u kazanınca daha sağlam bir yönetim şekliyle, daha sağlam bir bütçeyle Euroleague'de oynayacağız ve orda kalacağız demesini beklerdim ama şu açıklama ucuz şov ve popülizm'den başka bir şey değil.

Açın bakın Euroleague tarihini, 10 yılda 4 maç saha kapatma göremezsiniz. 1 yıl içinde 4 maçımız seyircisiz oynandı. Yani Euroleague bizim taraftarımıza bile hayran değil.

CSKA'yı yendik deniyor iyi güzel de CSKA'yı o yıl Bilbao'da yendi şimdi Bilbao, biz CSKA'yı yendik diye Euroleague'den hak iddaa etme lüksüne sahip mi?

Ben sene başında kadro kurulurken söylemiştim adam akıllı bir yapıyla gerekirse 2-3 yıl daha Eurocup oynayalım ama oyuncu kaçmasın, maaş sorunu olmasın, tribün olayları olmasın.

Kulüp başkanı denen zat bir Avrupa Kupası maçı öncesi çıkmış bütçede küçülmeye gideceğiz diyor biz de Biz Euroleague'i hak ettiğimizi düşünüyoruz. Çok enteresan.

Eurocup Final Four'u oynayan 3 takım Euroleague oynayacak, Euroleague'de son sırada olacak 3 takım ise Eurocup dense daha adaletli bir yapı olurdu bunun önerisi sunulmalı. Bu tarz ucuz şovlara karşıyım. Her zaman söylediğim gibi.

Furkan kardesim Euroleague sadece parasi olanin girebilecegi bir gece kulubude degil. Sahenk'in Dacka'si bunu sadece para odeyerek yapiyor, 4-5 senede iki kez top 16, bir kez top 8 yaptik, bu sezonda Eurocup'in en buyuk favorisiyiz. Ve hepsinde de tirnaklarimizla kaziyarak yaptik, birinde sampiyon olduk, birinde elemeden geldik. Dun kurulan takim hak ediyor, "siz" gelemezsiniz denmis arka sayfada. Densizlik.

Furkan kardesim Euroleague sadece parasi olanin girebilecegi bir gece kulubude degil. Sahenk'in Dacka'si bunu sadece para odeyerek yapiyor, 4-5 senede iki kez top 16, bir kez top 8 yaptik, bu sezonda Eurocup'in en buyuk favorisiyiz. Ve hepsinde de tirnaklarimizla kaziyarak yaptik, birinde sampiyon olduk, birinde elemeden geldik. Dun kurulan takim hak ediyor, "siz" gelemezsiniz denmis arka sayfada. Densizlik.

Abi zaten benim problemim daçka değil. Ben genelden bahsediyorum.

Toplantı yapılmış.11li çeteye ek olarak VTB,ABA,Alman ligi ve ACB'ye direk B lisans hakkı ve Eurocup şampiyonu diyor sadece önümüzdeki sezon için ACB kontenjanı yerine wild card olacakmış.Gelecekteki muhtemel genişlemenin kriterleri daha sonra açıklanacak gibi bir ibare var .Bu arada önümüzdeki sezon için toplam takım sayısı 16 olacak şeklinde direk bir ibare de yok aslında.

Bu durumda söz konusul ligleri dışarda bırakınca ortada bizim gibi arafta (ya da başaltı)gözüken bir takım kalmadığı içim birlikte hareket edebilecek bir takım da kalmadı.Alternatif organizasyon Eurocupdan da zayıf olmaya devam edecek.

Bir şekilde bu adamlarla anlaşmak zorundayız korkarım ama koparabildiğim en iyi anlaşmayı koparmalıyız gelecek sene EL'de olmak çok önemli eğer Finale çıkarsak muhtemel rakip Milano olacak olurda finalde kaybedersek Milanonun zatem A lisansı var EC kontenjanın finaliste verilmesini bile sağlamak çok önemli bu arada eğer UlEBe angaje olacaksak bizim de ligin yapısınjn değişmesi önemli lig birliği olmadığı için bizim lige kontenjan vermiyor adamlar mevzuat uygunsa bu işe önayak olmak mevzuat uygun değilse mevzuatı uygun hale getirmek için çabalamak lazım e UlEBin Türkiyedeki partnerleri de bu konuya eğilir artık bir zahmet

Bu arada toplantıya bız katılmışız ama Kuban katılmamış :) Kazan da katılmamış özel bir anlamı olduğunu sanmıyorum bu durumun ama dikkatimi çekti ayrca öyle üç yıllık Eurocup anlaşmasını gibi birsey yok sanırım,zaten söz konusu dört lige Eurocup için de üç kontenjan vermişler Türkiye dahil diğer ligler de takımları birebir muhattap alacaklarmış

As had been agreed at their previous meeting on January 27, Euroleague Basketball invited the clubs back in order to present additional details about the proposed competition system, structure and future evolution of both the Euroleague and Eurocup, as well as to discuss their role within the roadmap for growth of the Euroleague Basketball/IMG Joint Venture project that will feature 40 professional basketball clubs and will mark the start of a new era for basketball in Europe

Giriş paragrafı ; '27 Ocak'taki toplantıda kararlaştırıldığı gibi, Euroleague yönetimi, Euroleague ve Eurocup turnuvalarındaki kararlaştırılan sistem, yapı ve gelecek değişimleri tanıtmak için kulüpleri davet etti ve ayrıca Euroleague basketbol /IMG ortak girişimi ile planlanan, Avrupa basketbolunda yeni bir dönem başlatan ve 40 kulübü içerecek projenin büyümesi için yol haritasında , bu kulüplerin rolleri tartışıldı. '

Çok büyük bir işe girişti Euroleague ; ya batarlar ya çıkarlar bu işin sonunda . Çıkarlarsa da gerçekten IMG'nin asıl hedefi olan Euro-NBA kurulmuş olur. Ülke federasyonları tamamen dışlanmış durumda bu projede.Takım bazında bünyesine katmak istiyor kulüpleri. Planladıkları gibi giderse, nihai hedef 16 takımlı bir organizasyondan çok git gide büyüyen NBA tarzı bir organizasyon gibi gözüküyor . Yeterki biz , varolan problemleri aşıp yeterli bütçe ve tesisleri yapalım.Bir yerinden mutlaka gireriz bu organizasyona. Çok büyük bir kulübüz ve elbet vizyonu da büyük bir yönetim gelecektir başa. Ancak, şimdi bu organizasyon şemasının dışında da kalmamak lazım.İmzalar gelmeye başladığı zaman taraflar arasında mutlaka hukuki ve fiili bir bağ oluşacaktır.Bu tabiki Kutay Hocamın söylediği gibi körü körüne bir imza olmamalı . Maksimum fayda ve imtiyazlar elde edilmeli bu yapılırken.