2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Galatasaray Liv Hospital ile yeniden anlaşan Ergin Ataman Basketfaul'e verdiği demeçte, "Galatasaray Türkiye'nin en büyük markası. Kulübümde kalmak için fedakarlık yaptım, kalmak isteyen oyunculardan da fedakarlık bekliyoruz." dedi.
Ataman sadece Sinan Güler'in kontratının devam ettiğini belirtti ve "6-7 milyon dolar oyuncu bütçesi olan bir takım kuracağız. Bu para iddialı bir Galatasaray için yetebilir." diye konuştu.
Ataman şöyle devam etti:
"Belki çok büyük bütçemiz olmayacak ama düzenli ödemelerle oyuncular daha mutlu olacak. Ben Galatasaray'da kalmak için ciddi bir fedakarlık yaptım, devam etmek isteyenlerden de fedakarlık bekliyoruz. Sinan Güler dışında kontratı devam eden oyuncumuz yok.
Euroleague ve Eurocup için wild card adayıyız. Bu konudaki girişimlerimiz devam ediyor. Euroleague'nin Galatasaray'ı dışarıda bırakmak isteyeceğini sanmıyorum. Galatasaray kulüp bazında Türkiye'deki en büyük marka. Son 3 yılda sadece son yıl ekonomik sıkıntı çektik, öncesinde Türkiye'de şampiyon olduk. Euroleague maziye bakar, özellikle son 3 yılı baz olur. Bu bakımdan Galatasaray'dan vazgeçeceklerini düşünmüyorum."

O isimlerden en çok delaney i isterim yeri geldiğinde skor patlaması yapabilecek bir oyuncu . Erceg indirime gitmiş carter da kaliyormus birde sinan Göksenin ege nin yeri garantiymis Türk olarak

Galatasaray gibi bir markanın basketbol bütçesi 10 milyon eurodan bilemedin 10 milyon dolardan düşük olmamalı ama artık olan oldu,Can topasakalın bir yıl genç bir takım kurmak istiyoruz sözü de bunun habercisiydi.neyse olan oldu bundan sonra tarihin en büyük sponsorluk anlaşması diyip taraftarı kandırmamak lazım

Oyuncu bütçesi 6-7 milyon dolar olan bir takım gayet iyi bir kadro kurup şampiyonluğa oynayabilir ama işini bilen profesyonel bir ekiple bu mümkün..

Bundan sonra ricam oyuncu bütçesi 6 ise 6 7 ise 7 ama 1 lira fazla harcanıp BÜTÇE açığı yaratılmasın maalesef ki ergin atamana en az güvendiğim nokta bu,yeni sezon adına hayırlı olsun.

Bu bütçeyle iyi takım kurmak biraz daha emek ister,menajerlerin kucağında olmamayı ister,o Yüzden de inşallah Hayırlısı olur.yabancılarda ekstra seçici olmak gerekir,ABD'li oyunculara yönelmek bu bütçelerde daha faydalı olacaktır.almanya ligine,Eurocup takımlarına,nbdl ve ncaayi daha yakından incelemek gerekir.umarım böyle bir bütçeyle erceg ile kontrat uzatmak gbi bir hata da yapmayız

Ataman'ın kalması ve bütçenin belli olması sevindirici. Umarım aklı başında bir kadro kurulur. Tahmin ettiğim gibi Dursun Özbek bütçe konusunda kelime oyunu yapmış.

eyup.png

Bir ay önce yaptığımız kadroları değiştirme zamanı geldi ozaman. Bu arada hackett langford delaney samuels j.jones dan sadece samuels gelir gibi diğerlerini bu bütçe kaldırmaz.

Yıllardır sezona Arroyo gibi müthiş bir guard ile başlayıp maç içindeki direksiyonu da ona veren Ataman, bu sezon tercihini nasıl yapacak, nasıl bir sistem kuracak merak ediyorum doğrusu. İnşallah geçen seneki hataları yapmayız, yine çok iyi bir kadro mühendisi olduğunu gösterir koç..

akıllı harcanırsa çok iyi bir bütçe 7 milyon dolar diye küçümsemeyin.
benim tek beklentim olmayan para harcanmasın huzur bozulmasın yine elaleme rezil olmayalım başka birşey değil.
Galatasaray takımı zaten CC zamanında olduğu gibi kenetlenip yine hedefini kovalar.

Hackett-Diot(Wanamaker)-Nikolov
Kuric(Janning)-Sinan-Göksenin
Brooks(Marko-Kalinic)-Serhat(Birkan)
Erceg-Barış Hersek(Orhan)-Ege
Mejri-Sertaç

7.yabancıya hiç gerek yok bu kadar düşük bütçe olduğu için.
Carter'a bu yüzden gerek yok.
6 karakterli, kaliteli ve iyi yabancı olsun yeter.
Gerekirse daha sonra 7.yabancı oyuncu kadroya dahil edilebilir.

Kerem Gönlüm ve Ender Arslan'a teşekkür edilip yollar ayrılmalıdır.

Guard pozisyonuna 2 yabancı oyuncu bence çok iyi hamle olur. Gerekirse 3.isim olarak Nikolov kalabilir.

Yerli isim olarak 3 numaraya Serhat ya da Birkan düşünülebilir.
Hatta Emir'in Ülker de mutsuz olduğu haberleri vardı.
Emir ile Ergin Hoca iyi anlaşıyorlardi.
Ergin Hoca ikna edebilirse ve bu mumkunse şahsen ben Emir gibi 1-2-3 hatta 4 oynayabilecek bir oyuncuyu kadroda görmek isterim. Hemde yerli olarak.

Pota altında Kerem Gönlüm ile devam edilmemeli ve yerine Barış Hersek kadroya dahil edilmeli.
Barış olmazsa Orhan Haciyeva da düşünülebilir.
5 numara içinde yerli olarak aklıma bir tek Sertaç geliyor.

Sinan, Ege, KG, Carter ve Erceg kalacak haberleri var.
Marko'ya teklif gitmiş.
Bakalım önümüzde ki günlerde neler göreceğiz ?

Dursun Özbek demek ki sponsorluk kısmını abartmış.

Neyse Ataman'ın kalması, bütçenin belli olması ve ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız önemli. Parayla başarı gelse CSKA ile FB Ülker her sezon at koştururdu. Mühim olan doğru planlama.

Resmi açıklama gelse de rahatlasak.

Ünal Aysal'la yakın olmasından anlayabilirdiik şişirmeci birisi oldugunu.

Hackett-Diot(Wanamaker)-Nikolov
Kuric(Janning)-Sinan-Göksenin
Brooks(Marko-Kalinic)-Serhat(Birkan)
Erceg-Barış Hersek(Orhan)-Ege
Mejri-Sertaç

7.yabancıya hiç gerek yok bu kadar düşük bütçe olduğu için.
Carter'a bu yüzden gerek yok.
6 karakterli, kaliteli ve iyi yabancı olsun yeter.
Gerekirse daha sonra 7.yabancı oyuncu kadroya dahil edilebilir.

Kerem Gönlüm ve Ender Arslan'a teşekkür edilip yollar ayrılmalıdır.

Guard pozisyonuna 2 yabancı oyuncu bence çok iyi hamle olur. Gerekirse 3.isim olarak Nikolov kalabilir.

Yerli isim olarak 3 numaraya Serhat ya da Birkan düşünülebilir.
Hatta Emir'in Ülker de mutsuz olduğu haberleri vardı.
Emir ile Ergin Hoca iyi anlaşıyorlardi.
Ergin Hoca ikna edebilirse ve bu mumkunse şahsen ben Emir gibi 1-2-3 hatta 4 oynayabilecek bir oyuncuyu kadroda görmek isterim. Hemde yerli olarak.

Pota altında Kerem Gönlüm ile devam edilmemeli ve yerine Barış Hersek kadroya dahil edilmeli.
Barış olmazsa Orhan Haciyeva da düşünülebilir.
5 numara içinde yerli olarak aklıma bir tek Sertaç geliyor.

7 milyon dolarlık bir bütçe var ben bu bütçeyi ERgin Hoca'nın mantıklı kullanacağından eminim o yüzden devre arası için 7. yabancı hakkını saklayacaktır diye düşünüyorum.
Şampiyon oldupumuz sneki gibi savasçı savunması üst düzey bir takım olmalı.

Markoya teklif olacakmış sanırım

Şampiyon olduğumuz sene sonradan gelip fark yaratan oyuncumuzdu ve takımın en iyi sutorüydü bütçemiz bu sene sampiyonluk senesiyle yarı yarıya hemen hemen inşallah ikna edebiliriz.
Diebler da olabilir Marko'nun yerine savasçı iyi svunmacı iyi şutor. HEm maliyetide yarı yarıya falan olur.
Bu arada hersene üstüne koyarak daha yüksek yüzdeyle 3 lük atmış dikkat çekerim.

Olympiakos tarzı fazla para harcamadan iyi oyuncular bulma yoluna gitmeliyiz. Ben koça güveniyorum. Bir de Allah rızası için savunma da yapalım bu sezon. Öyle elini kolunu sallayan penetre edemesin.

Marcus Williams PG için düşünülebilir. Her ne kadar dengesiz bir adam olsa da Ataman'la birlikte performansı yükselecektir. Micov ya da Marko'dan biri 3 için ideal olur. O olmazsa Kuban'dan krunoslav Simon'a yönelelim.

Carter ve Erceg kalacak gibi.

Shane Lawal gelse Ndong etkisi yapabilir bizim için.

Ayrıca Manny Harris'i de 6. yabancı olarak kadroya katabiliriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...