• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Semih'i pivota alip Marko'yu iki numaraya getirsek keske.

Umarim Fb ulker'e gitmez hepimiz severiz Marko pasayi.
 
Lasme de geldi gözüyle bakabiliriz sanırım artık. Pao oraya Omic'i almış.

B.Schilb
V.Micov
S.Lasme
G.Caleb

bunların yanına 1 yabancı pivot, ve yabancı oyun kurucu gelecektir. Oyun kurucu için umarım Hodge'dan iyisini bulabiliriz.

PG: Transfer-Şafak
SG: Sinan-Göksenin
SF: Schilb-Micov
PF: Caleb-İzzet-Ege
C: Lasme-Transfer-Dusan/Semih

gibi bir kadro oluşacak sanırım.


Eğer bütçe 6m civarını aşmayacaksa (tamamen uydurumsal ve resmi olmayan rakamlara göre) 1 numara ve diğer uzun transferi için 1,5 m civarı bir bütçe kalıyor. Ya bütçe esnetilecek ya da 2. pivot için biraz ucuza kaçılacak. Çünkü bu şartlarda istenilen standartlarda bir pg için minumum 1m dolar (hatta muhtemelen biraz daha fazla) bütçe ayırmak gerekiyor.
 
Eğer bütçe 6m civarını aşmayacaksa (tamamen uydurumsal ve resmi olmayan rakamlara göre) 1 numara ve diğer uzun transferi için 1,5 m civarı bir bütçe kalıyor. Ya bütçe esnetilecek ya da 2. pivot için biraz ucuza kaçılacak. Çünkü bu şartlarda istenilen standartlarda bir pg için minumum 1m dolar (hatta muhtemelen biraz daha fazla) bütçe ayırmak gerekiyor.

Safak 200
Sinan 700 - Goksenin 200
Schilb 600 - Micov 650
Green 600 - Izzet 200 - Ege 50
Lasme 1

Oyuncu butcesi 7 milyon olacak aciklandi. 2 yabanci + 1 yerli icin yada 3 yabanci icin 2.5 milyon dolar civari butce kaliyor bu durumda.
 
1 Oyun kurucu ile 1 yabancı pivot takviyesi yapılmalı. Oyun kurucuya ben Walter Hodge olacak gözüyle bakıyorum. Pivot içinse birkaç aday var,sıralama yapmak gerekirse Begic-Bourousis'e gidilmeli,olmazsa Golubovic veya Stimac düşünülebilir. Tabi bunu yaz liginden bir oyuncu bakmadığımızı düşünerek yazıyorum.

Şimdi geriye 1 transfer yapacak bütçemiz daha kalıyor,bu yerli mi yabancı mı olmalı? Bence 7. yabancıya gidilmeli.Çünkü ortada fark yaratacak bir yerli kalmadı,30 maçın 5'inde iyi oynayacak,oyuncu dinlendirecek diye Semih'e o kadar para dökmeye gerek yok.

7. yabancı için ise 300-400 bin dolar bandına oynayacak Rowland hamlesi gelebilir aslında. Hem savunma,hem şut tehditi konusunda iyi bir isim Rowland,7. yabancı olarak iyi bir transfer olur. Yani kadro;

Hodge-Şafak-Rowland

Sinan-Göksenin

Micov-Schilb

Green-İzzet-Ege

Lasme-Begic(Bourousis)
 
Green ve Shilbe çok daha az vermişizdir diye düşünüyorum.Lasme gibi F4 adayı bir takımın talip olduğu bir oyuncuya değerinin üzerinde ücret vermiş olabiliriz ama Green ve Shilb için böyle bir durum yok bizden iyisini bulacak oyuncular değil.Piyasa değerleri ne ise ancak onu vermişizdir hatta en fazla onu. Green bir önceki sezon performans zirvesini Sasaride yaptı ama geçen sezonu vasat geçirdi.Malaga bu sezon çok daha sağlam kariyeri olan Hendrixe 450 bin euro verdi demek ki geçen sezon Green en fazla 350-400 bin avro almıştır bu sezon aynı ücreti beklemesi gerçi olmaz 400 bin dolar civarı vermişizdir bence (Geçen sezon bir önceki sezonu iyi geçiren Nolana 500 bin dolar Aradoriye 250 bin euro vermiştik) .Benzer şekilde Schilb son birkaç sezonu Fransız takımlarında ve Kızılyıldızda geçirdi .Fransada bütçeler malum belkş bir iki isnisna dışında en pahalı oyuncular 250 bin avro civarı kızılyıldızda iyi yabancılaruna ancak o kadar verebiliyor.Geçen sezonu iyi geçirdi diye bu sezon piyasası 300 bin euro olsun hadi bilemedin 350 bin euro olsun.Schilb+Green'e toplam 700-800 bin dolar verdiğimizi tahmin ediyorum.

Geçen sene Eurocup takımı olan karşıyaka Litvanya ligi MVPsi Palaciosa yıllık 250-300 bin dolar vermişti .Fransa liginde bireysel olarak iyi bir sezon geçşren DJ'i de yıllık 300 bin doların altında bir ücret verdikleri konuşuluyordu
 
25-1s109-willis-300x300.jpg

F.A hala ..Benim hala umudum var.
 
Semih'i pivota alip Marko'yu iki numaraya getirsek keske.

Umarim Fb ulker'e gitmez hepimiz severiz Marko pasayi.

Semih çok duygusalsın yahu :)
Malesef Marko'ya şu anda ihtiyaç yok.
Eğer Schilb alınmamış ya da Marko daha önce serbest kalmış olsaydı Ergin Hoca zaten Marko'yu isterdi ama malesef işte.
Tabi bende senin gibi inşAllah Ülker'e gitmez ümidindeyim.
 
Semih en nefret ettiğim basketbolcudur.Bir ara o kadar kinlenmiştim ki kendisi benden yaklaşık 25 cm uzun olmasına rağmen sokakta görsem sataşmayı düşünürdüm.Bu tarz durumlara çok takılmamak gerekir.Önemli olan takımın başarısıdır.

Şu an da Semih 'in bize gelmesi elimizi son derece kolaylaştırır.Bu sayede Schilb, Micov, Sinan ve oyun kurucudan oluşan 4 kişilik ana kısa rotasyonumuza 5.'yi ekleme şansı elde edebiliriz.

Mesela Huertas ve zaman zaman 1'e kayabilecek, düşük maliyetli DeVries transferiyle son derece etkili bir kısa rotasyonumuz olur.

Ayrıca Semih - Lasme kombinasyonu da hiç fena durmuyor.Begic ile Semih arasında kalite anlamında fark göremiyorum.İkisi de benzer katkılar verir
 
Keşke kime ne verdiğimizi ne kadar bütçemiz kaldığını bilebilsek çok iyi olurdu.
Bence 7m dolar çok çok iyi bir bütçe bu bütçeyle yarıştığımız her kulvarda başa oynayabiliriz ki eğer doğru kullanılırsa.
 
Shipp hem ortalama oyuncu hem de mevki olarak uygun değil.Galatasaraydan sonra TT bile sözleşme uzatmadı,Brose 2-3 maçta fesh etti vs
Orta altı seviyelerin topçusu

Kesinlikle sana katılmııom bizde yaptıgı katkıları unuttun galiba
 
Ne kadar doğru bilmem ama açıkçası Huertas ismi beni heyecanlandırdı.Huertas için 1'e kadar çıkılabilir.Harika bir transfer olur bizim için.
 
Basketdergisi'nin özel haberine göre Huertas için resmi teklifimizi sunmuşuz...
 
Söylentilere göre Huertasa 750 bin dolar teklif edilmiş.
 
Eurocup seviyesi için Huertas'tan iyisi imkansız zaten.
Lasme'yle beraber bir de Holman falan alınabilirse oldukça iyi rotasyon olur.Benim şahsi fikrim zayıf halka Caleb Green gibi.Gerektiği dakikalarda Lasme-Holman yapılır uzunlar
 
Huertas, Micov, Caleb, Schilb, Lasme ve Holmen yazmış eyüp abi.. Harika hamleler olurdu hepsi keşke olsa
 
Huertas keske gelse. Inanilmaz kotu bir sezon gecirdi. Her mac kotu oynadikca seneye bize duser mi diye dusunmedim degil. Takim ici rolu iyi secilirse eski gunlerine donmemesi icin sebep yok.
 
Transfer konuusnda bu sezon gayet ketumuz bitti bitecek durumda olan Lasme konusunda bile hemen tüm haberler Yunan kaynaklı idi nasıl oldu da teklif ettiğimiz ücrete kadar sızma oldu acaba biraz garip geldi bana
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst