• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bobby dixon gelmez onu unutalım KSK ya buy out ödememiz gerekir adam şampiyonluğa götürüyor takımını, 25 milyon euroluk bütçemiz falan olsa parayı basıp alırız belki derim ama öyle bir durum da zaten yok.
Hackett bizim takıma uyar Ataman ile çıkış yakalar mutlaka denemeliyiz.

Dixon'ın sözleşmesi bitti. Yani buy out ödemeden alabiliriz.

Sarıı-kırmızılıların basketbol şubesini bu sezon zor günler bekliyor. Genel borç 4.5 milyon dolar. Domercant’in 450 bin doları ödenmediğinden transfer yasağı var. Erkek takımının 3 aylık, kadın takımının 2 aylık maaşı içerde. Ayrıca ödenmeyen şampiyonluk primleri var. yani potada 10 milyon dolar ödeme yapılmadan gelecek sezon için harekete geçemiyor.

Şöyle bir şey var ne kadar doğru bilmiyorum.

ksk bırakmaz bence dixon ı
bir de şampiyon olurlarsa pınar bastırır parayı ;)

Oyun Kurucu: Alex Renfroe, Nemanja Nedovic, Bobby Dixon, Mike James, Darius Adams

Şutör Guard: Ryan Thompson, Jamar Smith, Ryan Toolson, Scotty Hopson

Uzun Forvet: Jeff Brooks, Joe Alexander, JJ Johnson, Kenny Gabriel

Pivot: Shane Lawal, Samardo Samuels, Trevor Mbakwe, Sharrod Ford, Mouphtou Yarou, OD Anosike

Yerli Kısa: Barış Ermiş, Şafak Edge, Can Altıntığ

Yerli Uzun: Samet Geyik, Sertaç Şanlı, Dusan Cantekin

Bende tam bu başlıkta Redding gibi Renfroe'nun da hakkı verilmiyor yazacaktım. Başarılı tercihler var özellikle Jamar Smith'in Ataman'ın radarında olduğunu düşünüyorum.OD Anosike'ye itirazım var 2 yıldır oyununa çeşitlik sağlayamadı , istatistik kağıdında aldığı ribaundlarla hep önde olmasına rağmen klasik İtalya liginden çıkan uzun olamadı bir türlü. Jeff Brooks'u bu topraklarda izlemek isterim ama bizde izlemek ister miyim bilmiyorum.Uzun forveti biraz daha çeşitlendirebiliriz Moermann eklenebilir mesela. Öncelikle guardımızı ve oyun planımızı belirleyip ona göre tercihlerde bulunmak gerekiyor. Guard/Combo Guard/ Şutör Guard ı bir paket gibi düşünüp inşa ettiğimiz oyunun üzerine uzunlar kurmak daha mantıklı.

Bende tam bu başlıkta Redding gibi Renfroe'nun da hakkı verilmiyor yazacaktım. Başarılı tercihler var özellikle Jamar Smith'in Ataman'ın radarında olduğunu düşünüyorum.OD Anosike'ye itirazım var 2 yıldır oyununa çeşitlik sağlayamadı , istatistik kağıdında aldığı ribaundlarla hep önde olmasına rağmen klasik İtalya liginden çıkan uzun olamadı bir türlü. Jeff Brooks'u bu topraklarda izlemek isterim ama bizde izlemek ister miyim bilmiyorum.Uzun forveti biraz daha çeşitlendirebiliriz Moermann eklenebilir mesela. Öncelikle guardımızı ve oyun planımızı belirleyip ona göre tercihlerde bulunmak gerekiyor. Guard/Combo Guard/ Şutör Guard ı bir paket gibi düşünüp inşa ettiğimiz oyunun üzerine uzunlar kurmak daha mantıklı.

Tahminim ve bütçe gereği koşan, ıso101 oynayan, atlet ve match up sorunu yaşatan bir takım olacağız. Çok fazla sete set ve düşük tempoda olmayacağız gibi duruyor. Renfroe kesinlikle bu sistemin oyun kurucusu olmak için yaratılmış bir adam. Çok büyük maaş talebi de olmayacaktır. Bayern istiyormuş ondan önce mutlaka kapmalıyız. Aynı zamanda çokta iyi bir savunmacı kendisi. Carter kalacağı için iki numarada daha skorer bir kısa almalıyız diye düşünüyorum. Ryan Thompson ve Jamar Smith ilk iki adayım kesinlikle Özellikle Sinan'ın çıkılını bu sene ödüllendirmeli ve guard&combo&skorer üçgeninde ki combo rolünü ona vermeliyiz. Skorer kısayı benchten getirerekte maç başında yakalanan momentumu değiştirme veya koruma açısından bir esneklik sağlayabiliriz. Özellikle Jamar Smith benchten gelip skor atma konusunda Avrupa'nın en iyilerinden biri olabilir. 4 numarada bence atlet ve potaya gidebilen bir isim almalıyız. Bu noktada Ergin hocanın şutör 4 numaralara hayran olduğunu biliyorum ama biraz esnetmeli oyun sistemini ve ilk önceliği atletizm olan bir 4 numara almalı bence. Çünkü run&gun sisteminde koşan sahayı hızlı kat edebilen 4 numaralar oldukça fark yaratıyor. (Randle&Maccabi örneği) Jeff Brooks özellikle istediğim oyuncu çünkü inanılmaz bir profesyonel. Takımın ne ihtiyacı varsa onu yapıyor ve çokta iyi bir savunmacı. Sayı ortalamaları düşük gibi gözüküyor ama Sassari sisteminde çokta top düşmüyor ona. Bir önceki Caserta senesinde gerektiğinde skorer olabileceğini de kanıtladı bana kalırsa. Pivot içinde Anosike özelinde yazayım baya uzun oldu post okurken sıkmayalım kimseyi. Anosike inanılmaz ribaundçu bir isim. Ben pivot rotasyonunu iki yabancı şeklinde geçmemiz gerektiğini düşünüyorum bu yüzden bir pivot Ford, Samuels, Yarou gibi post oynayabilen daha ince işleyen bir isim, diğeri ise ribaundçu, sert savunma yapan net ribo çekip takımı hızlı hücuma kaldırabilecek ve koşacak bir isim olmalı. Bu yüzden ikinci tip pivot için Anosike olabilir dedim maliyeti de oldukça düşük çünkü.

Türkiye liginden bir takıma giderse yine belli bir ücret ödenecek ksk'ya.

Geçen sene yapılan değişiklikle ocak ayından itibaren yapılan transferlerde sözleşmesi biten yabancı için buy out zorunluluğu ortadan kalktı.

Bobby Dixon - Jamar Smith
Carlon Brown - Sinan Guler - Kris Nikolov
Markoishvili - Serhat Cetin
Jeff Brooks - Baris Hersek - Ege Arar
Trevor Mbakwe - Esteban Batista

Yanilmiyorsam Furkan, Carlon Brown'in bir sakatlik yasadigini soyledi eger ciddi bir problemi varsa Carlon Brown gibi 2 numara icin oversize atletik, sutu ortalama ustu biri bakilabilir.

Bobby Dixon - Jamar Smith
Carlon Brown - Sinan Guler - Kris Nikolov
Markoishvili - Serhat Cetin
Jeff Brooks - Baris Hersek - Ege Arar
Trevor Mbakwe - Esteban Batista

Yanilmiyorsam Furkan, Carlon Brown'in bir sakatlik yasadigini soyledi eger ciddi bir problemi varsa Carlon Brown gibi 2 numara icin oversize atletik, sutu ortalama ustu biri bakilabilir.

Jamar Smith oyun kurucu değil iki numara. Carlon Brown yerine onu yazıp, back up oyun kurucu olarak yerli bir isimle anlaşırsak bence çok iyi bir kadro.

Bu arada Ufuk Sarıca Dixon ile de uzatmaya yakın olduklarını söyledi.

Dixon eğer devşirilirse Türk statüsünde oynayabilecek mi? Bu konuda okuduğum yorumlar geçen yıl yapılan değişiklik nedeni ile oynayamayacağı yönünde ama TBF sitesinde ki 2014-2015 yarışma yönergesinde şöyle bir madde var:

Aşağıda tarif edilen doğumdan başka bir yolla sonradan TC vatandaşlığına geçmişsporculardan ümit, genç ve yıldız takımlarından yetişme şartı aranmaz ve bu sporcularBasketbol 1. Liglerinde Türk sporcu statüsünde sözleşme imzalayabilirler. Ancak bir takımınkadrosundaki bu tip sporcuların sayısı biri (1) geçemez.

a. 2012-2013 sezonu ve daha önceki sezonlar için geçerli ilgili yönerge hükümlerikapsamında hali hazırda ümit, genç ve yıldız takımlarından yetişme şartı aranmazhakkını kazanmış sporcular.
b. Türk A Milli basketbol takım kadrosunda yer almış sporcular.

Yani bu maddeye göre 2012-2013 sezonu sonrası Türk vatandaşlığına geçen oyuncular, Türkiye alt yapısında yetişmemişse yabancı sayılıyor ama milli takımda oynarsa (bu şart için tarih belirtilmemiş,yani şu tarihten önce milli takımda oynamış olması gerekir dememiş) Türk sayılıyor. Bu durumda devşirilen oyuncu bu yaz milli takım kadrosunda olacağına göre Türk statüsünde oynaması gerekmiyor mu?

Ufuk Sarıca'da türk sayılacak demiş galiba. Tekrardan anlaşmaya yakınlarmış ayrıca Dixon'la.

Eğer Dixon Türk olacaksa kesinlikle almalıyız. Onu alırsak bir de yabancı oyun kurucuyla iyi bir rotasyon olur.

Jamar Smith oyun kurucu değil iki numara. Carlon Brown yerine onu yazıp, back up oyun kurucu olarak yerli bir isimle anlaşırsak bence çok iyi bir kadro.

Bu arada Ufuk Sarıca Dixon ile de uzatmaya yakın olduklarını söyledi.

Carlon Brown ve Jamar Smith farkli ozellikli oyuncular, Jamar Smith'i daha cok sutor olarak kullanabiliriz bu rotasyonda.

Carlon Brown ve Jamar Smith farkli ozellikli oyuncular, Jamar Smith'i daha cok sutor olarak kullanabiliriz bu rotasyonda.

Farklı tipte oyuncular biliyorum zaten Jamar Smith oyun kurucu özellikli bir oyuncu değil onu söylüyorum ben. Oyun kurucu olarak yazmışsın kadroda. Carlon Brown'da bütün sezon sakattı çok beğendiğim bir isim ancak böyle riskli hamleler yapacak durumumuz yok bence.

Nba pazarına kesinlikle göz atmalıyız Vesely gibi Nbade garbage time oyuncusu olan bi adam bile Avrupada fark yaratıyor.Bütçeye göre yabancı transferi netleşir ama bize 1 veya 2 yıldız oyuncu şart özellikle oyun kurucu olarak eksik bölgelere daha ucuz ,aç oyuncular alırız .
Bazı gözüme çarpan free agents.
Guard-J.J Barea,Nate Robinson,Rodney Stucker,Will Bynum,Udrih
Skorer-Alan Anderson,Leandro Barbaso,Gary Neal
forvet-Luigi Datome,Faruq Aminu,Casspi,İngles,
Uzun-Pero Antic,Ogjyen Kuzmic,Freeland,Seraphin

Mutlak kontrat bulanlar olacak içlerinde ama özellikle oyun kurucu mevkisinden herhangi biri (Nate veya Barea isterdim) gelse takım sınıf atlar .Özellikle Nate ,Dixonun fark yarattıgı yerde ondan daha hızlısı,atletiği ve olgun zamanı Nbade kontrat bakan rol oyuncusu olmak yerine Avrupada lider olmak isteyebilir .Nbade bile superstara bagladıgı zamanlar oldu tabi Ergin Hoca böyle oyuncuları sever tam onun oyuncusu.

Türk pasaportu almış Dixon'ı unutalım ilk sezonunda kimseye yedirmezler Efes bile parmak atabilir.

Dixon'la sesimizi yormayalım boşuna adam gelecek sene Euroleague oynayacak..Olmadı onu isteyecek Euroleague takımları vardır ...

Dixon'un yeni düzenlemeye göre Türk statüsünde oynaması mümkün değil.Her türlü yabancı kontenjanından sayılacak kim alırsa alsın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri