• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Micov ile devam...

Fersu Yahyabeyoğlu @fersudeniz
.@GSBasketbol Sırp forveti Vladimir Micov ile 2 yıllığına tekrar anlaştı.

Sevindim bu habere biraz duygusal nedenlerden belki ama bütün sene şu kadar adam sattı gitti Micov ve Erceg 5 dakika bile dinlenemeden sakatlık dışında bütün maçlara çıktılar, ülkelerinden gelen o kadar baskıya rağmen devam ettiler. Şu berbat sezonda iyi diyebildiğimiz adamlarla seneye çok güzel sinerji yaşayacağımızı düşünüyorum. Umarım haber doğrudur.

Micov'un kalmasına çok sevindim.Takım yavaş yavaş belli oluyor.

Micov da erceg de iyi oyuncular ama bütçenin de daraldigi göz önune alinirsa bütçe daha efektif kullanılabilirdi bence

Micov da erceg de iyi oyuncular ama bütçenin de daraldigi göz önune alinirsa bütçe daha efektif kullanılabilirdi bence

Fersu Yqhyabeyoğlu Micov geçen sene 800 bin € alıyordu. Indirim yapmış ama ücreti öğrenemedim dedi. Bütçeyi çok da çar çur etmemişiz yani.

Courtney Fortson'u izleyen var mı hiç ? VTB'deki istatiskleri dikkatimi çekti. 18.9 sayı, %37.3 3sayı, 4.5rib, 7.0ast

Valla dostlar kadro yavas yavas olusuyor ama ben hoşnut değilim. Çünkü bence yine bir garip kadro oluşuyor. Tamam erceg ve micov daha az para alacaklar sanırım ama ikisininde atletik özellikleri zayıf ve günümüz basketbolunda çokça eksikliği hissediliyor. Onların eksiğini kapatacak hamleler yapmak lazım. Bu sene tüm yorumlardan şunu hissediyorum ısıran, son topa kadar mücadele eden, atletik, savunmacı, fiziksel olarak yenilmeyen bir takım hayal ediyoruz. Erceg ve micov omurgası ile böyle olmaz sanki takım çünkü ataman kesinlikle yaratıcı bir guard isteyecektir bakalım neler olacak. Ben geçen seneye nazaran biraz umutsuzum açıkçası.
kadro şimdilik şöyle gibi :
xx,xx
sinan,göksenin,carter
micov,xx
erceg,kerem,
xx,xx

Takımımızda şu haliyle 3 yabancımız var. Buna göre 5 tane xx olan yere 3 tane yabancı oyuncu alacağız. 2 tane pivot mu alacağız ki ercegin savunma açığını kapatalım. ya da bir net pivot mu -hani komple savunma ve defans özellikleri iyi (öyle net biri var mı bilmiyorum olsa bile bize yedirirler mi :/ sanmam )- alalım da guard ikilisini yabancı seçelim ya da micovun yanına hem 3 hem 4 oynayan atletik birini alalım. şu tabloya bakıp çok bilemedim :( nasıl bir kadro oluşturacağımızı. neresinden tutarsam tutayım elimde kalıyor.

-
Sinan-Göksenin
Micov
KG-Ege
-

şu an kadromuz bu şekilde oldu o zaman. 5 yabancı hakkımız var. Yabancı dağılımı 1 ve 5 numaraya 3 kişi. Bir 4 numara bir de 2-3 oynayabilen biri şeklinde olur herhalde.

Micov'un kalmasına sevindim...Kalması gereken oyuncuların başında geliyordu...Yaşanan birçok olay ve düzensizliğe rağmen yinede belli bir düzeyin altına bence hiç düşmedi...Düzenli, sistemli bir takımda Micov çok daha faydalı olur...Forumda geçen üç numaraların çoğu Micov'dan iyi oyuncu değildi zaten..Daha iyilerini alabileceğimizi de sanmıyorum...Basında çıkan haberler doğru, yani takımdaki oyuncuların alacakları var ve bunları peşin ödeyecek durumda değiliz...Takımda kalanlara bu borçların vadeye yayılarak ödenmesi söz konusu olacağı için belilrli bir çizginin üstünde olanların maaşında düşmeyi kabul etmesi halinde tutulmak istenmesi anlaşılır bir tutum...Micov gitse zaten 200-250 bin Euro verip göndereceksin mecburen...Şimdi 2 sene daha bizde ve bir şekilde alacağı halledilir ve oyuncununda sesi çıkmaz..Erceg'dede aynı politikanın devam ettirildiğini düşünüyorum...Çok yüksek beklentilere girmemekte fayda var...Takım fazla değiştirilmeden 1 ve 5 numaralara olabildiğince kaliteli oyuncular alınmaya çalışılacaktır...

Micov'un kalmasına sevindim...Kalması gereken oyuncuların başında geliyordu...Yaşanan birçok olay ve düzensizliğe rağmen yinede belli bir düzeyin altına bence hiç düşmedi...Düzenli, sistemli bir takımda Micov çok daha faydalı olur...Forumda geçen üç numaraların çoğu Micov'dan iyi oyuncu değildi zaten..Daha iyilerini alabileceğimizi de sanmıyorum...Basında çıkan haberler doğru, yani takımdaki oyuncuların alacakları var ve bunları peşin ödeyecek durumda değiliz...Takımda kalanlara bu borçların vadeye yayılarak ödenmesi söz konusu olacağı için belilrli bir çizginin üstünde olanların maaşında düşmeyi kabul etmesi halinde tutulmak istenmesi anlaşılır bir tutum...Micov gitse zaten 200-250 bin Euro verip göndereceksin mecburen...Şimdi 2 sene daha bizde ve bir şekilde alacağı halledilir ve oyuncununda sesi çıkmaz..Erceg'dede aynı politikanın devam ettirildiğini düşünüyorum...Çok yüksek beklentilere girmemekte fayda var...Takım fazla değiştirilmeden 1 ve 5 numaralara olabildiğince kaliteli oyuncular alınmaya çalışılacaktır...

Çok realist bir yorum. Tamamen katılıyorum. Bir de şöyle düşünelim eğer Arroyo takımdan ayrılmasaydı şu an Efes - Gs serisi kaç kaçtı. Karşıyakayı bu kadar büyütüyoruz ama unuttuğumuz şeyler var. Geçen sene GS bütçesi şuydu deniyor ama onun 1/3ü sahada. Ona rağmen FByi eleyebilirdik biraz daha inansaydık. Fbyi eleseydik KSKyı rahat geçerdik Efesi de muhtemelen geçerdik. Ne dersek diyelim hoca iyi kadro kurdu yönetimin kazığına uğradı ona rağmen Panaya, Telavive karşı süper maçlar çıkardı bu takım. Basit takımları ciddiye alamadığı için patladık ki o da derin kadro olmadığından. Yani aynı kadro kalsa (bence ender ve KG olmasa daha iyi) onların yerine idare edicek mücadeleci, yarı-kazma tipler olsa bu takım yine EL'de çeyrek, TBL'de final yapardı. O takımın ihtiyacı olan ortalama bir playmaker ve benchten gelecek bir iki ortalama düzgün adamdı. Şimdi bu bütçeyle bu takım kurulabilir ki kurulacaktır. En önemli nokta hoca bizimle.

Micov da bu berbat geçen, hepimizin unutmak istediği sezondan yüzlerde tebessüm ettirecek nadir şeylerden biriydi. Bu kadar olaydan sonra hem de teklifler varken bizle kalmasına, hem de indirim yapmasına gerçekten çok sevindim. Böyle bir karar verdiğine göre koçla aralarında sıkı bir bağ oluştuğuna inanıyorum. İyi bir kadro kurabilirsek bu sene çok daha güzel işlere imza atacaktır.

O zaman da iste iyi takim olabilmek icin sececegimiz 1 ve 5 numaralarin cidden cok iyi olmasi gerek ki biz bu bütce ve euroleague de olmama durumundan kaynakli zor yapariz gibi. Micov ve erceg bence de iyi oyuncular hele düzgün kurulmus bir kadroda cok da is yaparlar ikisi de 35er dklar oynadi gecen sene. Simdi o vakit 2 tane yabanci pivot alacaz. Bunlarin birinim kesinlikle bekci atlet olmasi gerek. Kaldi 1 yabanci hakki onu da guard alacagiz. Bence micov ve erceg kaldi ise carter ile devam etmememiz lazim ya da 7. yabanci olacak ki bence seneye 7 yabanci ile baslamamaliyiz.
Bu arada bende Hackett in bizde cok faydali olacagini düsünüyorum. Hem defansif hem ofansif anlamda iyi oyuncu. Hackettin yanina bir combo guard almak yararli olacak. Micov zaten 3ün dakikalarinin cogunu oynayacak. Carter buraya atletizm katacak. Erceg bildigimiz gibi olacak. Burda bekci savunmaci bir atletle, iyi bir pivot bulmaya kalir is.
Türklerden ise bir guard baris olabilir, bir üç numara serhat olmali bence ergin hoca ile daha önce calismisti, ve iki de uzun: samet geyigin alinmasini cok istiyorum kendini cok gelistirdi ve gelisimi devam edecek(kskden baris herseki koparabilirsek ne his olur) bir de sertac hamlesi iyi olur.

Micov iyi oyuncu da bizim daha atletik bir takım olmamız lazım

Şu Micov güzellemeleri ne zaman bitecek ? Basketbol oynadığına bin pişman gözüken oyunculara daha ne kadar pirim verilecek ? Anlamak güç...

Micov'un cok fazla tuttugum soylenemez ama kalmasina sevindim acikcasi. Tabii alacagi ucrette onemli.

Back-up olarak Tony Mitchell yada Scotty Hopson iyi olur.

Micov'un kaldığı haberi umarım doğrudur. Şu şartlarda ondan iyisini bulamayız, geçen sezon da tüm özverisiyle mücadele etmişti. Mevcut düzensizliğe rağmen ekmeğini taştan çıkarttığı bir çok maç oldu. Ayrıca basketbol zekası da çok mühim Micov'un. PG kalitesinde asistlerini sık sık izletti geçen sezon.

Eğer sözleşme yenilemişse -ki öyle deniyor- en önemli etken Ataman'ın Micov'a yüklediği takım içi rol bence. Geçen sezon da bizle imzaladıktan sonra Sırp basınına verdiği demeçte, Real Madrid'den de teklif olduğunu Galatasaray'ın kendisine oyun planlarında çok önemli bir pay vereceği için imzaladığını söylemişti. Bu sefer de aynı yaklaşımla ikna etmiş olabiliriz Vlado'yu.

Umarım twitter'da yazılanlar gerçektir. Micov'u çok severim, çok da sevinirim sözleşme uzattıysa.

Marko geçen sezon 2 sene sözleşme imzalamıştı CSKA ile. Eğer onu almış olsaydık boy-out verecektik.

Weems-Rudy-Satoransky gibi isimleri alamayacağımıza göre Micov'un kalmasına sevindim.

Jayson Granger ismi de dursun bir köşede. Selamlar herkese :)

Granger ne kadar kontratla oynuyor? Dixon, Granger cok etkili olurdu ama Dixon'i ikna edebilecek miyiz bakalim?

Fenerbahce'nin de Granger'e ilgisi vardi, dun Ismail Senol'un twitten yola ciktiysan orayada gidebilir adam, talibi cok cunku.

Şu Micov güzellemeleri ne zaman bitecek ? Basketbol oynadığına bin pişman gözüken oyunculara daha ne kadar pirim verilecek ? Anlamak güç...
Gayet anlaşılır görüyorum halbuki. Avrupa'da geçen sene düşürdüğümüz itibarımız, bütçe ve oyuncu piyasası düşünüldüğünde seçeneklerimiz azalıyor. Diğer taraftan Micov berbat bir sezon geçirmedi.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Micov'un kalmasına sevinirim.Ancak Mİcov ve Erceg'in kalmasına sevinmem.Belli ki bu sene oyun kurgumuzda yabancılar sahada 30 dakika ortalamayla kalacak .Bu 30 dakikada, bu iki oyuncu yan yanayken, sert bir takımm olmamız mümkün değil

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri