2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Oyuncu seçimlerimiz çok yanlış malesef hep sınıfta kalıyoruz kadroda guard varsa pivot yok ,pivot varsa guard yok saçma sapan planlama millet 4 pivot oynar biz 1 diğerleri yarım bile değil ve elimizdeki pivotumuz ne kalın ne de o mevki için boyu yeterli.

Oyuncu seçimlerimiz çok yanlış malesef hep sınıfta kalıyoruz kadroda guard varsa pivot yok ,pivot varsa guard yok saçma sapan planlama millet 4 pivot oynar biz 1 diğerleri yarım bile değil ve elimizdeki pivotumuz ne kalın ne de o mevki için boyu yeterli.
Dorsey geldiğinde hepimiz havalara uçmuştuk. Ben yanlış hatırlamıyorsam çok iyi transfer Ergin hocam büyüksün gibi yorumlar geliyordu. Bence tek ve en büyük hata Mccollum u takımın 1 numarası olarak transfer etmek. Bir ara Jeter bir ara da Huertasa bel bağlayıp sonunda ikisi de olmayınca guard olmayan oyuncuyu tercih ettik. O tercih bizi şampiyonluklardan etti diye düşünüyorum

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dorsey geldiğinde hepimiz havalara uçmuştuk. Ben yanlış hatırlamıyorsam çok iyi transfer Ergin hocam büyüksün gibi yorumlar geliyordu. Bence tek ve en büyük hata Mccollum u takımın 1 numarası olarak transfer etmek. Bir ara Jeter bir ara da Huertasa bel bağlayıp sonunda ikisi de olmayınca guard olmayan oyuncuyu tercih ettik. O tercih bizi şampiyonluklardan etti diye düşünüyorum

Dorsey için söyleyecek birşey yok oynamaya gelmemiş buraya malesef daha çok Chuck,Jerrels gibi transferler ya da dediğin gibi saf 1 numara alınmaması gibi durumlardan yakınıyorum daha çok lige baktığmızda kalburüstü takımların her mevkide iyi kötü 2-3 oyuncusu var bizde bu düzen böyle işlemiyor bütçeyse bütçe onlarda aynı ya da bizden daha az bütçeye sahip.

Şimdi daha iyi anlıyoruz ki Ergin hoca yazın direk şampiyon kadroyu kurmuş ama ne yazık ki Huertas denen adam saçma bi karar verince geminin bi yanı aksadı.

Plan eksikliği var, elimizdeki guard listesi çok farklı stilde oyunculardan oluşuyordu. Bir oyuncu kabul etmiyorsa sen onun alternatifini de hazırlayacaksın. O guard tercihi tüm takımı etkiledi, Dorseyden bile daha fazla verim alacaktık

Dorsey transferine sevinmedim diyen yoktur. Daha farklı planların olması ayrı bir yere Sofo'nun adı geçerken önüne Dorsey'in düşmesi Cana'yı takasla verip Muslera'yı almak gibi bir şey.

Dorsey geldikten sonra Huertas-McCollum adı geçiyorsa burda bi sıkıntı var demektir.

Gerçekten oyuncu seçimlerini iyi yapmıyoruz. Chuck Davis-Jerrels'in tek transfer sebebi ligi tanıyor olmaları. Ben ligi tanıyan topçu muhabbetinden sıkıldım. Artık Galatasaray oyuncu portföyünü genişletmeli.

Takımın yaş ortalaması 30. Bu şube kadar staffın da günlük düşündüğünün bir kanıtı aslında.

Şu saatten sonra yapılacak en mantıklı hamle Sinan'a guard pozisyonunda daha çok süre vermek olur bence. Ne Jerrels ne de Collum bu işi yapamıyorlar. Onlar topu eline aldığında resmen takım duruyor. Özellikle Uzun oyuncu geldiğinde Jerrels ya da Collum'dan birisini tribüne yollamak şart. İkisi de zaten aynı tip oyuncular. Guard pozisyonunda Sinan ve Şafak oynamalı bu işin tek çözümü bu olacaktır.Görev dağılımı şöyle olabilir.

Sinan - Şafak
Jerrells - Göksenin
Micov - Schilb
Green - Ege
Lasme - Holman

Collum'un yerine Jerrels'i tercih ederdim çünkü guard pozisyonunda Sinan olacak. Jerrels'i daha çok şutör guard olarak kullanarak fayda sağlayabiliriz. Ancak Jerrels daha çok şut fake yaparak içeri girebilmeli ve boştaki oyuncuyu bulabilmeli.
Sinan içerideki oyuncuları çok daha iyi besleyecektir. Hele bir uzun daha geldiğinde içeriyi beslemek çok önemli olacak. Bu takım ancak bu şekilde düzene biner. Yoksa 2 kısa bencil yabancıya top vereceksek zaten olmaz bu iş.

David Pick menajerlerin ağızıyla yazıyor galiba... İlk başta Maccabi lafını ortaya attı, şimdide de finansal endişelerden bahsediyor. Sanıırm Holman'ın menajeri fiyat arttırmaya çalışıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...