2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ornek olarak yazacagim; su anda Kizilyildiz - FB macini seyrediyorum, Zirbes tepede perdeye geliyor ve perdeden sonra tepe pickinde topu aliyor, Udoh karsinda iki metre gomulerek savunma yapiyor. Barngani olur veya olmaz ama orda lap diye uclugu sokacak bir uzun oldu mu Udoh o kadar iceri gomulup kisanin penetresi icin caydirici olamaz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Konya'nın anlaştığı Byron Mullens bizim arayıpta bulamadığımız 2.13 boyunda kalıplı dış şutu olan çabuk ayaklı ve atlet bir oyuncu.Keşke biz alsaydık.

Şimdi bu yapacağımız takviye bence takımın eksikliği yerine rakiplerin önüne geçebileceğimiz bir hamle olacak. (Ya da istenen o)
Bargnani özelinde konuşacak olursak da hem efes hemde fener serisinde fark yaratabilir. Savunma defekti erceg kadar olmaz sanki. Ayrıca şuanda chuck da öyle mükemmel savunma yapmıyor. Hamle lig için yapılıyor sonuçta ve chuck yerine oynayacak.
Bence oluşacak şartlardan en iyisini alacağız. Bargnani olursa olur, olmazsa tamamen bambaşka özellikleri olan biri de gelebilir.

Ornek olarak yazacagim; su anda Kizilyildiz - FB macini seyrediyorum, Zirbes tepede perdeye geliyor ve perdeden sonra tepe pickinde topu aliyor, Udoh karsinda iki metre gomulerek savunma yapiyor. Barngani olur veya olmaz ama orda lap diye uclugu sokacak bir uzun oldu mu Udoh o kadar iceri gomulup kisanin penetresi icin caydirici olamaz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ya da ornek veriyorum McCollum, Schilb, Micov, Green, Bargnani sahada kaldiginda Schilb ve Micov'a oynatacagin post-up'a ikisinden biri banko oversize kalacak, tepede Bargnani ve Green varken yardim gelmez, gelirse de kaderine razi olurlar. Zira hem Schilb hem Micov saha gorusu ust duzey oyuncular vs. Iceri topsuz penetre edeni de takip etmeleri zorlasir vs.

Bargnani'yi beğenmiyoruz.
Verdiğin vizyon bize bunu yaptırıyor Ergin Hocam.
Yüreğine sağlık :)
Bargnani'yi beğenmemek diye bişey olduğunu sanmıyorum Nihat.Mesele bargnani ihtiyacımız olan oyuncu mu değil mi önemli olan soru bu ama buna rağmen Bargnani'den çok daha düşük profilde bir oyuncu alınacaksa fırsat transferi olarak görülüp Bargnani alınabilir,sonuçta önemli bir yıldız Bargnani.

İsim olarak söylenecek birşey yok ama aradığımız oyuncu konusunda soru işaretleri var yoksa katacağı prestij bile çok önemlidir bargnaninin.
Fakat 5 numarada Lasme bu kadar zorlanıyorken onu rahatlatacak bir oyuncu lazım mutlak suretle.

Üzerine çok konuşulmuş zaten ama hatırlatmakta fayda var, Bargnani cidden ülkemizde fark yaratacak bir oyuncu, Lasme ile birlikte 4-5 numara da oynarlar. Unutmayalım ki Chuck ya da Green'den birisi eğer diğer yabancılar sağlıklı olursa, olağandışı bir durum da olmazsa parkede olmayacaklar yani 4-5 rotasyonumuz Green/Davis-Ege-Lasme-yeni pivot ve Duşan şeklinde olacak. Bu durumda playofflarda hocanın Duşan ve Ege'ye ortalama 1.5 dakika falan süre vereceğini düşünürsek ve Micov'un 4 numarada sadece belli anlarda avantaj yaratmak amacı dışında kullanılması gerektiğini de düşünürsek (her ne kadar kotarmış olsa da bence 4 numaraya geçince ofansif verimliliği çok düştü) yeni gelecek pivotun Lasme ile aynı anda oynayabilecek biri de olması lazım. Bu konuda Bargnani bulunmaz nimet olur bizim için, hem kendi oyununu yaratabiliyor, hem dış şut tehdidi var, hem de inanılmaz alan/koridor açar ve gömülü savunulması imkansız bir isim. Adından, prestijinden bahsetmiyorum bile. Eğer transferi lig başında yapsak belki şüphelerim olurdu ama 2 aylık bir süreç için gelecekse kesinlikle ilaç olur düşüncesindeyim ki bence yüzde 80 olacak bu transfer.

Bargnani'yi beğenmemek diye bişey olduğunu sanmıyorum Nihat.Mesele bargnani ihtiyacımız olan oyuncu mu değil mi önemli olan soru bu ama buna rağmen Bargnani'den çok daha düşük profilde bir oyuncu alınacaksa fırsat transferi olarak görülüp Bargnani alınabilir,sonuçta önemli bir yıldız Bargnani.

Abi arkadaşlarin eleştirilerine bende katılıyorum.
Bu yüzden beğenmiyoruz dedim ya zaten :)

Böyle bir vizyon Ergin Hoca ile geldi.
Onun bu takımın başında olmasına ne kadar sevinsek azdır :)

Sırf transfer yapmak için transfer yapmayalım oly yaptı da ne oldu bugün warrick leş oynadı ilk maçı vs ama leşoğlu leş bargnani kısa sürede hücum rotasyonumuzu genişletebilir ama final oynayacaksak vesely udoh ikilisini durduracak sert bi uzun şart saygılar..

Sezon başında, Dorsey ile anlaştığımız haberleri çıktığında, pek çok kişi Lasme'den sonra Dorsey gibi savunmacı bir oyuncunun yerine, hücumcu bir uzunun alınması gerektiği savunmuştu. Ancak sezon ilerledikçe durumun farklı olduğunu gördük. Şimdi Lasme'nin yanına hücumcu bir uzunun alınması gündemde ve ben de dahil, çoğu kişi savunmacı bir uzun istiyor. Umarım bu defa da işler bizim beklediğimizden -olumlu yönde- farklı gelişir.

Bargnani kendi sayfasından şu mesajı paylaştı:
“Son günlerde bana gönderdiğiniz tüm mesajlar için teşekkür ederim. Maç olmayan bu dönemde dahi beni takip ettiğiniz için sevinçliyim. Harika desteğiniz için çok teşekkür ederim. Bir sonraki meydan okuma mı? Henüz bilmiyorum. Bakınıyorum ve bugün bana sunulan tüm opsiyonları gözden geçiriyorum. Önümüzdeki günlerde tüm bunları oldukça dikkatli bir şekilde analiz edeceğim. Beni kişisel ve profesyonel seviyede en çok motive edeni seçeceğim. Heyecan verici bir proje ve başarılı bir şey oluşturma gibi kriterleri göz önüne alacağım. Üst seviyede kalabilmek için her gün çalışmaya devam edeceğim ve tabii ki Olimpiyat öncesi turnuva, benim en önemli hedeflerimden biri olmaya devam edecek”.

Bargnani beğenmemek değil arkadaşların söylemeye çalıştığı. Keza ben de onlarla aynı fikirdeyim. Bargnani bizim aradığımız oyuncu değil. Zaten ortalama 80-85 sayı atan bir takıma sahibiz başka bir skorere ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum. Aynı anda Lasme'yle oynayabilecek birine de bence ihtiyacımız yok, halihazırda Green ve Davis var dış şutu olup da Lasmeyle oynayabilen uzun olarak. Zaman zaman Micov'u da 4 numarada kullandığımız düşünüldüğünde Lasme'yle oynayabilenden ziyade Lasme'yi dinlendirecek bir oyuncu bence aramamız gereken.

Bargnaniyi aldığımızı düşünüyorum, hücumda 10+ sayı atar her maç ama savunmada da 20+ yedirir. Aklıma rakip takımların tamamının Bargnani'nin eşleştiği uzunu perdeye çağırdını ve bizim switch yaparak kısanın karşısında Bargnani'nin kaldığını düşünüyorum ve aman sabahlar olmasın diyorum :) Kafayı yeriz muhtemelen hepimiz. Bize kalıplı, savaşan, çemberi savunan, nispeten de orta mesafe şutu olan biri lazım bana göre. Aldığımız oyuncu ilk 5'e yerleşip 30+ dakika değil yedekten gelip 15 dakika civarı oynayarak takıma hareket getirmeli, patlayıcı gücü olmalı. Öyle yıldız olmasına gerek yok sonuçta yedek olacak.

Bakalım belki de savunması iyi olan birini istediğimiz için biz yanlış düşünüyoruzdur. Zaman gösterecek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...