2015-2016 Transfer Sezonu

Asıl 4. yıldız ve Türkiye kupasıyla ne yapacağınızı sapıtan sizler "abuk sabuk" eylemler içindesiniz. Doğruyu söylemek suç değil; asıl saçma olan, başarılı olduk diye bütün olumsuzlukları görmezden gelmektir. Ama bu zihniyete Hamzaoğlu, Tanman, Özbek müstahak!


İşte yanlış yoldan gidilerek elde edilen başarı herkesi kör etti.
 
Hangi yanlış görmezden gelinmiş ya da hangi yanlışa eleştiri getirilmemiş. Sığınmışsınız bir ''4. yıldız arkasına sığınan'' diye bir kalıp cümlenin arkasına ezberden konuşuyorsunuz.

Şu yönetimin saçma açıklamalarını eleştirmeyen bir kişi yok. Hamza hocanın söylem ve yaptığı yanlış eylemleri de eleştirmeyen yok. Bana Sabri konusunda tepki göstermeyen birini göstersenize. Ya da Jem Karacan'ın sözleşmesine. Hatta tüm bunlardan öte Melo için hala bekliyoruz demesi skandaldır. Dingonun ahırı değil burası istemiyorsa kampa bile çağırmayacaksın.

İtiraz edilen konular farklı. Çıkıp kazanılan başarılarda hiç payı yokmuş gibi gösterirseniz orada dur denir. Bu çizgiyi iyi anlamak lazım.

Ben hala enseyi karartmak için erken olduğunu düşünüyorum. Yapılacak 3 doğru hamle ile takımın çehresi çok değişir. Yeterki doğru hamleler yapalım.
 
O kadar farklı şeyler konuşuyoruz ki.

Futbolcu zamları, yönetim demeçleri değil mesele. Mesele ''çapı yetmedi Hamza beyin'', ''Neyse Şampiyonlar Ligi başlasın da Hamza'nın da, şakşakçılarının da foyası ortaya çıkacak'', ''O zaman da ama 4. yıldızı taktık diye dolanırsınız ortada'' lafları.

Ne şimdi bu? Neyi ispat etmeye çalışıyoruz? Ne zaman ''şakşakçılık'' yapmışız? Bizimki ''şakşakçılık''sa sizin yaptığınız ne?

Şu veya bu şekilde 4. yıldızı sana kazandırmış hocaya yapılan şey saygısızlıktır. Ha bir de neymiş, Hamza hoca yerlilere ''he'' demiş, evet kardeşim dedi. Son 10 yıllık 20 yıllık tarihimizde yerlilerin başrolde olmadığı bir şampiyonluk var mı? Bu kafayla Fatih Terim de başarısızdı o zaman?

45 yaşındaki bir adamdan bahsediyoruz. Gün gelecek Hamza hoca bu kulüpte çok büyük başarılara imza atacak. Fatih Terim'den de farklı bir profil olumlu anlamda. Hır gür demeden sakinlikle olumlu yaklaşıyor her şeye.

Hamza hocanın hatasını kollayacak konuma gelinmesi çok üzücü.
 
4. yıldızda Hamza'dan çok 2 büyük rakibinin saçmalıkları var. Ve Sneijder ile Muslera'nın tam zamanında akıl almaz form artışı. Ha dersin o artışta Hamza'nın payı var. Hiç sanmıyorum.
 
"Şu veya bu şekilde" diye birşey yok! O lafları mahalle takımları için kullanırsınız. Burası Galatasaray!

Yerlilerle başarı yakalama fantezisi de mazide kaldı artık. Hayal görmenin alemi yok. Eski yerlilerle şimdikiler bir mi? Hakan Şükür, Ümit Davala, Tugay, Hasan Şaş, Suat, Emre, Okan, Arif, Bülent Korkmaz, Hakan Ünsal, Ergün Penbe ve en yakın isim Arda Turan vs. gibi yerliler var da biz mi istemiyoruz? Hayır! Yerlilerimiz sefilleri oynuyor. Milli takımın durumu da ortada zaten. Bu durumda yerli peşinde koşmak tek kelimeyle ahmaklıktır!
 
Haklısınız.
Mancini en çokta Prandelli'nin payı var.

Biz yine 4 kez üst üstte şampiyon olurduk. Misal geçen sezon fark 2 puana düştü ne oldu? Birden belli kişiler fren yaptı. Bu sezon ibb maçının bir açıklaması var mı? 4 gol yedik. Fatih Altaylı'nın dediği gibi saha kenarında eşek olsa yine öyle oynamazsın. Bizim futbolcumuzun iş ahlakı yok.
Pozisyon bilmez çalışmaz.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
 
Hamza hocanın bende işler ciddilestikten sonra cl basladıktan sonra patlayacagını düşünüyorum ama bu transfer hamleleri saçma sapan sabri dir Jem dir yabancı sinirlamasinin olmadığı bu zamanda bu hamlelere bir taraflarimla gülüyorum kimse kusura bakmasın.İkincisi şampiyonlukta hamza nin payi yoktur demek ayıptır ve şaşırmışlıktır.O kadar da deil bu adam geldikten sonra takımın tüm çehresi değişti buraklar Selçuklar yasin emre herkes top oynamaya başladı bencede şampiyonluk bize hediye edildi gümbür gümbür eze eze bir futbol oynamadık skoru korumayı bildik ve şampiyon olduk bunda hamza nin payi yok denmez.Transfere gelirsek de stoper e uzun bir işim alınmalı melo bence her türlü gitmeli her yıl aynı terane en iyi alternatif de jong tu kacirdik şimdi medel var forvet de zlatan gelsin kafi?şaka şaka ne zlatan i niasse gelsin sov yapar sampiyonlar liginde
 
Hamza hocanın bende işler ciddilestikten sonra cl basladıktan sonra patlayacagını düşünüyorum ama bu transfer hamleleri saçma sapan sabri dir Jem dir yabancı sinirlamasinin olmadığı bu zamanda bu hamlelere bir taraflarimla gülüyorum kimse kusura bakmasın.İkincisi şampiyonlukta hamza nin payi yoktur demek ayıptır ve şaşırmışlıktır.O kadar da deil bu adam geldikten sonra takımın tüm çehresi değişti buraklar Selçuklar yasin emre herkes top oynamaya başladı bencede şampiyonluk bize hediye edildi gümbür gümbür eze eze bir futbol oynamadık skoru korumayı bildik ve şampiyon olduk bunda hamza nin payi yok denmez.Transfere gelirsek de stoper e uzun bir işim alınmalı melo bence her türlü gitmeli her yıl aynı terane en iyi alternatif de jong tu kacirdik şimdi medel var forvet de zlatan gelsin kafi?şaka şaka ne zlatan i niasse gelsin sov yapar sampiyonlar liginde

Skoru takım oyunu ile mi koruduk? Her maç en az 5 net pozisyon verdik. Bana göre verilen her pozisyon goldür. Hamza sadece Yeniçeri ocağına biat etti o kadar.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
 
Evet bu mantıkla beğenmediğimiz her teknik adam dönemi için "rakipler şaşırdı" bahanesi bulabiliriz. Ne güzel dünya.

Prandelli döneminde futbolcuların özgüveni ve psikolojisi yerlerdeydi. En basit Muslera bildiğin bos gozlerle bakıyordu sahaya. O yüzden Rijkaard dönemi gibi bakmam olaya.

Rakiplerin hediye ettiği değil bizim seve seve aldığımız şampiyonlukta Hamza hocanın katkısı çok büyüktür.
 
Haksızlık yapıyorsunuz Murat Bey.
Ağır konuşuyorsunuz.
Bu söylemlerinize son verin lütfen.
Şu anda bu yaptığınız provokatörlük.
Buna lütfen daha fazla devam etmeyin.
 
Her şampiyonluk değerlidir lakin bazı başarılar anlıktır. Bu sezon bizim rakiplerimiz bize altın tepside şampiyonluk sundular. Ortada oyun yok sahada ne oynadığımız belli değil. Amaç skora oynamaksa ortada defansif bir başarı yok. Sen her maç rakiplerine 5-6 net gol pozisyonu verdin. Prandelli ya da Mancini bizim futbolculara ne yaptı. Karikatürdeki gibi kapıdan girip "yes mi no mu çabuk cevap verin mi?" "Bok yes, hepiniz a..na s..ğım" mı dedi.?
A takımda taç atışı kullanmayı öğrenenler vardı. Gelen her yabancı defansı düzeltmeye çalışıyor.
Provokasyonu ben değil yaptıkları açıklamalarla Cüneyt kaptan ve Hamza yapıyor.
Maxi açıklaması, Hamza'nın sürekli biz onlar demesi bile yeter.


Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
 
Şampiyonlukta muhakkak her kişinin katkısı vardır. Ama takımdaki yeniçeri problemi görülmezse, yok sayılırsa ilerisi için sıkıntı olur. Bunu da kendi geleceği için başta hoca görmeli.
Görünen köy kılavuz istemez. Hamza Hoca geldikten sonra bir anda oyuncuların toparlanması sadece teknik, taktikle açıklanabilir bir şey değil.
Bir gün bu yeniçeriler Hamza Hoca'ya da isyan ederse ne olacak? Şu anda evladımız vb ifadelerle korunanların arkasında durmak ne kadar doğru? Yabancı sınırında bir nebze olsun anlarım ama hazır iki kupalı teknik direktörken, yani taraftar arkanda ve ipler elindeyken yılanın başını ezmek varken niye tekrar güçlendiriyorsun. Galatasaray'daki yerli futbolculara - birkaçı müstesna - güvenmiyorum ve bunun için de gayet rasyonel sebeplerim var.
Hamza Hoca iki kupaya sığınarak bunlara yüz veriyor, bu da ona olan güvenimi sarsıyor, olay bu. Muslera %100'lük pozisyonlardan ikisini kurtarmasa gönderilmesi gündemde olabilirdi, sadece bunu aklından çıkarmasın yeter.
Prandelli, Mancini belki beğenilmediler ama İnzaghi ve arkadaşlarının Terim'e yaptıklarının rövanşını aldı bizim Türkler, bunu görmezden gelirsek 4. yıldızı ilk biz aldık diye övünmekle yetiniriz.
 
Son 7 maçta 10'dan fazla ''net'' pozisyon vermemiştir takım.

Hamza Hamzaoğlu gelir gelmez takımın başarılı olduğu kimliği hatırlattı,sona doğru ''atarım yemem'' ile götürmeye çalıştı.Yani şu kadrodan daha fazlası alamazdı kimse.

Birde ''yeniçeri''lere her mecradan oğullarım diye yazıyor Mancini.Siz ihaneti sezdiniz,Mancini sezemedi sanırım.He illa yeniçeri arayacaksak; Mancini dönemi,aylarca oynamayıp canı isteyince derbide oynayan dünya yıldızına da birkaç şey söylemek gerek...

Prandelli dönemi Sneijder'in suratı beş karışken Hamza hoca ile bambaşka hale geldi.Bunlar neden söylenmiyor?

Öyle ilginç şeyler yazılıyor ki insan şaşırıyor.O zaman Atleticolu futbolcularda da iş ahlakı yok diyebiliriz ki Simeone öncesi en ufak şampiyon olacak düzeyde değillerdi.''Yeniçeriler sattı'' yerine neden ''katı İtalyan anlayışı uymadı'' diyemiyoruz?

Enginlerden,Yiğitlerden sonra Yektalarda gidecekse memnunum ben yeni transferlerden.Mevcut kadronun hepsinden daha az maasa oynayacaklar.Yekta Kurtuluş 1 kusur milyona oturacağına Premier Lig görmüş Jem Karacan 600 bine otursun.Sene sonunda FFP baş ağrıtacak boyutta olacak çünkü.
 
Anlamıyorum bizim taraftar profilimizi. Takımın takviyelere ihtiyacı olduğu aşikar bunu kabul ediyoruz. Hamza Hamzaoğlu da Cüneyt Tanman da bunları görüyordur ikisi de boş adamlar değiller, futbol geçmişleri ortada. Fakat suyun karşı kıyısında transferler patlayınca millette hemen bir panik havası, Hamza Hoca'yı kesmeler. Kulübün mali yapısı buna izin veriyor mu vermiyor mu bunlara hiç bakmıyoruz. Takımda ki herkesin maaşı almış başını gidiyor. Hamza Hoca en baştan bu oyuncular gidecek dese hangi takımlar alır bu oyuncuları? Hele yabancı sınırı da gevşemişken.

Millet İbrahimovic diye inliyor daha biz Niasse'yi alamıyoruz. Diyelim ki bütçe açılmadı transfer yapılamadı. Elde Burak-Umut-Sercan kalıyor sadece. Sercan kampa götürülmese, antrenmanlara çıkmasa sonra Hamza Hoca niye eldekini değerlendirmiyor olurdu. Yanlış anlaşılmasın, Sercan Yıldırım'dan nefret ederim ama biraz da olaya bu açıdan bakmak lazım.

Ben hala gerekli takviyelerin yapılacağını düşünüyorum. Robben, İbrahimovic falan çok uzak ihtimaller unutalım bence o işleri. Bayramdan sonra orta saha, sağ kanat ve santraforun muhakkak alınacağını düşünüyorum. Fakat nasıl bir oyuncu profili olur bilemiyorum.
 
Bu takıma sağ bek ve stoper almazsan şamp. liginde karşına V.Plzen de gelse o farkı yersin. Bu yaz bonservissiz alabileceğin tonla stoper ve sağ bek var/vardı. Mesela Vlaar, Mexes, Maxi pereira, Carlos Zambrano, Davide Santon, Armero, Glen Johnson, Abate, Joao pereira... uzar gider liste ama bizde teknik direktörü ayrı, futbol direktörü ayrı başkanı ayrı telden çalıyor, en son sinirinden oynar bu taraftar da artık.
 
Bu takıma sağ bek ve stoper almazsan şamp. liginde karşına V.Plzen de gelse o farkı yersin. Bu yaz bonservissiz alabileceğin tonla stoper ve sağ bek var/vardı. Mesela Vlaar, Mexes, Maxi pereira, Carlos Zambrano, Davide Santon, Armero, Glen Johnson, Abate, Joao pereira... uzar gider liste ama bizde teknik direktörü ayrı, futbol direktörü ayrı başkanı ayrı telden çalıyor, en son sinirinden oynar bu taraftar da artık.

Stopere Danny sağ beke de Sabri'yi aldık ya.
Hatta Cüneyt Tanman'a göre bu sene Tarık Camdal'in sezonu olacakmış. Oda yeni transfer sayılır yani ;)
 
Anlamıyorum bizim taraftar profilimizi. Takımın takviyelere ihtiyacı olduğu aşikar bunu kabul ediyoruz. Hamza Hamzaoğlu da Cüneyt Tanman da bunları görüyordur ikisi de boş adamlar değiller, futbol geçmişleri ortada. Fakat suyun karşı kıyısında transferler patlayınca millette hemen bir panik havası, Hamza Hoca'yı kesmeler. Kulübün mali yapısı buna izin veriyor mu vermiyor mu bunlara hiç bakmıyoruz. Takımda ki herkesin maaşı almış başını gidiyor. Hamza Hoca en baştan bu oyuncular gidecek dese hangi takımlar alır bu oyuncuları? Hele yabancı sınırı da gevşemişken.

Millet İbrahimovic diye inliyor daha biz Niasse'yi alamıyoruz. Diyelim ki bütçe açılmadı transfer yapılamadı. Elde Burak-Umut-Sercan kalıyor sadece. Sercan kampa götürülmese, antrenmanlara çıkmasa sonra Hamza Hoca niye eldekini değerlendirmiyor olurdu. Yanlış anlaşılmasın, Sercan Yıldırım'dan nefret ederim ama biraz da olaya bu açıdan bakmak lazım.

Ben hala gerekli takviyelerin yapılacağını düşünüyorum. Robben, İbrahimovic falan çok uzak ihtimaller unutalım bence o işleri. Bayramdan sonra orta saha, sağ kanat ve santraforun muhakkak alınacağını düşünüyorum. Fakat nasıl bir oyuncu profili olur bilemiyorum.

Yonetim Kulubun mali yapisi diyorsa eger, Sabriye o kadar para vwrmeyeceksiniz.
 
Dursun Özbek başkanlık seçimi sırasında Galatasaray'ın mali durumunun kötü olmadığını hatta 2 sezonda borcunun tamamının biteceğini söyledi. Takımı milli takım rezerv takımı haline getirme derdindeler. Ben zlatan huntelaar derdinde değilim. Benim önceliğim popescu tarzı lider bir defans ve sağ bek orta sahaya mücadeleci sert bir oyuncu ve Selçuk'u kesecek bir oyuncu.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
 

Üst