2015-2016 Transferler ve Takım Yapılanması

Bahar Çağlar ile sözleşme yenilenmiş. Pota altı rotasyonumuz şimdilik Bahar Çağlar -Dubljevic - Nevriye Yılmaz - İnci Güçlü'den ibaret. Üst düzey bir 5 numara şart. Kısa rotasyonumuz da şimdilik Işıl Alben, Ayşegül Günay , Cansu Köksal'dan ibaret. 1 Avrupalı, 2 kıta dışı yabancı hakkımız var. Büyük ihtimalle devşirme hakkımızı da bu sene kullanmayacağız gibi gözüküyor. Bütçeden dolayı yabancılarda hata yapma lüksümüz yok.

Perfumerias Avenida taraftarları transfer olarak Nuria'yı bekliyor ve istiyorlardı ancak kulüp Tricia Liston'ı açıkladı. Nuria gitmesin zaten. :)

Bjk, Pondexter'i almış. Ligin kalitesi bayağı yüksek olacak önümüzdeki sezon. Bizdeki belirsizlik ise devam ediyor..

Bizde bir belirsizlik yok bence. Belli ki alınmış bir karar var. Aşama aşama küçülüyoruz. Eurolig kazandığımız sene takımın 2 yıldızını bıraktık, bu sene kalan diğer yıldızı da bırakıyoruz (Sancho) yerine bir transfer bile yapmayı düşünmüyoruz.
Galatasaray hızla bir futbol külübüne evrilme sürecine girmiş bulunuyor. Bir kaç sene sonra Galatasaray SK'dan Galatasaray FK'ya dönüşen bir yapıya hiç şaşırmayın.

Bizde bir belirsizlik yok bence. Belli ki alınmış bir karar var. Aşama aşama küçülüyoruz. Eurolig kazandığımız sene takımın 2 yıldızını bıraktık, bu sene kalan diğer yıldızı da bırakıyoruz (Sancho) yerine bir transfer bile yapmayı düşünmüyoruz.Galatasaray hızla bir futbol külübüne evrilme sürecine girmiş bulunuyor. Bir kaç sene sonra Galatasaray SK'dan Galatasaray FK'ya dönüşen bir yapıya hiç şaşırmayın.
Şimdi tam tersi olup bir anda 2-3 iyi transfer açıklansa çıkıp ''tepkilerden dolayı'' diye konuşacaksınız. Takım geçen seneden Jelena, Martinez, Bahar'ı tutmuş. Büyük ihtimalle Nevriye ile de anlaşılır. Üstüne Işıl ve Cansu gelmiş ama hala öldük bittik edebiyatı yapılıyor. Kulüp olarak iyi bir dönemden geçmiyoruz ve şubelerde belli oranda küçülüyoruz. Ama biraz sabır yahu.

Şimdi tam tersi olup bir anda 2-3 iyi transfer açıklansa çıkıp ''tepkilerden dolayı'' diye konuşacaksınız. Takım geçen seneden Jelena, Martinez, Bahar'ı tutmuş. Büyük ihtimalle Nevriye ile de anlaşılır. Üstüne Işıl ve Cansu gelmiş ama hala öldük bittik edebiyatı yapılıyor. Kulüp olarak iyi bir dönemden geçmiyoruz ve şubelerde belli oranda küçülüyoruz. Ama biraz sabır yahu.

Nuria Martinez gitmedi mi yahu ?

Vizyonsuz ve seçilmek için yalan söylemekten ar etmeyen bu yönetim takımda en çok katkı veren mücadele eden oyuncularımızı çaktırmadan dışlamaya ve uzaklaştırmaya çalışıyor,sponsorluk anlaşması yakın olsaydı şimdiye kadar sonuçlanırdı sanırsam o hepten yalanmış doğruluk payı az yada çok olsaydı şimdiye kadar on kere sonuçlanırdı hala sabır sabır diyen arkadaşlar var.

İyi niyet tabiiki her zaman iyidir hoştur hatta yönetim bize iyi intibalar bıraksaydı veya baştan doğru söyleselerdi şimdi bu kadar tepki gösteriyor ve sabırsızlanıyor olmazdık vede bizde savunur arkadaşları sükunete davet ederdik ama gelin görünki iyi niyet adına bir işaret bir güven itimat bırakmadılarki haklı olarak kızıyoruz ve sorguluyoruz bunda yanlış olan bir şey yok sabırda bir yere kadar,ha eğer illede yanlışlık aranıyorsa taraftarı aptal yerine koyup uyutmaya çalışanlara bakın ve sorgulayın derim taraftarla bu kadar oynanmaz bizimle oynuyorlar anlayın artıkk.

Bulmuşlar Ekrem hocamız gibi sessiz sakin efendi ve birazda pasif mülayim adamı alabildiğine sindirmişler buda düşündürücü tabii.

Kaan Bey benim eleştirim sadece bu yönetime değil. Yukarıda yazdığım eleştiriler Ü.Aysal yönetiminden başlıyor. Hayatta en kızdığım tarz populist yönetim tarzıdır. Tarihin en büyük sponsorluk anlaşmasını yaptık diyorsanız yapacaksınız ki milyonların yüzüne bakmaya hakkınız olsun. Transfer yasağını kaldırmadan kaldırdık demeyeceksiniz de oyuncularla pazarlık yapıyoruz paramız yok ödeyemiyoruz diyeceksiniz. Biz kadın takımının küme düşmesini de izledik erkek takımının play-out oynamasına da şahit olduk. Bunlardan mı korkacağız yani. Bize adam gibi adam yöneticiler lazım.

Benim derdim yönetimi savunmak filan değil. Umurumda da değiller açıkçası.

Sıkıntı şu iyi ya da kötü fark etmeksizin sürekli bir memnuniyetsizlik havası oluşması. Bu branş ile de sınırlı değil bu. Genel olarak bir transfer manyaklığı ve sabırsızlık almış başını gidiyor. En basit örneği erkek takımı için neler yazıldı çizildi. sonunda görüldü ki hepsi boş. Çalışmalar yapılıyor hem de iyi bir şekilde.

Kadın takımı için de aynısını söylüyorum. Şurayı okuyan şubeyi kapattık gittik zanneder. Eldeki oyuncuların tutulması lütufmuş. Hayır canım kardeşim lütuf değil ama senin gelecek sezon için hedefinin ve planlamanın bir göstergesidir. Elinde şöyle bir kadro var;
Işıl-Ayşegül
Martinez-İrem Naz
Cansu
Jelena-Bahar
Nevriye-İnci
Bu kadroya 2 yabancı daha eklenecek. Ben diyorum ki bekleyelim görelim. Karamsarlık yapmayalım. Gelecek doğru hamlelerle yine çok güzel bir takım izleriz.

Kaan'a bir konuda oldukça hak veriyorum. Bu Galatasaray yönetimi tarihin en kötü yönetimi bence ama biz taraftar olarak çok sabırsız davranıyoruz ve hiç bir şeyi beğenmiyoruz. Hep daha iyisini istemek tabi ki en doğal hakkımız ama eldeki imkanlar malesef belli. Kulüp maddi olarak düzlüğü çıkmadıktan sonra özellikle basketbol için büyük transferler beklemiyorum ben. Ama yönetim ve başkan da bir zahmet tarihin en büyük sponsorunu bulduk gibi yalan bir açıklama yapmasın. Salak değil artık insanlar, bilgiye çok kolay ulaşabiliyor herkes.

Yoksa herkes ister Ekrem hocamızın eline Maya, Elena gibi oyuncular vermek sanırım.