2015-2016 Transferler ve Takım Yapılanması

Ann Wauters'ın ve Lindsay Whalen'in gidişinde çok rezil hareketler yapmıştık zamanında.
Ann geldi umarım Lindsay da gelir.

Ann ve Whalen'ın nasıl gittiğiğini, giderken arkasından yapılanların kim tarafından yapıldığını ve kulüpten kovulduğunu hepimiz biliyoruz artık.

Bildiğim kadarıyla Kizer'i kıta dışı oynatıyoruz. Bu durumda Loyd'da varken Whalen'ı alamayız. Gerekli ilgi ve alakayı göstermiş olsaydık şimdiye kadar en azından geçici lisans çıkarabilirdik Kizer Bosna için.

Bunun yanında Nuria ile Petra'nın yerine Whalen ve Ann gelse Anadol'dan inip Mercedes'e binmiş gibi hissederiz. (Kizer'i Bosnalı oynatmak şartı ile)

Lindsay'in gidişi itibariyle dönüşünün zor olacağını düşünüyorum. Pek hoş ayrılmamıştı teknik ekiple de.

Ama bir kısa almalıyız Nuria yerine.

Loyd, Işıl, Cansu, Bahar, Ayşegül kalsın. Nuria+Petra gitsin. Jelena+Kizer için kararsızım. Nev bırakıyor zaten. GS-FB gibi düşük bütçeli büyük takımların alabileceği en yüksek profilli uzun, Chiney. Neden mi, çünkü ABD Milli Takımı aday kadrosuna çağrılan uzunlara bakın, Delle Donne, Nneka, Parker, Griner, Fowles, Stewart, Dupree, Tina bunlar biraz pahalılar. Lavender zaten Fener'de, Dolson var o da olur benim için. Gelişmeye açık ama yıldız potansiyeli olmasa da. Bir de Chiney var işte kadroda, sakattı, fiyatı bizim için çok uygundur ve ünlüdür. 1. sınıf oyuncu olma potansiyeli var. Ne yapıp edip mutlaka almalı. Fark yarattıracak bize. Bizim gibi düşük bütçeli büyük takım için alabileceğimiz en en iyi uzun. Sakattı, gözden düştü biraz, Tekrardan patlamaya müsait.

Nuria yerine Avrupalı G: Gemelos, Doron, Epoupa, Milica, Abdelkader, Oblak, Johannes, Bremont. Daha yüksek profil isterseniz Sottana, Cruz, Salagnac, Baric'i ekleriz tabii ama gelme olasılıkları düşük.

Avrupalı Uzun: Meesseman, Milovanovic, Ndour, Yacoubou, Malashenko, + Leuchanka Vadeeva Miyem Angel Robinson da deriz.

Kıta dışı uzun: Chiney, Stokes, Dolson, Frazee, Achonwa, Bone, Larkins, Brunson, Peters diyebiliriz bütçeye göre. Bi de benim kontenjanımdan Latoya Williams'ı ekleyeyim, kimseyi ama kimseyi alacak paramız olmazsa. Kizer'da kalabilir, farketmez. Fiyatına göre Breanna Stewart'ı da ekleriz. Loyd'daki gibi kolejden bakılıp alınırsa başka tabii.

Adaylarım bunlar, bunlardan biri alınsın işte. Şimdiden. 10'ar topçu var yaklaşık hepsinden, biri olmazsa diğeri. Bütçede diğer yapılacak transferlere de iyi bir şey kalsın diye seçenekler kararlaştırılabilir. Sene sonu revize ederiz bu listeleri.

Kıta dışı alamıyorsak Alina Iagupova bizim için iyi seçenek olur bu yıl olmasa bile önümüzdeki yıllar için, Cartors takımında oynuyordu Kazakistan ligine transfer olmuş.

Buraya da yazan Anıl Yılmaz Riquna Williams'ı önermişti. Çok mantıklı hamle olur bence de. 25-30 bin'e gelirse buyursun imzayı atsın.

Skor anlamında Jewell'a da yardımcı olur.

Bu saatten sonra transfer gelecegini dusunmedigim gibi olasi bir transferin basarili olacagini da dusunmuyorum. Takimin acil ihtiyaci Kizer'siz hallaç pamuguna donen pota altini kaplayacak bir uzun, o da Ekrem Memnun takimlarinda ritim bulmak için en az 10 hafta takimla uyum yakalamali, boyle bir sure kalmadi onumuzde. Biz uzunlari klasik sablonlari disinda, zor bir sistem dahilinde kullaniyoruz. Sezon baslarimiz zorlu oluyor fakat sezon sonuna dogru oturan takimin ne oynadigini kimse çozemiyor ve çozum uretemiyor. Kizer de geldiginde çok elestiri aldi, bunun için mi bekledik ustelik o denli skandal yasadik dendi ama sonuç ortada, son iki deplasmanda takimi sirtladi. Ligde de olsa su an hala ve hala 2.ligi zorluyorduk. Yerine gelecek oyuncunun bu performansa yaklasmasi zaman alir, tabii Candace Parker degilse ama o ayarda oyuncu da alamayacagimiza gore hesap basit. Olmayan butçemize gore uygun bir uzun alinsa tabii ki hayir demem fakat o irade de yok maalesef.

Kısa konusunda bir sorum olacak.

Oyun kurabilen -Lindsay Whalen gibi- bir transfer mi istersiniz yoksa daha çok skoru ön planda olan ve top getirebilen bir oyuncu mu -Ana Dabovic gibi- istersiniz?

Aylardır maaşları ödeme, bütün oyuncuların serbest durumda istedikleri yere gitme hakları olsun, bileklik ile poz verdir hepsine. Böyle bir rezillik görmemiştir bu kulup tarihi.

Ligin en iyi yerli rotasyonuna sahibiz ama yabancı kalitemiz yerlerde sürünüyor. Diğer taraftan, yenildiğimiz takımların tamamı, yabancı oyuncularının performansı ile sonuca gidiyor. Çünkü kaliteyi yerliler değil, yabancılar belirliyor.

Bütçemizin bu kadar düştüğü bir sene, Işıl, Bahar, Nevriye gibi yerli oyunculara bütçenin ciddi bölümü harcayıp, Nuria, Petra, Kizer gibi yabancılarla yola çıkmak, bizim adımıza en büyük hata oldu. Bu bütçelerle mücadele edeceksek, elmizdeki parayla alabileceğimiz en iyi yabancıları alıp, yerli rotasyonunda Ayşegül, Cansu gibi gençlerle yola devam etmeliydik. Belki Işıl veya Bahar ikilisinden biri, istisna olarak kadroda tutulabilirdi.

Yabanci sinirinin oldugu yerde yerlilerin iyi olmasi, ortalamanin biraz ustu bir yabanci rotasyonuyla fark yaratan unsur olur. Bence yanlis yerden yorum getiriyoruz, yerliler zaten sinirlama yuzunden ederinden degerli, yabancilar ise bi kaç istisna disinda gayet uygun fiyata oynuyor kuçuk takimlarda bile. Mesele yabanciya çok para vermek degil, iyi yabanciyi uygun fiyata bulmak ki bizim butçemizle de bulunurdu. Petra ve Nuria yerine Dabovic ve Paris (ekonomik açidan makul ornekler) bile Dubljevic/Loyd/yerli rotasyonun yaninda tas gibi kadro yapardi. Ben Bahar'dan da Isil'dan da Nev'den de (her ne kadar son zamanlarda savunmasi dusse de) memnunum. Bahar dedigimiz daha iki uç maç once ligin (Sanders'i saymazsak) en verimli yerli oyuncularinda biriydi ve sakatlandi. Isil kotu motu her maç her istatistik hanesinde hatri sayilir rakamlar yakaliyor. Cansu ve ozellikle Aysegul isyanina ise sonuna kadar katiliyorum. Neden oynamadiklarini anlamiyorum, hele ki sure bulduklarinda iyi performans vermiskeN.