2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası

İzlanda'yı öyle çantada keklik görmemek lazım.
Fransa gruplarda çok kasmadan oynuyor.
Onlar 2.tur ile gerçek kimliklerini göstermeye başlarlar.
Fransa-Sirbistan finali bekliyorum...

İsmail Şenol yazmış. Yani şu durumda kaba tabirle bize giren çıkan yok olan İspanyollara olacak her halükarda . Ya elenecekler ya da Fransa - Yunanistan ile eşleşecekler. O tweetten onu anladım ben.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Asları dinlendireceğimiz maçta biz İzlanda'yı yenersek ispanyollar 2.olacak.2.turda polonya, çeyrek finalde rakibini elerse yunanistan, yarı finaldeyse Fransa ile oynayacaklar.Fransa-yunanistan'dan biri diye anlamışsın o yüzden düzeltme gereği gördüm.İkiside yoluna finalden önce çıkacak demek istenmiş.Neyse biz işimize bakalım.İsrail kazanamazsa biz Fransa'ya düşüyoruz.Fransa kaybederse 2.turda ispanya ve italya gibi üst düzey takımlarla oynar.Bu yüzden bizimle oynamak için elinden geleni yaparlar.

NOT:Ataman'ın halen İtalya'nın İspanya'yı yenmesi hesapta yoktu sürpriz oldu mihvalinde ki açıklamaları beni şaşırtıyor.Bizim İtalya'yı yenmemiz ne kadar sürprizse İtalya'nın İspanya'yı yenmesi o kadar sürprizdir.Daha öncedende dediğim gibi bu takımın olimpiyat elemelerine ev sahipliği yapmadan olimpiyatta yer almasına imkan yok.Bu yüzden çok dert etmemek gerekir. Elemelerin bir grubunu Türkiye'ye getirirsek şansımız olur.

Fransa-Israil mac kacta beyler belki Casspi şapkadan tavşan çıkarır

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Eğer o dediğin gerçekten olursa İsrail 1. Fransa 2. demektir ki :) bu duurmda şeref yoksunu ispanyayı daha ikinci turda fransanın karşısına çıkartma lüksümüz var (izlandaya kaybederek 3lü averajdan çıkıp ispanya ve italyayı li averaja bırakıp italyayı 2 ispanyayı 3 yapıp FRANSA dan kaçan :) İSPANYOL farelerini ikinci turda FRANSANIN KUCAĞINA gönderebilirz :) çok keyifli olur bu amaaaaa :)
BİRDE eğer öle olursa YARIFİNALE KADAR BİZİM KARŞIMIZA ÇIKACAK BİR BÜYÜK TAKIM YOK (YUNANİSTAN EN İYİ İHTİMALLE YARI FİNALDE :) KARŞIMIZA ÇIKIYOR)

Ya şu İtalyanın ispanyayı sürpriz yaparak yendiğini herkes akıldan çıkartmalı.Gallinari belinelli bargnani bu adamlar çok ciddi nba oyuncuları.Datome,aradori,hackett gibde euroleague seviyesinde kaliteli oyuncuları var.Bu takımların birbirini yenmesi hiçbir zaman sürpriz olmaz.Sürprizi italyaya biz yaptık.

Açıkcası ben Fransa eşleşmesinden ümitliyim. Fransa'nın halen düzgün bir pivotu yok. Batum birazda De Colo dışında dış şutları istikrarsız. Set hücumlarında zorlanıyorlar Ayrıca grupları çok kolaydı, hiç sert maç oynamadılar neredeyse.
Tamam, şans olarak %60 ibre Fransa'dan yana, kabul ediyorum ama öyle bir hava yaratıldıki Fransa ile oynamadan kendimizi eledik resmen...
Bizim sağımız belli olmuyor. Eğer konsantre olup korkmazsak, maçın başında beyaz mendil sallamazsak, sert savunma, sabırlı hücum ve birazda şansla biz Fransa'yı eleyebiliriz....
Ben yense de yenilse de Ergin Hocaya güveniyorum...

İspanya-İtalya'nın sırasını belirleme dışında hiçbir işe yaramayacak bir maçta Bobby, Sinan, Cedi, Ersan niye oynatılır, şu maçta bile oynamayacaklarsa Furkan, Kartal ne diye takıma alındı anlam veremiyorum. Fransa maçında son periyotta takımın pestili çıkar artık ümidim kalmadı.

Valla hocanın yerinde olsam ilk beşi komple dinlendirirdim ben sıfır dakika süre verip.Bu arada Fleming çok ciddi kazma, bunu bugün bir kere daha gösterdi sağolsun.

Ya bu takım his takımı Fransa'ya sürpriz de yapılabilir ama tecrübe ve "lider" oyuncu eksiğimiz var.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok lazımmış gibi bir de uzatma oynadık.

Neyse biz millet olarak güreş, halter, judo vb. spor dalları hariç pek başarılı olamadık, olamayacağız sanırım milli takım bazında. Olsak da anlık parlamalar. İstikrar olmadığı sürece onlar da pek bir şey ifade etmiyor. Kulüp takımları(Galatasaray) olarak başarırız umarım.

Dün maç sırasında da twitterdan yazdım. ergin hoca yı severiz, tutarız falan ama bazı maç sonlarında bizi kanser ediyor. Dün 3 sayı öndeyiz adam serbest atıştadan daha iyi bir üçlük yüzdesi tutturmuşken faul yapmamak hiç mantıklı değil. galiba sene içinde bizim bi maçımızda da aynı senaryo olmuştu.
ayrıca izlanda maçının bizim hiç önemi yokken furkan korkmaz ve kartal gibi genç oyuncuları, oğuz gibi turnuvada boş geçirmiş oyuncuları neden oynatmadı anlamadım açıkcası.
Ben fransa karşısında pek şansımızın olmadığını düşünüyorum. Fransa bence sırbistan ile birlikte şanpiyonanın en büyük adayı.

Ev sahibi olursak ancak başarı kazanırız. Düzen hastalığımız yüzünden ki o da ne kadar var belli değil yıldız takımı alıp sürükleyecek oyuncular yetiştiremiyoruz. Mümkün olduğunca NBA'ye hiç beklemeden 18-19 yaşında gitmeli oyuncularımız. Cedi burada olacağı kadar oldu. Daha da ileri gitmez.

Ergin hocaya çok saygı duyarım, en iyisi olduğunu düşünürüm ve bizim takımın başında olduğu için kendimi şanslı hissederim. Lakin kendisini sırf dün yaptıkları gibi şeyler yüzünden hiç sevmem. Hatta bazen nefret boyutuna kadar bile varabiliyorum.

Şimdi cumartesi fransa ile oynayacağız. Çok merak ediyorum hala bu haldeki Melih'e güvenip süre verecek mi? Hadi verdi diyelim Melih rezalet oynadı, hatta sakatlandı, üstüne sinan da faul problemine girdi hangi yüzle Furkan Korkmaz'ı oyuna alacak ya da alacak mı? Hadi aldı diyelim Furkan hangi özgüvenle oynayacak ya da oyuna girmeyi bekleyecek mi?

Benchteki oyuncuların bazıları gerçekten kadroyu doldurmak havlu sallamak için vardır bunu hepimiz biliriz. Ancak her ne olursa olsun bu havlu sallayıcıların da psikolojik olarak maça hazır olmaları gerekir turnuvalarda. Ama sağolsun Ergin hoca yedekteki oyuncuları tek kelimeyle katletti, eminim şu anda iki Furkan da Oğuz da Kartal ve Barış da Allah kahretsin keşke çağırmasaydı bizi diyip koçtan nefret ediyorlardır.

Yazık ya vallahi yazık dün izlerken ben üzüldüm benchte surat ifadesi gösterilen Oğuzla Furkan Korkmazın durumuna. Ne almak istiyor bilmiyorum ama ne alamayacağını tüm Türkiye bilirken neden inatla Melih, neyse ya çok doluyum. Öyle ki sayfalarca yazsam, bağırsam çağırsam, küfür etsem bile koça karşı sakinleşmem.

Elbette hepimizden daha bilgili basketbol konusunda ama kesinlikle yanlış yapıyor (her zaman buna benzer şeyler yapıyor) ve sırf inadından yapıyor bir şey bildiğinden değil. Egosunun altında kendini ve oyuncularını eziyor. Allah korumuş ki 18'li yaşlarda Cedi, 16-17'li yaşlarda da Furkan Korkmaz bizim takımda değilmiş. Koçun eline 18 yaşında Lebron, Kobe versen onları kendisi kusura bakmasın ama Hakan Demirel yapar bırakır.

Ev sahibi olursak ancak başarı kazanırız. Düzen hastalığımız yüzünden ki o da ne kadar var belli değil yıldız takımı alıp sürükleyecek oyuncular yetiştiremiyoruz. Mümkün olduğunca NBA'ye hiç beklemeden 18-19 yaşında gitmeli oyuncularımız. Cedi burada olacağı kadar oldu. Daha da ileri gitmez.

NBA falan şart değil. Burada dixon, perperoglu, carter vs isimlerin arkasında bekleyeceklerine fransaya, ispanyaya, hatta sırbistan, hırvatistan, israil, rusya, litvanya gibi ülkelere da az iddialı takımlara gidip oralarda oynasınlar, sporun kültürünü orada alsınlar. Yoksa 10 sene içinde basketbolumuzda futbolumuzdaki selçuk, sabri, necip, yasin, emre, bekir vs gibi isimlerle dolacak. Yabancı sınırı bira daha rahatlasada takımlar mecburiyetten milyonları vermek zorunda kalmasa. Böylece burada yıllık 300-400 bine oturacaklarına gidip böyle yerlerde oynarlar.
Ülke olarak ltyapıda çok kötü olduğumuzu düşünmüyorum, hep başarılı oluyourz u16, u18 vs lerde ama o isimleri a takıma monte ederken saçmalıyoruz. Bari 18-20 yaşından sonra yurtdışında pişsin gençler.

Faul yaptırmadı diye topa tutulan Ergin hocanın maç sonu söylediklerini dinleyen oldu mu? Faul yapmak yapmamak hocanın kararıdır. Bu karar üzerinden hoca eleştirmek çok saçma. Aynı muhabbet Mahmudi zamanında da olmuş Oly'i efsane maçta tokatlamıştık.
Eğer faul yapılsaydı 3 sn kala 2. faulü kaçırıp 3lük bularak maçı kazanamayacaklarının garantisini kim verecek?
En azından savunma seçerek uzatmayı garantilemiş oluyorsun söylediğim ihtimalde maç elinden gidiyor. Fazladan oynanan 5 dkk oyuncuları mezara götürmüş gibi yapılan yorumlar daha da saçma.