2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası

Plan doğruydu. Fransa'yı bir süre yavaşlattık lakin dixon gerçektende tüm planları bozdu.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Hep aynı senaryo,ilk beşin adeta pestilini çıkar yorgunluktan takım tıkanır aleyhimize fark açılıncada tecrübesiz gençleri kurtların önüne yem gibi at,Ergin hocamız tartışmasız Türkiyenin en iyi yerli koçu ama bu hatalarından ve takıntılarından dolayı daha ilerisini göremez Ülkemizin en iyi yerli hocası kariyerinden daha ilerisine geçemez,böyle yazarakta hocanın düşmanı olmam buradaki arkadaşlarada hatırlatayım.

Bu kadroyla bu kadar malesef.. Enes konusunda koçun bi suçu yok, emir devletin zirvesinden gelince koç ne yapsın?

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dursun takımda yedek oyuncu diye birşey yokki. Kimi soksunda oyunu değiştirsin ?
Al Melihi şişire şişire getirdiler ne oldu ? Oğuz Savaş desen zaten geçen sene oyuncu öğütme makinesi Obra onu bitirmişti, adam basketbolu unutmuş. Furkan NBA'e giderek beklendiği gibi gelişimini durdurdu, çok maç eksiği var, telafi edemiyor, oyununa da hiçbirşey katmadığı gibi mücadelesi geriye gitmiş. Tabi onu anlayan bir Arroyo'da yok...
Genç Furkan ve Kartal'ın fizik olarak bu seviyelere heazır olmadığı da net görülmüştür umarım. Fransa'da 20 yaşında oyuna giren adamın fiziğine bakın, bir de bizimkilerin...
Sonuç olarak bu kötü takım, süpriz yaparak gruptan çıktı. Bence başarılı oldu. Kadro bu yapabilecek birşey yok. Takımın Ersan'dan sonra tek yıldızı Enes'i de federasyon milli takıma almadı. Açıkcası şu takımın başında başka bir koç olsaydı, sıfır çeker dönerdik. Takım gerçekten çok kötü.
Bu arada bugün milli takımı baltalayan, boş turnike kaçırıp, her attıkları pas rakibe giden Melih ve Dixon'ın, oyuncularını milli takıma göndermek istemeyen FB'de oynamaları tesadüf müdür ? Bunun da tartışılması lazım bence...(Benim oyuncuların iyi niyetinden bir şüphem yok, kapasitelerinin bu olduğunu biliyorum, ancak Aziz sayesinde o kadar saçma şeyler tartışılıyorki, bu konu da tartışılması gerekli bence....)

Bugun Enes' in bu takımda olmamasının en büyük sebebi Bogdan Tanjevic'tir ilk gelmediği zaman Enes haklıydı ancak Tanjevic oyuncu kendi gelecegini dusunup gelmedi diyecegine ortamı gerecek açıklamalar yaptı.Simdi onumuzdeki sene herhangi bi turnuvaya katilamiyoruz umarım 2017 ye kadar Enes' i milli takıma kazandirmaliyiz.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu turnuvada ilk 8e kalamadik peki olimpiyatlara katilmanin baska yolu yokmu ?

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Olimpiyat elemelerine bu kez 18 takım katılacak.6'şarlı 3 grup 3 ayrı ülkede oynayacak.Kıta şampiyonalarından 15 takım gelecek.Diğer 3 takımsa evsahibi olacak.Yani şansımız artarak devam ediyor.Evsahibi olmadan bizim herhangi bir grubu lider bitirip olimpiyatlara gitmemize imkan yoktu.Eğer ülkemize bir grubu getirirsek -ki elenen bizden önemli bir avrupa ülkesi olmayacak muhtemelen- favorilerden biri oluruz.Avrupaya mutlaka 1 elemeyi verirler.Şimdi buna saldırmamız lazım.Maalesef böyle bir şans olduğunu basketbolun içindeki birçok insan bilmiyor.Federasyon biliyordur umarım.Aşağıda bilgi alabileceğiniz bazı linkler var.

Road to Rio | EuroBasket 2015

https://en.wikipedia.org/wiki/2016_FIBA_World_Olympic_Qualifying_Tournament_for_Men

Olimpiyat elemelerine bu kez 18 takım katılacak.6'şarlı 3 grup 3 ayrı ülkede oynayacak.Kıta şampiyonalarından 15 takım gelecek.Diğer 3 takımsa evsahibi olacak.Yani şansımız artarak devam ediyor.Evsahibi olmadan bizim herhangi bir grubu lider bitirip olimpiyatlara gitmemize imkan yoktu.Eğer ülkemize bir grubu getirirsek -ki elenen bizden önemli bir avrupa ülkesi olmayacak muhtemelen- favorilerden biri oluruz.Avrupaya mutlaka 1 elemeyi verirler.Şimdi buna saldırmamız lazım.Maalesef böyle bir şans olduğunu basketbolun içindeki birçok insan bilmiyor.Federasyon biliyordur umarım.Aşağıda bilgi alabileceğiniz bazı linkler var.

Road to Rio | EuroBasket 2015

https://en.wikipedia.org/wiki/2016_FIBA_World_Olympic_Qualifying_Tournament_for_Men
O zaman şuan icin en büyük rakibimiz Slovenya umarım yarın ki maclarda süpriz olmaz

Dursun takımda yedek oyuncu diye birşey yokki. Kimi soksunda oyunu değiştirsin ?
Al Melihi şişire şişire getirdiler ne oldu ? Oğuz Savaş desen zaten geçen sene oyuncu öğütme makinesi Obra onu bitirmişti, adam basketbolu unutmuş. Furkan NBA'e giderek beklendiği gibi gelişimini durdurdu, çok maç eksiği var, telafi edemiyor, oyununa da hiçbirşey katmadığı gibi mücadelesi geriye gitmiş. Tabi onu anlayan bir Arroyo'da yok...
Genç Furkan ve Kartal'ın fizik olarak bu seviyelere heazır olmadığı da net görülmüştür umarım. Fransa'da 20 yaşında oyuna giren adamın fiziğine bakın, bir de bizimkilerin...
Sonuç olarak bu kötü takım, süpriz yaparak gruptan çıktı. Bence başarılı oldu. Kadro bu yapabilecek birşey yok. Takımın Ersan'dan sonra tek yıldızı Enes'i de federasyon milli takıma almadı. Açıkcası şu takımın başında başka bir koç olsaydı, sıfır çeker dönerdik. Takım gerçekten çok kötü.
Bu arada bugün milli takımı baltalayan, boş turnike kaçırıp, her attıkları pas rakibe giden Melih ve Dixon'ın, oyuncularını milli takıma göndermek istemeyen FB'de oynamaları tesadüf müdür ? Bunun da tartışılması lazım bence...(Benim oyuncuların iyi niyetinden bir şüphem yok, kapasitelerinin bu olduğunu biliyorum, ancak Aziz sayesinde o kadar saçma şeyler tartışılıyorki, bu konu da tartışılması gerekli bence....)

Sorun Melihin şişirilip şişirilmemesi değil,sorun rol paylaşacak oyuncuların maçların stresini veya ağırlığını kaldıramayacakları ters zamanlarda süre alıp rol verilmeleri o oyuncularda haliyle ezildiler,B.Dixon sadece verebileceği kadar katkı verebildi daha fazlasını veremezdi çünkü kapasitesi o kadar,B.Hersek sanki turist gibi geldi gitti,bizim Sinan bile beklediğimizin altında kaldı ona bakarsanız,uzun lafın kısası yıldız oyuncularımız çok azdı,diğerleri ise takımın bir çok maçı idare edecek kadar doğru kulllanılmadıda diyebiliriz süre paylaşımı tam olarak doğru uygulanmadı.

Turnuva öyle yada böyle bitti bu başarısızlık sürpriz değil normaldir benim temennim Ergin hocamızın bazı hususları gözden geçirip kendini sorgular bariz takıntılarından kurtulursa önünü açar buda kendine bağlı,ben hepiniz kadar başarılı olsun istiyorum çünkü çok karakterli hırslı yapısıyla bir çok başarıyı hak ediyor.

Maçın kırılma noktasında Ersan resmen takımı sabote etti, koç da izledi. Dar rotasyonla da oynasak SOS veren oyuncuyu fark etmek lazım. Garip şut tercihleri ve savunmada adamını bulamama gibi amatörlükler bir anda arayı açınca fena fark yedik.

Kadromuz gerçekten de pek iş yapacak bir kadro değil ama bir Belçika dan epey iyi sayılır. Yani Oğuz-Furkan-Melih-Göksenin-Barış beşlisinden bir Tabu ve Gillet kadar yararlanamıyorsak burada sorun var.

Turnuvada bence başarılı sayabiliriz kendimizi, ama Ergin Hoca ya eleştiriler gelecektir. Bana göre Enes konusunda ezildiğini hissettiği an istifasını vermeliydi. Bu dakikadan sonra dik durdum tarzı savunma yapması zaten imkansız.

Bu sezon EL oynamayacağımızdan, bir basketbolsever olarak şu maç seçme olayını da uzun süre görmemeyi diliyorum.

Hocanın parkedeki kadronun yönetimi, taktisyenliğini asla tartışmam, beğeniyorum fakat hoca rotasyon kullanmakta ciddi zorlanıyor ikinci periyodun son 5 dakikasında özellikle söyledim, Fransa direkt Parker, Diaw, Batum gibi oyuncularını dinlendirdi bizim skor kısırlığımızı görünce ikinci yarıya sakladılar. Evet kadromuz çok iyi değildir buna katılıyorum ama rotasyonu daha aktif kullanmalıydık. Fransaya bakıyorsun adamlar dinlendirmek için bile olsa Gelabale, Pietrus gibi oyuncuları oynatıyorlar. Bizim ligde Gaziantep bile bu adamları alıp ilk beş oyuncusu yapmaz (zamanında iyi oyunculardı evet). Bize bakınca hocanın Furkan Aldemir takıntısı devam ediyor ne yazık ki. Kimse kusura bakmasın Furkan şu takımda 10 dakika ortalama ile oynayacak oyuncu değil. Bununla birlikte Furkan Korkmaz ve Oğuz da daha fazla süre alabilirdi. Zaten neden ilk beşin otuz dakika civarı oynadığını anlamadığım, uzatmaya giden bir İzlanda maçı var ki evlere şenlik. Şahsen ben ilk beşi o maçta 1 dakika bile oynatmazdım. Fransa maçını zaten pek fazla kazanma ihtimalimiz yoktu fakat federasyonun artık oturup bir düşünmesi lazım her geçen yıl milli takım geriye gidiyor maalesef.

Ek olarak sırf 1 turnuvaya gelmek istemediği için vatan haini ilan edilen şu an hem genç hem yıldız olan Enesi takıma almayanlar da bi zahmet Darüşşafakanın maçlarını takip etsinler, Emir pek sakat ya da ameliyat olmuşa benzemiyor keza Ender de öyle.

Almanlarda artik nowitzki yok.Schroeder var.Almanya zaten aldi bi turnuva.Ama enes,omer gibi oyuncularda ortada yok.Boyle nba oyunculariyla dolu bir kadromuz olsa ve gercekten basarili bi federasyon olsa bizde alabiliriz ama zordur tabii.

Enes'ten bir yaş küçüğüm, Enes yerinde olsam daha beterlerini yazardım. Kaldı ki yazdıkları da gayet normal sen spora siyaset karıştırıp en iyi oyuncuyu almazsan takıma böyle elenirsin.