2016-2017 Sezonu Basketbol Kombine ve Maç Biletleri

Yani ne neresi hangi yer pota arkası belli değil. Bilen birileri yardımcı olursa sevinirim eurolig maçları derbilere izmirden gelmeyi düşünüyorum :) eurolig dahil bu arada di mi?
Tüm kombinelere eurolig maçları dahil

107-108-109 ve 117-118-119 pota arkası (200lüleri de üst katları)

satışa çıkmayan bölgelerden 102-103-104 protokol bölüm, 112-113-114 ultraslanın konuşlandığı bölüm.

112 bizim bencin, 114 rakip bencin arkası oluyor.

Salonda genel olarak kimse biletinin olduğu yere oturmuyor, anarşik bir yapı mevcut, bench arkası bölümüne ayakta izleyerek aralıksız tezahürat yapacak tayfa, kalan bölüme(özellikle karşı protokol tribinünün olduğu civarda) sessiz sakin maçını izlemek isteyen insanlar oturuyor.

201 numaralı tribün kombinesinin daha pahalı olmasının nedeni de muhtemelen diğer yerlere göre düzenin daha kolay sağlanabileceğine inanılması. Yoksa koltuk kalitesi veya görüş açısı olarak bir avantajı yok.

Arkadaşlar şimdi kombine alacağım 215-216 gibi yerler var sizce nerden almam mantıklı öğrenci indiriminden yararlanmak için?

210-216 gibi yerlerden almanızı tavsiye etmem, her ne kadar aldığımız yere oturamıyor olsak da. 206-210-216-220 köşede yukarıda görüşü en kötü, sahaya en uzak, atmosferi 0 olan küçük tribünler

Bundan sonra yapmam gereken işlem nedir?
Kombine kartını nereden teslim alacağım?

Kombine kartlarının teslimi muhtemelen sezon başlarken (eylül-ekim gibi) gerçekleşecek. Türk Telekom arenadaki kombine ofislerinde gerçekleşiyor. Muhtemelen ilk 2-3 iç saha maç gününde abdi ipekçide de dağıtım gerçekleşir. Kimliğiniz ve pdf çıktısıyla gitmeniz yeterli olacaktır.(Öğrenci biletiyse öğrenci kimliği de gerekiyor.)

Twetter da biri çok az kombine satıldığını neredeyse hiç satılmadığını yazmış ne kadar kombine satıldığını bilen varmı nerden öğrenicez merak ettim.

Transfer başlığı çok hareketli ama burayı da mümkün olduğunca gündemde tutmak gerek. Taraftar olarak o gelsin bu gitsin şöyle olursa sorumlusu budur gibi cümleler kurma hakkımız şu an yok bence. Geçen sene çok kez belirtmiştim. EC şampiyonluğu sonrası, EL'de garanti 15 maç oynayacakken, Avrupa'nın en iyi takımlarının hepsini birden canlı izleme imkanı bulmuşken, "taraftar maç kazandırıyor" söyleminin hem hazzını hem de zaman zaman şımarıklığını yaşarken ve fiyatlar da makul seviyelere düşmüşken en az 5000 kombine almak gerekir.
Görünen o ki taraftar CSKA, FB maçında yer bulamamaktan yakınacak ama Brose, Zalgiris maçlarına en fazla 4-5 bin kişi gelecek.
İstikrarlı bir şekilde bu bütçelerde olmamız için taraftar olarak bu sene son şansımız. Yönetime net mesaj verip bu takımın arkasındayız mesajını vermezsek Goudelock hayalleri falan kuramayız.
Geçen sene FB 11000-12000 kişiye oynadı EL'de. Taraftarı yok dediğimiz Daçka bile yaklaşık 5000 kişiye oynadı ki bu ortalama bizim geçen seneki EC ortalamasının üstünde bile olabilir. Tüm bu tablolara rağmen efsane taraftar klişesinden kurtulamadık. Taraftar olmak demek senede 2-3 maçta salonu doldurup, maçla ve pozisyonla ilgisiz bir şekilde avazı çıktığı kadar bağırıp atmosfer oluşturmak olmuyor.
5000 kombine 8000 seyirci ortalaması olmadan önümüzde yıllar için beklentiye girme, "Ataman mola almıyor, Schilb elini kaldırmıyor, deplasmanda siniyoruz" deme hakkımızın olmadığını düşünüyorum.
EL'de ilk 8'i zorlayacak ve playofflara katılma ihtimali olan bir takımımız var bu sene. Gerek forumda gerekse sosyal medyada kombineyi teşvik edici paylaşımlar yapabiliriz.

Tartışılmaz makul filan değil. 15 euroleague 15 sezon ici maksimum 9 playoff olsa eder sana 39 maç. Ortalama 40 tl desen tüm maçlara 1560 yapar her maça da gidemeyeceğini hesap edersen 1300 tl kombine almanın hiçbir esprisi yok.

Kombine fiyatları şu anda bence de makul seviyelerde değil, ama indirim döneminde makuldü.

Fiyat tartışmasından bağımsız olarak şunu söylemek istiyorum 15+15+9 maça ek olarak kadın basketbol takımımızın maçları da kombinelere dahil. Yönetim tarafından kenara atılmış olan şubenin ayakta kalmasını sağlayacak olan bizleriz, küçük lig maclarına gidilmese bile eurocup maçlarında desteğimizi göstermeliyiz.

Kombine almanın tek esprisi maç başına ödeyeceğim miktar daha ucuza gelsin düşüncesiyse makul olmadığı noktasında hem fikirim. Lakin bazı maçlar oluyor ki (Örneğin Strasbourg, Canaria) 200 TL'den bile bilet satılıyor. Dahası maça bilet bulamayanların yaşadığı sıkıntının zaten parasal karşılığı yok. Para boyutundan bakarsak da erkek+Kadın takımı en az 60 maç oynayacak. 3'te 2'sine gelsek zaten kara geçiyoruz.
Diğer taraftan indirim döneminde de yeteri kadar satılmadı. Mesela küçümsediğimiz (çekirdekçi vs) FB taraftarı 6500 kombine almış galiba.
Neyse sezon içinde göreceğiz, kaç maçta salon dolacak, ortalama seyirci sayısı kaç olacak? Sezon sonunda şube kadın takımına ikinci sınıf muamelesi görüyor, koç mola almıyor, riskli transferle daha ne bekliyorduk ki gibi yorumlar yapmak durumunda kalmayız, yapacaksak da bunu yapma hakkımız olur umarım.
EL'de 5-6 maçta salonu doldurup taraftar maç kazandırıyor goygoyu yerine ligde ve EL'de tüm maçları doldurup bu iltifatı hak eden taraftar oluruz inşallah.

Ben her sezon ortalama 7-8 maç izliyorum salonda. Hiç kombine almadım. Hiç evime sesim kısılmadan dönmedim. Ancak benim için destek vermek kadar kıymetli bir şey daha var ki net bir şekilde oyunu izleyebilmek. Yani benim için kombinenin takıma destek olmaktan sonraki öncelikli esprisi 2 saat önceden gidip kendime iyi izlenecek yer aramamak, 2 saat önceden gelmeme rağmen döndüğümde yerimi bulamam diye çişe bile gitmeme durumu yaşamamak ve maçı önümde sürekli ayakta baraj kurmuş arkadaşların arasından sahayı net görebilmek için şekilden şekle girmeden net bir şekilde izleyebilmekti... Ama anladığım kadarıyla kombinede de böyle bir durum yok. Yani numaralı olsa da numarayı sallayan yok. Bu durumun böyle olması gerçekten üzücü.

Kombine alsak bile işimizin gücümüzün izin verdiği ölçüde gidebileceğimiz için maçların yarısını zaten kaçırıcaz. E bu fiyatlarla bakınca maçların yarısında tek maç bileti alsan kombineden ucuza geliyor. Kombinenin konforla ilgili bi esprisi olmadığından da yukarıda bahsetmiştim. Bence tüketiciye kulübe destek olmak dışında da fayda alanları sunmak gerekiyor. Kombine alanlar ya daha rahat ya da maç biletine göre daha ucuza maç izleyebilmeliler bence.

Bence çok normal.

15 Euroleague, 15 Lig derken ortalama 21 TL gibi bir rakam yapıyor sadece normal sezon için. Play Off ya da olası bir Final Eight'te yükselecek bilet fiyatları da düşünüldüğünde gayet normal fiyatlar.

Kombine sadece önemli maçlara gelmek için bir araç değil, kulübe sıcak para sağlayacak, taraftarlar için önemli maçlarda yerini garanti edip, her maçta takımın yanında olacak bir amaç olmalı.