2016-2017 Sezonu Basketbol Kombine ve Maç Biletleri

Bence çok normal.

15 Euroleague, 15 Lig derken ortalama 21 TL gibi bir rakam yapıyor sadece normal sezon için. Play Off ya da olası bir Final Eight'te yükselecek bilet fiyatları da düşünüldüğünde gayet normal fiyatlar.

Kombine sadece önemli maçlara gelmek için bir araç değil, kulübe sıcak para sağlayacak, taraftarlar için önemli maçlarda yerini garanti edip, her maçta takımın yanında olacak bir amaç olmalı.

Lig maçlarını ortalama 10tl den sayarsak (ki geçen sene 5tl idi), euroleague maçlarına ortalama 35tl gibi bir fiyat kalıyor, bu da eurocup yarı final biletinin 20tl olduğu bir sezondan sonra zalgiris, brose, kızılyıldız vs. maçları için normal ücretler değil bence.

İlk cska maçını göstermelik olarak 75-80 tl yapacaklar, belki balıkesir maçını da 15-20tl yapacaklar ama daha sonradan fiyatlar düşecek, tüm maçların toplamı 650tl etse bile kombineyi alan kişi bir avantajı olmasını istiyor bu nedenle makul değil bence.

Sezon içinde 1-2 maç dışında bilet bulmak hiç de zor olmuyor, yerin garanti olsun durumu da kombine almak için bir teşvik değil.

Lig maçlarını ortalama 10tl den sayarsak (ki geçen sene 5tl idi), euroleague maçlarına ortalama 35tl gibi bir fiyat kalıyor, bu da eurocup yarı final biletinin 20tl olduğu bir sezondan sonra zalgiris, brose, kızılyıldız vs. maçları için normal ücretler değil bence.

İlk cska maçını göstermelik olarak 75-80 tl yapacaklar, belki balıkesir maçını da 15-20tl yapacaklar ama daha sonradan fiyatlar düşecek, tüm maçların toplamı 650tl etse bile kombineyi alan kişi bir avantajı olmasını istiyor bu nedenle makul değil bence.

Sezon içinde 1-2 maç dışında bilet bulmak hiç de zor olmuyor, yerin garanti olsun durumu da kombine almak için bir teşvik değil.

Strasbourg maçında 10.000 biletin 10 dakikada tükendiğini düşünürsek bizim nicelik olarak değil nitelik olarak bir problemimiz var maç seçiyoruz. Lig maçı 5 TL iken en kritik Darüşşafaka maçını 1.000 kişiye oynadık çünkü kimse Darüşşafaka'nın olası bir liderlik maçı olacağını düşünmedi. Ama Strasbourg maçı 60 TL 10 bin sattık, üstüne 3 tane daha 10 bin satar mıydı satardı çünkü ucunda kupa var. Darüşşafaka'da kupa yolunda önemli bir duraktı belki yine alamayacaktık ama en azından öneminin farkında olmamız gerekiyordu

500 TL civarına çekilirse de iyi olabilir ama direkt olarak maç maç hesapladığımızda çok pahalı olduğunu düşünmüyorum. Almak isteyen gerçekten MasterPass ile 250 TL'ye alabilirken, 3.000 seviyesinde kalması bana biraz gerçekten bunu istiyormuşuz gibi bir hava vermedi.

Son indirimden sonra fiyatlar nasıl şekilleniyor? İstanbul dışında yaşadığımdan pek ilgilenmemiştim. Ama nasipse İstanbul'da okuyacağım. Maçlara gitmek istiyorum ama fiyatlar hakkında fikrim yok.

Strasbourg maçında 10.000 biletin 10 dakikada tükendiğini düşünürsek bizim nicelik olarak değil nitelik olarak bir problemimiz var maç seçiyoruz. Lig maçı 5 TL iken en kritik Darüşşafaka maçını 1.000 kişiye oynadık çünkü kimse Darüşşafaka'nın olası bir liderlik maçı olacağını düşünmedi. Ama Strasbourg maçı 60 TL 10 bin sattık, üstüne 3 tane daha 10 bin satar mıydı satardı çünkü ucunda kupa var. Darüşşafaka'da kupa yolunda önemli bir duraktı belki yine alamayacaktık ama en azından öneminin farkında olmamız gerekiyordu

500 TL civarına çekilirse de iyi olabilir ama direkt olarak maç maç hesapladığımızda çok pahalı olduğunu düşünmüyorum. Almak isteyen gerçekten MasterPass ile 250 TL'ye alabilirken, 3.000 seviyesinde kalması bana biraz gerçekten bunu istiyormuşuz gibi bir hava vermedi.

Maç başına 20tl bence de çok pahalı değil ama söylediğim gibi kombine almak için bir neden yok, her maça tek tek bilet almak daha pahalı değil şu anda.
Futbol maç biletleri 100tl iken kombine 900tl idi bildiğim kadarıyla mesela
500 tl civarına inerse bence yeterli olur zaten.
Basketbol taraftarının çoğu öğrenci olan bir kulüpte öğrenci kombinesinin 250tl ye alınabildiği zamanlarda alınmamış olması ayrı bir rezalet zaten, ben o süreçte aldım ve çok memnunum kararımdan.

oldu olacak bedava versinler, az para harcamaya korkmayın şu şubeye yahu.

asgari ücretin 1300tl olduğu bir ülkede 650tl hadi şubeye destek olalım denilerek tak diye çıkarılacak bir ücret değil, ulaşım vs. maç günü giderleri de var. Sitem olarak değil, bazı taraftarların halinden anlamanız için soruyorum, kesinlikle cevap beklemeyerek, yıllık maaşınızın 20de birini siz veriyor musunuz bu şubeye acaba?

650tl'den 7000 bilet satılsa 1.5m dolar gibi bir miktar çıkıyor zaten, şort-forma arkası sponsorlar bulmak bu kadar taraftarı zorlamaktan daha kolay ve mantıklı değil midir sizce.

Son indirimden sonra fiyatlar nasıl şekilleniyor? İstanbul dışında yaşadığımdan pek ilgilenmemiştim. Ama nasipse İstanbul'da okuyacağım. Maçlara gitmek istiyorum ama fiyatlar hakkında fikrim yok.

350 tl ye olan öğrenci kombineleri yeniden olmayacak sanırım, normal kombinelerin de en ucuzu bu indirimle 650 tl.

Geçen yıl eurocup finalinden sonra 5 tl bilet falan yoktu.Ligdeki Ksk maçında 20 tl oldu biletler.Her maça giderim ben diyenler için bence makul fiyat.(alım gücünü işin içine katmıyorum tabi)

Asgari ücret örneği ile alım gücü açısından bakarsak 650 TL de 500 TL de 350 TL de pahalı. Zaten 1300 TL asgari ücret kazanıp 4 kişilik aile geçindirmeye çalışan birinin "Ben salonda maç izlemek istiyorum." demesi de lükse kaçar. Bedava bile olsa lükse kaçar, ulaşım yemek falan derken. Asgari ücretlilerin maç izleme hakkı yok demiyorum tabi ki. Burada eleştirilecek nokta asgari ücretin düşüklüğü fakat kombine fiyatlarını asgari ücret üzerinden eleştirmek çok rasyonel değil.

Zam oranı üzerinden eleştiri yapılabilir. 2 sene önce 275 TL iken, geçen sene 350 idi galiba. %100'e yakın zam çok ama bu durum da açıklanabilir. Ki 3 ay önce 350 TL'den almayanların niye almadığı ve şimdi neden almak istedikleri de kafalarda soru işareti. Yukarı da belirtildiği gibi gerçekten istiyorlar mı? Takımı görmeyi mi beklediler?

Bu sene EL maçları 40 TL civarında olacaktır. Daha düşük olacağını zannetmiyorum. Umarım olur. Bu durumda maç başına daha uygun hale geliyor ki sadece erkek takımı değil kadın takımı da mevcut. Bu sene 15+15+13 maç kesin. Kadınlar Avrupa + Playoff, Erkekler EL ve lig play off derken en az 50 maç olur ki maç başı 12 TL.
"Zaten 10 maça geliyoruz, kadınların maçına zaten gelmiyoruz, pahalıya geliyor" diyenler de kusura bakmasınlar hatalı argüman sunuyorlar. Sene de 2 FB maçına gelen adam da "50 TL olsun." der.

Yer konusunda hem fikirim. Zaten taraftar grubunun izlediği yer galiba satışa çıkmıyor. En azından diğer kombine ve bilet sahiplerinin yerinde maçı izlemesi için bu sene biraz daha sıkı denetim yapılmalı. Kombine demek sezon boyunca GS maçlarında o koltuğu kiralamak demek. Kiraladığımız yerlerin birileri tarafından gasp edilmesi ve tepki gösterdiğimizde hoyratça davranılması can sıkıcı.

Asgari ücret örneği ile alım gücü açısından bakarsak 650 TL de 500 TL de 350 TL de pahalı. Zaten 1300 TL asgari ücret kazanıp 4 kişilik aile geçindirmeye çalışan birinin "Ben salonda maç izlemek istiyorum." demesi de lükse kaçar. Bedava bile olsa lükse kaçar, ulaşım yemek falan derken. Asgari ücretlilerin maç izleme hakkı yok demiyorum tabi ki. Burada eleştirilecek nokta asgari ücretin düşüklüğü fakat kombine fiyatlarını asgari ücret üzerinden eleştirmek çok rasyonel değil.

Asgari ücret örneğini aşağıdaki mesaja karşılık verdim. Burada mesele fiyatın doğal sebeplerinden farklı bir seviyeye geliyor, para harcamaya "korkmamak" bir çok kişi için mümkün değil.

oldu olacak bedava versinler, az para harcamaya korkmayın şu şubeye yahu.

650 tlye en az 2 fener efes dacka maci bunlara real barca cska pana olympiakos maccabi gibi takimlarda ekleniyor. ligdeki bjk karsiyaka gibi maclarda önemli bu fiyatin icinde bildigim kadariyla kadin basketbol maclarida dahil. Kadin takimimizda bu sene bence eurocupi almaya oynayacak. bu sene euroleaguede mac secme lüksümüz yok final 8 kalabilmek icin alba, zalgiris maclarida full seyirci önünde oynanmali. erkek takimimiz en az 30 mac oynayacak (bence playoff ve final 8 maclariyla 35 maci gececegiz) bu yüzden fiyatlar indirimden sonra uygun hale geldi. hocanin istegi 7 bin kombine insallah gerceklesir

Öğrenci için 350 lira olan kombine zaten çok uygun onun üstünde hiç durmadan geçeceğim. Ben haziranda çıktığı ilk gün öğrenci indirimli almıştım. Ayrıca 650 lira olan kombine de bir o kadar uygun. Zaten herkes hesabı yapmış, ortalama 20 tl ye geliyor 1 maç. Ayrıca tahminime göre bu sezon EL maçlarının fiyatı da 40 tl civarı olacaktır.

Her maça gelen adam için kombine zaten bilete göre daha ucuz. Şayet tek tük maça gelen biriyseniz o zaman zaten kombine almayın. Hem o kombine boş kalmamış olur hem de maddi olarak sizin için daha zararlı olur. Zaten EL maçlarında bile bütün biletler bitmeyecektir. Hangi maça isterseniz çıktığı gün rahatça bilet alınabilecektir(EL fener maçı hariç).

Dursun özbek ve yönetiminden nefret eden biri olarak söylüyorum, lütfen maç başına 20 tl ye gelen şu kombineyi de çok görmeyelim. Hocamın ve takımın yanında olalım.

İstanbul'da veya İstanbul'a yakın bir yerde yaşamadığım için yaşadığım ızdırabın tek sebebi Galatasaray Basketbol takımının taraftarı olmamdır. Kıymetini bilin diye söyledim...

Öğrenci indirimi de yapmışlar çok güzel olmuş. Masterpass indirimi var mı bilgisi olan var mı ? Öyle bir durum vardı sanırım ama tam bilmiyorum.