Can Topsakal 2750 kombine satıldığını ve hedeflerinin 5000 satmak olduğunu açıkladı.GS TV canlı yayınında
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Herkes bilet fiyatlarının pahalılığından bahsetmiş. Ben ise bambaşka bir şey söyleyeceğim. Bilet fiyatları "normal" diye tabir edilebilecek insanlar için bildiğin Ucuzdur. Öğrenci için 20-25 tl lik biletler olamaması yanlıştır ama dediğim gibi normal insanlar için bilet fiyatları ucuzdur. Nasıl ve neye göre mi?
Kombine kaç para? 650
Maç bileti kaç para? 40
Kombineyi alan adamın büyük çoğunlukla alma nedeni, gideceği maçlar hangileri? Euroleague maçları.
Euroleague'de kaç maç oynayacağız? 15(maksimum 18 e çıkar bu sayı ama biz 15 ile hesabı yapmamız en doğrusu)
Şimdi maçlara tek tek bilet alan adam 40x15 den vereceği para 600 lira eder. İşi olabilir hasta olabilir ve belki de her maça gidemeyebilir ve gitmek istediği maçlara kombine almadan sadece 500 tl ye gidebilir. E ben o zaman ne anladım kombine işinden? Kombine dediğin şey aslında maddi açıdan bakınca seni çok daha rahata çıkartması gerekiyorken ortalama 150 tl zarara uğratmış oluyor.
He "e lig maçlarını saymadın" diyebilirsiniz. En başta dediğim gibi kimse kendini kandırmasın. Kombine alanların %90 ı EL için aldı bu kombineyi. Biz yine de o maçları düşünerek bir hesap daha yapalım
Tahmini lig maçı bilet fiyatı: 15tl
Seyircili oynanacak maç sayısı: 13 ve bu maçların içinde sezonun en önemli olan Fener maçı bile yok.
15x13 ortalama 200 tl. Toplam bilet fiyatları 200+600=800
E o zaman ben bu kombineyi sadece 150 tl kar etmek için mi aldım? Ki yine söylüyorum, büyük çoğunluk o lig maçlarına gitmeyecek bile. Bu fiyatlara kombine alacağıma gayet gider Ucuz olan biletlerden alırım.
Tekrar edeyim Öğrenci indirimi olmaması yanlış, o indirimi kombinelerde olduğu gibi biletler için de getirmeleri gerek. Anca şikayet edilecek bir şey varsa bilet fiyatları değil, bu hesaplara göre pahalı olan kombine fiyatları olmalıdır.
Maç başı olarak yaptığınız hesaplamaya bir şey diyemem ama kombine almanın tek avantajı fiyat mı? Her maçtan önce bilet aldım/alamadım buldum/bulamadım telaşı yaşamamak, her maçta nerede oturacağınızı yanınızda kimlerin olacağını bilmek de bir avantaj değil mi?
Basketbol için konuşursak ve insanların çoğunun almama nedeninin fiyat olduğunu düşünürsek bence fiyat.
Sizin dediğiniz şeyler kendi şahsım adına pek bir avantaj sağlamıyor benim adıma. Bilet bulup/bulamama sorunu bence bu sezon da olmayacak. Fener maçları olsun, Barcelona çeyrek final maçı olsun geçen sene ki gran canaria maçına kadar olan maçlar olsun, bilet bulamadığım maç olmadı. Malum böyle bir şey tek bir maçta gerçekleşti o da "kupa taraftarları" yüzünden strasbourg maçıydı. Bu sezon "lig" olacağı için öyle bir şey olmayacaktır(daha ilk ve en özel güzel maçta bile öyle bir şey olmayacağı ortaya çıktı)
Yanında tanıdıklarla oturma, ortak maç izleme olayı yine kendi açımdan basketbol maçlarında olmuyor. Daha çok hemen Ergin hocamın arkasındaki tribünde olduğum ve oradan ayakta seyretmeyi sevdiğim için "gelen kapar" mantığındaki taraftayım. Zaten salonun %80-90 lık bölümü böyle. Sizin dediğiniz şey abdi ipekçide saha içinde ya da 101-105 bloklarında oluyor. Saha içi zaten çok pahalı ve 101-105 bloklarına ya kombine çıkmadı ya da 900 lira gibi bir şeydi(tam bilmiyorum yalan olmasın). Hee arenada bu olay kombineliler için baya artı oluyor ama abdi ipekçide böyle bir artı görmedim ben.
O yüzden evet, kombine benim için fiyat avantajı dışında bir avantaj sağlamıyor. Fiyatı da avantaj yerine dezavantaj olacaksa kombinenin hiç bir anlamı kalmıyor.