2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Diyelim ki sitenin geçtiği haber doğru olsun; bu haberin hem Fotsis' e, hem de bizlere ne faydası var anlayamadım?
Anlatılan sonuçlarına göre adamın Türk vatandaşlığına geçmesinin basketbola katkısı nedir?

Transfer konusu olmadığı transferlerin konuşulduğu bir yer olduğu için ve belki bir ayar çekilir Türk statüsünde oynatılır,öyle bir durum varsa almak gerekebilir,bu amaçla yazdım.Konuların içeriklerinden bağımsız atılan yüzlerce mesaj oluyor her gün buna mı taktınız?Alt tarafı bir haber.Adminler uygunsuz içerik görürse/gördüyse siler zaten,jandarma gibi gelip eleştirmenize gerek yok.

Mardy Collins hakkında ne düşünüyorsunuz? Seneye Mccollum'u tutmayıp eski yapıya dönersek(Lider bir oyun kurucu etrafına şekillenen yapıya) combo guard için bence uygun bir aday çok fazla ücret de istemez. Guard için daha fazla para ayırabiliriz.

Seneye oyun kurucu bölgesi için bence ilk düşünmemiz gereken delle valle gerçekten muhteşem bir yetenek

merhabalar,
geçen günlerde villanova üniversitesi adına ncaa şampiyonluğunu getiren buzzer beater ı atan kris jenkins hakkında ne düşünüyorsunuz? ben ncaa takip etmediğim için pek yeterli bilgiye ulaşamadım. büyük ihtimal zaten nba e gider ama nasıl bir oyuncudur? yolu hiç avrupadan geçermi? veya ileride çok büyük bir efsane olacak yeteneklere sahip birimidir? ncaa i yakından takip eden arkadaşlar yanıt verirse çok sevinirim.

Transfer konusu olmadığı transferlerin konuşulduğu bir yer olduğu için ve belki bir ayar çekilir Türk statüsünde oynatılır,öyle bir durum varsa almak gerekebilir,bu amaçla yazdım.Konuların içeriklerinden bağımsız atılan yüzlerce mesaj oluyor her gün buna mı taktınız?Alt tarafı bir haber.Adminler uygunsuz içerik görürse/gördüyse siler zaten,jandarma gibi gelip eleştirmenize gerek yok.

Sakin ol şampiyon, ben sadece haberde pek anlam bulamadığım için fikrini merak edip sorularımı yönelttim.
Ayrıca jandarmalığı da severim; askerde jandarmaydım,o konuda da sıkıntı yaşamam (y)
Hemen savunmaya geçilmesine gerek yok, admin madmin de karıştırma korkarım sonra ....

Seneye oyun kurucu bölgesi için bence ilk düşünmemiz gereken delle valle gerçekten muhteşem bir yetenek
Videolarından gördüğüm kadarıyla oyun kurucudan öte iki numara oynayan bir oyuncu. Topla ya potaya penetre edip sayı buluyor ya da üçlük atıyor. İtalya'da bu sezon 12 sayı, 2.3 asist ortalama ile oynuyor. Üçlük oranı %40...

Legabasket

Bize daha çok asist yönü olan bir gurad lazım. McCollum yerine belki düşünülebilir, ama kendi şutunu yaratmada Errick kadar yetenekli gibi durmuyor.

McCollum önümüzdeki yıl kalmalı, ama oyun kurucu olarak değil, skorer olarak, mesela Wanamaker oyun kurucu McCollum 2 numara, eğer Nba yaparsa bizim Goudelock veya Marshon Brooks tarzı bir skorer ve oyun kurucu almamız gerek...Yani McCollum kalırsa sadece 1 numara transfer kalmazsa hem 1 hemde 2 numara transferi yapmalıyız... Schlib ve Green'in kalacağını düşünmüyorum onların yerine transfer bekliyorum...
Her şeyden önce bu yönetim biran önce gider inşallah...

Belçika liginde beğenerek izlediğim 2 oyuncu var. Eğer seneye öyle aman aman bütçe yapmazlarsa Lucky Jones veya Andre Hollins' ten birini oyun kurucu olarak monte edebilirler. Mc Collum' u Jerells ' ten daha iyi yedeklerler, üstelik oldukça skorer oyuncular.

McCollum önümüzdeki yıl kalmalı, ama oyun kurucu olarak değil, skorer olarak, mesela Wanamaker oyun kurucu McCollum 2 numara, eğer Nba yaparsa bizim Goudelock veya Marshon Brooks tarzı bir skorer ve oyun kurucu almamız gerek...Yani McCollum kalırsa sadece 1 numara transfer kalmazsa hem 1 hemde 2 numara transferi yapmalıyız... Schlib ve Green'in kalacağını düşünmüyorum onların yerine transfer bekliyorum...
Her şeyden önce bu yönetim biran önce gider inşallah...

Aykut sana katılıyorum güzel kardeşim.
Wanamaker ve Eric muazzam ikili olur.
Wanamakerntam aradığımız adam.
Sergi Rodriguez, Teodosic, Rice ve Delaney'i alamayacağımıza göre Wanamaker en doğru ve en isabetli isim olur guard bölgesi için.

Aykut sana katılıyorum güzel kardeşim.
Wanamaker ve Eric muazzam ikili olur.
Wanamakerntam aradığımız adam.
Sergi Rodriguez, Teodosic, Rice ve Delaney'i alamayacağımıza göre Wanamaker en doğru ve en isabetli isim olur guard bölgesi için.

Aynen renktaş, Wanamaker daha çok oynatan bir guard, McCollum'da skorer, eğer McCollum Nba yaparsa, bahsettiğim skorerler yada o tarz bir skorer çok iyi olur, ama ben McCollum Nba yaparsa Goudelock'ı görmek isterim takımda saf bir skorer oda...

İyi geceler güzel kardeşim, inşallah hep birlikte büyük başarılar göreceğiz, şu yönetimden de kurtulalım inşallah...

Genel olarak EL'nin orta seviye takımlarında bir sezon parlayan oyuncular bir sonraki sezon yüksek bütçeli takımlarından biri tarafından alınıyorlar.Bu durum kimi zaman Eurocup'un üst seviye takımlarında da ya da ACB de kendini göstermiş oyuncular içinde geçerli o yüzden Wanamaker bize düşmez büyük olasılık.Biz genelde kalitesi belli ama bir önceki sezonu üst seviyede iyi geçirememiş ya da vasat geçirmiş veya üst seviyede henüz kendini gösterememiş ama potansiyeli olan oyuncu gruplarından transfer yapabiliriz genelde de öyle oluyor zaten .

Vallahi şu eurocubı bir alalım, Euroleague bir gidelim, sonra gerisine bakarız. Yönetim gidebilir, ki gitmelidir de. Basketbola sahip çıkılması lazım. İyi bir sponsorlukla seneye 'taş' gibi takım kurmalıyız ki Euroleague de kalıcı olabilelim. Yeni genişleyecek ligde kendimize yer bulabilelim.

Şuan ki kadromuza bakacak olursak, Mccolum, Sinan, Göksenin, Micov ve Lasme kalmalı, kalacaktır da.

Türk kadromuzu fazlaca şişirmek yerine, oynatmayacağımız oyunculara para dökmek yerine daha kalibreli oyunculara yönelmemiz lazım. Semih Erden(kişilk ve daha önceki söylemlerinden kaynaklı bir çok kişi karşı çıkacaktır lakin profesyonel hayatta neler oldu neler elvir baliç bile oynadı bizde) Ergin Atamanla başka bir oyuncu olur diye düşünüyorum. Hem fizikli 5 numara eksikliği kapatılmış olur.
Kesinlikle bir tane daha 5 numara lazım. Lasme bu sene çok zorlandı, Eurolig seviyesinde daha fazla oyuncuya ihtiyaç var. Geçen sene Dorsey olacakken Bourousisin de adı geçiyordu, keşke o olsaymış. Dorsey de kalite olarak iyi biriydi, ben yine bu seviyelerde bir uzun takviyesi bekliyorum ki kesinlikle alınmalı.(katılmayanlar çok olacaktır ama Bargnani olsun isterim ben). Mahalbasic de en bendiğim oyunculardan oldu bu sene.
4 numara için hocanın oyun sistemi önemli ama ben orada savaşçı bir oyuncu alınmasını isterim. Uzun oyuncuları bir bütün olarak düşünüp ona göre sistem belirlemeliyiz. lasme, semih, bargnani olursa atletik, ribaund özellikli bir 4 alabiliriz. Bargnani değil de Dorsey benzeri birini alırsak (tyus vs) ryan broekhoff ya da david bertans benzeri bir oyuncu almamız lazım.
3- micov ve cenk akyol(serhat çetin)
2- mccolum (bence shooting guard olarak kullanmak daha doğru.) sinan ve göksenin de var burda
1- topa yön verecek bir point guard - şafak edge(engin atsür)

7. ve 8. yabancılarsa bir uzun ve guard özelliklerine bağlı olarak ya delici güçlü biri iki numara yada şutu temiz bir iki numara alınmalı bence.
Biraz uzun bir ileti oldu kusura bakmayın. Henüz erken bence bunları yazmak için ama forumda genel bir gelecek sene havası, heyecanı var. Bende fikrimi belirtmek istedim.
Her şeyden önce DOĞRU YÖNETİM- DOĞRU BAKIŞ AÇISI- İYİ SPONSOR...