Vallahi şu eurocubı bir alalım, Euroleague bir gidelim, sonra gerisine bakarız. Yönetim gidebilir, ki gitmelidir de. Basketbola sahip çıkılması lazım. İyi bir sponsorlukla seneye 'taş' gibi takım kurmalıyız ki Euroleague de kalıcı olabilelim. Yeni genişleyecek ligde kendimize yer bulabilelim.
Şuan ki kadromuza bakacak olursak, Mccolum, Sinan, Göksenin, Micov ve Lasme kalmalı, kalacaktır da.
Türk kadromuzu fazlaca şişirmek yerine, oynatmayacağımız oyunculara para dökmek yerine daha kalibreli oyunculara yönelmemiz lazım. Semih Erden(kişilk ve daha önceki söylemlerinden kaynaklı bir çok kişi karşı çıkacaktır lakin profesyonel hayatta neler oldu neler elvir baliç bile oynadı bizde) Ergin Atamanla başka bir oyuncu olur diye düşünüyorum. Hem fizikli 5 numara eksikliği kapatılmış olur.
Kesinlikle bir tane daha 5 numara lazım. Lasme bu sene çok zorlandı, Eurolig seviyesinde daha fazla oyuncuya ihtiyaç var. Geçen sene Dorsey olacakken Bourousisin de adı geçiyordu, keşke o olsaymış. Dorsey de kalite olarak iyi biriydi, ben yine bu seviyelerde bir uzun takviyesi bekliyorum ki kesinlikle alınmalı.(katılmayanlar çok olacaktır ama Bargnani olsun isterim ben). Mahalbasic de en bendiğim oyunculardan oldu bu sene.
4 numara için hocanın oyun sistemi önemli ama ben orada savaşçı bir oyuncu alınmasını isterim. Uzun oyuncuları bir bütün olarak düşünüp ona göre sistem belirlemeliyiz. lasme, semih, bargnani olursa atletik, ribaund özellikli bir 4 alabiliriz. Bargnani değil de Dorsey benzeri birini alırsak (tyus vs) ryan broekhoff ya da david bertans benzeri bir oyuncu almamız lazım.
3- micov ve cenk akyol(serhat çetin)
2- mccolum (bence shooting guard olarak kullanmak daha doğru.) sinan ve göksenin de var burda
1- topa yön verecek bir point guard - şafak edge(engin atsür)
7. ve 8. yabancılarsa bir uzun ve guard özelliklerine bağlı olarak ya delici güçlü biri iki numara yada şutu temiz bir iki numara alınmalı bence.
Biraz uzun bir ileti oldu kusura bakmayın. Henüz erken bence bunları yazmak için ama forumda genel bir gelecek sene havası, heyecanı var. Bende fikrimi belirtmek istedim.
Her şeyden önce DOĞRU YÖNETİM- DOĞRU BAKIŞ AÇISI- İYİ SPONSOR...