2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

4 numara için bence Nik Caner Medley'i de düşünmeliyiz. 2 sezondur Astana'da Eurochallange oynuyor. Makul bir ücretle alabiliriz. Tabi ki Moerman'ı tercih ederim ama daha büyük bütçeli takımlara gideceğini düşünüyorum. Aynı şekilde Trey Thomkins de olabilir. Novgorod günlerine döndürebiliriz onu.

Eğer Mccollum giderse yerine Elliot Williams, DJ Strawberry, T. Kinsey ya da Mardy Collins' ten birini alıp guard için Koponen, Wanamaker, Delaney (İmkansıza yakın olsa da) gibi lider bir oyuncu almaya çalışmalıyız.

Koponen/Wanamaker/Delaney(Granger/Strelnieks/Wanamaker)** - Engin Atsür/Mehmet Yağmur

Elliot Williams/Kinsey/Mardy Collins/DJ Srawberry(Mccollum)** - Sinan Güler - Göksenin

Micov - Schilb

Claver/Nik Caner Medley/Trey Thomkins - Chuck Davis - Ege

Lasme - Semih -Duşan

**Mccollum kalırsa tercih ettiğim oyuncular

Not: Oyuncular tercih sırasına göre dizilmemiştir.

Alınabilecek en iyi guard Delaney olur da biz alabilir miyiz zor.Efes'in devam etmeyeceğini düşündüğüm Granger en mantıklı ve makul tercih olur.Ataman eğer devam ederse,onun tarzı bir guard,fizikende güçlü ve uzun.Ligide tanıdı artık,Efes öncesi dönemden beri isterim.
Yerli olarakta Sertaç Şanlı ilk transferimiz olmalı.Zaten bizim altyapıdan.Fiziğini de çok geliştrdi.
Sinan,Göksenin,Lasme,Micov kesin kalmalı.Schlibb'te kararsızım.Şafak'ın yerine Mehmet Yağmur yada yeniden Ender Aslan olabilir.Yerli forvet olarak Erkan Veyseloğlu lig için iyi bir alternatif uzun maratonda.
Karşıyaka'nın elinde tutamayacağı Colton Iverson 5 numara yabancı adayım.

Granger,Delaney,Rice,Goudelock.Bunlar bize kalmaz,McCollum kalmalı,Micov-Schilbden biri yollanıp daha sert biri alınmalı(Tercihen Schilb ile yollar ayrılmalı)Green,Davis belki James ile de yollar ayrılır yerlerine daha üst profilden biri bakılır.

Yerlilere para dökmeye gerek yok,seneye eğer Euroleague'a katılırsak zaten 30 maçlık bir serüvenimiz olacak,Ligin bir esprisi de olmayacak fazla.8 9 yabancı alıp Euroleague'da onları oynatmak daha mantıklı.

Ben Lasme Göksenin Sinan ve Micovu tutarım. Davisin ciddi sağlık sorunları var onun için zaten sürekli oynamıyor sanırım. Green bu seviyenin oyuncusu değil bence. Schilbi de hem daha yüksek kalite hem de farklı profilde bir oyuncu almak için yollarım. Yerlilerde Mehmet Yağmura çökerdim, yabancıda da Efesten ayrılacaksa Jayson Granger olabilir. Gene Zizis tam bizim kalemimiz bence aradığımız bir oyuncu hem de çok maliyetli olmayacaktır. Tedden Sanikidzeye de çökerdim ben. Ordan biz alabilirsek büyük iş olur. Bu arada Berkay Candan da rotasyon için düşünülebilir bence. Tabi bunların hepsi bütçeyle orantılı. Gelecek sene gene Eurocupta oynarsak ne Sanikidze ne de Grangerı alamayız.

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sanikidze oyun bilgisi de olan çok iyi bir oyuncu artı çok da iyi bir karakter.Ayrıca iki pozisyonu birden oynayabilmesi de büyük avantaj fakat bizim gibi gerek bütçe gerek de koç tercihi nedeni ile dar rotasyonla oynayan takımlarda ana rotasyon oyuncularının major bir defekti olmaması önemli ve Sanikidzenin dış şutu 3 numara için de Atamanın sisteminin 4 numarası içinde hem oldukça zayıf hem de istikrarsız.Sınırsız yabancı hakkı olsa ya da sistem için dört numaranın dış şutu önemli olmasa farklı bakardım ama çok sevdiğim bir oyuncu olsa da bize uygun değil sanırım.

Bence gelecek senenin kadrosunu konuşmak için erken önce eurocupı alalım. Euroleague gidelim bütçe belli olsun. Sonra kadroyu kurarız. :)

Bence Lasme, Göksenin Sinan , Micov ve gençlerden ege ve Doğukan kalmalı.Yerli oyuncu olarak Mehmet Yağmur, Efesli Ahmad al-Dwain (Bildiğim kadarıyla Türkiye liginde yerli statüsünde oynuyor) Semih erdem veya Gasper Vidman (Eğer yerli statüsünde oynayabilirse) alınmalı. Böylece 9 oyuncu olmuş oluyor. Geriye 4 veya 5 yabancı oyuncu alınması yeterli.

Uzun oyuncuyu bilmem ama kısa için biçilmiş kaftan yanı başımızda; bobby brown'a alıp yanınada yapabilirsek jeter yada pargo biraz uçtum ama zor bir iş değil bence.

Aaron Jackson'a ne dersiniz ? iyi savunmaci ve iyi delicidir. Üst düzey bir oyun kurucu olmasada McCollumdan daha iyi oyun kurar. Schilb kalırsa ki 1.numaranin üst düzey bir oyun kurucu olmasına çokta gerek yok.

Aaron Jackson'a ne dersiniz ? iyi savunmaci ve iyi delicidir. Üst düzey bir oyun kurucu olmasada McCollumdan daha iyi oyun kurar. Schilb kalırsa ki 1.numaranin üst düzey bir oyun kurucu olmasına çokta gerek yok.
Aklımdan geçti teo ile de colo var iken kıymeti bilinmedi ama çok iş yapar hani. Bobby brown ile tamamlarlar birbirlerini hani.

Aklımdan geçti teo ile de colo var iken kıymeti bilinmedi ama çok iş yapar hani. Bobby brown ile tamamlarlar birbirlerini hani.
Schilb kalacaksa Jackson hamlesi çok mantıklı olur. Teodosic-De Colo ikilisinin arkasında kalması çok doğal. McCollum-Jackson, Brown-Jackson ikiliside uyumlu olur. Birde Şafak yerine Mehmet Yağmuru alırdım. Oğuz savaş yada Semihten birinin gelecek sene takımımıza katılacağını düşünüyorum. Muhtemelen Oğuz olur.

Patric young ın geri dönmesini çok isterim ben de. Gerek taraftarın ona karşı olan sevgisi gerekse de takımı tanıyor olması bence büyük avantaj.Sakatlık onu yıpratmış olsa da zaten bu yıl süper bir performans ortaya koymuş olsa almamız zor olurdu.Bence düşünülebilir ve uygun fiyata anlaşılabilir.Lasme,young ve olası bir türk pivot transferi sonrası pota altımız gerçekten çok güçlenir.Son olarak schilb yerine sanikidze veya broekhoff(veya green in yerinede olabilir) ve mike james transferleriyle seneye çok güçlü bir kadro kurabiliriz.Bunları düşünmek için erken fakat şöyle olabilir.

mike james(wanamaker-delaney-rice)-mccollum-şafak
sinan-göksenin
micov-schilb
sanikidze(broekhoff-moermann)-chuck-ege
lasme-young(omic-colton iverson-begic)-semih

McCollum'un yanina Delaney, Schilb ve Micov'un yanina atletik, tekmeye kafa oynayan 2 numara (tercihen abdli :D ) 4 numarayada Thompkins yada Miller guzel olurdu.

Bu sezon belki de tarihimizde subenin en onemli kupasini almanin esigindeyiz, bu sureçte sakatlik, ailevi problem hatta olum gibi insani allak bullak eden gelismelerle karislasan oyuncularimiz oldu. Bu oyuncu grubu tum dertlerini bir kenara birakip elinden geldiginde armanin prestijini (hani yonetimlerin, futbolcularin su an 5 paralik etmeye çalistigi prestiji) parkede terinin son damlasina kadar korudu. Yarin kupa 2 yolunda en kritik maça çikiyoruz ve bu forumdaki bazi yazarlarin kulup / takim içi baglantilari oldugu ve dolayisiyla muhtmelen okundugu ortamda maçi konusacagimiza bu buyuk karakteri yansitan bazi oyuncularin takimda yeri olup olmadigini tartisiyoruz, seneye gitse mi kalsa mi diye fikir yurutuyoruz.

Evet takimlar erken planlanir ama bunu yapmak yonetimin isi, profesyonel oyuncular da isin profesyonelligi geregi yonetime bu konuda anlayis gosterir fakat sporun manevi tarafini temsil eden taraftarin bu konulara hele bu ortamda girmesi acaba haksizlik mi ediyoruz diye dusunmeme sebep oluyor. Bu takima biraz vefa gostermek adina bu tur yorumlari sezon sonuna birakmakta fayda var.