• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Yukarıda EL takımlarındaki oyuncuların elimizdeki Schilb,Jerrels ve Green' den bana göre pek bir artıları yok. Huertel,Tyus,Corey Higgins,Koponen,Lojeski,Samardo Samuels dışındakilerin El' e yakıştığını düşünmüyorum. Hoş biz seneye EL' de oynayacağız ve bu listedeki çoğu isim bu sene takımlarının başarısız olmasında en büyük pay sahipleri. Sırf ismi var diye transfer edip, bu kadar emekle, alın teriyle gelinmiş bir EL in çöpe atılması hiç hoşuma gitmez. Sonuçta bizde Galatasarayız. Sponsorunda, kulübünde devler liginde oynayacağımızın farkına varıp ona göre bütçe ayarlamaları lazım. En az 2 kalburüstü oyuncuyu parası bastırıp almamız gerekiyor başarı istiyorsak. Bana göre EL takımlarındaki 2. el adamlara yöneleceğimize, VTB ligine çökmek daha mantıklı. Hoş hepsinden önce TBL 'de alabileceğimiz oyunculara yönelmeliyiz.

Galatasaray baskette scout görevi bana verilse ilk gideceğim lig Güney Kore ligi olur ama :)

Hangi parayla alacağız Teodosic'i senin bütçen 6-7 milyon euro,Teodosic'in yıllık ücreti 2.5 milyon euro.

Tek asiri boyle yuksek rakami Teo'ya vereceksin.Digerleri 800.000 civari ve alti olacak. Uefa kupasini alirken takimin lideri Hagi'ydi. Bu tarz bir takim kimyasi yapmak lazim. Teodosici lider yapip,cevresindeki isimlerle ( Lasme-Micov-Yeni gelecek pivot-4 numara vb ) oyuncularla kaynastirip Teo hem atacak hem asistleri ile oynatacak takimi.

Yonetim artik dusunmesi gerekiyor maddi konulari. 10 milyon dolarlik bir butce ile Final-4 zorlanir. 6-7 milyonluk butce ile deplasmanlarda yine kaybeder,ic sahada alacagimiz maclarla bir yere kadar geliriz.

Yukarıda EL takımlarındaki oyuncuların elimizdeki Schilb,Jerrels ve Green' den bana göre pek bir artıları yok. Huertel,Tyus,Corey Higgins,Koponen,Lojeski,Samardo Samuels dışındakilerin El' e yakıştığını düşünmüyorum. Hoş biz seneye EL' de oynayacağız ve bu listedeki çoğu isim bu sene takımlarının başarısız olmasında en büyük pay sahipleri. Sırf ismi var diye transfer edip, bu kadar emekle, alın teriyle gelinmiş bir EL in çöpe atılması hiç hoşuma gitmez. Sonuçta bizde Galatasarayız. Sponsorunda, kulübünde devler liginde oynayacağımızın farkına varıp ona göre bütçe ayarlamaları lazım. En az 2 kalburüstü oyuncuyu parası bastırıp almamız gerekiyor başarı istiyorsak. Bana göre EL takımlarındaki 2. el adamlara yöneleceğimize, VTB ligine çökmek daha mantıklı. Hoş hepsinden önce TBL 'de alabileceğimiz oyunculara yönelmeliyiz.

Galatasaray baskette scout görevi bana verilse ilk gideceğim lig Güney Kore ligi olur ama :)
Kuzminskas da mı yakışmıyor? Gayet iyi oyuncular var orda alırsak faydalı olacak oyuncular var. Çoğu da üç yabancıdan da çok çok iyi bence. Ama bizim hedefimiz takıma uygun oyuncu bulmak olmalı. Strawberry olabilir mesela

Ben seneye Mccollumun kalacağını dusunmuyorum.onun yerine Langford Alınabilir. Bize Bir de keskin şutör lazım. Bize karşı oynayan travis bader ya da royal hali gaziantepten andy rautins olabilir. Guard için khvostov ya da colom süper olur.

Langford Maccabi ile anlasti. Andy Rautins eurocup oyuncusu klasik. Khvostov Turkiye'ye gitmez bu ucak olaylarindan sonra yasak Ruslar'in Turkiye'de calisip yasamasi, seyahat etmesi.

Bunlar benim fikrim. Langford keske olsa. Soyle yok ki Ali Agaoglu gibi servetimiz veya Cem Uzan gibi, trink 10 milyon dolari hibe edelim klube, veya 2 super star oyuncu getirelim..

Ben guard mevkisi kadar uzerinde durdugum asil ayrintili konu pivot mevkisi icin.. Marjanovic keske gelse.. Teodosic-Micov-Marjanovic. Kimine gore hayal bu yonetimle bu 3lunun bi araya gelmesi tabi.

Seneye EL'de 30 maça yapacagımız için;

1.) Ligde bol bol rotasyona gidecegiz bu yüzden Türk oyuncuların önemi artacak Sinan ve Gökseninin yanına rotasyona girebilecek oyuncular şart ; Mehmet Yagmur, Serhat Çetin (şutör bir oyuncuya ihtiyacımız var) Ersin Daglı (oynamasada ligde çogu oyuncuyu denize döker) Oguz Savaş, Semih Erden, Engin Atsür, Cenk Akyol, Birkan Batuk, Doguş Balbay, Can Maxim gibi yerli oyunculardan bir kaçıyla anlaşmalıyız.

2.) Colom'u falan alamayız. Yukselişteki oyuncuları astronomik rakam veremediğimiz sürece alamayız. Bu sene EL'de çok başarısız takımlar oldu bu takımlardan bir çok oyuncu boşa çıkacaktır. Gözümüzü onlara kestirmeliyiz;

Real Madrid;
-Jonas Maciulis
-Jefferry Taylor
-K.C Rivers
-Trey Thompkins

Barcelona

-Shane Lawal
-Alexsander Vezenkov
-Samardo Samuels
-Brad Oleson
-Carlos Arroyo

Olympiacos;

-D.J Strawberry
-Daniel Hacket
-Otello Hunter
-Matt Lojeski (Belki)

Khimki

-Paul Davis
-Petyteri Koponen
-Tyler Honeycut

CSKA Moscova

-Aaron Jackson
-Corey Higgins (Belki)

Cedevita Zagreb
-James White
-Miro Bilan (piyasası yüksek olur)

Brose Basket
-Nikos Zizis
-Bradley Wanamaker (piyasası yüksek olur)
-Janis Stresnieks

Anadolu Efes
-Thomas Huertel (piyasası yüksek olur)
-Jayson Granger
-Alex Tyus

Bayern Munih

-Alex Renfoe (çok iyi olur gelse)
-John Braynt
-Bryce Taylor
-Deon Thompson

Limoges
-Leo Westermann

Gora;
-Mateus Ponitka

Malaga;
-Edwin Jackson
-Nemanja Nedovic
-Mindaugas Kuzminskas

Birçoklarının sözleşmesi devam ediyordur. Bazılarınıda takımları bırakmayacaktır yada daha iyi takımlara gidecektir. Bu listeden özellikle Madrid, Barca Oly gibi takımlardan çok oyuncu ayrılacak. Onlar asıl hedef olabilir.

Khimki'den Zoran Dragic'i de yazabiliriz bu listeye ama ben Honeycut'tan çıkacaklarını sanmam.

Bred oleson geçen yıl 3 yıllık imzaladı diye biliyorum. Serbest kalırsa hemen kapmak lazım mükemmel bir saha görüşü,iyi şutör ve savunmacıdır.

Teodosic zaten Galatasaray bana teklif yapsada avrupanın en iyi bir kaç takımından birinden, yıllık 3 milyon aldığım ortamdan, sözleşmem devam ederken ayrılıp koşa koşa gidiyim diye bekliyordur.

Benim şahsi görüşüm şöyle;
7 yabancı + 7 yerli den oluşan toplam 14 kişilik bir rotasyon kurmalıyız. 8. yabancı sezon ilerledikçe bütçeye göre düşünülebilir.

Yabancılardan takımda kalması gerekenler McCollum, Micov ve tabikii Lasme
Yerlilerden ise Sinan ve Göksenin.
Yabancı rotasyonuna Kopponen, Langford Dubliyeviç (Moerman)ve Fofana
Yerli rotasyonuna ise Kenan, Can Maxim , Tolga Geçim, Samet ve Sertaç düşünülebilir.

Yalnız Tyler Honeycut'ı Khimki bırakırsa direk çullanmak lazım cidden müthiş uçuyor çok iyi zıplıyor ve çok iyi blok tehditi var ve bu seneki oyunumuzda hızlı oynadığımız anlardaki oyunda çok etkili olur kesinlikle zorlamak lazım.
Mccollumu takımda tutup yanına Colom ve Zizis gibi takımı daha çok oynatan bir gurdla desteklemek lazım.
Semih mevzusuna gelirsek Semih Ergin hocanın iyi anlaştıgı ve iyi verim aldığı bir oyuncu gelirse ekstra bir yabancı hakkı doğar hem bizim içinde.

Bütçemizin 10-12 milyon usd civarı olacağını tahmin ediyorum. 9civarı oyuncular için kalanıda teknik ekip ve masraflar için.

PG: Mccollum (800) - Colom (1.000) - Şafak(200)
SG: Sİnan (800) -Göksenin (200)
SF: Mıcov (600) - Tyler Honeycutt (800)
PF: Chuck ( 400) - NBA'Den düşürebilirsik süper olur (1.000)
C : Lasme (1.000) - Semih (800)

Şöyle bir kadro bize 7.600.000 milyon usd'ye patlar ki transfer döneminede bütçe ayırabiliriz.

Pg:Mccollum - Pangos (Huertas)
Sg:Sinan-KC Rivers(Webster)-Göksenin
Sf:Micov - Karasev (Boungou Colo)
Pf:Jerebko (Gabriel)-Baris Hersek - Ege Arar
C:Lasme-Semih

Bence önümüzdeki sene şartlarında kurulabilecek bi kadro savunmada sıkıntı yaşayabiliriz ama hucum gucu yuksek bi kadromuz olur ki savunmada aksamayiz buyuk ihtimalle

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bobby Brown - Erick Mccollum - Can Maxim
Sinan - Göksenin - Serhat Çetin
Donta Smith (Lojeski) - Micov
Kenny Gabriel - Davis
Mahalbasic - Lasme - Deniz Kılıçlı

Ne teodosici yaa!! Bir adam niye gelsin? İki hadi dediğiniz gibi en yüksek parayı verdik çevresini ort oyuncularla besledik. Ee ne olacak? Bu adam kaç tane final kaybettirdi. Baskı altında nasıl saçmaladı? Finallerin looserıdır kendisi. Asla takımda görmek istemem hatta fbye gitsin birbirlerine çok yakışırlar...

Oyuncu kontrat vs bilmiyorum. Maaş hesabı da yapmadım ama sevdiğim,bildiğim oyunculardan kadro alternatifleri yaptım. Henüz erken ve yönetim basketbola nasıl bakacak, bilmiyoruz hala. Ama bizimki de heyecan işte maruz görün :)
1. Kadro yapılanmam:
*Granger-Hackett
*Sinan-Mccolum-Göksenin
*Micov-Cenk Akyol
*Bargnani-Kuzminkas(Trey Thompkins)
*Lasme-Semih
Sanırım savunma zafiyeti yaşayacak bir takım oldu.
2.si :
*Huertal-Engin
*Sinan-Hackett-Mccolum
*Göksenin-Micov- Markoishvili
*Ryan Broekhoff (Moermann)-Trey Thompkins
*Lasme-Mbakwe-Semih
Daha koşan bir takım oldu. Huertal önderliğinde, kanatlar marko micov hackettla savunma da yapan ama şut da atabilen, ikili oyun oynayabilen uzunlara sahip bir kadro...
3.kadrom:
*Rochestie-Granger(Hackett)
*Sinan-Göksenin- jayce caroll(john diebler-kyle kuric)
*Micov-Emir(keith simmons)
*Bargnani-Kuzminkas(Trey Thompkins-Moermann)
*Lasme-Mahalbasic-Semih
Bu kadrolar için bayağı bütçe lazım farkındayım...
21 nisanda böyle kadrolar yapmıştım. Kadro kurulurken en önemli şeyin doğru kimyayı bulmak olduğu kanaatindeyim. Birbirinin eksiklerini tamamlayan oyunculardan oluşmak kritik. Ek olarak aslında mccolumla devam etme tarafında çok değilim.

Ya Fofana bence baya vasat bir oyuncu. Oyuncu izleyip değerlendirme konusunda çok iyi diyemem kendime ama bence çok kısıtlı özellikleri olan bir oyuncu. Lasmeyle karşı karşıya oynadığını ya da Chuckla oynadığını değerlendirmek gerekiyor. Boyu da 2.17 yani, normal..

Geçen yıldan kalma Jeter-Huertas mevzuları vardı.İlave olarak Pargo vs. bu oyuncular ne durumda.Ben B.Brown'u görmek isterim onu ayrıca ifade edeyim de.Bir de arkadaş Gabriel yazmış.Güçlü bir 4 numara rotasyonu yapmış.Benim de aklıma Petway geldi.Bu adam Oli'de iken herkes övgüyle bahsediyordu birden kimse konuşmaz oldu

Minumum 9-10 milyon demiş Ergin Hoca ki bende o civarda olucağını tahmin ediyorum 9-10 oyuncular için olursa yeter bence her türlü.

PG: Huertas(1.200.000)---Şafak Edge(200.000)---Mccollum(1.000.000 bu seneki patlamayla biraz daha fazlasını hakediyo)
SG: Sİnan(800.000)---Zoran Dreagic(800.000)---Göksenin(300.000)
SF: Mıcov(600.000)---James Anderson(1.200.000)
PF:Jonas Jerebko(1.300.000)---Chuck Davis(400.000)---Samet Geyik (200.000)
C: Lasme(1.000.000)---Semih Erden(800.000)---Duşan Cantekin(200.000)

14 kişilik bir kadro yaptım ki zaten 8 yabancılı bir kadro kurdum 2 yabancı ligde dışarda kalıcak oldugundan 2 türk oyuncuyu ligde kadroyo alıp 2 yabancımızı ligde dinlendirebiliriz ne kadar rotasyona katabilirsek oyuncuları o kadar ii olucak neticede hafta da 2 eurolegue maçı yapacak oldugumuz zamanlar gelicek ki bu zamanlarda çok yorulacaz onun için kadronun geniş olması lazım. Hem James Anderson hem Zoran Dragic hem Mıcov hem Sinan fazla lüks olur Zoran yada Anderson'dan birini alıp 4-5 oynayan bi uzun daha alabiliriz. Orda biraz sıkıntı çekebiliriz çünkü.

Bu dakikadan sonra açıkçası takımdan pek parlak bir play off performansı beklemiyorum.

Gidecekler : Blake Schilb, Bernard James, Caleb Green, Curtis Jerrells, Duşan Cantekin
Kalacaklar : Vladimir Micov, Stephane Lasme
Belirsiz : Errick McCollum, Chuck Davis

Bu yıl takımın göze çarpan bazı sorunlarından bahsetmemiz lazım.

Gerçek bir oyun kurucu bulunmaması : Bir çok maç sonunda ve rakip takımın gömülü savunma yaptığı şut ritmimizin kötü olduğu maçlarda (Nizhny, Jerusalem, Uşak) oyunun son anlarında sıkıştık, penetre üzeri şuta kaldık. Errick McCollum'un mücadelesini ve iyi niyetini sorgulamam hiçbir zaman. Ama gerçek bir oyun kurucu olmadığını sanırım kendisi dahil herkes biliyor. Oyunun sonlarında bu kadar batırıyor olması da sanırsam onun problemi değil.

Agresif olamıyor olmak : Özellikle dış sahada, takım çok yumuşak kalıyor. Bu konuda Micov son zamanlarda biraz daha öne çıksa da Jerrells, Green ve Schilb bu konuda oldukça zayıflar.

P&R savunması : Son maçta da gördüğümüz gibi. Lasme haricinde uzun savunması olarak sıkıntıda olduğumuz bir gerçek. Lasme uzun süre sahada kaldığında çok iyi yaptığı işleri yapamıyor. Lasme'yi muhakkak dinlendirecek, gerekirse benzer özellikli atletik uzun gerekiyor.

Rotasyon : Sinan ve Göksenin dışında hiçbir yerliden katkı alamadık. Maçların sertliği arttıkça yıpranma payı artacak. Direkt olarak süre alabilecek yerli oyuncu bulunmalı.

4 numara tercihi : Dış şut endeksli, savunma yapamayan dört numara sisteminden vazgeçmemiz gerekiyor. Trey Thompkins, Jeff Brooks tarzında topu yere vurmayı seven, çembere giden hareketli uzun tercih edilmeli.

Neler yapabiliriz?

NBA mutlaka zorlanmalı. Bir piyango yakalayabileceğimizi düşünüyorum bu konuda. James McAdoo'dan bir Tyler Honeycutt yaratılabilir. Onun dışında James Ennis'i takip edebiliriz. Yine şut atan 4 numara istiyorsak Raphael Putney'i önerebilirim.

Bu dakikadan sonra açıkçası takımdan pek parlak bir play off performansı beklemiyorum.

Gidecekler : Blake Schilb, Bernard James, Caleb Green, Curtis Jerrells, Duşan Cantekin
Kalacaklar : Vladimir Micov, Stephane Lasme
Belirsiz : Errick McCollum, Chuck Davis

Bu yıl takımın göze çarpan bazı sorunlarından bahsetmemiz lazım.

Gerçek bir oyun kurucu bulunmaması : Bir çok maç sonunda ve rakip takımın gömülü savunma yaptığı şut ritmimizin kötü olduğu maçlarda (Nizhny, Jerusalem, Uşak) oyunun son anlarında sıkıştık, penetre üzeri şuta kaldık. Errick McCollum'un mücadelesini ve iyi niyetini sorgulamam hiçbir zaman. Ama gerçek bir oyun kurucu olmadığını sanırım kendisi dahil herkes biliyor. Oyunun sonlarında bu kadar batırıyor olması da sanırsam onun problemi değil.

Agresif olamıyor olmak : Özellikle dış sahada, takım çok yumuşak kalıyor. Bu konuda Micov son zamanlarda biraz daha öne çıksa da Jerrells, Green ve Schilb bu konuda oldukça zayıflar.

P&R savunması : Son maçta da gördüğümüz gibi. Lasme haricinde uzun savunması olarak sıkıntıda olduğumuz bir gerçek. Lasme uzun süre sahada kaldığında çok iyi yaptığı işleri yapamıyor. Lasme'yi muhakkak dinlendirecek, gerekirse benzer özellikli atletik uzun gerekiyor.

Rotasyon : Sinan ve Göksenin dışında hiçbir yerliden katkı alamadık. Maçların sertliği arttıkça yıpranma payı artacak. Direkt olarak süre alabilecek yerli oyuncu bulunmalı.

4 numara tercihi : Dış şut endeksli, savunma yapamayan dört numara sisteminden vazgeçmemiz gerekiyor. Trey Thompkins, Jeff Brooks tarzında topu yere vurmayı seven, çembere giden hareketli uzun tercih edilmeli.

Neler yapabiliriz?

NBA mutlaka zorlanmalı. Bir piyango yakalayabileceğimizi düşünüyorum bu konuda. James McAdoo'dan bir Tyler Honeycutt yaratılabilir. Onun dışında James Ennis'i takip edebiliriz. Yine şut atan 4 numara istiyorsak Raphael Putney'i önerebilirim.
Ustad Sergey Karasev hakkinda ne dusunuyosun Sf de is yapar mi

Geri