2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Eurocup ile Euroleague çok farklı mecralar. Öyle az parayla falan başarılı olamazsın euroleague'de. Ayrıca bizim bütçemiz eurocup için gayet yeterli de bir bütçeydi. Kuban f4 yaptı ama EL'de değişen sistemle top 16'da bu kadar güç farkı olan gruplar olmayacak bu yüzden Kuban gibi takımların bir daha f4 yapması kolay değil, ki Kuban'ın da bütçesi 15 milyon.

Maccabi, Oly hep örnek verilir ama bu takımların yabancıları sonraki kontratları 1.5-2mn olacak adamlardı hep. Bunlar 700-800 k ücretlere bu oyuncuları aldı ve kağıt üzerinde bütçe nispeten düşükse bile sahaya yansıyan durum öyle değildi. Bizim böyle bir oyuncu bulma geçmişimiz yok olacağını da sanmıyorum. Ayrıca Oly'nin çok ucuza oynattığı acayip yerli kadrosu vardı mesela.

Transfer konusuna gelince sezonun parlayan oyuncuları direk dikkat çekiyor ve isteniyor ama o oyuncuları almak hiç kolay değil. İşte Maccabi hemen Miller ve Zirbes'i kaptı. Parlayan diğer oyuncularda bu seviye takımlara gidecektir bize düşmez bunlar. Biz en cok verimi kimden aldık bu sene Lasme ve Micov. Bu oyuncular üst düzey oyuncular ama üst seviye takımlarda bekleneni veremeyince boşa çıktı. Yine aynı yoldan devam etmeliyiz. Bu sene avrupada başarısız olmuş çok takım var ve böyle boşa çıkma olasılığı yüksek çok sayıda oyuncu var. Bunları iyi takip etmek lazım.

Bana göre Lig ve Avrupa için yetersiz kadromuzda ( tabiki sebebi yönetim ) birkaç oyuncunun 2 ' şer kişilik oynamasıyla büyük bir başarı elde ettik. Önümüzdeki sene artık Euroleague' de mücadele edeceğiz. Mevcut kadromuzla içeride başabaş giden ve son saniyeye kalan maçlar, deplasman da ise 2 çeyrek başabaş, son 2 çeyrek kadrodan dolayı havlu atacağımız maçlar görme ihtimalimiz çok yüksek. Seneye olmaması ihtimal dahilinde oyuncularımız Jerrels-Schilb ve Green.

Bu isimlerin yerine alınabilir en mantıklı oyuncular;

Colom
Koponen
Devin Booker ( Chalon )

Colom-McCollum-Lasme-Sinan-Micov-Devin Booker-Koponen-Davis-Göksenin

Bu isimlere dahil edebileceğimiz 3 kaliteli yerli isimle de Euroleague ' in altını üstüne getiririz.

Wanamaker guard için süper bir isim.
Eric ne pahasına olursa olsun takımda kalmalı Lasme ve Micov ile birlikte.
Chuck da 8.yabancı olarak takımda kalabilir Euroleague için.
Sinan, Göksenin ve Şafak da yerli olarak takımda kalan isimler olmalı.
Semih'i keşke Daçka'dan koparabilsek. Ergin Hoca ile bambaşka bir kimliğe bürünüyor çünkü.
Başarı için en az 10 miyon euroluk bir bütçe gerekiyor.
8-9 kişilik rotasyon yerine 12 kişilik kaliteli bir rotasyon olmalı kesinlikle.
Ergin Hoca en iyisini yapacaktır bundan yana kuşkum yok...

Bana göre Lig ve Avrupa için yetersiz kadromuzda ( tabiki sebebi yönetim ) birkaç oyuncunun 2 ' şer kişilik oynamasıyla büyük bir başarı elde ettik. Önümüzdeki sene artık Euroleague' de mücadele edeceğiz. Mevcut kadromuzla içeride başabaş giden ve son saniyeye kalan maçlar, deplasman da ise 2 çeyrek başabaş, son 2 çeyrek kadrodan dolayı havlu atacağımız maçlar görme ihtimalimiz çok yüksek. Seneye olmaması ihtimal dahilinde oyuncularımız Jerrels-Schilb ve Green.

Bu isimlerin yerine alınabilir en mantıklı oyuncular;

Colom
Koponen
Devin Booker ( Chalon )

Colom-McCollum-Lasme-Sinan-Micov-Devin Booker-Koponen-Davis-Göksenin

Bu isimlere dahil edebileceğimiz 3 kaliteli yerli isimle de Euroleague ' in altını üstüne getiririz.

Booker ve Colom hakkında bilgi verir misiniz abi ?

Herkes yabancıları yazmış ama bizim önce yerlileri halletmemi gerekiyor. Yoksa yorucu euroleague maratonunda ligde oynatırsak yabancıları yüksek sürelerde maalesef sonuçlar hüsranla sonuçlanabilir. H.G.G ve Sinanın yanına 3 tane kelepir yerli bulmamız lazım yaşı falan farketmez. Mesela can maxim deniz kılıçlı ve semih erden güzel olur. Yabancı transfer politikamızsa, herkes uçmuş teodosic, marjanovicler falan bizim yapabiceğimiz en iyi şey, barçada cskada realde kendini gösteremeyen yetenekli oyunculara yönelmek lasme gibi.

ryan toolson - mccollum
langford - sinan - can maxim
micov - göksenin
moerman - brent petway
lasme - semih - deniz

langford Türk statüsünde oynayabiliyor herhalde.

Hiçbirşey bulamassak mccollum-aaron Jackson yapalım .Eger schlib gidecekse yine bir swingman bulmalıyız.Bu takıma bir saf sutör lazım toolson-carroll tarzı ama sinan ve göksenin 2 numarayı kapatırken nasıl olabilir bilmiyorum.PF olarak da lasme gibi oyun bilgisi üst düzey ve iyi bir ribaundcu olmalı benim aklıma gelen Victor Claver çok acayip paralar isteyecek bir isim değil bence .Tabi bunlardan önemlisi bütçe az para ile falan olacak iş değil bu iyice zorlaştı çünkü ne yapıp edip bütçe 15 e dogru çıkartılmalı.

Booker ve Colom hakkında bilgi verir misiniz abi ?

Colom Kazan'da oynuyor.Oyunu çok yönlü oynayabiliyor.Dış atışları çok iyi, ayrıca boş adamı da çok iyi görüyor.Olası mevcut bütçeyle alınabilecek en iyi isimlerden biri diyebilirim.
Aşağıdaki videodan Colom' u tanıyabilirsin.

https://www.youtube.com/watch?v=RxjGXzvakUs

Devin Booker Fransa Liginde Chalon' da oynuyor. Genç olmasına rağmen son derece hırslı ve pota altında etkili. Savaşçı bir kimliği var. Patrick Young etkisi yaratır takımda diye düşünüyorum. O da mevcut bütçeyle alınabilecek en iyi oyunculardan.

https://www.youtube.com/watch?v=sY4pqbx0o0A

Colom Khimki'de oynuyor.Oyunu çok yönlü oynayabiliyor.Dış atışları çok iyi, ayrıca boş adamı da çok iyi görüyor.Olası mevcut bütçeyle alınabilecek en iyi isimlerden biri diyebilirim.
Aşağıdaki videodan Colom' u tanıyabilirsin.

https://www.youtube.com/watch?v=RxjGXzvakUs

Devin Booker Fransa Liginde Chalon' da oynuyor. Genç olmasına rağmen son derece hırslı ve pota altında etkili. Savaşçı bir kimliği var. Patrick Young etkisi yaratır takımda diye düşünüyorum. O da mevcut bütçeyle alınabilecek en iyi oyunculardan.

https://www.youtube.com/watch?v=sY4pqbx0o0A

Çok teşekkür ederim.
Devin KSK'lı Gabriel etkisi yapabilir videosunda izlediğim kadarıyla..

Mccolum kalacaksa yanına özel(onu tamamlayacak) bir pg almalıyız. Kalmayacaksa alıp götürecek hem oynayacak hem oynatacak guard almalıyız.(maalesef çok yok. Brown çine dönmezse zorlayabiliriz. Teo falan olmaz. Olmasında.. )
Bence türk takviyesi çook kritik semihi istemeyen çok taraftar var. Nedenini bilmiyorum kaçırdığım bir demeci ya da tepkisi mi oldu? Fenerdeki hırslı oyun tarzı ise bence sıkıntı yok ki atamanla verimli olacak. Uzun boylu uzun açığını kapatmış ve yerli sorununu çözmüş oluruz. Cenk akyol benim çok sevdiğim biridir bizde hep iyi katkılar verdi tekrar dönebilir.
4-5 transferi çok önemli en çok guard ve power forvet transferini merak ediyorum. James gelmeden önceki Bargnani söylentisi beni heyecanlandırmıştı. Keşke eurolige gidince onu alabilsek. Thompkins bu sene çok şans bulmadı realde belki bırakırlar. Hackett da her zaman beğendiğim biridir.
Son olarak biri yazmış langford türk diye maçkolikde de Türk gözüküyordu bilgisi olan var mı?

bende colom u cok beğendim .

Colom Kazan'da oynuyor, öncelikle özür dilerim yanlışlıkla Khimki yazmışım.

Colom İspanya'da çok iyi işler başardı. Milli takımda sivrilememesinin tek sebebi Llull ve Rodriguez gibi iki önemli oyun kurucusunun olması. İspanya'da ona sihirbaz diyorlardı. Oyun sıkıştığı anda boş adamı görüp çok iyi asistler yapabiliyor. Alınabilirse süper bir transfer olur bizim açımızdan.

Bu taraftarin guardi deli dolu bir guard yani Teodosic olmali..Cska'nin sessiz tribunlerinde boyle oynuyorsa,bizde heralde ust uste 4 ucluk atip farki bir anda 15 sayiya cikaran oyunlarini,inanilmaz asistlerini gorebiliriz. Bu takima 4-5 yildiz gerekmez.Takimda en yuksek maas alan siralamasi... 1. Teo 2. Pivot 3. Lasme 4. Micov 5. digerleri seklinde siralanmali. Yani Teo ve yeni gelecek pivot icin ciddi bir rakam gozden cikarilmali.

Seneye EL'de 30 maça yapacagımız için;

1.) Ligde bol bol rotasyona gidecegiz bu yüzden Türk oyuncuların önemi artacak Sinan ve Gökseninin yanına rotasyona girebilecek oyuncular şart ; Mehmet Yagmur, Serhat Çetin (şutör bir oyuncuya ihtiyacımız var) Ersin Daglı (oynamasada ligde çogu oyuncuyu denize döker) Oguz Savaş, Semih Erden, Engin Atsür, Cenk Akyol, Birkan Batuk, Doguş Balbay, Can Maxim gibi yerli oyunculardan bir kaçıyla anlaşmalıyız.

2.) Colom'u falan alamayız. Yukselişteki oyuncuları astronomik rakam veremediğimiz sürece alamayız. Bu sene EL'de çok başarısız takımlar oldu bu takımlardan bir çok oyuncu boşa çıkacaktır. Gözümüzü onlara kestirmeliyiz;

Real Madrid;
-Jonas Maciulis
-Jefferry Taylor
-K.C Rivers
-Trey Thompkins

Barcelona

-Shane Lawal
-Alexsander Vezenkov
-Samardo Samuels
-Brad Oleson
-Carlos Arroyo

Olympiacos;

-D.J Strawberry
-Daniel Hacket
-Otello Hunter
-Matt Lojeski (Belki)

Khimki

-Paul Davis
-Petyteri Koponen
-Tyler Honeycut

CSKA Moscova

-Aaron Jackson
-Corey Higgins (Belki)

Cedevita Zagreb
-James White
-Miro Bilan (piyasası yüksek olur)

Brose Basket
-Nikos Zizis
-Bradley Wanamaker (piyasası yüksek olur)
-Janis Stresnieks

Anadolu Efes
-Thomas Huertel (piyasası yüksek olur)
-Jayson Granger
-Alex Tyus

Bayern Munih

-Alex Renfoe (çok iyi olur gelse)
-John Braynt
-Bryce Taylor
-Deon Thompson

Limoges
-Leo Westermann

Gora;
-Mateus Ponitka

Malaga;
-Edwin Jackson
-Nemanja Nedovic
-Mindaugas Kuzminskas

Birçoklarının sözleşmesi devam ediyordur. Bazılarınıda takımları bırakmayacaktır yada daha iyi takımlara gidecektir. Bu listeden özellikle Madrid, Barca Oly gibi takımlardan çok oyuncu ayrılacak. Onlar asıl hedef olabilir.

Bu taraftarin guardi deli dolu bir guard yani Teodosic olmali..Cska'nin sessiz tribunlerinde boyle oynuyorsa,bizde heralde ust uste 4 ucluk atip farki bir anda 15 sayiya cikaran oyunlarini,inanilmaz asistlerini gorebiliriz. Bu takima 4-5 yildiz gerekmez.Takimda en yuksek maas alan siralamasi... 1. Teo 2. Pivot 3. Lasme 4. Micov 5. digerleri seklinde siralanmali. Yani Teo ve yeni gelecek pivot icin ciddi bir rakam gozden cikarilmali.
Hangi parayla alacağız Teodosic'i senin bütçen 6-7 milyon euro,Teodosic'in yıllık ücreti 2.5 milyon euro.

Ben seneye Mccollumun kalacağını dusunmuyorum.onun yerine Langford Alınabilir. Bize Bir de keskin şutör lazım. Bize karşı oynayan travis bader ya da royal hali gaziantepten andy rautins olabilir. Guard için khvostov ya da colom süper olur.