2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Fransa liginin yükselen yıldızlarından ve Galatasaray' a yakışacağını düşündüğüm Devin Booker' ın maçı var. Chalon- Varese Fiba yarı finali. Son 8 dk. 14 sayı 9 ribaundla oynuyor.

Josh Smith'in sırtı dönük oyunu ve orta mesafesi nasıldır? Videoda hep smaçlarına ve üçlüklere yer vermişler. Bu şekilde Kenny Gabriel'e benzettim.

Josh Smith'in sırtı dönük oyunu ve orta mesafesi nasıldır? Videoda hep smaçlarına ve üçlüklere yer vermişler. Bu şekilde Kenny Gabriel'e benzettim.

Josh Smith ayakları artı eskisi gibi hızlı değil zaten net bi 4 numara gibide diil 4-5 arası bişey ne 4 nede 5 3 lük atışlarıda eskisi gibide diil artık son 2 senedir ciddi düşüşte ama + yönü işin savunma kısmında sağlam 4 numaraya göre çok iyi fiziği var ama ayakları yavaş ama çokda iyi ribauntçu.

Kenny Gabriel ile uzaktan yakından alakası yok.

Euroligde şampiyonluğa gidecek potansiyeli yok. Sönük bir oyuncu , winner hiç değil. Bize yıldız olmasada hedefleri yüksek hırslı oyuncular lazım. Biz ancak hırslı , ölümüne oynayacak oyuncularla euroligi kazanabiliriz. Lasme gibi Sinan gibi Micov gibi Markosvili gibi oyuncular lazım. Schilb'i seneye istemememizin en önemli sebebi yeterince hırslı olmamasıdır. Zaten iyi olsa Fener onu bırakıp Solukas'ı almazdı. Bobby Brown sezon sonu ne yapacak acaba?

Geçen sene Fenerbahçe'nin oyun düzenini ve ön alan savunmasını sağlayan bir numaralı adam Zisis de şnuu anlamadım. Biz Euroleague'de şampiyonluğa mı gidiyoruz?

Fenerbahçe Zisis sayesinde kaldı final-four a.Ve Zisis hiç bir şeyi kötü yapmayan bir gard .Şampiyonluktan çok kalıcı olmaya çalışmalıyız Avrupanın en iyi basketbol oynayan takımı bile olsak seneye bize yar etmezler euroligi .Adım adım hedeflemek gerekiyor.

Zisis kadar tecrübeli,bu seviyeleri oynamayı çok iyi bilen başka bir adam bulabilirseniz helal olsun demek isterim.Yunanistan milli takımından Papaloukas'lar Diamantidis'ler Spanoulis'ler Calathes'ler Sloukas'lar geçti ama Zisis bu takımda hep fix 20-25 dakika süresini aldı.Bazı oyuncular gibi stats kasmaz işini yapar ama işini de baya iyi yapar.

Şubeyle ilgili hiç bir gelişme yok. Takımda yabancı kalmadı. Yerliler de haklı olarak durmayacak gibi görünüyor.

Allah yardımcımız olsun. Bir an önce şu ilgisiz yönetimden kurtulsak da belki gelen yönetim şu şubeye azıcık da olsa ilgi gösterir, en azından köstek olmaz.

Stefan Markovic'in durumunu bilen var mı ? Ocak-Şubat gibi çok ciddi bir sakatlık geçirdiğini duymuştum. Basketbola dönebildi mi ? Errick'e tutmayı düşünürsek yanına cuk oturabilecek isimlerden biri olur.

Moerman Ergin hoca'nın tercih edeceği 4 numara için biçilmiş kaftan. Eurocup tüm sezon rebound kralı.

Moerman, içeriden ve dışarıdan oynayabilen,Ergin Hoca'nın sistemine oturacak bir uzun oyuncu.Play off'larda kendisini iyice gözlemlemek lazım.Birkan Batuk,Karşıyaka günlerinden beri sevdiğim bir oyuncu Efes'te körelmiş gibi görünüyor.Bir şans verebilirmiyiz acaba önümüzde ki sezon.

Geçen sene Fenerbahçe'nin oyun düzenini ve ön alan savunmasını sağlayan bir numaralı adam Zisis de şnuu anlamadım. Biz Euroleague'de şampiyonluğa mı gidiyoruz?

Galatasaray'ın olduğu heryerde şampiyonluğa gidilir. Busene Laboral ve Kuban azda olsa şampiyon olma ihtimalleri var. Bizden fazlaları yok, hatta camia, taraftar olar çok daha güçlüyüz.

Başımızda bulunan mevcut yönetim anlayışıyla Galatasaray'ın olduğu her yerde mahkeme salonuna gidiliyor maalesef.
O konuda hemfikirim, zaten bizim tek sorunumuz bu ve yeterli bütçenin ayarlanmaması. Umarım en kısa sürede aklıbaşında bir yönetim gelir yada bu yönetimin aklı başına gelir.
Ama yüksek hedef konulması şart, nasıl Ergin hoca Canaria maçı öncesi 21 sayı fark hedefi koydu ama 14 sayıyla kazandık. Burada da şampiyonluk hedefi konur ama final four a kalınır, artık oradan Allah'da yardım eder yine bir ilki başarırız. Afrika'nın bile en ucra köşelerinde Türk'üz dediğimizde koşup Hasan Şaş'ın, Hakan Şükür'ün formalarını giyip gelen köylüleri biliyorum. Uzakdoğu'da Galatasaray'ın formasını giyen uzakdoğuluları gördüğümde çok şaşırdığımı biliyorum. Bu camia dünyaca en çok tanınan Türk spor kulubü ister inanın ister inanmayın. Bunun bilincine varan yönetim gelirse işte ozaman çok önemli yeni başarılarda gelir.

Beyler Stefan Jovic ya da Colom'u bize yar ederlermi ne düşünüyorsunuz?
Sg için Madrid'den Rivers ve Sf ye Madridden Maciulis ve Dackadan koparabilirsek Preldzici alirsak gerek oyun görüşü gerek skor yonunden guclu kısalarimiz olur.
Pf için Austin Daye ve Kenny Gabriel C içinde Lasme nin yanina Semih i alırsak iddiali bi kadromuz olur diye düşünüyorum.

Geçen sezon yanlis hatirlamiyorsam yari finalde elendiginde daha final serisi bitmeden transfer açiklayan Fenerbahçe vardi. Biz bu sezon çeyrek finalde elendik ama daha ortada butçe dahi yoktur.
Bir kez olsun su takimi sezon baslamadan kurun.

Tony Mitchell'ı Sassari'de serbest bırakmış..Bu adam tam psikopat falan sanırım.Bu kadar yetenekli olmasına rağmen 3 aydan fazla sabredebilen bir takım yok.

Erkek takımı Eurocup kazandı, herkes umutlu. Yönetime rağmen ümit var Ataman sayesinde.

Kadın takımı Eurocup üstüne Euroleague kazandı, şubenin haline bak. Yazık gerçekten. Bu takım, bu koç şimdiki durumu hakedecek ne yaptı? Bu güzel takım lâyık olduğu yönetime bir an önce kavuşur umarım.

O konuda hemfikirim, zaten bizim tek sorunumuz bu ve yeterli bütçenin ayarlanmaması. Umarım en kısa sürede aklıbaşında bir yönetim gelir yada bu yönetimin aklı başına gelir.
Ama yüksek hedef konulması şart, nasıl Ergin hoca Canaria maçı öncesi 21 sayı fark hedefi koydu ama 14 sayıyla kazandık. Burada da şampiyonluk hedefi konur ama final four a kalınır, artık oradan Allah'da yardım eder yine bir ilki başarırız. Afrika'nın bile en ucra köşelerinde Türk'üz dediğimizde koşup Hasan Şaş'ın, Hakan Şükür'ün formalarını giyip gelen köylüleri biliyorum. Uzakdoğu'da Galatasaray'ın formasını giyen uzakdoğuluları gördüğümde çok şaşırdığımı biliyorum. Bu camia dünyaca en çok tanınan Türk spor kulubü ister inanın ister inanmayın. Bunun bilincine varan yönetim gelirse işte ozaman çok önemli yeni başarılarda gelir.

Bu dediklerinizi bende yaşadım. Uefa ve dünya kupası sonrasında Uzak doğuda kime Türkiye desem Hakan Şükür, Galatasaray'dan bahsediyordu. Mısır'da ise herkes, "Hasan Şaş Yavaş Yavaş" deyip gülüyorlardı. Ne demek istediklerini anlamadım ama tekerleme olmuş heralde. Galatasaray'ın dünyada ne olduğunu ve hatta neler olabileceğini kavrayabilen hiç yöneticimiz olmadı maalesef.

Play-Off yari finalinden itibaren Gamze Takmaz beklenen patlamayi yapmis gibi. Mersin serisinde skor gelisimi 7-10-10-11. Final ilk maçinda da ilk yarida kisa surede 5 sayi buldu. Yildizlarda gelecegin oyuncusu diye bakiliyordu ama ustune koyamamisti, Ekrem Memnun kendisini alir mi acep ?

Bir diger begendigim oyuncu Pinar Demirok, geçen sezon en iyi gelisim gosteren yerli oyuncuydu bence, ama onu da AGU ile olan tartismalardan dolayi alamayiz gibime geliyor.