2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Evet Pınar hem türk hem de kısa rotasyonumuza iyi gelir ama eldeki yabancılar sıkıntı bence kalitemiz çok düştü..Buna sebep olanlar hala rahat rahat bu işlerin içinde!!

Yabanci hakki alti degilmi neden dort arti bu yonetim ile bir yere varilmaz bunlarin zamaninda ilk kes iki takikimizim bu sene sampiyon olamadi

Temmuz ortasında kadromuzu kuracağız demişti sayın Ömer Yalçınkaya. 29 Temmuz itibariyle güncel kadromuz;

Işıl
Yvonne - Pınar
Cansu - Deniz
Papova - Meltem
İnci

Bu sene takımda süre almasını istediğim, ne yapacaklarını beklediğim 2 oyuncu var, Cansu ve Meltem. Gidip bu 2 oyuncunun önüne vasat bile demenin zor olduğu Deniz Çolakoğlu'nu transfer ediyoruz. Takıma transfer yapmadan önce ne beklendiğini belirlemek lazımdı. Eğer bu seneden asıl beklenti, gençlerin süre bulması ve kendini geliştirmesi için fırsat verilmesiyse en potansiyelli 2 gencinin yerine Deniz transferi skandal. Yok Eurocup ve ligde başarı hedefliyorsak, tercih edilen 2 yabancı bu sefer çok vasat.
Pınar çok üst düzey olmasa da belli yetenekleri olan, kendinden beklenen patlamayı yapamamış bir oyuncu, düşük bir maaşla alabilmişsek iyi bir transfer bile olabilir ama, ben olsam bütçeyi 4 yabancıya harcayıp, yanında gençlere süre vereceğim bir sezonu tercih ederdim.

Bu sene takımda süre almasını istediğim, ne yapacaklarını beklediğim 2 oyuncu var, Cansu ve Meltem. Gidip bu 2 oyuncunun önüne vasat bile demenin zor olduğu Deniz Çolakoğlu'nu transfer ediyoruz. Takıma transfer yapmadan önce ne beklendiğini belirlemek lazımdı. Eğer bu seneden asıl beklenti, gençlerin süre bulması ve kendini geliştirmesi için fırsat verilmesiyse en potansiyelli 2 gencinin yerine Deniz transferi skandal. Yok Eurocup ve ligde başarı hedefliyorsak, tercih edilen 2 yabancı bu sefer çok vasat.
Pınar çok üst düzey olmasa da belli yetenekleri olan, kendinden beklenen patlamayı yapamamış bir oyuncu, düşük bir maaşla alabilmişsek iyi bir transfer bile olabilir ama, ben olsam bütçeyi 4 yabancıya harcayıp, yanında gençlere süre vereceğim bir sezonu tercih ederdim.

Yapılmış olmak için yapılmış bir transfer Deniz.

Keza herkes de biliyor ki 22 yaşındaki Cansu, 29 yaşındaki Deniz'den daha verimli. Maljkovic'in gençlere olan ilgisi de düşünülünce Cansu'nun süreleri artacaktır. Şayet ki Deniz transferini Maljkovic istemişse -ki hiç sanmıyorum- bu işte de ayrı bir sıkıntı var demektir.

Jefferson-Yvonne 2 kıta dışı hakkımızı doldurduk Yvonne avrupa pasaportu yoksa eğer. Pota altında avrupalı oyuncu kalmadı Leuchanka boştaysa eğer o olabilir ribaund ve boyalı alanı kapatıcak bir oyuncu lazım kısalara bakınca fizikli oyuncu lazım ve ribaundlarda iyi olan biri başkada seçenek gelmiyor transferde geç kaldığımız için. Uzun transferinde kıta dışı hakkımızı kullansaydık daha iyi olurdu sanki avrupalı oyuncu yok gibi bişe uzun olarak 5 numara.

O zaman Dabovic haberleri yalan. Bu kadar Guard'ı ne yapacağız. Pota altı oyuncusu almayacak mıyız?

Bu arada bu transfer hamlesi güzel. Bir genç potansiyel daha kadroda. Sonu J.Loyd'a benzemesin

Milica'nın ilk transferlerden birisi olması bekleniyordu bu zamana kadar açıklanmaması garip bence o transfer artık olamz yoksa şimdiye kadar açıklanırdı.

Müge Erdem yeni sezon kadrosu için "Çok güzel bir ekibimiz var" dedi ve şöyle devam etti: "Genç oyuncular üzerine kurulu bir takımız oldu. Işıl Alben, Cansu Köksal devam ediyor. Yine; İnci, Meltem ve diğer genç oyuncular üzerine güzel bir takım kuruldu. Azim ve çalışma olduğu sürece başarı zaten kendiliğinden gelecek. Umarım bizim için güzel bir sezon olacak..."
.

Yeni oyuncumuz size olarak epey ince gözüküyor . 50 küsür kiloya sahip olmasi handikap olmaz umarim . Cabuklugu ve skorer yönü Loyd'a benziyor .
Karakterine gelirsek ; bunu sorgulamadan önce geçen sezon yönetici toplulugunun acemilikleri ve aylarca oyuncularin maaşlarını ödemedigini düşünürsek Loyd'un ayriligi gayet rasyoneldi onun icin.

Yeni oyuncumuz size olarak epey ince gözüküyor . 50 küsür kiloya sahip olmasi handikap olmaz umarim . Cabuklugu ve skorer yönü Loyd'a benziyor .
Karakterine gelirsek ; bunu sorgulamadan önce geçen sezon yönetici toplulugunun acemilikleri ve aylarca oyuncularin maaşlarını ödemedigini düşünürsek Loyd'un ayriligi gayet rasyoneldi onun icin.

İlk başta bende sizin gibi düşündüm.
Ama sonradan duyduklarım beni bu fikre yönlendirdi.
Kayseri'ye kadar gidip maça çok az bir süre kala ben oynamak istemiyorum demek karakterli birisinin yapacağı iş değil.
Sıkıntı buradan kaynaklanıyor...

Açıkçası ben umutluyum bu takımdan... Kötü bir kadro oluşturmadık. Belki ligde şampiyon olamayız ama genç oyuncularımızın heyecan katacağı, Eurocup'ta iddialı olacağımız bir sezon gibi duruyor. Cansu-İnci-Meltem'i mutlaka kazanmalıyız. Kazanırsak hem önümüzdeki yılları hemde Türkiye kadın basketbolunu kurtarırız...