2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Temmuz ortasında kadromuzu kuracağız demişti sayın Ömer Yalçınkaya. 29 Temmuz itibariyle güncel kadromuz;

Işıl
Yvonne - Pınar
Cansu - Deniz
Papova - Meltem
İnci

Işıl-Jefferson-Milica(Avrupa'da)
Yvonne-Pınar
Cansu-Deniz
Papova-Tilbe-Meltem
Krjnic-Nevriye(Melisa Can)-İnci

Gibi bir kadromuz olacak gibi.
Nevriye inşAllah kalır.

Bir tek Maljkovic'ten yana umudum var.
Onun dışında bu kadro en fazla ilk 8'e kalır gibi gözüküyor.

Bizim takımın ihtiyaçlarını karşılıcak oyuncular Leuchanka veya Coulibaly (samsun canik ile anlaşmış) Krnjic gelirse diğer takımlara karşı pota altı geçmiş olsun . Çoğu takımlarda pota altında kıta dışı artı devşirme avrupalılar varken biz böyle geçicez orda net bir oyuncu lazım Krnjic ile filan olucak iş değil . Canik takımının Coulibaly aldığı yerde cidden şaka gibi ya.

Nasil olur bilmiyorum ama bu takimin maruz kaldigi ilgisizlige, kitlesel olmasa bile çekirdek kitle olarak sert hatta orantisiz bir tepki koymamiz lazim. Buna - belki uzun yillar Euroleague goremeyecek olsak da - erkek takiminin maçlarina gitmemek de dahil olabilir. Gerçi yonetim bunu bile firsat bilip basketbolu "kimse gelmiyor" diye komple kapatabilir ama artik baska çare goremiyorum. Bu ulkeye ilgili bransta en buyuk iki kupayi getiren tek takimin goz gore gore harcanmasini içime sindiremiyorum.

Hadi transfer yapmayin, her sezon yildiz almayin ama yillardir umut bagladigimiz genç isimler sunup profesyonel anlamda verim alamadigimiz altyapilari iyilestirin bari, çok ust duzey olmasina da gerek yok. En azinda bir gelenek, bir ruh, bir çaba,... Galatasaraylilik olsun. Gerçekten ne diyecegimi bilemiyorum. Play-off'a katilma yarisindan ote hedefi olmayacak bir takim gormek içimizi burkacak.

Nasil olur bilmiyorum ama bu takimin maruz kaldigi ilgisizlige, kitlesel olmasa bile çekirdek kitle olarak sert hatta orantisiz bir tepki koymamiz lazim. Buna - belki uzun yillar Euroleague goremeyecek olsak da - erkek takiminin maçlarina gitmemek de dahil olabilir. Gerçi yonetim bunu bile firsat bilip basketbolu "kimse gelmiyor" diye komple kapatabilir ama artik baska çare goremiyorum. Bu ulkeye ilgili bransta en buyuk iki kupayi getiren tek takimin goz gore gore harcanmasini içime sindiremiyorum.

Hadi transfer yapmayin, her sezon yildiz almayin ama yillardir umut bagladigimiz genç isimler sunup profesyonel anlamda verim alamadigimiz altyapilari iyilestirin bari, çok ust duzey olmasina da gerek yok. En azinda bir gelenek, bir ruh, bir çaba,... Galatasaraylilik olsun. Gerçekten ne diyecegimi bilemiyorum. Play-off'a katilma yarisindan ote hedefi olmayacak bir takim gormek içimizi burkacak.

Şubeye taraftar anlamında da ne kadar önem verildiğini sorgulamak gerek bence. EL şampiyonluğundan sonra lig maçını 200 kişiye oynadı maalesef bu şube.

Her şeyden önemlisi tabii ki yönetimin verdiği önem. Bu yılki bütçemiz maalesef dillere destan. Maljkovic gibi Avrupa piyasası için iyi bir koçla yola çıkıp bütçeyi bu kadar az tutmak çok orantısız oldu. Maljkovic sürprizleri seven bir koç, bakalım bu sene şapkadan ne çıkaracak, göreceğiz.

İnşallah bulunduğumuz kulvarlarda en üst başarıları elde ederiz.

Tanju abi kocumuz ne zaman gelecek ?
Ve transfer de bir haber var mı ?
Nevriye kalacak mi ?

Hoca 5 Eylül'de gelecek diye bir bilgi vardı en son, herhangi bir değişiklik olmadıysa eğer. Yanında da Sara Krnjic'i getirir herhalde. Nevriye'yi ise yanılmıyorsam Ömer Yalçınkaya ikna etmeye çalışıyoruz gibisinden bir açıklama yapmıştı geçen hafta içerisinde.

Düzeltme: Bu arada Sara Krnjic ile konuştum. Kulüpten herhangi bir teklif yapılmamış kendisine. Transferi konusunda ise sadece bir söylentiydi diyor. Şu aşamada dinlenmeyi düşünüyorum, gelecek yıl olabilir diyor. Marina Hoca kadroda görmek ister de ikili ilişkileri sayesinde tutar getirirse bilemem ama her yerde yazılan Sara Krnjic konusunda durum şimdilik böyle.

Fotoşopçu Yalçınkaya Nevriye'nin borçlarını temizlemiş mi kulüp haberi var mı acaba öyle bol keseden sallıyor kalsın diye? Bir kere bile arayıp konuşmamıştır eminim kendisi ile.

Gala fans, friends, people its not my decision about Galatasaray. I always wish i can play in you team! But couch dont see me there. Thanks

Milica Dabovic yapmış açıklamayı. Ne diyor ?

Dabovic koç demis, acaba diyorum yonetim demeye cesareti mi yok?
Ama onun disinda kendisinin alinmamasi - baska birinin alinmasi kaydiyla - bence dogru tercih olmus. Dabovic'in takim yonlendirmede bize bir katkisi olacagina inanmiyordum hiçbir zaman.
Umarim daha iyi bir hamlenin habercisi olur.

Dabovic'in ne işi varki takımda anlamadım. Malkovic'in sevgilisi diye illa gelmesi mi lazım? 35 yaşında bitik bir oyuncu. Güzel diye oyuncu isteyen taraftar kafasını da hiç anlamıyorum orası apayrı olay. Güzellik yarışmasına takım hazırlamıyoruz.

Ayrıca güzel de değil. :(

Neyse hocanın sırf tanıdığı diye bir oyuncuyu kadroya almayacağını görmüş olduk İnşallah mevcut kadro ile en güzel basketbolu oynarız.