2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

GS Divan üyesi Sami Çölgeçen: Radikal bir karar alalım ve Basketbol'da Türk oyuncuyla oynayalım.Türk lirasına katkıda bulunalım.

Bu da ne demek ?

"Türk oyuncuların TL cinsinden maaş aldığını sanıyorum daha kötüsü ırkçıyım." demek.

Konu dışı fakat Fatih Altaylı, Divan Kurulunda Riva ve Florya için yapılan toplantıda bir üyenin "villaları su basmasın aman ona göre yapalım." dediğini söylemişti. Amcanın, arazileri Emlak GYO'ya verdiğimizden bile haberi yok ama Galatasaray'ın geleceği için fikri var. Oraya gelen çoğu kişinin olan bitenden haberi olmaması normal çünkü musluksever başkanımız da aidatını yatırmadığı için yerini Candan Erçetin'e bırakmak zorunda kalmıştı. Körler, sağırlar, birbirini ağırlar... Rantınız batsın!

Arkadaşlar Divan Kurulu'nda Sami beyin söylediklerini tenkit eden bir başka konuşmacı daha sonra oldukça mantıklı konuşmalar yaptı. Divan Kurulu'nu çok fazla önemsememek lazım ayrıca. Her ay max 1 ya da 2 kişi hariç konuşmacıların hepsi aynı. Emeklilikte meşgale olarak gelip konuşma yapmayı benimsemişler.

A.Daye'in performansı ne olursa olsun 4 numara transferi şart olarak gözüküyor.

GS Divan üyesi Sami Çölgeçen: Radikal bir karar alalım ve Basketbol'da Türk oyuncuyla oynayalım.Türk lirasına katkıda bulunalım.

Bu da ne demek ?
Alkışlıyorum.. Sen ve senin gibi kodamanlardan daha yaratıcı bir çözüm gelemezdi. Biz buralarda kendimizi yırtalım birileri şubelere bir el atsın, kendisi olmasa bile sponsor bulmak için bir fayda sağlasın diye. Bu örümcek ağı kaplı beyinlerden üyeliği herkese açalım, futbol ile diğer branşları ayıralım vb. öneriler beklemiyordum zaten ama RADİKAL karar olarak SADECE BSKETBOL İÇİN TÜRK MİLLİYETÇİSİ OLMAK VE SADECE BASKETBOL İÇİN TÜRK LİRASINI HATIRLAMASINI BEKLEMİYORDUM. Tabi futboldaki vurdum duymazlardan birine sen TL al diyebilir misin; veya sizin TL olmayan maaşın, banka hesapların, yurtdışı menkullerin (bilmiyorum varsayıyorum) ne olacak?

Kaliteli bi combo guard..
Sağlam dönen bir Emir..
Ve Daye'yi de işin içine katarsak..
En azından lig şampiyonluğu için bir şansımız olur...

https://mobile.twitter.com/GSHoops/status/823983707082129408

Aynı hesap transfer için bir combo guard alınacağını söylüyor. Lütfen bu bahsettiği isim DeAndre Kane olsun. Kane sadece bu sene değil seneye için de çok iyi bir hamle olur.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kesinlikle.. Kane ya da bir başkası, mutlaka önümüzdeki sene için Fitipaldo gibi opsiyonu olması lazım. Gidip sadece yarı ölü bir sezon için para harcamanın manası yok.

Transfer için Euroleague bitimi bekleniyorsa, muhtemel gelecek oyuncuyla birlikte 8 yabancı olacak da 6 yabancı kullanabildiğimiz ligde +2 yabancının manasını çözemiyorum.

Keşke seneye de Euroleague'de olsaydık da Pleiss reisi bir sezon daha aramızda görseydik. O kötü olacak maalesef.

17/18 sezonu için Sinan, Göksenin, Ege, Tyus, Micov, Diebler kalır diye düşünüyorum. Diğer yabancıların özellikle Fitipaldo'nun durumu sonraki maçlardan sonra belli olur. Seneye 3. sınıf CL'de oynayacağımız için çok büyük yıldız oyuncuları beklemeyeceğiz. En iyi transferler takımdaki iyi oyuncuları tutmak olur. Tabii onlar da niye ister 3. sınıf bir kupada oynamayı orası ayrı bir durum.

Keşke seneye de Euroleague'de olsaydık da Pleiss reisi bir sezon daha aramızda görseydik. O kötü olacak maalesef.

17/18 sezonu için Sinan, Göksenin, Ege, Tyus, Micov, Diebler kalır diye düşünüyorum. Diğer yabancıların özellikle Fitipaldo'nun durumu sonraki maçlardan sonra belli olur. Seneye 3. sınıf CL'de oynayacağımız için çok büyük yıldız oyuncuları beklemeyeceğiz. En iyi transferler takımdaki iyi oyuncuları tutmak olur. Tabii onlar da niye ister 3. sınıf bir kupada oynamayı orası ayrı bir durum.

Seneye Eurocup'ta oynayacağız diye biliyorum. Bir de Tyus'ı tutacağımızı sanmam, Maccabi'ye dönsün o da artık. Bence kalmamalı ama Schilb de kalabilir duruma göre.

Eurocup'ta oynamak için 3 yıllık anlaşma yapmıştık. En az 2 sene daha oradayız. Sinan, Göksenin, Fitipaldo, Micov harici herkes gidebilir. Pleiss'ı tutamayız tabi bu istisna.

Eurocup'ta nasıl oynayacaksın?
Türk kulüpler gidemiyor ki?
yanlış mı biliyorum birisi açıklayabilir mi?
AB parlementosu kararı var ULEB ve FİBA Avrupa karşılıklı olarak birbirlerini şikâyet etti; bir kulüp hangi organizasyonu seçeceğine kendi karar verir, sonucunda ulusal ve uluslararası federasyonlar yaptırım uygulayamaz diye karar aldı ve muataplarına buna uygun düzenleme yapmaları için süre verdi. Yani istediğimiz kupayı seçebiliriz. Ayrıca ULEB ile anlaşmamız var EL' de olmadığımız seneler için 3 sezon EC takımıyız.
Açık kapı: Ulusal federasyonların avrupa kupalarına katılacak takımları seçme kriteri. Yani Türkiye ben şu kupaya takım göndermiyorum derse ne olacak o daha belli değil.

FIBA'nın Eurocup'a takım gönderen ülkeleri Eurobasket'ten ihraç etmemesi ile Eurocup'a katılmak konusunda ülke basketbolumuz için bir engel kalmadı. Hidayet Türkoğlu'nun da bu konuda Harun kadar FIBA yanlısı tavır takınmayacağını tahmin etmek zor değil. Seneye Eurocup'tayız diyebiliriz.

Bizim gibi A lisansı olmayan takımlar için iki senede bir Euroleague'e katılmak gayet kabul edilebilir bir durumdur. Khimki, Kazan gibi her sene para saçan bir kulüpler bile son 5 sezonun 3'ünü Eurocup'ta geçirdi.

Ülkemiz adına asıl problem Süper Lig şampiyonunun Euroleague'e katılamıyor olmasıdır. Adriyatik Ligi, VTB Ligi ve Bundesliga şampiyonları nasıl doğrudan EL'ye katılıyorsa, BSL şampiyonu veya finalisti de katılabilmelidir. Önümüzdeki yıllardan itibaren sponsorların da baskısı ile ULEB yönetimini bu konuda ikna etmeliyiz.

Son düzenleme: