2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Ergin Ataman bir süre önce yaptığı konuşmada yanlış hatırlamıyorsam son hakkımızı için şubat sonu gibi kullanacağız demişti. Anlaşılan McCollum'u bekliyormuş.

Euroleague'de McCollum'un seviyesini görmek benim için son derece merak uyandırıcı. Ayrıca McCollum bıraktığı savunma iştahında döner, Daye'de işin içerisine girerse lig için oldukça iddialı bir rotasyon olur.

Yabancı rotasyonumuz; Pleiss - Daye - Micov - Tyus - Schilb - McCollum olmalı. Sinan, Göksenin ve Preldzic ile de 9 kişilik sağlam bir takım oluşturulur. Duruma göre bazen Fitipaldo - Daye değişikliği yapılabilir.

Lig şampiyonluğunu EL için bir araç için gördüğümden ve McCollum hamlesiyle takımın temel problemleri çözülmeyeceğinden hem transfere hem de McCollum a çok sıcak bakmıyorum. Seneye yönetim kimlerden oluşur, koç kim olur gibi sorular yanıtlanmadan yapboza devam edilmemeli.

Şunu da ekleyeyim ki geçtiğimiz sezon McCollum gelmeden ismini yazanlardan, eleştirilirken destekleyenlerden ve ne olursa olsun kalsın diyenlerdendim. Combo olarak her takımın işine yarar. Hele ki geçtiğimiz yılki FBÜlker serisinde Lasme ile birlikte yürek koyan belki tek oyuncu ve en son pes eden oyuncu oluşu da çok önemli. Umarım bir gün daha iyi şartlarda yollarımız kesişir.

Lig şampiyonluğunu EL için bir araç için gördüğümden ve McCollum hamlesiyle takımın temel problemleri çözülmeyeceğinden hem transfere hem de McCollum a çok sıcak bakmıyorum. Seneye yönetim kimlerden oluşur, koç kim olur gibi sorular yanıtlanmadan yapboza devam edilmemeli.

Şunu da ekleyeyim ki geçtiğimiz sezon McCollum gelmeden ismini yazanlardan, eleştirilirken destekleyenlerden ve ne olursa olsun kalsın diyenlerdendim. Combo olarak her takımın işine yarar. Hele ki geçtiğimiz yılki FBÜlker serisinde Lasme ile birlikte yürek koyan belki tek oyuncu ve en son pes eden oyuncu oluşu da çok önemli. Umarım bir gün daha iyi şartlarda yollarımız kesişir.

Lig şampiyonluğunun Euroleague ile bir ilgisi yok yalnız. Yeni formatta aynı takımlar devam edecek, Daçka yerine İspanyadan bir takım daha gelecek, en azından ben böyle hatırlıyorum.

Eurolig in 20 takıma çıkmasıyla bizim lig şampiyonu da katılma hakkı alır. ( İyi olur ama seneye 16 takımla devam edeceklerini açıklamışlardı )
Yalnız 16 takımla bile bu kadar yoğun maç temposunda bütün takımlar dağılmış durumda. Saçma sapan mağlubiyetler alıyorlar, inişli çıkışlı performans gösteriyorlar. 20 takımı şu tabloda kaldıramazlar gibi.

Lig şampiyonluğunun Euroleague ile bir ilgisi yok yalnız. Yeni formatta aynı takımlar devam edecek, Daçka yerine İspanyadan bir takım daha gelecek, en azından ben böyle hatırlıyorum.

Ayhan Bey ben de o yüzden sıcak bakmadığımı söyledim zaten. EL de matematiksel açıdan şansımız devam ediyor ama somut bir iddiamız kalmadı. Benim için önemli olan EL izlemek. Lig veya Eurocup sadece araç.

Mccollum dönerse Sinan epey rahatlayacaktır, bu da verimini arttırır doğal olarak. Fitipaldo'yu ilk beş başlatıp Mccollum'u benchten önemli bir skor silahı olarak getirebiliriz. Bence hocanın Ege'yi 4'e hazırlaması ve kayda değer dakikalar vermesi gerekiyor artık lig maçlarında. Yabancı sınırı dolayısıyla Daye'i kesmemiz muhtemel, dolayısıyla Ege'nin dakikaları artmalı. O süre zarfı içerisinde de faul problemine girme pahasına savunmada sertliği arttırmasını ve ribaund katkısı vermesini istemeli. Beklenti net olursa hem Ataman'ın hem Ege'nin işi kolaylaşır diye düşünüyorum.

Fitipaldo - Sinan - Schilb - Micov - Pleiss beşinin yanı sıra maç içerisinde kademe kademe Mccollum - Göksenin - Emir - Ege - Tyus rotasyonuna dönebiliriz. Hakeza Mccollum - Sinan - Schilb - Micov - Pleiss beşi de sıkça kullandığımız rotasyonlardan olur.

Son düzenleme:
Best Balıkesir'e bile bu kadar ribaund verirken Mc Collum yerine atletik 4 almak daha mantıklı değil mi. Daye zaten 4 numara değil. Sadece miş gibi yapıyor.

Sadece 2 uzunumuz ( biri undersize) var gerçek bu. Adama sormazlar mı niye fitibaldo' yu aldın diye?

Elimizde 2 tane swingman (Schilip -Predziç) varken son barutumuzu Uzun yerine pointguard da kullanmak bana irrasyonel geliyor.

İlla birilerine para mı yedirmemiz gerekiyor ne kadar kaldıysa bütçeden aktarın seneye için veya verin kadın takımına .Bu saatten sonra Mccollum ne verecek bize. Ev sahibi avantajı olmadan Fb yi mi eliyeceğiz. Yoksa Euroligde kalan 10 maçı kazanıp Playoff mu yapacağız. Bırakalım Fitipaldo, Göksenin hatta Ege falan oynasın kendilerini geliştirsinler.

Geçen sezon Galatasaray Odeabank'ta forma giyen Errick McCollum yeniden BSL'ye geliyor.
Sarı Kırmızılılarda Eurocup'ı kazanan ABD'li guard, Darüşşafaka Doğuş'la büyük ölçüde anlaşma sağladı. Çin'de Beijing Fly Dragons forması giyen McCollum, Şubat ayı sonunda Daçka'ya katılması bekleniyor. McCollum 1.5 yıllık sözleşme imzalayacak.
* Basket Dergisi Özel Haberidir.

Geçen sezon Galatasaray Odeabank'ta forma giyen Errick McCollum yeniden BSL'ye geliyor.
Sarı Kırmızılılarda Eurocup'ı kazanan ABD'li guard, Darüşşafaka Doğuş'la büyük ölçüde anlaşma sağladı. Çin'de Beijing Fly Dragons forması giyen McCollum, Şubat ayı sonunda Daçka'ya katılması bekleniyor. McCollum 1.5 yıllık sözleşme imzalayacak.
* Basket Dergisi Özel Haberidir.
Rahmetli Turgay Şeren in tepkisi geldi aklıma. Böyle bir şey gerçekleşirse çıkıp gitsinler cidden.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi