2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Bence de böyle şeylere takılmamak lazım. ABD'li oyuncular için basketbolun unsurlarını tiye almak normal bir durum. Keşke biz de onlar gibi mevzuya alaycı yaklaşabilsek. Her şeyi bu kadar ciddiye almasak...

Theodore haddini aşmış biraz. Banvit'i kupa şampiyonu yaptı diye dünyanın en iyi guardı mı olmuş.Hem sen ne hakla karşı takımın oyuncusuyla dalga geçiyorsun. Bize yakışmaz zaten bu saatten sonra. Fener'e giderse seneye hiç şaşırmam.

Koskoca kulüp kazandığı her Fener maçından sonra Fener Ağlama çalarken ligde takımı bulunan en ufak şehirlerden birinin takımında oynayan, yılın 40 haftası çoğu maçta tam dolmayan 3000 kişilik salonda kendini kanıtlamaya çalışan ve 27 yaşında hayatının en önemli kupasını kazanan adamın da bir zahmet galibiyet sarhoşluğu yaşamasını mazur görelim. Şunu Fener'e karşı yapsa bu sefer de Fenerliler küfür eder, Galatasaraylılar alkışlardı. Asıl sorulması gereken soru arada az buz değil, müthiş bir bütçe, teçhizat ve destek farkı varken Banvit gibi bir kulübün nasıl olup da ligin en değerli 5 takımından 3'ünü 4 günde yenip kupa kazanabildiği. Diğerlerinin sorunu kendilerini bağlar. Beşiktaş'la Banvit arasında kadro olarak uçurum yok, Efes'le ise büyük ihtimal biz oynasak biz de kazanırdık. Ama bu takımın en verimsiz adamı Theodore'un, Orelik'in ömrü hayatı boyunca göremeyebileceği kalibrede maçlar oynamışken nasıl olur da bu kadar gamsız, hedefsiz ve yüreksiz olurlar anlayamıyorum. Banvit resmen bizi döve döve kazandı o maçı. Emir'in kural hatası kıyısında bir kararla 2 sayısı yeniyor itiraz yok, rakip 2 üçlüğü panyadan atıyor isyan yok, maçtan sonra olay oluyor tepki yok, koçta ar, yüz yok ki hala çıkıp Banvit'i çözemediklerini anlatıyor. Sanki aynı takıma yıl içinde kendisini 2 kez rezil etmemiş, maçın sonunu Theodore'un domine edeceğini kestirememiş ve takımını kafa veya taktik olarak maça hazırlamaktan bihaber olduğunu idrak edememiş gibi.

İşin özü Theodore'un -elin takımının bir oyuncusu- şu yaptığını Galatasaray'a bir saygısızlık olarak ediyorsak sene başından beri kenarda oturan veya sahada oynayan oyuncularımızın ve teknik ekibimizin, kulübümüz adına yaptıklarını nasıl yorumlamalıyız bilemiyorum. Tüm karakterini, hırsını, yeteneğini ortaya koyup yokluktan bir kupa çıkartan adam mı yaptığı işe saygılıdır, yoksa mücadeleden kaçan, takımdaşlıktan uzak oyuncular ve 3 katı altı bütçesindeki takımın tek yıldız oyuncusuna 6 aydır çare bulamayan büyük koç mu? Theodore'u sevmiyorum, Karşıyaka'da izlediğim Dixon kalibresinde bir oyuncu olarak da görmüyorum ama karakter anlamında Galatasaray'da görmek istediğim tipte oyunculardan biri olduğunu söyleyebilirim. Vidmar, Orelik, Datome, Udoh, Derrick Brown, Stimac gibi. Mccollum, Lasme, Shipp, Jamon, N'dong gibi. Bugün sahip olduğumuz oyuncular isterlerse işlerinde en iyileri olsun, en değme Galatasaray düşmanı kadar üstlerindeki formaya saygıları olduğuna inanmıyorum. Rakipler bizi yendiklerinde ekstra sevinç ve gurur gösteriyorlarsa bu Galatasaray'ın büyüklüğüyle ilgili bir durumdur. Peki bu forma altında mücadele etme şansı bulup rezil bir şekilde harcayan maaşlı çalışanlarımıza ne demeli?

Bu guard işine bir an önce çözüm sağlamak lazım.
Her türlü maddi kaynak sağlanmalı.
Riske girmeden adam akıllı bir guard transferi yapmak gerekiyor.
Darius Adams olsa keşke...

Darius Adams ciddi bir mesele mi yoksa dilek mi? Gelirse sene sonuna kadar olur herhalde; sene başı Çin'e gimişti galiba 1,5-2 miyon gibi bir para kazanıyordur oralarda.

Guard alınacak, ama ben olsam 9-9.5 milyon usd oyuncu butceli takım kurup, bu bütçenin 1/3 ünü guard için harcayıp, sezonun bitmesine 3 ay kalmışken hala guard arıyan hoca yı çoktan göndermiştim. Ama şu anda erkek takımı Ataman'nın çiftliği, o yüzden kimse alınmasın yazık günah. Alsın italya'nın en iyi guardı diye transfer ettirdiği çocuğu oynatsın. 9 milyon usd para harcattığın kadroda ne guard var ne 4 numara var nede birebiri olan bir skorer var. Allah yardım etti de kristic sakatlandı bir anda pleiss piyangosu vurdu, yoksa pivot ta olmıyacakdı.

Ataman'nın şu durumda hala görevinin başında kalabiliyor olması esasen bu başkan ve yönetimin aczini gösteren bir durumdur.

Şahsi fikrim bu saatten sonra Ataman için bu klübün bir kuruşunu dahi harcamak ihanettir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu parayla kurulan kadrodan ne kaldı? Russ Smith gitti, Dentmon gitti, Thompson gitti, Fitipaldo geldi. Bir acayip takım olduk. Allahtan Tibor, Diebler iş ahlakı olan insanlar çıktılarda biraz toparlandılar.

Fitipaldo transferinden önce de yazmıştık..Bana göre, bu düzensizlik içinde yapılan transferler, bu dakikadan sonra gelecek sene için kambur olmaktan başka bir işe yaramaz. Önümüzdeki sene içinde 1.5 senelik imzalayacak bir fırsat transferi varsa, ancak öyle düşünülür diye düşünüyorum.

Bu arada , Theodore'nin tweeti hiç hoş değil. Kendi güzel bir hareketini paylaşırsın ama profesyonel bir sporcunun meslektaşını, en kötü anındaki bir ekran görüntüsünü, nereye gidiyor vs yazarak , dalga geçercesine paylaşması sadece sporcuya değil, hiç bir insana yakışmaz. Hele, bunu twitterda gezerken , maç heyecanından uzak bir anda yapmak, kötü niyeti daha da arttırır. Çok beğendiğim bir oyuncuydu, şimdi daha yakından takip edeceğim. Türk sporu özelinde başka ahlaksızlıklar olması , bu durumu mazur göstermez.

Fitipaldo transferinden önce de yazmıştık..Bana göre, bu düzensizlik içinde yapılan transferler, bu dakikadan sonra gelecek sene için kambur olmaktan başka bir işe yaramaz. Önümüzdeki sene içinde 1.5 senelik imzalayacak bir fırsat transferi varsa, ancak öyle düşünülür diye düşünüyorum.

Bu arada , Theodore'nin tweeti hiç hoş değil. Kendi güzel bir hareketini paylaşırsın ama profesyonel bir sporcunun meslektaşını, en kötü anındaki bir ekran görüntüsünü, nereye gidiyor vs yazarak , dalga geçercesine paylaşması sadece sporcuya değil, hiç bir insana yakışmaz. Hele, bunu twitterda gezerken , maç heyecanından uzak bir anda yapmak, kötü niyeti daha da arttırır. Çok beğendiğim bir oyuncuydu, şimdi daha yakından takip edeceğim. Türk sporu özelinde başka ahlaksızlıklar olması , bu durumu mazur göstermez.

Amerika'da bunun üzerinden program yapılıyor yahu. Shag'tin a Fool yanılmıyorsam ismi. Olur öyle şeyler yani.... En kötü anı diyerek dramatize etmeye gerek yok, güzel bir crossoverla pazara gitti Göksenin hepsi bu. Basketbolda olan bir şey. Tutup anasına sövmedi sonuçta.

Adams - Sinan
Combo - Diebler - Goksenin
Swingman - Preldzic
Clark - Stokes - Ege
Lasme - Tyus

Gelecek sezon boyle bir yapi sizce nasil olur? Diebler 8. yabanci olarak kalabilir bence ama kalmasada olur, yerine Can Maxim yada kiralik Furkan olabilir.
8 - 9 milyona kurabiliriz bunu, combo olarak Deandre Kane olabilir mesela, Adams ile iyi bir ikili olabilirler.

Amerika'da bunun üzerinden program yapılıyor yahu. Shag'tin a Fool yanılmıyorsam ismi. Olur öyle şeyler yani.... En kötü anı diyerek dramatize etmeye gerek yok, güzel bir crossoverla pazara gitti Göksenin hepsi bu. Basketbolda olan bir şey. Tutup anasına sövmedi sonuçta.

En kötü anı derken pozisyonun, en kötü anının ekran görüntüsünü alıp paylaşmaktan (Göksenin tuhaf bir şekildeyken) bahsediyorum.Dramatize ettiğim bir şey yok yani ortada. Shaq'tin a fool bir televizyon programı bu arada.Burada olan olayla çok bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Dediğim gibi güzel bir crossover yaparsın paylaşırsın.Onda bir art niyette aramam. Ben meslektaşıma yapmam, isteyen yapar sonuçta mani olunabilecek bir şey değil, oda onun işine olan saygısını gösterir ama bende böyle şeylere saygı duymam.Siz duyabilirsiniz , sizin tercihiniz.

Son düzenleme:
Bazı şeyleri çok fazla ciddiye alıyoruz, işin en nihayetinde oyun olduğunu unutuyoruz. Amerika'lı sporcular böyle olayları severler, shaqtin a fool için oyuncuların birbirlerine attıkları twitleri görebilirsiniz

Ayrıca kendimize bir soru sorup, buna samimi cevap vermemiz lazım.
Theodore bu twitleri Göksenin için değil de, Melih için atmış olsaydı aynı şekilde düşünür müydük? Herkes bu soruya kendi iç dünyasında samimi şekilde cevap vermeli

Eğer düşüncemiz ve tepkimiz farklı olacaksa, o zaman dert ettiğimiz şeyin ahlak olmadığını anlayabiliriz

Niyetim kimseyi rencide ya da rahatsız etmek değil, lütfen kimse rahatsız olmasın, ve üstüne alınmasın.
Sadece benzer durumlarda, ilk hissettiklerimden sonra bu soruyu kendi kendime sorduğumda herşey daha kolay oluyor

Saso Filipovski; muhtemeldir, zaten birçok kulübün radarına girmiştir, Euroleague ekiplerinde görmek çok da şaşırtıcı olmayacak olsa da, göz önünde olması basiretsiz yönetimin onu takımın başına getirmesi için en azından bir ihtimal yaratabilir.

Banvit'in başarısında Theodore'un fazlasıyla ön plana çıkartıldığında görsek de esas hakkının verilmesi gereken bir numaralı isim Filipovski. Özellikle Türkiye Kupası performansı muazzamdı. Beşiktaş, Galatasaray, Efes... Üç tane son çeyrek, son bölüme kalan oyun. Üçünde de Banvit'in karakterli ve savunmada rakibi strese sokan oyunu. Hele Beşiktaş maçı savunma performansı müthişti. Bizim maçta ise Ergin Ataman'ın Kulig - Tyus, Pleiss - Vidmar denklemi yarattığını görünce Theodore'u rahatlatmak ve Pleiss'tan uzak tutmak amacıyla Kulig'i oyunda tutuşu, Ataman'ın kitlenip Pleiss'ı bir daha oyuna almaması maçı etkileyen en önemli faktör oldu belki de. Keza Efes maçında son anlarda yine vites arttırdılar.

Geçen sene bu seneye göre isimli bir Banvit kadrosu vardı; AJ Slaughter, Fortson, Carmichael, Moerman... Bu sene ise Filipovski daha doğru bir takım yarattı diye görüyoruz. Geçen seneyi 18-12 bitiren Banvit, bu sene bitime 12 maç kala 13 galibiyette. Filipovski, Tolga ve Furkan gibi iki gence de önemli roller veriyor. Takımda rolleri iyi dağıtıyor. Theodore'a serbestliği vermesinin yanı sıra Orelik'ten düzenli olarak iyi verim alıyor. Kısacası bana keyif veren bir takım, Filipovski'nin Banvit'i.

Seneye muhtemel bütçe düşüşünde Filipovski'ye takımı emanet etmek; doğru planlama, hırslı koç, oyuna müdahale eden bir bench ve "takım" görmek herkese iyi gelecektir. Umarım akıllara gelir de Filipovski'yi getirebiliriz.

Tabi bunun için önce Ataman Bey'in bizi azad etmesi lazım, zira basiretsiz yönetimin onu gönderecek en hafif tabir ile yüreği yok!

NOT: Bir ekleme yapalım, Banvit Sportif Direktörünün açıklamasına göre bu sene Banvit'in bütçesi 2.3 MD imiş.

Son düzenleme:
Neden biz hep bir sonraki sene başka takımlarım koçlarını ve oyuncularını kıskanıp "seneye bize gelsin" pozisyonlarında oluyoruz ki? Bu Thedore'u bulmak çok mu zordu? Şu anda bile önümüzdeki sene için hep gözlerimiz rakiplerin oyuncularında.