2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Şu kadar rezalet, fiyasko transferlerden sonra, hala adını ağzıma dahi almak istemediğim vatandaşa bütçe verip transfer yaptırmak bu sezon sahada yaşadığımız kadar büyük bir rezalet.

Futbolda, erkek ve kadın basketbolda bu kadar kötü sezonlar yaşanıyorken (kadın basketbolunu biraz ayrı tutuyorum oradaki rezalet sahada değil) Dursun Özbek hala nasıl başkan olarak kalabiliyor ayrı bir rezillik. Şu kulübün, yönetiminden, oyuncusuna, transfer komitesinden basındaki adamlarına kadar her yerinden rezillik akıyor. 3-4 yıldır kötü yönetim yüzünden futbol maçı izlemeyen hatta Galatasaraylıyım bile diyemeyen adamım. Elimizde bir basketbol kalmıştı elbirliğiyle onun da içine ettiler.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geçen sene ligimizde TED forması giyen Frank Elegar, bu sezon Enisey formasıyla VTB liginde rebound kralı konumunda. Ne düşünüyorsunuz? Seneye Eurocup'ta bizde olsa katkı verir mi?

frank.png

Sene başında aris miydi tam hatırlayamadım bir takımla hazırlık maçı yapmıştık(ilk hazırlık maçlarından).. Orda curry isimli bi genç vardı herkes çok beğenmişti o çoxuğun durumu ne oldu sene içinde acaba..
Edit:michael(mike) dixon muş aek dan
..tipi curry e benzio die aklımda öyle kalmış..26 yaşında düşünülürmü seneye acaba

Son düzenleme:
Seneye bütçe düşürülecek. Bence Banvit'ten Gediminas Orelik te düşünülebilir. Üçlük atışlarda özellikle çok can yakıyor. Ligde 14 sayı 5,4 ribaund ortalaması var. % 43 le üçlük atıyor. Champions League'de de 13,9 sayı, 4,5 ribaund, % 43 üçlük yüzdesi var. Maaşını bilmiyorum ama Austin Daye'den daha etkili olabilir bence. Banvit'in başarısında Theodore'dan sonra büyük katkısı var.

Şuan için bunları konuşmak erken ama 2-3 birşey karalıyalım zira bu şubeyi geçtim Galatasarayda herşey top yekün belirsiz durumda.

Öncelik Pleiss kesinlikle ne olursa olsun takımda tutmalı ,Tyusa yol verip daha sizelı ,kalıplı,atletik bir uzun almak gerekli Young gibi biri elzem.Tabi birde şu saçma,sapan oyun kurucu diye getirilip hiçbir şey katmayan bütçeyi mahveden zihniyet değişmeli.

üstte bahsetmiştim ..Michael(mike) Dixon un istatistiklerini buldum ben çok anlamam basketbol istatistiklerinden en azından standartı nedir bilmem ; anlayan birileri için yazayım en azından onlar yorumlayabilir..
2017 Eurobasket(gürcistan) 5 Maç > 30.6 dk ...16,6 sayı...3,2 ribaund...3,6 asist... 9/24 (%38 ikilik)......16/29(%55 üçlük)
Yunanistan erkek ligi 19maç >23,5 dk.. 12,6 sayı..2,4 ribaund..2,4 asist...54/91(%59 ikilik).......29/90(%31 üçlük)
Fiba şampiyonlar ligi 18 maç>25,,7 dk ...15,7sayı...2,5 ribaund..2,6 asist...54/97(%56 ikilik).......44/98(%45 üçlük)

Videolarından gördüğüm kendi şahsi görüşüm ateşli basketbol oynayan tiplerden taraftarla iletişimi kuvvetli bir oyuncu olma ihtimali muhtemel...üçlüklerinin çoğuda el üstünden zor şutlar..

https://www.youtube.com/watch?v=eEOB1-X4ykU

https://www.youtube.com/watch?v=oKhHrkBg8mM

üstte bahsetmiştim ..Michael(mike) Dixon un istatistiklerini buldum ben çok anlamam basketbol istatistiklerinden en azından standartı nedir bilmem ; anlayan birileri için yazayım en azından onlar yorumlayabilir..
2017 Eurobasket(gürcistan) 5 Maç > 30.6 dk ...16,6 sayı...3,2 ribaund...3,6 asist... 9/24 (%38 ikilik)......16/29(%55 üçlük)
Yunanistan erkek ligi 19maç >23,5 dk.. 12,6 sayı..2,4 ribaund..2,4 asist...54/91(%59 ikilik).......29/90(%31 üçlük)
Fiba şampiyonlar ligi 18 maç>25,,7 dk ...15,7sayı...2,5 ribaund..2,6 asist...54/97(%56 ikilik).......44/98(%45 üçlük)

Videolarından gördüğüm kendi şahsi görüşüm ateşli basketbol oynayan tiplerden taraftarla iletişimi kuvvetli bir oyuncu olma ihtimali muhtemel...üçlüklerinin çoğuda el üstünden zor şutlar..

https://www.youtube.com/watch?v=eEOB1-X4ykU

https://www.youtube.com/watch?v=oKhHrkBg8mM

Daha önce bir kaç kez, hatta son olarak 4-5 gün önce bu konuda bahsedildiği gibi kulübüyle 2019 yılına kadar sözleşmesi var.

Üstelik bu sene Russ Smith ve Fitipaldo'yu görmüş olmamıza rağmen hala undersized gard ilgimizi anlamıyorum.

Gelecek sezon bize lazım olan 1- savunmada defo oluşturmayan (hatta takımın savunma organizasyonunu ayarlayacak), 2- hücumda da organizasyon sağlayacak (ball-handlingi iyi olup, fitipaldo gibi elinden topun fırlayıp durmadığı), 3- 1.90+, 4- en az 2-3 yıl avrupa tecrübesi bulunan, 5- muhtemelen Ergin beyden kurtulamayacağımız için sinirleri deon thompson sağlamlığında olan bir gard. Sene başı ismi geçince çok tepki çeken stefan markovic en temel örneği.

Zıpır-skorer gardların göze hoş gelip ilgimizi çektiğini anlayabiliyorum (belki bobby dixon'ın bize karşı oynadığı maçları kıskanıyoruz) ama onlara göre ayarlanabilen bir düzen oluşturmak çok zor, baskonia gibi kulüp kültürü oluşturup her sene ona uygun oyuncular alırsan başarılı olabilecek bir sistem, hele ataman kalacaksa 10 senedir oyun sistemini zerre değiştirmemiş bir koçla olacak iş değil.

Granger düşerse alınabilir en kötü , mevkidaşlarına göre ortalama üstü kuvveti ve atletizmi var. Bi de Mardy Collins vardı sanırım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Önümüzdeki sezon için doğru ya da değil ama gerçekten Oktay Mahmuti gelirse Galatasaray'ımıza yakışan bir tercih olacaktır. Ergin Ataman ile Oktay Mahmuti'yi kıyaslayıp Ataman diyenler ağırlıkta gördüğüm kadarıyla ya da Oktay hocanın bizden sonraki performansına bakıp hayır diyenlere şunu söyleyeceğim; Anadaolu Efes veya Darüşşafaka Oktay hocanın döneminden çok mu farklılar ya da ilerdeler mi? Blatt ve Perasovic ikisi de başarısızlar bence şu ana kadar... Çok ayrıntıya girmeden net olarak OKTAY MAHMUTİ ŞAMPİYON YAP BİZİ !

Önümüzdeki sezon için doğru ya da değil ama gerçekten Oktay Mahmuti gelirse Galatasaray'ımıza yakışan bir tercih olacaktır. Ergin Ataman ile Oktay Mahmuti'yi kıyaslayıp Ataman diyenler ağırlıkta gördüğüm kadarıyla ya da Oktay hocanın bizden sonraki performansına bakıp hayır diyenlere şunu söyleyeceğim; Anadaolu Efes veya Darüşşafaka Oktay hocanın döneminden çok mu farklılar ya da ilerdeler mi? Blatt ve Perasovic ikisi de başarısızlar bence şu ana kadar... Çok ayrıntıya girmeden net olarak OKTAY MAHMUTİ ŞAMPİYON YAP BİZİ !

Mahmuti'den bağımsız olarak neye göre başarısızlar?
Perasovic geçen sene mental anlamda çökmüş,bütçe düşüren,taraftar desteği olmayan,üst düzey takviye yapmayan Efes'le şu an ligde lider Euroleague'de çeyrek final yapması çok olası,beşincilik şansı bile var hatta.Blatt'a da başarılı diyemeyiz fakat kadrosunun çok büyük bölümünü değiştiren ve Euroleague tecrübesi neredeyse hiç olmayan bir klüpte olduğunu da unutmamak gerekiyor.

Mahmuti'den bağımsız olarak neye göre başarısızlar?
Perasovic geçen sene mental anlamda çökmüş,bütçe düşüren,taraftar desteği olmayan,üst düzey takviye yapmayan Efes'le şu an ligde lider Euroleague'de çeyrek final yapması çok olası,beşincilik şansı bile var hatta.Blatt'a da başarılı diyemeyiz fakat kadrosunun çok büyük bölümünü değiştiren ve Euroleague tecrübesi neredeyse hiç olmayan bir klüpte olduğunu da unutmamak gerekiyor.

Anadolu Efes'in kadrosu bence oldukça yeterli. Takım EL'de hedef maçlarını kaybetti. Yunanistan'da kazandığı maçı uzatmaya götürüp kaybetti. Takımı izlerken kriz anlarında Huertel'in şut denemeleri hariç bir çözüm yok şimdiye kadar. Dediğiniz gibi çeyrek final olası evet ama umut vaad ettiklerini düşünmüyorum. TR kupasını finale gelip kazanamamaları da bir başarısızlık keza. Lige gelirsek de ligi şu an baz almak hiç doğru değil bence ve son oynadıkları 4-5 maça bakacak olursanız en kolay takımlar ve oynayacakları son 4 maça bakacak olursanız fikstürleri zor. Ligde başarılılar mı değiller mi o maçlarda ortaya çıkar yani. O maçlarda zirveden düşeceklerine kesin gözüyle bakıyorum şahsen.

Darüşşafaka içinse tecrübe eksikliği muhakkak var ama bütçe ve organizasyona bakınca başarılı olmak için fazlasıyla yeterli görüyorum. Şu ana kadar hiçbir kulvarda başarılı olduklarını düşünmüyorum.

Başarı kriteri farklı sanırım ve saygı duyarım size. Belki de ben abartıyorumdur... :)

Daçka için şunu söyleyebilirim, kısıtlı seyircisi olan, bu hedeflerde yeni oynayan bir takımın zorlu sezonda euroleague de çeyrek finali zorluyor olması fena sonuç değil.
Bütçe vs denecek şimdi ama sadece parayla olmuyor bu işler. Bizde Pianigiani ile büyük transferler yapmıştık, Anderson, Batiste, Sato, Mccalebb.. ama sonuç beklendiği gibi olmadı.

Mahmuti geleceğine Koray Mincinözlü gelsin bence.Bir dönem efsane koçumuzdu.Oyun bilgisi,teknik-taktik olarak Oktay Mahmuti ile kafa kafaya sayılır,üstelik ondan da çok daha ucuza çalışır.

Ben yerli olarak sadece Cem Akdağ'ı isterim. Adam ömründe görmediği itilip kakılmayı bu kulüpte gördü ama bence çalıştığı zaman, bilhassa bizim gibi gelişime kapalı bir memlekette zamanının çok ötesinde bir yerli koçtu. Ki o iğrenç Tufan Ersöz kurnazlığında da tüm baskılara rağmen - puanla başladığı sezonda takımı son hafta playoff yarışında tutacak kalibrede bir antrenördü. Yabancı olarak da gönlümden geçen Renezes, plasem Mike Taylor'dır. Bu kulübün antrenörlerinin artık işine saygısı olan ve günün sporunun disiplinini ve dinamiklerini layıkıyla yerine getirebilecek antrenörlerle çalışması lazım.

Gel be Mahmuti güldür yüzümüzü! Şampiyon olamayız belki ama başımız dik çıkarız salondan. Savaşırız son topa kadar. Yeri gelir tarihin en pahalı Cska kadrosu bile sudan çıkmış balığa döner. Andric, AK47'nin üstünden balyozu vurur. Ermal, Krstic'e post up dersi verir. Shipp dar eder sahayı Teo'ya, adım attırmaz.

Arka fonda çalar melodi, bilenler çok iyi bilir bu forumda;

"HERE COMES THE RAİN AGAİN"

Gel be Mahmuti güldür yüzümüzü! Şampiyon olamayız belki ama başımız dik çıkarız salondan. Savaşırız son topa kadar. Yeri gelir tarihin en pahalı Cska kadrosu bile sudan çıkmış balığa döner. Andric, AK47'nin üstünden balyozu vurur. Ermal, Krstic'e post up dersi verir. Shipp dar eder sahayı Teo'ya, adım attırmaz.

Arka fonda çalar melodi, bilenler çok iyi bilir bu forumda;

"HERE COMES THE RAİN AGAİN"

Sonra Ergin Ataman'in Beşiktaş'ına saha avantajı olmasına rağmen yenilir !