2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Senin bu mantığınla EL'de daha önce oynayan her oyuncu EL seviyesindedir oluyor. Krstic'in o sakatlıktan iyi dönmesi mucize olur. Mantıken düşün yaşı da artık kaldıramaz artık. Tyus bu kadar iyi olsa zaten bize bırakmazlardı
Lasme de kötü olduğu için bize kaldı sanırım senin mantığına göre ya da micov kötü basketbolcu sanırım bunlar.

HTC Desire 816 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Lasme'nin Efesteki haliyle Tyusun efesteki hali arasında iki seviye fark var. Tyus MAccabi ile bir sezon iyi oynadı daha doğrusu iyi olan takıma bir sezon ayak uydurdu. Sonraki sene Maccabi'de de iyi değildi. Lasme ise nba görmüş avrupa basketbolu için savunma haricinde ofansif anlamda da özellikler sunan çok daha kaliteli bir uzun. Tyus sadece savunmada var hücumda ciddi derecede kötü neredeyse hiçbir meziyeti yok. Yine de modern avrupa basketboludna savunmasıyla katkı verir ve pek çok eurolig orta seviye takımı kendisini takımında isteyebilir Tyus'u.

Senin bu mantığınla EL'de daha önce oynayan her oyuncu EL seviyesindedir oluyor. Krstic'in o sakatlıktan iyi dönmesi mucize olur. Mantıken düşün yaşı da artık kaldıramaz artık. Tyus bu kadar iyi olsa zaten bize bırakmazlardı
O tarz sakatlıklar atletik oyuncuları daha çok etkiliyor. Kristic zekasıyla oynayan bir oyuncu zaten riskli transfer fakat nasıl döndüğünü bilmeden El oyuncusu değil diyemezsin. Senin matığına göre Micov'da El oyuncusu değil yoksa Cska bırakmazdı. Lasme'de değil yoksa Efes onu neden bıraksın.

Lasme'nin Efesteki haliyle Tyusun efesteki hali arasında iki seviye fark var. Tyus MAccabi ile bir sezon iyi oynadı daha doğrusu iyi olan takıma bir sezon ayak uydurdu. Sonraki sene Maccabi'de de iyi değildi. Lasme ise nba görmüş avrupa basketbolu için savunma haricinde ofansif anlamda da özellikler sunan çok daha kaliteli bir uzun. Tyus sadece savunmada var hücumda ciddi derecede kötü neredeyse hiçbir meziyeti yok. Yine de modern avrupa basketboludna savunmasıyla katkı verir ve pek çok eurolig orta seviye takımı kendisini takımında isteyebilir Tyus'u.

Lasme'de bence Tyus'tan daha iyi oyuncu , artı meziyetleri var ama iki seviyeden kastın ne onu anlamıyorum Funda. Efes'teki istatistikler ;

Lasme : 6.8 sayı , 3,8 ribaund, 0,8 block , 7.1 verimlilik 19dakika ortalama

Tyus : 5,9 sayı , 3 ribaund , 1 block , 6,3 verimlilik 12 dakika ortalama

ikiside oldukça vasattı yani ve Efes'te pek bir katkı veremediler. Geçen sene başında da, Lasme için bitik oyuncuya bu paralar verilmez, adam iyi olsa Efes bırakmazdı muhabbetleri deja vu forumda . (Bu son cümleyi senin için söylemiyorum bu arada)

Lasme'de bence Tyus'tan daha iyi oyuncu , artı meziyetleri var ama iki seviyeden kastın ne onu anlamıyorum Funda. Efes'teki istatistikler ;

Lasme : 6.8 sayı , 3,8 ribaund, 0,8 block , 7.1 verimlilik 19dakika ortalama

Tyus : 5,9 sayı , 3 ribaund , 1 block , 6,3 verimlilik 12 dakika ortalama

ikiside oldukça vasattı yani ve Efes'te pek bir katkı veremediler. Geçen sene başında da, Lasme için bitik oyuncuya bu paralar verilmez, adam iyi olsa Efes bırakmazdı muhabbetleri deja vu forumda . (Bu son cümleyi senin için söylemiyorum bu arada)

Lasme top8 yapıp o senenin şampiyonu Reale kök söktüren Efeste oynadı , Tyus belki de tarihin en zayıf top16 grubundan çıkmayı başaramayan efeste.Buna rağmen alabildikleri sorumluluklar farklıydı süreleri de farklıydı. Lasme ve Tyus istatistiklerle açıklanabilecek oyuncular diil zaten. Birisi F4'un kıyısından dönen takımın 20 dk süre alan oyuncusuyken diğeri top16daki zayıf gruptan çıkamayan tırt bir takımın 12 dakikalık oyuncusuydu.

Başkalarının Lasme'ye ne dediğinin bir önemi yok ben Lasme alınırken verilecek paraya değdiğini düşünüyordum. Tyusun da Lasme'den iki seviye altta bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Yanılmayacağımı da sezon içinde görücez. Tyus sadece savunmada var olan düz bir atlet uzunken Lasme onun kadar savunma yapabilen ( hatta guard savunması daha iyi ) hücumda ekstra meziyetleri olan daha kariyerli ve daha kaliteli bir uzun.

Lasme'nin son durumu malumken transferi eleştirmedim bu tarz savunması iyi bir uzun almak şarttı zaten ama Lasme-Tyus değişikliğyle zayıfladığımız gerçeğini değiştirmiyor bu.

Lasme top8 yapıp o senenin şampiyonu Reale kök söktüren Efeste oynadı , Tyus belki de tarihin en zayıf top16 grubundan çıkmayı başaramayan efeste.Buna rağmen alabildikleri sorumluluklar farklıydı süreleri de farklıydı. Lasme ve Tyus istatistiklerle açıklanabilecek oyuncular diil zaten. Birisi F4'un kıyısından dönen takımın 20 dk süre alan oyuncusuyken diğeri top16daki zayıf gruptan çıkamayan tırt bir takımın 12 dakikalık oyuncusuydu.

Başkalarının Lasme'ye ne dediğinin bir önemi yok ben Lasme alınırken verilecek paraya değdiğini düşünüyordum. Tyusun da Lasme'den iki seviye altta bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Yanılmayacağımı da sezon içinde görücez. Tyus sadece savunmada var olan düz bir atlet uzunken Lasme onun kadar savunma yapabilen ( hatta guard savunması daha iyi ) hücumda ekstra meziyetleri olan daha kariyerli ve daha kaliteli bir uzun.

Lasme'nin son durumu malumken transferi eleştirmedim bu tarz savunması iyi bir uzun almak şarttı zaten ama Lasme-Tyus değişikliğyle zayıfladığımız gerçeğini değiştirmiyor bu.

Ben somut bir veri koydum ortaya dakika bazında Tyus , Lasme'ye göre daha verimli oynamış Efes'te, Benim Tyus, Lasme'den iyi gibi bir iddiam yok. Hatta tam tersi dediğim gibi Lasme bence de daha iyi oyuncu Tyus'tan. İtirazım olan nokta Lasme, Efes'te Tyus'tan iki gömlek iyiydi önermesine. Lasme cidden kötü bir sezon geçirdi.Söylediğin Real Madrid serisi de , Lasme'nin performansı şu şekilde : LASME, STEPHANE - Welcome to EUROLEAGUE BASKETBALL

Kötü sezon geçiren Lasme'de gönderildi sezon sonunda.

Eğer , bu istatistikler şundan oldu gibi sübjektif düşüncelerimizi ortaya koyacaksak, binbir tane sebep bulabiliriz buna tartışmaya açık. Atıyorum mesela derim, Krstiç, Bjelica, Saric rotasyonunda tek atletik uzun Lasme idi. Mecburen çok süre aldı ve ona rağmen istatistikleri çok kötü , Tyus ise Dunston ve Brown gibi kaliteli atletik oyuncularla mücadele etti. Ya da yine dediğine karşı, Lasme oturmuş, çeyrek finale kadar gitmiş bir takımda oynadı.Bu sene Efes'te kimin ne yaptığı belli değildi diyebilirim.Ama demiyorum, çünkü bunlara girdiğimiz anda daha önce yaşadığın gibi sonu kavgalara varan , sayfalar boyu tartışmalara gidiyor. Elimizde olan veriler üzerinden konuşmak gerekli.

Lasme, Tyus'tan iki gömlek iyi oyuncudur söylemine karşı birşey diyemem görüştür.Ama Lasme Efes'te iki gömlek iyiydi dendiği zaman buna katılmak mümkün değil.

Abi ne tyusun ne de dieblerin geçen seneki Efes performansları dikkate alınmamalı bence

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dostum, hep söylüyoruz Avrupa'da basketbol kimya oyunudur. Çünkü, bu bahsettiğimiz gömlek üst dediğimiz oyuncular zaten NBA'de. Avrupa'da bütçe avantajı, dediğimiz konu da oyuncu havuzunun geniş olmasıdır. Yani, birbirini tamamlayacak oyuncuları bir araya getirmekte avantaj sahibi olmaktır. Tyus'un tartışılması bile saçma forumda.

Nedenine gelince;

1)Russ tercihimiz, koçun, yüksek tempoda karşı sahaya geçip, çabuk şut bulmak üzerine bir sistem benimsemek istediğini gösteriyor. O zaman bu takıma , sahayı hızlı geçebilen bir de uzun lazım.
2)Savunmamızda , Lasme'ye muadil çabuk ayaklı, boyalı alanda hızlı gezebilen bir uzuna ihtiyacımız var.
3)Dört dışarıda oynadığımız için , ikili oyun üzerinden çabuk devrilebilen ve set hücumlarında 4 numaranın boşalttığı alanlara hızlı devrilebilen bir uzun gerekli.

Bunlar, elzem ihtiyaçlarımız,Herkese soruyorum bu nokta da; bunları, Tyus'tan iyi yapabilecek boşta oyuncu sayısı kaçtı ? Tyus bu takımda bir rol oyuncusudur ve %100 ihtiyaçtır.Tutar tutmaz bilemem, transfer şans işidir birazda, Ama, alınması pek tartışılacak bir konu değil.

Yoksa , Funda'ya katılıyorum bende. Lasme, Tyus'tan tabiiki çok daha all-around ve farklı özellikleri olan bir oyuncu.Ama bizim bunları yapan birine ciddi ihtiyacımız var.

Bizim Crawford a ihtiyacımız var :) Krstic beyde kalmak istemezse kendi bilir kaybeden kendi olur ona kimse bizim kadar maaş ve şans vermez şuanda. Onun yerine büssürü adam var biz doldururuz en kötü lasme alırız az ceza alırsa . Gerçi hala cezasını açıklamadılar bu kadar saçma birşey olmaz kaç ay geçti ? Bu mart ayında ortaya çıksa hemen 1 haftada cezayı keserlerdi .

Efes performansiyla kimseyi degerlendirmemek lazim. Yani yazili bir kural olsa bu yeridir. Adamlar oyuncu ogutucusu gibi. Lasme, Dunston, Kristic ve dogal olarak Tyus hic biri verimli olamadi Efes'te. Bugun Spanoulisi alsalar Spa bitmis okeye donuyor yorumlari cikar iki gun sonra her yerde. Ben daha Efes'e gidip performansi artan, patlama yapan oyuncu gormedim bugune kadar. Adamlar Avrupa'nin en degerli forvetlerinden Perperoglou'nu bile siradan gostermeyi basardi. Granger, Derrick Brown... Uzar gider yani bu liste...

Stefan Markovic'i de Olimpiyatlarda takip ettim Sirp maclarinda. Dogru yapilanma icinde tas gibi oyuncu acikcasi. Bizim takimin suan ihtiyaci degil ama oyle kurtulduk denilecek bir adam degil kesinlikle.

Sezona dokuz yabancıyla başlayacağız, Blake Schilb de sözleşme uzattı zaten. Muhtemelen Micov'la rotasyona girecekler 3 numarada.

Ergin hocamiz resmen Turk oyunculara sizden bir halt olmaz diyor 9 yabanci tercihi ile. Sinirsiz yabanci olsa 11 yabanci'yi ister kendisi.

Milli takimda Ergin hocamizin basini agritan bu yeteneksiz insanlar, en fazla 12.13. oyuncu olarak kadrolarda bulunabilir.

Ergin hocamiz resmen Turk oyunculara sizden bir halt olmaz diyor 9 yabanci tercihi ile. Sinirsiz yabanci olsa 11 yabanci'yi ister kendisi.

Milli takimda Ergin hocamizin basini agritan bu yeteneksiz insanlar, en fazla 12.13. oyuncu olarak kadrolarda bulunabilir.
Aynı Ergin Ataman Milli Takım koçu olduğundan beri yabancı sayısının azaltılması gerektiğini söylüyor. Son açıklamaları:

Harun Erdenay’ın 4+1 yabancı görüşüne katılıyorum. Dışarıda çok yabancı kalınca takımlarda denge sorunu yaratıyor. Maçın büyük bölümünde 10 tane yabancı görmeleri seyirci tarafından Türk sporcusuna güvensizlik yaratıyor. 2017 öncesi 4+1’in milli takımda oynayacak oyunculara fazla süre almaları konusunda yardımcı olacaktır.

Şu Efes performansıyla değerlendirmemek lazım sözünden illallah geldi. Yıllardır Efes'ten oyuncu alınınca bu muhabbet oluyor. Efes'in tüm takımı aldık neredeyse takım olarak iyi değiller miydi acaba? Şaka bir yana ben bu kadrodan umutluyum.