Abi ne tyusun ne de dieblerin geçen seneki Efes performansları dikkate alınmamalı bence
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dostum, hep söylüyoruz Avrupa'da basketbol kimya oyunudur. Çünkü, bu bahsettiğimiz gömlek üst dediğimiz oyuncular zaten NBA'de. Avrupa'da bütçe avantajı, dediğimiz konu da oyuncu havuzunun geniş olmasıdır. Yani, birbirini tamamlayacak oyuncuları bir araya getirmekte avantaj sahibi olmaktır. Tyus'un tartışılması bile saçma forumda.
Nedenine gelince;
1)Russ tercihimiz, koçun, yüksek tempoda karşı sahaya geçip, çabuk şut bulmak üzerine bir sistem benimsemek istediğini gösteriyor. O zaman bu takıma , sahayı hızlı geçebilen bir de uzun lazım.
2)Savunmamızda , Lasme'ye muadil çabuk ayaklı, boyalı alanda hızlı gezebilen bir uzuna ihtiyacımız var.
3)Dört dışarıda oynadığımız için , ikili oyun üzerinden çabuk devrilebilen ve set hücumlarında 4 numaranın boşalttığı alanlara hızlı devrilebilen bir uzun gerekli.
Bunlar, elzem ihtiyaçlarımız,Herkese soruyorum bu nokta da; bunları, Tyus'tan iyi yapabilecek boşta oyuncu sayısı kaçtı ? Tyus bu takımda bir rol oyuncusudur ve %100 ihtiyaçtır.Tutar tutmaz bilemem, transfer şans işidir birazda, Ama, alınması pek tartışılacak bir konu değil.
Yoksa , Funda'ya katılıyorum bende. Lasme, Tyus'tan tabiiki çok daha all-around ve farklı özellikleri olan bir oyuncu.Ama bizim bunları yapan birine ciddi ihtiyacımız var.