• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GSbasket.Org
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:30
Özenti lafını neye istinaden söylüyosunuz merak ettim gayet klasik ergin hoca takımı işte bence cokta başarılı olacak bi takim

Yeterki başarılı olsun kardeş bende GALATASARAY taraftarıyım,geçmiş senelerde daha büyük bütçelerle hüsran yaşadık aynısını yaşamak istemeyiz herhalde.

Schilb'e fütursuzca içi boş anlamsız eleştiriler gene başlamış konuşunca konuştu oluyoruz.Tüm kadro kurulmuş iyi kötü ilk defa böyle derin rotasyonla oynayacağız oyuncular belli geçmişlere,geniş yetenek yelpazelerine sahip tek derdimiz Schilb olmuş onu yeriyoruz anlam veremiyorum cidden ya

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sen savununca içi dolu, millet eleştirince içi boş mu oluyor? İsteyen istediğini eleştirmekte özgür. Schilb de bu takımın en zayıf halkası. Kabul etmeseniz de herkesin fikrine saygı duyacaksınız.

Hedef koymak güzel de altını doldurmak önemli. Dentmon ile Russ ile ve bu pota altı ile F4 hedefi koymak gerçeklikten uzak bir iddia oluyor.

Ne F4 hedefiyimiş arkadaş.Ben kimsenin F4 hedefi koyduğunu görmedim. Sadece birkaç arkadaşın ortak görüşü Dentmon yerine ya da Russ yerine daha nba patentli üst düzey bir guard alsaydık f4 yapabilirdik denmiş. Kişisel görüşüm benim için hedef F8 dir Oraya ulaşırsak Başarılı bir Euroleague sezonu geçirmiş oluruz. NOT: Hoca demişse Takımını ve taraftarları motive etmek onlara inandıklarını göstermek, taraftarları tribüne çekmek ve kendine inancının tam olduğunu vurgulamak için demiştir. Ayrıca Ataman verdiği sözleri sonuna kadar sürdürür ve tutar.

Hayalini kurmadığın bir şeyi basaramazsin. Bırakın koç, oyuncu, taraftar bu hayali kursun. Bunun mücadelesini versin.
Siz sabırla bekleyin olmadığında çok bilerek gelir bol bol yazarsınız.

Hedef koymak güzel de altını doldurmak önemli. Dentmon ile Russ ile ve bu pota altı ile F4 hedefi koymak gerçeklikten uzak bir iddia oluyor.

F4 zor bir hedef fakat bırakın da Eurocup şampiyonu olan koçun bu demeci verme özgürlüğü olsun. Sonuçta geçen yıla da hedef koyarak başladı ve sonucuna şahit olduk. Bu demek değildir ki yine hedef gerçekleşecek ve f4 yapacağız (yani zor bir hedef) fakat Ergin Ataman iddialı biridir, bu gibi şeylerden beslenir. Bu yüzden bırakın bu tip iddialı açıklamalar yapsın, bu motive olduğunu gösteriyor. Koç psikolojik dalgalanmalar yaşayabilen birisi, motive olduğu ve olmadığı durumlardaki perfromans farkı ortada.

Sen savununca içi dolu, millet eleştirince içi boş mu oluyor? İsteyen istediğini eleştirmekte özgür. Schilb de bu takımın en zayıf halkası. Kabul etmeseniz de herkesin fikrine saygı duyacaksınız.

Hocam siz de başkalarına saygı gösterseniz nasıl olur? Bazı insanlara göre Schilb en zayıf halka değil, hatta zayıf halka bile değil. Önce kendiniz saygı gösterirseniz saygı beklediğinizde dışardan normal gözüksün.

Geçen seneki kadro da eurocup alacak desek buda uzak İddaa olurdu . Justin ve russ ın ne kadar verimli olacağı soru işareti aynı geçen seneki adams ve delaney f4 yapacak desek gülerdik . Basketbol belli olmaz takım kimyası bir tutar f4 gelir ama tabi f4 yapmak zor orası aynı mevzu .

Hocam siz de başkalarına saygı gösterseniz nasıl olur? Bazı insanlara göre Schilb en zayıf halka değil, hatta zayıf halka bile değil. Önce kendiniz saygı gösterirseniz saygı beklediğinizde dışardan normal gözüksün.

O benim görüşüm zaten sen katılmayabilirsin. Ben kimsenin eleştirisine içi boş ya da fütursuzca falan deyip hakaret etmedim. Siz de öğüt vermek ve tartışma yaratmak yerine takım hakkında olumlu/olumsuz eleştiriniz varsa onu yazabilirsiniz.

Ve merakla beklediğimiz oyun kurucumuz Dentmon oldu. Kesinlikle çok iyi oyuncu, sezon başı olsa herkes bayılırdı ama son transfer olunca ve birazda hedefler büyütülünce biraz küçümsendi sanki. Bütçemiz doğrultusunda bence oldukça iyi bir hamle. Tabii ki bir Toney Douglas'ın adı geçmesi bile hayallerimizi çok farklı boyutlara kaydırmıştı ama zor olduğuda aşikardı ki alınabilse bence Avrupa'nın en komple guardı olurdu. Bu işin doğası gereği;"Lasme olsa ne olurdu, Toney olsa böyle olurdu" gibi argümanlar sürekli söylenecek. Bende dahil eminim birçoğumuzda bu oyuncuları isterdi ama olmadı. Herkesin kafasında soru işaretleri var; mesela bende en büyük soru işareti bırakan isimde herkesten farklı olarak Dean Thompson. Sonuçta herkesin kendisine göre bir görüşü var, saygı duyulmalı.

Önümüze bakmak gerekirse; çok acayip bir takım olduk. Özellikle hücumda çok fazla çeşitliliğimiz var. Hele Krstic'de biraz kıpırdanırsa hemen hemen hücumda tüm opsiyonları olan bir takım olacağız. Açıkçası F4 gibi bir beklentim yok. Şuanda benim için öncelik F8 ve keyif, heyecan veren bir takım. Özellikle hücum gücümüzü göz önüne aldığım zaman Abdi İpekçi'den hiçbir takımın çıkabileceğini düşünmüyorum. Oyuncuların özellikleri ve taraftarın ateşi düşünüldüğünde İpekçi rakipler için tam bir cehennem olacak yine bu sene. İşin hücum kısmı müthiş, savunma kısmıda içerde taraftar desteğiyle, o ateşle kapanır ama deplasmana geldiğimiz zaman aynı pozitiflik pek olmayacak gibi. İşin savunma kısmında soru işaretleri oldukça mevcut çünkü. İçerde alacağımız olağan üstü galibiyetler olacağı gibi, deplasmanda da alınacak ağır yenilgiler olabileceğini düşünüyorum. Öyle bir kadro var ki herşey olabilir.

Lig konusunda ise açıkçası biraz daha tedirginim. Lisans çıkarılmayacak ismin Schilb olacağını düşünüyorum.(tabii Krstic'in son durumunuda görmek lazım) Yabancı sınırına bakılınca illa ki aksayan bi yer olacak gibi. Özellikle 3 numarada sıkıntı yaşamamız çok olası gözüküyor. Tabii sezon içindeki sıkıntıları düşünerekten kalan bütçe saklanabilirde ama ben takıma Keith Simmons'ında lazım olduğunu düşünüyorum özellikle ligi düşününce.

Özledik artık başlasın şu oyun. İnşallah yine sonunda biz güleriz.

Şartlar dahilinde güzel bir takım kuruldu. Umarım sakatlık ve benzeri sorunlar yaşamayız. Hocamıza da güvenimiz sonsuz.

O sene bu sene olsun...

Hanfendi sizin amacınız nedir??? Hoca hedefi koymuş altı boş veya dolu size ne. Neyin peşindesiniz ve niye durmadan köstek olma derdindesiniz. Gerçek dışı veya değil adam hedefi koymuş siz EĞER GALATASARAY taraftarıysanasız, tek yapmanız gereken desteklemek. Başarılı oldu ne ala, başarısız oldu o zaman eşeştirirsiniz.

Ha bu arada tek pivot 2.03 lük lasme ile eurocup şampiyonu yapan da Ataman dı, şut özürlü hairston, iki dizi bitik bonsu ve 6 aylik sakatlıktan dönen marko ile final 8 ve lig finali ve o finalde sizin çok beğendiğiniz obra nın klübünün, tbf ile beraber çaldığı şampiyonluğun mimarı da Ataman.

Dolayısıyla şu noktada hedefi hoca koymuş. Geçmiş de yaptıklarıda baya altını dolduruyor. Gerisi boş. Ben kombinemi aldım, tüm arkadaşları renkdaşları kombine almaya davet ediyorum. Bu takım ve hoca destek için hiç birşeyin altını doldurmak zorunda değil. Eurocup sampiyonu olup, alinteri ile euroleague de oynama hakki elde ettiler, ulkerin cakma mirasi ve kacak salonu ile degil.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ergin hoca iddialı demeç vermeyi seven bir koç.
3 sene önce de yine Eurocup şampiyonluğu demeci vermişti mesela.Hatta yanlış hatırlamıyorsam gençken 40 yaşıma kadar Euroleague'i kazanacağım demişti.Bunlar gibi bir sürü iddialı demeci var.

F4 yaparız yapamayız da hocanın dediklerinin hepsi çok doğru ve hepsi mantık çerçevesinde söylenen sözler. Bir grup insan F8 olabilir ama F4 olmaz hedef diyor. Şuan 16 takımın hedefi de final four oynamak zaten. Galatasaray gibi bir takım hiç "ya ben bu sene F8 yaparım ama F4 yapamam o yüzden F8 yapabilcek seviyedeyim F8 yaparsam hedefimi gerçekleştiririm play off'a çıkmam" mı diyecek ? Yapmayın Allah aşkına F4 tabiki çok zor ama hedefimizin final olmadığı bir organizasyonunda anlamı yok. Ben inanıyorum en azından inanmak istiyorum bu takıma başka yapcak bir şeyimiz YOK

Birinin demesine gerek yok, Galatasaray bir turnuvaya katılıyorsa hedef en tepesidir. Ne diyecek Ataman, çıkıp "hedefimiz top 16" mı diyecek? O zaman bu adamı kim ciddiye alır? Hedef göstermek iyidir. Ataman da sever oyuncuları, taraftarı, bütün camiayı bir hedefe kenetlemeyi. Motivasyonu böyle sağlıyor. F4 yapamazsak sürpriz olmaz, bütçemiz belli. Ancak F4 yaparsak tarih yazarız. Bir de şunu hatırlatayım biz F4 yaparsak o kupayı bir şekilde alırız, genlerimizde var. Finalleri kazanıyoruz. Ataman da bunun farkındadır. En önemlisi Top 8'de kiminle eşleşeceğimiz. Gerisi günlük performanslar. Her şey olabilir..

Ya var ya sustum sustum ama bi yere kadar. Arkadaşım senin derdin ne? Burada birçok üye yıllardır maçlara giden son 10-15 sezondaki birçok maçı takip etmiş birçoğundaki kadroyu ezbere bilen insanlar. Buradaki ortalama basketbol seyircisi şu kadronun Galatasaray tarihinin en iyi bir iki kadrosundan biri olduğunu bilir. Sırf provakatörlük yapmak adına bunu yaptığını düşünmeye başladım artık. Topladan 50 nesaj civarı bi mesaj atmışşın ( burada firuma yeni üye olup mesaj atanları tenzih ederek konuşuyorum) birçoğunda insanların hevesini kırıcı sinirlerini bozucu bir tutum sergilemişsin. Eğer Galatasaraylıysan takım berbat dahi kurulsa bu takımı renkleri için seversin desteklersin aşağılama pozisyonuna getirmezsin kurulan kadroyu. Ben artık ciddi ciddi senin foruma sinir bozmak için giren bir rakip takım taraftarı olduğunu düşünmeye başladım. Yani arkadaşlarına mesajları mı gösteriyorsun anlamıyorum bakın forumda bunları yazdım milleti zıvanadan çıkardım diye. Ben forumu düzenli takip eden düzenli olarak yıllardır maçlara giden biri olarak her sayfayı açtığımda birileriyle tartıştığını görmekten bıktım. Bu sayfa senin milletle tartışmaların yüzünden kapatılıp açıldı. Bunun yanında içimden bir his bayan olmadığını ve rakip taraftar olduğunu söylüyor. Umarım eğlenmiyorsundur insanlarla. Ama şunu bil bu forum buradan olmayanları elbet kusar. Galatasaraylı olduğunu umuyorum. Eğer öyleysen yazının başında söylediğim gibi sen Galatasaray basketbol tarihini bilmiyorsun. Bu kadroya atıp tutmak için daha iyi bir kadro göstermen lazım kurduğumuz. Neyse çok uzattım. Konu dışı oldu belki ama adminden ricam üyelik yılımı göz önünde bulundurarak bu yazıyı silmemesidir.

Arroyo-Ender
Sinan-Hairston
Marko-Cenk
Erceg
Bonsu-Furkan

Final 8 oynayan kadromuz

Mccollum-Safak
Sinan-Schilb
Micov-Goksenin
Davis-Green
Lasme

Eurocup Sampiyonu Kadromuz

Dentmon-Smith-Can
Sinan-Goksenin-Diebler
Micov-Schilb
Daye-Thompson-Orhan
Kristic-Tyus-Ege

Bu seneki kadromuz

Avrupa'da ciddi isler yaptigimiz kadrolarimiza gore daha genis ve ozellikle hucumda cozum uretme acisindan daha kaliteli bir kadro kurdugumuzu dusunuyorum. Tabi Euroleague'in degisen formatinda rekabet daha ust duzeyde olacak ama biz de genis rotasyonumuzla buna hazir gibiyiz. Russ Smith, Daye ve Kristic uclusunun neler verecegi belirleyici olacak. Abdi İpekci etkenini de dusununce bu takimin net hedefi F8'tir. Yukaridaki kadronun Eurocup sampiyonu olmasinda da buyuk etkendi nitekim. Her sey istedigimiz gibi gider belli oyuncularimiz beklentilerin ustune cikarsa supriz bi Final 4 adayi olmamamiz icin bir sebep yok.

"Hedef koymak güzel de altını doldurmak önemli.Mccollum ile Şafak ile ve bu pota altı ile Eurocup şampiyonluğu hedefi koymak gerçeklikten uzak bir iddia oluyor." Bu tarz bi yorumu geçen sene yaptınmı merak ettim şimdi.

Sürekli olumsuz yorum yazmaktan ve negatif enerji vermekten ne zaman vazgeçeceksin sen? 20-30 milyon bütçeli takımlara nasıl kafa tutabilirsin neredeyse 10 milyon bile olmayan bütçenle? Gayette takım kimyasını,yapılan transferleri eleştirebilirsin,herkes aynı fikirde olacak değil.Ama bunu sürekli yapma,sıkıldık senin olumsuz yorumlarından.Kadronda birkaç sene önce euroleague şampiyonluğu yaşamış Tyus,en iyi şutörlerden Diebler,en iyi pivotlardan Krstic(sakatlığını atlatırsa) ve Daye,Micov,Sinan,Thompson,Göksenin,Schilb,Russ gibi oyuncuların var elinde,biraz memnun olmayı denesene.Hadi mutsuz olmaya kararlısın bize yansıtma bari bunu.

Bu tutumuna devam ettiğin taktirde daha sert bir tepkiyle karşılaşacaksın.O zaman şikayet etme lüksünde olmayacak çünkü sen sert bir tepkiden hoşnut değilsen bizde senin yorumlarından hoşnut değiliz ve olmayacağız haberin olsun.

Krstic haziranda alınsa niye erken alındı, ağustosta alınsa niye geç alındı, hoca iddalı konuşsa(ki söyleyip de yapamadığı birsey henüz görmedim) niye iddalı konuşuyor, konuşmasa niye böyle pasif kalıyor gibi tezatlarla geçiyor forum bu yaz.. :)

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ya arkadaşlar bazen gereksiz tartışmalar yapıyor bende katılıyorum ama bir kadına yaptığı yorumdan dolayı ne diye üzerine gidip yükleniyorsunuz ? uyarı yapacaksa varsın yöneticiler yapsın size ne oluyor ? son yorumunda Dentmon ve Russ kısmı haricinde yazdıkları doğru o kısma bende hak veriyorum,ne yani eleştiriyoruz diye takımın ve koçun kötülüğünümü istemiş oluyoruz,işler iyi giderse ne ala ve İnşAllah yolunda gider hoca,takım vede taraftarla beraber bir bütün halde müthiş kenetlenirlerse olmasını istediğimiz ortam bu zaten normalde çok uzan olan hedefe yaklaşırız,işler yolunda gitmezse ki istemeyiz böyle olmasını herşeye hazırlıklı olalım diyoruz,bazı şeyleri artık ayırt edin bir zahmet.

Geri