İşin finalinde Tyus&Pleiss rotasyonu.
Soru basit; "İyi rotasyon mu?". Cevap da bende net; "Evet, gayet tatmin edici."
Süreyi gayet için rahat bir biçimde paylaştırabilirsin, Euroleague seviyesinde iki tane uzun. Ama olay şu ki yine kısaların defosunu kapatacak adamı almadık. Pleiss'ın özelliği bu değil çünkü. Hep biraz soft kalmış bir adam. Hücumda portföy geniş ama işte savunmada çok dara sokmayın beni modunda. Ne yapacağız, Pleiss gibi bir adam bulduk kullanmayacak mıyız? Kullanacağız da kısaların zaten savunmada "Sevimli Hayalet Casper" modunda iken olmuyor. Yan gidip Vou'yu alıp, sonra savunmada kısaya yüksek show-up yap, geçilme, üstüne dön adamını bul demenin bir mantığı yok. O zaman Vou'yu alma, yada kısanı ona göre seç, Vou'lu dakikalarda işi o şekilde tolere et. Ergin Hoca, yetenek temelli çalışan bir koç. Başarısının sırrı da bu. Benim sevdiğim de bir tarzı var. Basketbolun yetenekli adamlarla daha iyi oynanacağına dair tez, bence de işin doğru olanı. Ama yeri geldiğinde gerekli karışımı yapmak da lazım. Hoca arada bu noktaları gözardı edebiliyor. Daye - Deon - Tyus - Pleiss/Krstic kurmuşken, kısalardan hepsini çöpçü yapmasan da araya direnç katacak adamı yerleştirmek lazım. Diebler, Schilb yığacağına Russ ve Dentmon almışken, oraya daha sert, role player bir adam sokmak lazım ki Pleiss'lı dakikalarında ön alan savunmanı yukarı çekmede kullanasın. Hoca ben bunlara da savunma yaptırırım veya yetenek daha önemli diyor, bu kendi tercihidir tabi.
Sonuç olarak şu ortamda Pleiss'a çok da denilebilecek bir şey yok. Hatta kısa rotasyonumuz daha savunma konusunda sıkıntısız olsa net güzel hamle de derdim. Ama savunma problemlerini nasıl çözeceğiz, bakalım görelim. Tüm bunların dışında seneye bana deseniz ki, seneye Daye - Tyus - Pleiss garanti kalıyor, bir tane atlet dört numara ekleyeceğiz rotasyona, kısalara da bir ayar çekeceğiz. Ben drek tamam derim. Zira eldeki bütçe ile Daye, Tyus, Pleiss çok iyi, son derece tatmin edici.
Hayırlısı olsun gelirse, ki bahsedilen 700K da çok iyi fiyat, başarılı iş olur.
NOT: Şerhimi belirtsem de şu dönemde Tibor Pleiss'ı bulup da burun kıvırmak çok olacak iş değil bana göre.