Çok ilginç bir bilgi vereyim sana;
Oyunu guard kurar. Şaşırdın dimi? Ben de yeni öğrendim misal.
Bizde gecen sezon Sinan ve Micov kurdu biri safkan 2 digeri safkan 3 numara?
Çok ilginç bir bilgi vereyim sana;
Oyunu guard kurar. Şaşırdın dimi? Ben de yeni öğrendim misal.
Kaan Kural canlı yayında bizden bahsederken; "Pleiss'in alınması hataydı. Basketbol, bu tip oyunculardan hızla uzaklaşıyor" diyerek hislerimize tercüman oldu. Kısa savunması sorunumuzun acilen çözülmesi gerektiğine değinirken, ekstra çaba harcamayan Cska'dan 109 sayı yemenin de normal olmadığını söyledi..
Verilen örnekler Jordan'ın Bulls'u ve Lebron'un Cavs'ı.
Şimdi gerçek dünyaya geri dönelim ve son 5 sezonun Euroleague şampiyonları ile guardlarına bakalım;
Cska; Aaron Jackson - Teodosic
Real; Llul - Rodriguez
Maccabi; Rice - Hickman
Oly; VSpan
Oly; VSpan
Bu guardların ortak özelliği nedir? Liderlik özellikleri ve oyunu kontrol edebilmeleri.
Bir de finalistlere bakıyoruz; Aaa ne tesadüf ki Finalistler de aynı takımlar! Bir ekleme Fb var.
Fb'nin guardları kimler? Dixon ve Sloukas. Yani doğrudan oyunu kontrol edebilen oyuncular.
Avrupa'nın top kulüpleri falan hep gerizekalı ama Amerika'da dahi istisnai kabul edilecek 20 yılda iki kez basarılı olmuş bir sistem artık genel kabul gören bir sistem olacak.
He he...
Senin o tesadüf dediğin işi lebron 6 senedir guard olmadan yapıyor. Hatırlatıyım istedim. Avrupadan örnek vericeksek fazla uzağa gitme geçen sene Eurocup'ı kazanırken guardın Eric di. Hemde tek başına. Saygılarımla.
Neden Avrupa'nın en iyi pivotu halen Ante Tomic gösteriliyor ?....
Formsuz biri üzerinden ezbere konuşmak çok kolay... Peki forma girdiğinde ne diyecekler, onu çok merak ediyorum....
Bu arada Kaan Kural artık takip ettiğim biri değil, çizgisini çok bozdu...
O gömdügün Sloukas daha çocuk yaşta bize Abdi'de 15 metreden buzzer attı da maçı uzatmaya götürdü. O yaşta o topu kullanacak kadar özgüven sahibi bir oyuncuya sıradan demek vahim.
Sloukas'ı gömdün, Rice ve Hickman'a Russ, Dentmon muamelesi yaptın, V-Span'ın rolünü de Sinan'a benzettin ya diyecek söz yok zaten üstüne.
O gömdügün Sloukas daha çocuk yaşta bize Abdi'de 15 metreden buzzer attı da maçı uzatmaya götürdü. O yaşta o topu kullanacak kadar özgüven sahibi bir oyuncuya sıradan demek vahim.
V-Span, Acie Law ile Lafayette ile Mantzatis hatta Sloukas'la aynı anda parkede oldu cogunlukla fakat her zaman oyunu yönlendiren oyuncu oldu. Sonuca dogrudan etki etmek, oyuna hükmetmek konusunda diğer guardlar kendisi önünde diz çöker tövbe ister. Teo falan V-Span'ın ismini zikretmeden bir besmele çeksin. Velhasıl bu adam Yunan milli takımında Papaloukas - Diamantidis'in arkasında beklerken de guarddı.
Uzun konusunda ise; Sırp ekolü old school pivot yetiştirmeyi çok iyi biliyor ve buna tam gaz devam ediyor. Pekovic, Marjanovic, Raduljica ve benim son dönemki favorim Kuzmic. Bu pivotlar sağlıklı kaldıkları sürece oyuna doğrudan etki edecekler basketbolda. (Benim Pekovic sevgimi de sitenin eskileri Nba başlıgından bilir)
Kaan Kural'ın eleştirisi ise az bile. 2.21 olup Göksenin'le aynı kalınlıkta bir oyuncudan bahsediyoruz. Üstelik o kadar zayıf olmasına rağmen bir o kadar hantal.
Ha bu arada oyunu guard yönlendirirken elbet takımdaki forvetler de pas akışını surdurebilecek nitelikte olacak. Aksini söylemek zaten abes. Fakat kurguyu başlatacak oyuncu guarddır. Devamında ister topu forvete indirir forvet pick oyunları oynar ister pivota indirir post oynatır orası oyunun akışında belirlenir.
Önümüzdeki haftalarda Ergin Ataman istifa ederse şimdiden koç adayları belirlenmeli. Mevcut kadronun maksimum seviyede hakkını verebilecek, Euroleague basketbolunu bilen ve kötü havayı dağıtabilecek bir koç lazım.
Boşta olan Galatasaray'ın teklif götürebileceği bazı koçlar:
Jonas Kazlauskas
Svetislav Pesic
Pini Gershon
Önümüzdeki haftalarda Ergin Ataman istifa ederse şimdiden koç adayları belirlenmeli. Mevcut kadronun maksimum seviyede hakkını verebilecek, Euroleague basketbolunu bilen ve kötü havayı dağıtabilecek bir koç lazım.
Boşta olan Galatasaray'ın teklif götürebileceği bazı koçlar:
Jonas Kazlauskas
Svetislav Pesic
Pini Gershon
Dentmon(30) - ???[Savunma&Penetre&Azıcık Oyun Kontrolü](10)
Sinan(25) - Göksenin(15)
Micov(30) - Emir(15) - Blake
Daye(30) - Ege(5)
Tyus(25) - Pleiss(15)