• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GSbasket.Org
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:30
Kerem hocam Micov ile sorun yaşayan koç değilmi bu ? Diyelim ki şartlar o yönde gelişti Ergin hoca bıraktı. Micov varken gelirmi ?

Sorun yaşayan Sasa Djordjevic. Şuan Bayern Münihi'i çalıştırıyor.

Sezona dokuz yabancı ile girip Thedore adlı 300 bin euro'luk adamın karşısına Dentmon ya da herhangi bir abd'li guard cıkaramiyorsak fazla söze gerek yok.
İki yıldır nedir bu sinan'ın çilesi . Böyle maclarda bile 30 dakika sinan oynayacaksa işimiz var.

Doğru hatırladım şimdi :) Teşekkürler.

Arkadaşlar, şu "kontrattan çıkmak" veya "kovmak, yolları ayırmak" deyimlerini kullanmayın. Yaptığımız kontratlar bağlayıcı. Adamlar gitse bile o paraları ödeyeceksiniz.

Abi şu takıma süper thy sezonundaki gibi savunma yaptırcak hızlı oyun oynatan set oyunlarını iyi çizen oynatan hele ki mola almasını bilen bi hoca gelsin

Kerem hocam Micov ile sorun yaşayan koç değilmi bu ? Diyelim ki şartlar o yönde gelişti Ergin hoca bıraktı. Micov varken gelirmi ?

Yok bu Alba'nın eski koçu, hatta hoca ile can topsakal iki sene önce ilk sorun yaşadığında anlaşmiştık. Şu anda boşta ama geçen sezon çok kötü bir yıl geçirdi Alba ile, orta seviyede bir koç olduğunu düşünüyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sinan, Goksenin, Micov varken atletik savunmaya ivme kazandiracak bir swingman bakmak yerine Schilb takimda tutuldu. Yetmedi iki undersize, oyun kurucu ozellikleri barindirmayan guard alindi. Is bu noktaya kadar geldi, Schilb dusmani olduk tabii bunlari yazarken.

Cok genis capli sirkulasyon beklemiyorum kaldi ki o kadar paramizda yoktur muhtemelen. Russ, Diebler, Schilb bana gore kesin olarak gonderilmeli. Yerlerine 1 combo guard, 1 swingman gelirse kafayi kaldiririz.

Tabii hocanin enteresan sekilde Dentmon'i 2, Sinan'i 1 dusunmesi gibi bir durumda var.

Dentmon - Douglas
Sinan - Paul - Goksenin
Micov - Preldzic
Daye - Thompson - Orhan
Pleiss - Tyus - Ege

Cok daha derli toplu, rollerin belli oldugu, F8'in en guclu adaylarindan biri olurduk. Ligde de Thompson ve duruma gore Dentmon yada Douglas'dan birini kenara alirdin olur biterdi. Takim persembe pazari gibi 15 oyuncu var, sorsan rotasyon yapiyoruz. Geldigimiz hale bak, bugun 9 milyonluk takim 7 dakika Goksenin, Schilb, Emir, Micov'u ayni anda sahada tuttu, bunun adi rotasyon zenginligi, oyuncu kalitesinin verdigi esneklik falan degil, bildigin caresizlik ve isbilmezlik.

Biz bence piyon yerine çok kale fil aldık ondan böyle oluyor. Rollerin ve uygun 5 lerin belirlenememesi dışında bir sorun görmüyorum ben.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Oynanan maçlar içinde doğru beşler gördük işte Ergin hoca bu gördüğü doğru beşler üzerinde durup kafa yorarak daha iyi hale getirip sistemini oturtmalı ama çabuk unutuyor hala saçma denemeler yapmaya devam ediyor bu kaybettiğimiz maçları arayacağımızı hesaba katmıyor galiba,mevcut kadrodan Russ,Diebler,Schilb'i gönderip T.Douglas'ı Jaleel Mckay veya muadili gibi savunmacı bir uzunu Thompson'un yerine takıma alabilseler keşke en az maddi kayıpla.

Eğer Krstic gibi DENEME transferleri değilse Smith ,Diebler,Thompson bu saatten sonra bütçe de kalmadığına göre (eleştiri olarak söylemiyorum bütçenin sonuna kadar kullanılması taraftarıydım çünkü ilk 15 maçın 9 tanesi içerde ) yeni oyuncu almamız imkansız gözüküyor .

Açıkcası ben öyle toney douglas peşinde felan değilim değilim.Schilb diebler russ ve deonla bir an önce yolları ayıralım 4 oyuncu yerine sadece ben değil hepimizin burun kıvırdığı markovic tipi birine yönelelim.

Parantez içleri yanındaki oyuncuya alternatif değil o pozisyona alternatiftir.

Dentmon-markovic(sinan)
Sinan-göksenin(dentmon)
Emir-micov(göksenin)
Daye(micov)-Ege
Pleiss-tyus

Gibi 9 10 kişilik rotasyonla oynamak gerekiyor eğer ki Ergin Atamanla yola devam edilecekse.Çünkü şu yazdığım kadronun rollerini Ergin Ataman gibi rol atayamayan biri dahil herkesin kafasında çaba gerektirmeden şöyle göz ucuyla kadroya bakınca şu şunu yapar diyerek direk oturtabileceğini düşünüyorum.Ergin hocanın da şu an ihtiyacı olan tek şey fazlalık yüklerden kurtulmak.Ki bu oyuncuların çoğuyla paralarının yarısı civarında karşılıklı anlaşılıp en azından yaklaşık 1m gibi bir bütçe boşa çıkarılarak pek görmeye alışık olmadığımız "yönetim" başarısı da gelirse herşey rayına oturur.

Açıkcası ben öyle toney douglas peşinde felan değilim değilim.Schilb diebler russ ve deonla bir an önce yolları ayıralım 4 oyuncu yerine sadece ben değil hepimizin burun kıvırdığı markovic tipi birine yönelelim.

Parantez içleri yanındaki oyuncuya alternatif değil o pozisyona alternatiftir.

Dentmon-markovic(sinan)
Sinan-göksenin(dentmon)
Emir-micov(göksenin)
Daye(micov)-Ege
Pleiss-tyus

Gibi 9 10 kişilik rotasyonla oynamak gerekiyor eğer ki Ergin Atamanla yola devam edilecekse.Çünkü şu yazdığım kadronun rollerini Ergin Ataman gibi rol atayamayan biri dahil herkesin kafasında çaba gerektirmeden şöyle göz ucuyla kadroya bakınca şu şunu yapar diyerek direk oturtabileceğini düşünüyorum.Ergin hocanın da şu an ihtiyacı olan tek şey fazlalık yüklerden kurtulmak.Ki bu oyuncuların çoğuyla paralarının yarısı civarında karşılıklı anlaşılıp en azından yaklaşık 1m gibi bir bütçe boşa çıkarılarak pek görmeye alışık olmadığımız "yönetim" başarısı da gelirse herşey rayına oturur.

Toney Douglas yazmamın sebebi an itibariyle boşta olduğunu bildiğimiz için ve Markovic takımıyla sözleşmeli ona buy out ödeyip kendisinede hatırı sayılır ücret ödense maliyetleri aşağı yukarı eşitleniyor öyle olacağına Douglas'ı getirsinler daha iyi,Pleiss toparlanacağının sinyallerini verdi,sorun şu kontratları olan oyuncuları nasıl ikna edip gönderirler,Russ,Schilb ve Diebler en az zararla gönderilebilinirse yönetim başarısı olabilir takımda çok geç kalmadan rayına oturabilir,benim hep yazdığım gibi takıldığım nokta Ergin hoca bu hatalarında,oyuncularla kopukluğunda ısrar,inat etmeye devam ederse bu takım dolayısıylada şube iflah olmaz.

Ergin Hoca Fatih Terim gibi inatciligi yuzunden kaybedecek. Schilb inadi bile yeterli aslinda.

Micov, Schilb, Emir, Pleiss, Diebler 5 lisinden bir takimin kaldiracagi en fazla 2'sidir. Onlar da Micov ve Emir. Hadi yanlis kadro kuruldu (ki bunu da kabullenmiyorum) bari bu adamlari ayni anda sahaya surme. Su an takimdan cok Ergin Hoca'nin performansi dusuk. Kafasi daginik, plani olmayan, odaklanma tamamen yitirilmis sekilde takimi yonetiyor.

Ben teknik kisimlari cok bilmiyorum. Eger fazlaliklar gonderilebiliyorsa acilen gonderilmeli. Yerine abd'den cin'den falan atletik adamlar bulunmali. Eger bu yapilamiyorsa Ergin Hoca bir an once istifa etmeli. Ergin hocanin oyun stilini cok sevmesem de kendisi bunlari yapacak kalitesizlikte bir koc degil kesinlikle. Tikandigi ve icinden cikamadigi bir doneme girdi, en iyi butceyle bocalamanin sokunu yasiyor ve daha da kotuye gidiyor. Biraz dinlenip kendine gelip yeni bir kariyer baslatmali.

Ergin Hoca giderse de hic yabamci koc falan istemem. Boyle kaos ortamlarin insani olan ve bu kadrodan maksimum yararlanacak, gelecekte hem kadro hem genel kulup yapilanmasini en iyi saglayacak kisi Cem Akdag'dir. İnsallah kendisini gorebiliriz su takimda.

EL bizim için ilk 5 maçın sonucunda biter TBL' ye konsantre oluruz. Bari Fenerin ününde bitirelim.

Önümüzdeki haftalarda Ergin Ataman istifa ederse şimdiden koç adayları belirlenmeli. Mevcut kadronun maksimum seviyede hakkını verebilecek, Euroleague basketbolunu bilen ve kötü havayı dağıtabilecek bir koç lazım.

Boşta olan Galatasaray'ın teklif götürebileceği bazı koçlar:

Jonas Kazlauskas
Svetislav Pesic
Pini Gershon

Bu hafta içi çarşamba Maccabi deplasman, cuma içeride Fenerbahçe maçı var. Ergin Ataman Fenerbahçe maçında alınacak bir yenilgi sonrası istifa etmek zorunluluğu hissedecektir. Bu olasılık hiç de düşük değil.

Dün Kazlauskas, Pesic ve Pini Gershon isimlerini yazdık. Bu üç koç da Avrupa'nın en tecrübeli, en kariyerli koçları arasında. Sasa Obradovic'de boşta ama, onun hiç Euroleague tecrübesi yok. İki sene önce gelseydi belki kabul görebilirdi ancak, Galatasaray oyun düzeni ve mental olarak dibe vurursa bu takımı tecrübeli ve Euroelague seviyesinde üst düzey bir koça teslim etmek gerekiyor.

Boşta olan üst seviye koçlar:

Jonas Kazlauskas
Svetislav Pesic
Pini Gershon
Aito Garcia Reneses
Sergio Scariolo

Ben dün Obradovic'i yeterliliğinden değil de gelebilme ihtimalinin yüksek olduğundan yazdım. Ergin Ataman istifa etmedikçe yönetim görevden almaz. İstifa ederse de bu işi menejerlere bırakır.

Türkiye Ligi'ne bu konuda hakim menejer de Misko'dur. Şu anda bile onlara bağlı Ergin Ataman, Bagatskis, Trifunovic ve Markovic ligimizde görev yapıyor. Eskilerden Ivkovic, Mahmuti, Sakota da Beobasket'e bağlı.

Obradovic diğer koçlarının arasında sahneye tekrar çıkarmak isteyeceği bir koç. İstemiyorum böyle blr ihtimali ama menejerlerin gücü hiç de az değil. Bir yandan Ergin Ataman ile farklı planlar yapıp diğer yandan Obradovic ile ilgili planlar da yapabilirler.

Bu arada ilginç bir not. Kadın takımımızın koçu Marina'nın babası Boza Maljkovic de Beobasket'e bağlı bir koç. :)

Geçen senede anı muhabbetler vardı. Ondan önceki senede, ondan önceki senede ve şampiyon olduğunuz senede... 1-2 maç kötü gittik mi hemen koç arayışları başlar bizim forumda (bugünden sonra sizin)...
Bu forum, sana yıllar sonra şampiyonluk getiren, tarihinde ilk Avrupa kupasını aldıran koça, yeni sezonda ve yepyeni bir takıma sadece 5 resmi sabredebilen ve sonrasında kendisini "BÜYÜK GS TARAFTARI" diye adlandıran bir grup maalesef...
Maçlara gelince, Kızılyıldız maçını Ergin Ataman'ın rotasyonu yüzünden kaybettik, Banvit maçında da hatalı kadro seçimi kabul....
Ancak ne bu takım ne koç bu kadar çabuk silinecek türde...Soruyorum Peliss'ın son iki haftadır ne kadar gelişim gösterdiğini göremeyecek kadar körmüsünüz ? O çok övdüğünüz Vidmar'ın Peliss karşısında ne kadar aciz durumda kaldığını izlemediniz mi ? İhtiyaç olan sadece zaman. Avrupa'da bizim gibi yeni kadro kuran takımların tamamı (Maccabi, Pana, Barca, Baskonia....) benzer sorunları yaşarken, hatta oturtmuş kadro olmasına rağmen çok övdüğünüz FB bile Yeşil Giresun gibi küme düşme adayı karşısında ecel terleri dökerken...
Fazla uzatmayacağım, benimde kadroda eleştirilerim var. Bana göre kadroda Schilb, Smith, Diebler fazla. Yerine oyuncu aramaya da gerek yok, bu adamlar olmadan takım marjinal fayda veriyor. Bu arkadaşları rotasyona sokmazsak bütün sorunlar zaman içinde çözülecek cinsten, bu durum açıkça görülüyor. Ama Ergin Hoca inatla bu oyuncuları da kazanmak istiyor. Hatta bu oyuncuları kazanmak onun için maç kazanmaktan daha önemli şu an.
Bir paragrafta Theodre'a yazıcam. Thedore küçük takımların büyük oyuncusu, Datcka'nın da hiçbir savunmacısı geçen hafta durduramadı bu adamı...Savunması ile övülen Wanamaker bile çaresiz kaldı...
Neyse ben kime birşey anlatmaya çalışıyorumki. anlamak isteyenler zaten anlamıştır baştan. Kazlauskas, Pesic, Gershon, Reneses, Scariolo gibi yüksek bütçelere rağmen başarıya ulaşamayan vasat koçları, geçen sene GS'ın üstünde bütçesi olmasına rağmen, Ergin Hocaya kaybeden - Almanya liginde de vasat bir performans sergileyen Obradovic'i dahi Ergin Ataman'a tercih eden bir topluluk ile aynı foruma artık yazmak istemiyorum...Bu arada Savovic'li günleri özleyenler yakında Mahmudi diye de yazmaya başlar. İşte o zaman hiç dayanamam...
Bu forumdaki son yazımdı. Herşeye rağmen hoşçakalın...

Yapılan yanlışları yazdan beri söyledik hala söylüyoruz da sanırım hoca bunun farkına çok geç varabildi!! Benim düşüncem Krstic sakatlığından sonra kafasında bir "dank" etkisi uyandı ve Pleiss'e yöneldi..Beni şu zamandaki kadro içinde yapılan yanlışlıklar değilde sezon başında bütçe artmışken ve elinde kupa zaferi varken bu hataların yapılması çok şaşırtmıştı..

Sadece 4-5 transfere taş gibi takım kurabilirdik..McCollum ile devam edilse ki Russ'a adamın istediğine yakın parayı verdik buda nasıl bir mantık hala anlamış değilim :confused: Tek Lasme için suçlayamam orada kişisel hatalar var..Bende bu işin böyle gitmeyeceğini düşünüyorum bunu belirtmek isterim..

Ya hoca ile yollar ayrılacak (bunun sene sonunda olmasını isterim) ya da birkaç oyuncu değişikliği lazım..Muhtemelen önümüzdeki 3 maçı da kaybedeceğiz!! Hocanın artık bir basın açıklaması mı yapar veya bir röportaj mı verir bilemiyorum ama bir açıklama yapması ve hataları kabul etmesi şarttır!!

Yeni bir hoca gelse bilse ben bu senenin artık çöpe gittiğini düşünüyorum..Gerçi bunu Temmuz ayından beri düşünmeye başlamıştım!! Eldeki malzeme çok kötü hiçbir yemek yapılamıyor!! Şu forumdan herhangi birine bu yetkiler verilse eminim daha iyi kadro kurulurdu..Gerçekten şaka yapmıyorum..Burada günümüz basketbolunu çok yakından takip eden arkadaşlarımız var..

Hocanın belkide en büyük eksiği bu oldu yıllardır!! Ben kendini yenileyemediğini düşünüyorum..İnatçı kişiliği ve ben yaptım havasından kaynaklanabilir ama herhangi bir spor dalıyla uğraşıyorsanız kendinizi sürekli yenilemeniz gerekmektir!! Kendimden örnek verecek olursa fitness antrenörlüğü için eğitim alıyorum ve ACE sertifikası için her 2 yılda bir güncelleme şartı koyuyor adamlar..

Bunu da sürekli yeni bilgiler geldiği için yapıyorlar..Bu her branşta böyledir kendinizi yenileyemezseniz zaman sizi hep geriye götürür, ileriye değil!! Bu yüzden kadro için seçtiği oyuncuların büyük bölümünde sorunlar yaşıyor hoca..Yazın bunu çok söylemiştik..

Biraz uzun oldu kusura bakmayın önümüzdeki maçlardan önce içimdekileri yazmak istedim..Umarım güzel ve huzurlu günler bizleri bekler..

8 senedir bu forumdayım, çok fazla yazmam genelde takip ederim, kombinemi alır; FİNAL-FOUR dahil birçok organizasyonu yerinde izlerim, NBA'de de birçok maçı yerinde izledim, basketbol gurusu değilim ama basketten az çok anladığımı düşünüyorum herkes kadar o yüzden sezon başında GS TV'ye ziyaretimde Ömer Abi'ye bu takım yanlış kuruldu dediğimde bana biz iyi takım kurduk merak etmeyin demişti, yine söylüyorum bu takım yanlış kuruldu. 6 milyon Euro'ya kurulan kadro çok daha iyi değil belki ama çok daha doğruydu biz doğru kadroyu kuramadık yoksa zaten bizim standardımız bu bütçelere CSKA olamaz. Geçtiğimiz sezon Ergin Hoca başarılı olsun çok istedim çünkü gitseydi yerine başka isimler(Orhun Ene, Murat Özyer vs) gelecekti ve yanlış yapılan hamleler olarak düşünüyordum ama bu sene Ergin Hoca beni de hayal kırıklığına uğrattı maalesef.
Bence 1-2 hamle de bu kadroyu düzeltmez baştan inşa gerekli ama o bütçe seneye aynı kalır mı, salon tamamlanmadan zor gibi geliyor.

Marina'nın babası Bozidar Maljkovic demek :) 4 Euroleague şampiyonluğu, Jugoplastika'nın altın yıllarında Avrupa'ya damga vuran koç. En son Cedevita'nın başındaydı ama, o macerası pek parlak değildi diye hatırlıyorum. Oktay Mahmuti birgün yeniden Galatasaray'ın başına geçecek ve yarım kalan işini yapıp o şampiyonluğu kazandıracak ama, bu o dönem olmamalı. Bu kadro, Mahmuti'nin başarılı olabileceği bir kadro değil zira.

Ergin Ataman için çok kritik bir hafta bu, bakalım..

Geri