2016/2017 Yeni Kadro Yapısı ve Hazırlık Dönemi

Pleiss'in aldigi 15 ribaunt önemli . Bunda Tyus'un olmayışıda büyük etken. Takımda Diebler gibi elit bir şutör varken ; onu kullanamıyor olmak can sıkıcı . Elinde böyle bir şut makinası var . Tek set hazırlamıyosun. Ne zaman hazırlayacaksin ? 1 hafta sonra ligler başlıyor

.[video=youtube;WWdxbQI5Dq8]https://www.youtube.com/watch?v=WWdxbQI5Dq8[/video]

[video=youtube;xsHsVirxsGs]https://www.youtube.com/watch?v=xsHsVirxsGs[/video]

[video=youtube;s3EJhGcwFU8]https://www.youtube.com/watch?v=s3EJhGcwFU8[/video]

Hazirlik maclarinda izleyebildigimiz kadariyla Diebler'a Marko'ya cizdigimiz setleri oynatmaya calisiyoruz ama Marko kadar patlayici kuvveti yok sanirim hic bos top alamiyor, yorgunluklada alakali olabilir tabii. Onun haricinde Diebler'a pozisyon hazirlama gayreti icerisinde olmadik hic.

Merhaba GSBasket ailesi, forumun yıllardır okuyucusu olarak, daha önce üye olmayı denemiştim ama aynı isimle bir mevcut üye olduğu için üye olamamıştım. Bugün yazarlık kariyerime de ilk entryimi buraya yazarak başlıyorum. Öncelikle takımımıza ve hocamıza ligde ve Euroleague'de oynayacağımız zorlu maçlar için başarılar diliyorum.

Sezon öncesi oynadığımız hazırlık maçlarında gördüğüm üzere takım büyük potansiyel barındırıyor hücum anlamında. Savunma anlamında aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Zaten kadro özelinde bakarsak savunma takımı değiliz. Göksenin'in dışında savunması hücumundan iyi diyebileceğimiz bir oyuncu yok. Göksenin'in de yakın birebir savunma dışında (pek bir işe yaramıyor ama) ne kadar iyi savunma yaptığı soru işareti. Sezon içinde takımın birbiriyle alışmasıyla ve tam kadro olarak çıktığımızda bir nebze savunmada iyileştirme görebiliriz ama yine de savunma setleri ve sertliğinde üst düzey bir çıtaya çıkamayacağız, görüntü bu yönde.

Hücum olarak büyük potansiyel barındırıyoruz demiştik. Gerçekten bu sezonki kadro son yılların en iyi hücum takımı olabilir bizim için. Çok net şutörlerimiz (Micov, Diebler), delici kısalarımız (Dentmon, Smith, Sinan) var. Daye başlı başına iyi bir skorer. Pleiss ve Tyus yine hücum anlamında etkili oyuncular. Deon Thompson'un yerine daha iyi bir oyuncu alınabilirdi. Forumun çoğunluğu gibi benim de maalesef Schilb'le ilgili pek bir beklentim yok. Geçen sezon ilk yarısında çok iyi katkı verdi ama ikinci yarıda özellikle Eurocup ve ligdeki çeyrek finallerden sonra maçlarda sinmeye ve kendini unutturmaya başladı. Boş pozisyonlarda bile kaçırdı. Yetenek olarak takımımızın en yetenekli 2-3 oyuncusundan biri kesinlikle ama mental olarak biraz zayıf gibi. Bu eksikliği, özellikle Euroleague'de sert deplasmanlarda bizi zorlayacak. Yerine savunmacı bir oyuncu alınsa daha iyi olacağını düşünüyordum. Ama hocanın var bir bildiği diyerek güveniyorum. Umarım güvenimizi boşa çıkartmaz.

Lig için Can, Sinan, Göksenin, Emir, Orhan, Ege ile gayet iyi bir yerli rotasyonumuz var. Sakatlıklar, sezon içinde bütçe sorunları vs. gibi sorunlar olmazsa ve her şeyden önce taraftar takımı sahiplenir, bir takım olmayı becerirsek Euroleague'de F8 hatta F4 oynamamız işten bile değil. Forumdaki ilk entryimi de bir kez daha takımımıza ve hocamıza başarılar dileyerek bitirelim.

Efes ve Daçka'yı görünce endişeleniyorum cidden adamlar çok iyi savunma yapıyorlar ve sertlik seviyesi çok iyi bizde o yok işte 2 sene önceki pocius'lu aradori'li nolan smith'li facia sezona benzemez inşallah.
Yapmamaız gereken şey çok basitti ya Diebler-Schilb yerine atletik sert kısa savuunması iyi olan isimler alıcaktık birde Deon Thompson yerine daha sert daha atlet tarzda birini alıcaktık tamam dı sadece 3 hamle farklı olucaktı.
1 numarada bence iyi bir rotasyonumuz var Dentmon ve Russ 2 farklı özellikte oyuncu bence iyi oldu bi yönden birde Can var altyapımızdan çıkma gayet iyi oldu.
5 numarada bence 1'i atlet Tyus diğeride pivot hareketleri iyi orta mesafesi olan uzun boylu Pleiss bence ideal bir ikili oldular.
4 numarada ise Daye bence beklenineni karşılıycak ki ribaunt konsantrasyonu çok iyi dış şutlarıda çok iyi şu hazırlık dönemi çok yordu bence onu bu son 2 maçta biraz ondan düştü bence. Deon Thompson'sa ne bi 5 ne bi 4 numara arada kalmış bir oyuncu onun yerine Nba'den düşenleri Ncaa'den birilerini kovalasaydık keşke.
2 numarada Sinan ve Göksenin bence lig için en büyük kozlarımız olucaklar Schilb yerine Dj Strawberry gibi atlet iyi savunucu olsaydı keşke. Diebler yerinede Tyler Honeycutt gibi 3.5 numara isterdim valla tam savasçı kelimesini haketiyor adam uçuyor havada asılı kalıyor ya o tarz bi hamle olsa belki iyi olabilirdi çünkü Daye 27-28 dk alsa kalan süreyi çok rahat oynardı ve sertlik ve atletizm çok yüksek olurdu.
3 numaraya gelirsek Mıcov ve Emir 2 aynı özellikte oyuncular ama Emir'in devşirme olması lig için iyi hamle.

Kadromuz çeşitlilk yönünden çok iyi bir kadro her tarz oyuncu var ve skor gücü çok yüksek örneğin oly maçı sanırım 8dkde 30 sayı attık herşeyi istediği gibi yaptı Ergin Hoca ama inş tüm forumun şikayet ettiği şey savunma kısmında Thy'de duvara toslamazsak eğer başarılı bir sezon bizi bekliyor ama eğer 2 sene önceki gibi olursa işler çok değişir.

Enes kardeşime kesinlikle katılıyorum...Can alıcı noktalara değinmiş ki zaten bu Diebler-Schilb mevzusunu forum olarak 2 ay konuştuk :) Biraz daha savunmacı bir takım olabilirdik bunun için her şey hocanın elindeydi ama maalesef hoca yine riski seçti..Umarım sonunda üzülen hoca ve bizler olmayız..

Sadece Deon- Schilb ve Diebler yerine alacağımız 3 adam bu takımı baştan aşağı değiştirmiş olacaktı..Bu 3'lü yerine kimler gelebilirdi mesela onuda yazalım..Benimde çok yazdığım Honeycutt ismini söylerim ilk olarak ayrıca Dentmon/Russ ikilisinden birini seçerek Wanamaker hamlesini kesinlikle yapardım..

4 numara pozisyonunu sanırım Daye'den sonra buraya alınacak uzun için NBA'den düşenleri beklerdim..2 numara için ise adaylar çoktu yani bir Diebler yerine veya Schilb yerine çok daha kaliteli adamlar alabilirdik..Eğer bu hamleleri yapabilseydik belki F4 hamlesi gelebilirdi ama şu halimizle ancak yediğimizden fazlasını atarak F8 yapabiliriz...

Bu yazdıklarımdan sonra şöyle bir kadro çıkıyordu; sadece 2 ve 4 numara için beklenebilirdi NBA'den gelecekler için..

Wanamaker- Dentmon/Russ- Can
Transfer- Sinan- Göksenin
Honeycutt- Micov- Emir
Daye- Transfer- Orhan
Tyus- Pleiss- Ege

Kesinlikle polemik yaratmak niyetinde değilim fakat , dı, di, da, de , do- re- mi !? Daha hiçbir resmi maça çıkmamış bir takımın ,yoğun hazırlık dönemi boyunca gösterdiği performansı ( Ki , nerdeyse sil baştan oluşturulan bir takım için bu yoğunluğun olması gerekliliğinden yanayım), ileriye dönük nasıl bir hüvviyet kazanacağını, sadece istatistik kağıtları üzerinden teknik ekibin yaptığı oyuncu tercihlerini değerlerndirmek ne kadar sağlıklı olur? Tartışılır.

Enes kardeşime kesinlikle katılıyorum...Can alıcı noktalara değinmiş ki zaten bu Diebler-Schilb mevzusunu forum olarak 2 ay konuştuk :) Biraz daha savunmacı bir takım olabilirdik bunun için her şey hocanın elindeydi ama maalesef hoca yine riski seçti..Umarım sonunda üzülen hoca ve bizler olmayız..

Sadece Deon- Schilb ve Diebler yerine alacağımız 3 adam bu takımı baştan aşağı değiştirmiş olacaktı..Bu 3'lü yerine kimler gelebilirdi mesela onuda yazalım..Benimde çok yazdığım Honeycutt ismini söylerim ilk olarak ayrıca Dentmon/Russ ikilisinden birini seçerek Wanamaker hamlesini kesinlikle yapardım..

4 numara pozisyonunu sanırım Daye'den sonra buraya alınacak uzun için NBA'den düşenleri beklerdim..2 numara için ise adaylar çoktu yani bir Diebler yerine veya Schilb yerine çok daha kaliteli adamlar alabilirdik..Eğer bu hamleleri yapabilseydik belki F4 hamlesi gelebilirdi ama şu halimizle ancak yediğimizden fazlasını atarak F8 yapabiliriz...

Bu yazdıklarımdan sonra şöyle bir kadro çıkıyordu; sadece 2 ve 4 numara için beklenebilirdi NBA'den gelecekler için..

Wanamaker- Dentmon/Russ- Can
Transfer- Sinan- Göksenin
Honeycutt- Micov- Emir
Daye- Transfer- Orhan
Tyus- Pleiss- Ege

Wanamaker ı nasıl alacaktınız hocam ? Fenerbahçe nin elinden aldı daçka.

15 dakika sonra macımız var ama ne bir yayin bilgisi ne bir önizleme hicbir sey yok . Bu sene eurolige de katilmayalim . Bu ne gamsızlık .

Olympiacos resmi hesabının yaptığı paylaşıma bakarsak, antrenman salonunda ve seyircisiz bir maç olacak. TV yayını beklemeyelim.

Micov ve emir dısında eksik yok . Tyus kadroda . Shlibb'de eşi dogum yaptigi icin kadroda yoktu . Şimdi o moralle oynar.

Olympiakos karşısındaki maç kadromuz: Smith, Tyus, Can, Thompson, Schilb, Orhan, Pleiss, Daye, Sinan, Diebler, Dentmon, Göksenin.

Rezalet. Her hazırlık maçı aynı terane, daha şu takımdan F4 bekleyenler var. İlk 12 içinde kendine yer bulsun öpüp başımıza koyalım.