Ben de sizinle hemen hemen aynı fikirleri paylaşıyorum. Bu sezon iyi bir kadro kurduk kağıt üzerinde ama kadro mühendisliği aynı diğer branşlar gibi beklentinin altındaydı. Böyle bir bütçeye daha iyi bir kadro kurulabilirdi. Ve çok yanlış bir hocaya teslim edildi. Gençleri bırakın, yedek oyuncuları bile oynatmaya cesaret edemeyen, Neslihan kötü gününde bile olsa pestilini çıkaracak kadar oynatan bir hoca var.
Seneye;
Orta: Gibbemeyer (kaliteli yerli orta), Jack, Aslı
Pasör: Startseva (Wolosz/Naz), Gamze
Pasör çaprazı: Kimberly Hill (Bricio/Egonu), Polen
Smaçör: Gözde, Cansu, Seda
Libero: Gizem K. (Gizem Ö.), Bihter
Ortayı veya pasörü yerli isimle takviye edersek liberoya yabancı bir oyuncu alabiliriz. Tabii yukardaki yazdığım kadro hayal ama olabilitesi az değil. Mesela Egonu'yu bu yaşta kendi kulübünden koparmak zor. Ama onu bir ihtimal olarak ekledim. Umarım bu sene başarılı oluruz da bütçe artar. Yoksa ne kadar yatırım yapsak boş diye bunlar düşürürse bütçeyi o zaman nanayı yedik.
ataman hoca bizim yetiştirmemiz ve kadın voleybolunda güneyligiller gibi değerlerimiz hiç olmadı daha çok erkek voleybolunda efsanelere sahibiz. düşünün nedim hoca galatasaraya üye ve sicil numarası 7469. köklü bir gelenek ama kadınlara bunu yansıtamadık. ne var ki barbolini'den sonra fenere psikolojik üstünlük kuran tek hoca ataman. o yüzden bence 1 sene daha bekleyin hüküm vermek için ben kendisine inanıyorum hem agresif hem karı koca işin içindeler hem de galatasaray taraftarı...
önümüzdeki sene ile ilgili kadroyu yazdım zaten ama sizin planlamanız üstünden gidersek zaten gibbemeyeri söylemiştim;
Orta: Gibbemeyer, Jack, Aslı, Su (istenirse smaçör de oynar ki servisleri de etkili)
Pasör: Lloyd (sakatlıktan kurtulabilirse gibbemeyer ile döktürürler), Gamze
Pasör çaprazı: Polen
Smaçör: Cansu, Larson, İlkin
Libero: Gizem, Bihter
şu an ki kadrodan bile daha düşük bütçeli olur. nasıl ki kadro sayısında mutabık kaldığımız gibi bence bunda da mutabık kalırız zira şubede çöreklenmiş bir ekip var. haddinden fazla beyaz yakalı barındırıyoruz. mustafa cengiz başkan voleybol aş'den bahsetti burada başkan ve ikinci bir üye olur imza sirküsü bu kişide müdür sıfatıyla bulunur dolayısıyla ayrıca şubeden sorumlu yöneticiye ve direktöre gerek kalmaz. böylelikle yıllar sonra şükrü yengil'den kurtuluruz. takımda ne yaptığı muğlak üç tane de menajer var sportif direktör ve şube sorumlusunun dışında. ne yapıyorsunuz holding mi yönetiyorsunuz? doğru, geliri bakkal kadar gideri holding kadar alışmışlar tabii yıllarca çiftlik gibi yönetmeye. kendi paraları sekmez ama sporcularınki ve mavi yakalılarınki gecikir.
bence isimleri kovmak da yetmez genel olarak sportif direktörlük-şube genel menajerliği (mehmet berent bayrakçı) ve şube idari menajerliği (neslihan turan) lağvedilmeli ve görevdeki isimler de otomatikman kovulmalı. yerlerine kimseyi almadan takım menajeri nihan güneyligil sorumluluklarını üstlenmeli ve bu teamül oturmalı.
zaten şube sekreteri esasında idari işleri takip eden asistandır. tüm işi o kadına yükleyip bunlar titr peşinde atm önünde bekleşip duruyorlar sadece bir de galibiyet sonrası poz verme ne var ki bunların hakkını yemeyelim photoshop olarak değil bizatihi varlar.
3 de mavi yakalımız yeterli onları da arttırmaya gerek yok. antrenör sayımız da hoca hariç 5 kişi ki bence çok fazla. istatistik ve alan atrenörü anadoluda tek kişidir. ayrıca yardımcı antrenörlerden biri de gayet güzel kondisyoner koçluğu da yapabilir.
özetle bu re-organizasyon ile 4 sporcudan, pahallı isimlerden, 4 beyaz yakalı ve makamından, 2 de antrenörden kurtulmuş olur tasarruf yapar yerine dünyaca ünlü yıldız alırız. sadece işten çıkarmalar bile kümülatif olarak 3 trilyonu bulur yıl bazında. yabancı sporculara da ev tutulmamalı taçspor'da ikamet yahut kendi parasıyla dışarıda ev tutmaları akde bağlanmalı.
yeter ki denk bütçe iste yeter ki tasarruf olsun amacın. nedim hocaya sorsan yine erkek takımın balkan şampiyonu mu olsun yoksa kız takımı şampiyonlar ligini mi alsın diye nedim ağabey gibi gerçek galatasaraylı yabancı oyuncu kontenjanından vazgeçer yeter ki yönetim hedef koysun avrupa şampiyonluğu desin zira emin bülendlerin, celal ibrahimlerin, ali sami yenlerin bu kulübü kurma sebebi bu...