2017-2018 Galatasaray Kadın Voleybol Takımı

Gerçekten komedi. 19-11, 24-21 den 2 set verdik ve bir tek pozisyona bakıp insanları kandırmaya çalışan sezonun fiyasko takımı yöneticilerinin gazına geliyoorsunuz. Önce bu sene ödenen paraların hesabını versinler. Neslihan hanım kocasının borçlarına karşılık aldığı paranın hesabını versin? Yiyin efendiler yiyin nasıl olsa hesap soran yok!!!
 
Daha geçen sene 3-0 ile Fenere süpürülünce pişkin pişkin sırıtmalar, aptal aptal demeçleri unutmadık. Yetmedi üstüne bu sene dünya kadar para harcandı ama yine ortada sıfır başarı. Neymiş hakem yüzünden maçı vermişiz. Başarısız olduk, GS'nin paralarını saçtık demek yemiyor tabi!
 
İtalya deplasmanında bu kadar oynayıp final four'a çıkılırdı, aslanlar gibi oynadık helal olsun bu takım iyi takım nispeten iyi manşet aldığımızda Neslihan'ı manşete sokmadığımızda biz her takımı yeneriz en azından başabaş oynarız. Biraz daha ortayıkullansak daha rahatlarız. Bravo takıma
 
Açıkcası hiç beklemiyordum. İlk maçta elimizdeki maçı vermenin moral bozukluğu, Vakıfbank serisinde bilhassa ilk maçtaki kötü oyundan sonra bu şubeyle ilgili geri dönülmez umutsuzluklarım başlamıştı, o yüzden bugün maçı izlemedim bile, sadece skordan takip ettim. Yine de 2. Vakıfbank maçında oynanan çok derli toplu oyun ve yaşanan büyük kıyım neticesinde giden tur bugün bir şeyler çıkabileceğinin habercisi gibiydi. Bu kez Final Four'da da iyi kura çektik 2013'ün aksine. Orada kadro ve oyun olarak pek hak etmese de ev sahibi olarak son 4 bileti alan takım bizdik, bugün bu payeyi Rumen takımı yaşayacak. Deplasman taraftarı dışında iki takım arasındaki ciddi marjı kapatabilecek başka bir gerçekçi neden göremiyorum. Bir şekilde o turu atlayıp tarihte ilk kez final görmek lazım. Sonra da Vakıfbank gelirse tam ligin intikamını normalden çok daha sıcak bir şekilde yiyebiliriz. Bir şans daha geldi önümüze inşallah bu kez değerlendirebiliriz.

Tebrikler Aslanlar.
 
Ne varsa kızlarda var. Yine muazzam bir başarı. Bu sefer kadın voleybolda. Voleybolda çok iyi bir İtalyan takımını hemde evinde yenmek herkese nasip olmaz. Sanki Kosheleva'nın yokluğu takımın kimyasına yaradı. Yöneticileri de maç öncesi takıma destek verdikleri için kutluyorum. Bundan sonra önümüz açık, hedef ilk Avrupa Şampiyonluğu. Kaptan dümende!! Haydi kızlar!! Ali Sami Yen'in yolunda şansınız açık olsun!!
 
Açıkcası hiç beklemiyordum. İlk maçta elimizdeki maçı vermenin moral bozukluğu, Vakıfbank serisinde bilhassa ilk maçtaki kötü oyundan sonra bu şubeyle ilgili geri dönülmez umutsuzluklarım başlamıştı, o yüzden bugün maçı izlemedim bile, sadece skordan takip ettim. Yine de 2. Vakıfbank maçında oynanan çok derli toplu oyun ve yaşanan büyük kıyım neticesinde giden tur bugün bir şeyler çıkabileceğinin habercisi gibiydi. Bu kez Final Four'da da iyi kura çektik 2013'ün aksine. Orada kadro ve oyun olarak pek hak etmese de ev sahibi olarak son 4 bileti alan takım bizdik, bugün bu payeyi Rumen takımı yaşayacak. Deplasman taraftarı dışında iki takım arasındaki ciddi marjı kapatabilecek başka bir gerçekçi neden göremiyorum. Bir şekilde o turu atlayıp tarihte ilk kez final görmek lazım. Sonra da Vakıfbank gelirse tam ligin intikamını normalden çok daha sıcak bir şekilde yiyebiliriz. Bir şans daha geldi önümüze inşallah bu kez değerlendirebiliriz.

Tebrikler Aslanlar.

Aynı ülkenin takımları geçen seneye kadar finalde karşılaşamıyorlardı. Bu nedenle final four'a en fazla bir ülkenin 2 takımı gidebilsin diye final-four öncesi 3 takımları varsa 2'sini çarpıştırıyorlar, final four'da 2 takımları varsa yarı finalde birbirine kırdırıyorlardı. Ancak haber sitelerinden de anladığım kadarıyla bu kural değişmiş. Zaten böyle olmalıydı ve ilk uygulandığı yıl bize yaramış oldu.
 
Dün salondaydık ve son topta ekrana yansıdı mı bilmiyorum ama challenge yapınca farklı bir maçın görüntüsünü verdiler. Resmen sahtekarlık yaprak sayıyı almaya çalıştılar.

Bugüne kadar hep eleştirdiğimiz takim ve hoca düne çok iyi hazırlanmış belli. Sonuna kadar hak ederek kazandık. Tebrik ediyorum.
 
Kadın Voleybol takımımız sezon başında en güvendiğim iki takımımızdan birisiydi. Kadın Basketbol takımımız sezonun son bölümlerine kadar bende hayal kırıklığı yaratsada (Mali sorunlar, yaşanan sakatlıklar, Maljkovic'in sezonun ortasında izlediği kötü transfer politikası ve formsuzluğu bunda en büyük etken), son bölümde EuroCup Women'da gösterdiği performansla tekrardan bizleri mutlu etti. Umarım EuroCup Women bir kez daha Işıl Alben'in ellerinde yükselecek.

Kadın Voleybol takımımız son oynanan Vakıfbank maçına kadar önemli maçlarda gereken performanstan çok uzak kalmıştı ama son maçta sinyali verdiler. Hakemler biraz olsun adaletli yönetim sergilese Vakıfbank'a karşı seriyi eşitlemiştik.

İlk Novara maçında şanşız bir şekilde kaybettik, ayrıca hem Kosheleva hem de Seda sakatlandı. Sezon başından beri final four'da olacaksak parayla satın alarak değil, sahada mücadele ederek olmamız gerektiğini savundum, kızlarımızda sağolsun sahada savaştılar, söke söke Final four biletini aldılar. Başta Neslihan olmak üzere tüm takımı tebrik ediyorum, sonuna kadar hakettik.

Neslihan benim ve bir çok kişinin çocukluğunun kahramanı, bana voleybolu izleten, sevdiren kadın. Onu hep bu formayla görmek istedim. Sonunda kavuştuk... Dün yine Demir Leydi destan yazdı. İnanıyorum, final four'da da destan yazacak. O kupa Kaptanın ellerinde yükselecek.
 
Son düzenleme:
Çok eleştirdik şimdi tebrik etme zamanı. Novara deplasmanından final four bileti alarak dönmek çok büyük bir iş. Hocayı ve oyuncuları kutluyorum.
 
Turu geçeceğimizi beklemiyordum. Tebrikler, takım büyük iş başardı. Umarım F4'te devamı gelir.
 
Şampiyonlar Liginde dörtlü finale çıkmak takımı doyurmuş gibi, bitse de gitsek der gibi oynadık. Fenerbahçe'nin oynayıp oynayabileceği oyun bu bu kendi oyunumuzu oynarsak servisimizi atarsak seri bize döner şu ikili turlarda sıkışmayalım bu kadar.
 
Açık ara en dengesiz Galatasaray takımı sürekli olarak inanılmazı başarıyorlar hem iyi anlamda hem kötü anlamda.Vakıfbank maçına bakıyorsun inanılmaz bir direnç sonra takım yerlerde.İtalya deplasmanında inanılmaz bir özgüven muthiş bir maç.Rus takımıyla oynarken çok iyi bir oyun.Sonra bir bakiyorsun Beşiktaş'a yeniliyoruz,Seramiksana puan veriyoruz falan.Dün oynanan oyuna bakıyorsun felaket.Anlamadım bu takımı bur türlü.Allah sonumuzu hayır etsin.İnşallah bir mucize olur da sezonun geri kalan lig ve şampiyonlar liginde dört maçı kazanıp inanılmazı başarırız.Yine de Galatasaraylı olup da umutlu olmak çok guzel şey :)
 
Bugün üçüncülük maçında sahamızda Fenerbahçe'ye 3-0 kaybederek sezonu 4. olarak tamamladık ve şampiyonlar ligi biletini rakibimize kaptırdık. Takımımız gelecek yıl CEV Cup'ta olacak.

Ataman hocamız Mia, Damla, Polen vs ile oynayan takıma maç verdi, yetmedi Şampiyonlar Ligi biletini verdi!

Takımımız bu mağlubiyet ile beraber direk rakipleriyle oynadığı 13 karşılaşmada sadece 1 galibiyette kalmış oldu. Vakıfbank'a karşı 6/0, Eczacıbaşı'na karşı 3/0, Fenerbahçe'ye karşı 4/1...

Ataman Güneyligil'in görev yaptığı geçtiğimiz sezonlarda da durum bundan farksızdı. Her maçı aynı senaryo ile kaybetmeye devam ediyoruz, 20'li sayılara kadar üstün gir, sonra rakip seri yakalasın, hoca mola bile almadan rakip öne geçene kadar izlesin ve set gitsin...

Filenin Dişi Aslanları sezonu Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ile tamamlasa bile Ataman Güneyligil ile yollar ayrılmalı. Bu tabloların hesabı sorulmalıdır. Bu takımın Ataman hoca ve Gamze Alikaya'ya rağmen Şampiyonlar Ligi'nde f4 yapması büyük iş gerçekten. En çokta Neslihan ve Gizem'in çabalarına üzülüyorum.
 
Son düzenleme:
Bu sezon futbol, basketbol ve voleybol tüm takımlarımızdan en çok umutlu olduğum, kadın voleybol takımımızdı. En büyük hayal kırıklığını yaşatan da yine onlar oldu. Açıkçası ilk defa bir lig şampiyonluğunu alacağımızı düşünmüştüm.Aslında maç sonrası yazacaktım ama o kadar sinirliydim ki kendime başka uğraşlara vererek sakinleşmeye çalıştım. Gerçi çok da geçti sayılmaz:) En çok da asistan hocamıza sinirliydim. Evet asistan, Ataman Güneyligil'in tam karşılığı bu. Sezon boyunca yaptığı hataların, yanlış seçimlerini ve takıma etkisinin olmamasını o kadar çok gördüm ki. En büyük eksikliği de düşen takımı nasıl toparlayacağını bilmemesi takımla birlikte kendinin de düşmesi. Aldığı molalar zaten tam bir fiyasko. En fazla 1 cümle kuruyor haydi kızlar deyip geri gönderiyor. Tek bir kelime bile söylemeden aldığı mola bile var desem abartmış olmam zira bizzat gördüm. Bunu yazarken aklıma Ergin hoca geldi ama o tavır olarak yapmıştı bu ise söyleyecek bir şeyi olmadığı için. Çünkü ben teknik bilgisinin rakibi analiz etmesinin çok yeterli olmadığını düşünüyorum. Bu sezon maçların sonunu getirememesi rakip oyuncuya önlem almadaki zaafları bunu belli ediyor. Ayrıca bazı oyunculara da adaletsiz davrandığını düşünüyorum (Ruseva gibi) Yaşı çok genç çok da haksızlık etmek istemem, ileride ne olur onu da bilemem ama bugün için büyük bir takım çalıştırma yeterliğinde asla değil.

Oyuncu bazında da bu sezon en büyük şansızlığımız Gamze gibi vasat altı bir pasöre sahip olmamızdı. Voleybol da çoğu kimsenin de kabul ettiği gibi en önemli mevki pasördür Çünkü savunmada da hucumda tüm kararları alan kişidir. Gamze yıllardır bizde ama hala nasıl ve kime pas vereceğini bir türlü öğrenemedi. Attığı toplar o kadar kötü ki çoğu oyuncumuz sakatlanmaktan son anda kurtuluyor.Takımın en büyük yıldızı Koshelava'nın nasıl top istediğini öğrenmesi bile aylar sürdü. Gerçi hala kötü toplar atıyor ama eskisine göre biraz düzeltti. Son olarak Gamze için hep şunu derim; ''Dünyada orta oyuncuyu kullanmasını ve nasıl kullanacağını bilmeyen tek pasör.''
Ah zavallı Jack...

Şampiyonalar ligi için oynadığımız 3.lük maçına gelirsek. fenerin bizi yenmesi için sadece bir kişi yetti;Eda Erdem. Tıpkı bizim final four'a tek başına çıkaran Neslihan gibi Eda'da tek başına feneri şampiyonlar ligine çıkardı.

Belki voleybolu fazla takip etmeyenler olabilir. Şöyle diyeyim biz belki de son 10 yılın en kötü fener kadrosuna yenildik. Eda,Tomkom ve Rahimova'yı çıkar geri kalanları herhangi bir alt küme takımına yolla fark bile yaratmazlar diyeyim siz anlayın. Manşet'in m'sini bilmeyen Damla geçen sene 2. ligde oynuyordu düşünün artık. Kısacası çok büyük bir nimeti kaçırdık:Onun adı da Şampiyonlar ligi...

Şimdi elimizde bir tek final four kaldı ama bu hocayla bu pasör ile finali görsek bile Vakiıfbank'ı yenmemiz çok ama çok zor. Her seferinde kalbim güzel şeyler söylüyor ama mantık hep daha baskın çıkıyor ''olmaz'' diyor. Umarım kalbimin dediği olur...

Karamsar biri değilim ama bence bugün Galatasaray voleybolu çok büyük bir darbe aldı. Daha yüksek bir basamağa adım atacakken belki de aşağıya doğru düşmüşüzdür, bilemiyorum.
Her fırsatta bütçede bütçe diyen yöneticimiz Okan bey'e de birkaç söz söylemek isterdim ama voleybol hakkında tek bilgisi rahmetli kaptanımız Paidar'ın ismini bilmek olan bir kişiye de ne söylenir ki!?



Galatasaray sevgisi yüreğinizden hiç eksik olmasın....
 
Son düzenleme:
Tamamiyle haklısınız Erol Bey. Ataman Güneyligil ile bu iş olmaz. Keşke devre arasında başka bir koç gelseydi. Gamze iyi bir oyuncu ama üst seviye olmasını beklemek çok doğru değil. Onun yeri Bursa B.B., Halkbank vb. takımlar.
Yine de şampiyonlar ligi şampiyonluğu çok uzak değil. Tek yapılması gereken takımı toparlamak. Derhal ülkeyi ve Avrupayı tanıyan bir koç bulunmalı. Gerekirse Neslihan çıksın takımın başında.
Sevgili yöneticilerimize, bu takımda çok iyi gençler var ve lütfen sahip çıkalım. Büyük kaptan Neslihan'dan voleybolu bıraksa da mutlaka yararlanalım. Evet bu sene çok şey kaybettik ama hayat devam ediyor.
 
2016'daki Krasnodar'a verilen şampiyonluktan beri diyorum bu Ataman hocayla İntertoto kupasını bile alamayız. Bu zamana kadar oynadığımız bütün hedef maçları kaybettirdi. Kaç tane final oynadık ilk maçı kazanmamıza rağmen elendik. Derbi maçları zaten hak getire. Geldiğinden beri 3-4 derbi anca kazanmışızdır. Elimizde bir tek ŞL kupası kaldı. Onda da hedefe ulaşamazsak tez kapıya konmalı Gamze ile birlikte. Ben Galatasaray tarihinde böyle bir loser şube bilmiyorum. Galatasaray'ın winner kimliğine tepki olarak kurulmuş bir branş galiba bu.
 
Dörtlü Finale 5 gün kaldı. Finale yükseleceğimizden fazla şüphem yok. Tek endişem ev sahibi olmaları. Onun dışında kadro olarak çok daha iyiyiz. Öyle bir takımları var ki ŞL'de F4 oynamalarına rağmen Romanya'da 2. olmuşlar. ŞL'de ev sahibi olmasalardı çok büyük ihtimalle çeyrek finalde eleneceklerdi.

1-3'lük setlerle finale kalacağımızı düşünüyorum ama finalde Vakıfbank gelirse işimiz çok zor. Bu sezon bizle oynadıkları 6 maçı da kazandılar. Onlara karşı kadın basketbolda oluşan YDÜ şanssızlığımız var. Tabii bu final belli olmaz özellikle bizim takımların Avrupa genlerini düşünürsek. Lakin Vakıfbank da Avrupa'nın en winner takımlarından ve kadro olarak da turnuvanın favorisi. İnşallah bu 2 maçı da alıp yıllar sonra voleybolda bir kupa alacağız. Bunu her şeyden çok istiyorum. Neslihan'a da kariyerinin sonunda bir Avrupa kupası yakışır. Sonra da belki Kıtalararası kupa. Kim bilir...
 
Bugün saat 7'de Alba Blaj ile maçımız var. Saat 4'te Imoco ve Vakıf oynayacak. O maçta ben Imoco'dan bir sürpriz bekliyorum. Kazanırlarsa şaşırmam inşallah da öyle olur.
 

Üst