2017-2018 Galatasaray Kadın Voleybol Takımı

Cev Şampiyonlar liginde şampiyonluğun güçlü adaylarından Dinamo Moskova'yı deplasmanda 3-1 yendik. Bu sezon ilk defa bir büyük maçtan mutlu ayrıldık. Tebrikler...
 
oOn6ER.jpg


2018 CEV Şampiyonlar Ligi’nde ülkemize temsil eden Galatasaray Bayan Voleybol Takımımız, D Grubu ikinci maçında Dinamo Moskova ile deplasmanda karşılaştı. Galatasaray, Dinamo Moskova Spor Sarayı'nda oynanan mücadeleden 3-1 galip ayrıldı.

Karşılaşmaya iyi başlayan taraf Galatasaray oldu. Maçın başında yakaladığı seriyle durumu 1-5’e getiren takımımız, ilk teknik molaya da 4 sayılık farkla 4-8 önde girdi. Teknik molanın ardından farkı azaltan ev sahibi ekip karşısında yeniden üstünlüğü ele geçiren Galatasaray, ikinci teknik molaya 13-16 önde girmeyi başardı. Dinamo Moskova karşısında farkı koruyan takımımız, sette durumu 16-21 yaparak farkı 5 sayıya kadar çıkardı. Ev sahibi ekip karşısında üstünlüğünü sürdüren takımımız, ilk seti 21-25 kazanarak setlerde 1-0 öne geçti.

Mücadelede ikinci set karşılıklı sayılarla başladı. Neslihan, Kosheleva ve Jack’in üst üste bulduğu sayılarla farkı açmayı başaran Galatasaray, farkı 5 sayıya kadar çıkardı. Sette durum 5-10’a gelince Dinamo Moskova mola hakkını kullandı. Takımımız, ikinci set ilk teknik molasına Kosheleva’nın sayısıyla 6 sayı farkla 6-12 önde girdi. Molanın ardından farkı koruyan Galatasaray ikinci teknik molaya da 9 sayı farkla girmeyi başardı. Neslihan’ın sayısıyla farkı 10 sayıya kadar çıkaran takımımız, Dinamo Moskova karşısında üstün bir oyun sergiledi. 12-22’nin ardından farkı eritmeye çalışan ev sahibi ekip, Galatasaray karşısında istediği oyunu oynayamadı ve ikinci sette 18-25 takımımızın üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonuçla takımımız, Rusya deplasmanında setlerde 2-0 öne geçti.

Üçüncü sete iyi başlayan taraf ev sahibi ekip oldu. Üst üste elde ettiği sayılarla mücadelede ilk kez öne geçen Dinamo Moskova, sette durumu 4-1’e getirdi. Hemen ardından bulduğu sayılarla farkı eriten takımımız, Kosheleva’nın sayısıyla durumu 5-5’te eşitledi. Uzun süre karşılıklı sayılarla ilerleyen sette eşitliği bozan Galatasaray oldu. İlk teknik molaya 7-8 önde giren takımımız, ikinci teknik molaya da 14-16 önde girdi. Molanın ardından öne geçmeyi başaran ev sahibi ekip, yakaladığı seriyle üçüncü seti 25-23 kazandı ve karşılaşmada durumu 1-2 yaptı.

Dördüncü sette karşılıklı sayılarla başladı. 3-3’lük eşitliğin ardından farkı açan Galatasaray, ilk teknik molaya 4 sayı farkla önde girdi. 4-8’in ardından farkı koruyan takımımız, ikinci teknik molaya da 8 sayı farkla önde girmeyi başardı. 8-16’nın ardından farkı daha da açan Galatasaray, baştan sona önde götürdüğü dördüncü seti 17-25 kazandı. Bu sonuçla takımımız zorlu Rusya deplasmanından 3-1 galip ayrılarak gruptaki ilk galibiyetini elde etti. Kaptan Neslihan Demir Güler 25 sayı ile maçın oyuncusu seçilirken, Tatiana Kosheleva ise 23 sayı ile maçı tamamladı.

Takımımız, 2018 CEV Şampiyonlar Ligi D Grubu üçüncü maçında Grot Budowlani LODZ’u konuk edecek. Karşılaşma 23 Ocak 2018 Salı günü Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanacak.
 
CEV Women Şampiyonlar Ligi'nde 2. Haftanın Sonuçları, Puan Durumu ve 3. Haftanın Maç Programı:


A Grubu


Rzeszow 0-3 Alba Blaj

Volero Zürich 2-3 Mulhouse


MdlAMM.png



Mulhouse - Alba Blaj

Volero Zürich - Rzeszow




B GRUBU


Conegliano 3-1 Agel Prostejov

Fenerbahçe 2-3 Igor Gorgonzola


z0EoNR.png



Fenerbahçe - Conegliano

Igor Gorgonzola - Agel Prostejov




C GRUBU


Chemik Police 0-3 Dinamo Kazan

Mar. Plovdiv 1-3 Partizan


6J6Wjl.png



Chemik Police - Mar. Plovdiv

Dinamo Kazan - Partizan




D GRUBU


Dinamo Moskova 1-3 Galatasaray

Vakıfbank 3-1 Budowlani


Rn6zjY.png



Galatasaray - Budowlani

Dinamo Moskova - Vakıfbank
 
Son düzenleme:
6JlmV7.jpg


Galatasaray Bayan Voleybol Takımımız, Vestel Venus Sultanlar Ligi 13. hafta maçında İlbank’ı konuk etti. Takımımız, Galatasaray Park Voleybol Salonu’nda oynanan mücadeleden 3-1 galip ayrıldı.

Mücadeleye etkili başlayan konuk ekip İlbank oldu. Üst üste bulduğu sayılarla Galatasaray karşısında farkı açan İlbank, farkı 6 sayıya kadar yükseltti. Teknik molaya 7-12 önde giren İlbank, molanın ardından da üstünlüğünü sürdürdü. İlbank karşısında istediği oyunu oynayamayan takımımız ilk seti 17-25 kaybetti.

İkinci set karşılıklı sayılarla başladı. Teknik molaya 12-11 önde giren takımımız, oyun üstünlüğünü ele alarak İlbank karşısında Kosheleva ve Neslihan’ın bulduğu sayılarla farkı açmayı başardı. İkinci seti 25-16 kazanan takımımız karşılaşmada durumu 1-1’e getirdi.

Üçüncü setin başı başa baş mücadele sahne oldu. 3-3’lük eşitliğin ardından öne geçen konuk ekip İlbank karşısında bulduğu sayılarla anında karşılık veren takımımız, teknik molaya 12-7 üstün girdi. Molanın ardından farkın açılmasına izin vermeyen Galatasaray üçüncü seti de 25-20 kazandı ve setlerde 2-1 öne geçti.

Dördüncü sete iyi başlayan taraf Galatasaray oldu. İlbank karşısında bulduğu sayılarla farkı açan takımımız, teknik molaya 8 sayı farkla 12-4 önde girdi. Farkı daha da açan takımımız baştan sona önde götürdüğü seti 25-7, maçı da 3-1 kazandı.

Galatasaray, Sultanlar Ligi 14. haftasında Eczacıbaşı Vitra’nın konuğu olacak.
 
Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde 13. Haftanın Sonuçları, Puan Durumu ve 14. Haftanın Maç Programı:


13. Haftanın Sonuçları:

Çanakkale BLD 1-3 Nilüfer BLD

Halkbank 3-1 Fenerbahçe

Bursa BŞB 3-1 Seramiksan

Beşiktaş 1-3 Eczacıbaşı

Beylikdüzü 1-3 Vakıfbank

Galatasaray 3-1 İlbank


VrgB5P.png



14. Haftanın Maç Programı:

Bursa BŞB - Çanakkale BLD

Eczacıbaşı - Galatasaray

Fenerbahçe - Beylikdüzü

Vakıfbank - Beşiktaş

Seramiksan - Halkbank

İlbank - Nilüfer BLD
 
Sezon başında çok gereksiz puan kayıpları yaşadık. Derbi maçlarını söylemeye gerek yok ama Halkbank, Bjk, Çanakkale bu maçlarda toplam 3 puan kaybettik. Önüne gelenin yendiği Fb'ye bile puan alamadan yenildik.

Bu kadar yüksek bütçeli bir takım yanlış planlandı. Çanakkale gibi bir takımda oynayan Buse'yi aldık biz as libero olarak oynattık ve haliyle o dönem çok puan kaybı yaşadık. Gizem geldikten sonra defansta toparlanma oldu. Allahtan çok geç olmadan yaptık o hamleyi.

2. bir sorun ise pasör sıkıntımız. Gamze maalesef yine olur olmadık yerlerde saçmalıyor. Bazen orta oyuncuları unutuyor, bazen sürekli 4 numaraya oynuyor. Blok, savunma sıfır zaten. Arada bir iyi oynayınca takım da çok iyi oynuyor. Bu takımın asıl sıkıntısının pasör olduğunu tahmin edebiliyoruz böylelikle. Umarım oraya tecrübeli bir oyuncu gelir. Gamze'yle ŞL'yi almak mucizenin ötesinde.
 
Setlerde 2-0 öndeyken, 3. sette de 20-17 öndeyken maçı veren hocaya Ataman Güneyligil denir! Milyon dolarlara kadrolar kur, dünya yıldızlarını getir ama antrenörün Ataman hoca olsun! Bravo yönetim. 9 Nisan 2017'den beri derbi galibiyetimiz yazıyla SIFIR!
 
O kadar para harcanıp iyi bir takım kuruldu ne için?? Eczacı,vakıf,fener gibi takımları geçebilelim diye ama sonuç yine aynı.Yatırım yapılmasaydıda bu takım zaten 4ncü bitiriyordu harcanan paralara yazık!
 
76Y98P.jpg


Galatasaray Bayan Voleybol Takımımız, Vestel Venus Sultanlar Ligi 14. hafta maçında Eczacıbaşı Vitra’nın konuğu oldu. Takımımız, Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanan mücadeleden 3-2 mağlup ayrıldı.

Eczacıbaşı Vitra - Galatasaray karşılaşması karşılıklı sayılarla başladı. Kaptan Neslihan’ın sayısıyla öne geçen Galatasaray, Eczacıbaşı Vitra karşısında farkı açmayı başardı. Takımımız, ilk set teknik molasına 4 sayı farkla 8-12 önde girdi. Üst üste bulduğu sayılarla farkı kapatan ev sahibi ekip 18-18’de durumu eşitledi. Eczacıbaşı Vitra, durumu 20-19 yaparak mücadelede ilk kez öne geçince başantrenör Ataman Güneyligil mola hakkını kullandı. Molanın ardından 4 sayılık seri yakalayan takımımız durumu 20-23’e getirdi. Ev sahibi ekip 23-23’te durumu eşitlese de Galatasaray, Kosheleva’nın bulduğu sayıyla ilk seti 23-25 kazandı ve setlerde 1-0 öne geçti.

İkinci set Eczacıbaşı Vitra’nın sayısıyla başladı. Sete 2 sayılık seriyle başlayan ev sahibi ekip karşısında durumu 3-3’te eşitleyen takımımız, Ruseva’nın üst üste bulduğu 3 sayıyla aradaki farkı 3 sayıya çıkardı. 3-6’da mola alan Eczacıbaşı Vitra, Galatasaray karşısında istediği oyunu sergileyemedi. Teknik molaya 7 sayı farkla 5-12 önde giren takımımız, molanın ardından farkı koruyamadı. 5 sayılık seri yakalayan Eczacıbaşı Vitra durumu 10-13 yaparak farkı 3 sayıya kadar indirdi. Uzun süre karşılıklı sayılarla devam eden sette durum 20-20’de eşitlendi. 21-20’de mola alan Galatasaray, Neslihan ve Kosheleva’nın üst üste elde ettiği sayılarla ikinci seti de 22-25 kazandı.

Mücadelede 2-0 öne geçen takımımız, üçüncü sete de güzel bir başlangıç yaptı. Üçüncü sete 3 sayılık seriyle başlayan Galatasaray karşısında seri yakalayan Eczacıbaşı Vitra, durumu 5-5’te eşitledi. Ruseva’nın bulduğu servis sayılarıyla farkı açan takımımız, teknik molaya 8-12 önde girmeyi başardı. 14-14’te yeniden eşitliği yakalayan Eczacıbaşı Vitra, takımımız karşısında etkili bir oyun sergiledi. Uzun süre karşılıklı sayılarla devam eden set sonunda kazanan 25-23 ile Eczacıbaşı Vitra oldu.

Setlerde durumu 1-2 yapan ev sahibi ekip, dördüncü sete iyi başlayan taraf oldu. Güldeniz’in etkili servis sayılarıyla karşılık veren ev sahibi ekip, farkı 3 sayıya kadar çıkarınca Ataman Güneyligil mola hakkını kullandı. Bu kez teknik molaya 12-7 önde giren taraf Eczacıbaşı Vitra oldu. Molanın ardından farkı daha da açan ev sahibi ekip, dördüncü seti 25-14 kazandı ve mücadelede durumu 2-2 yaptı.

Kazananın belirlendiği beşinci set müthiş bir mücadeleye sahne oldu. Karşılıklı sayılarla başlayan sette öne geçen taraf Eczacıbaşı Vitra oldu. Ev sahini ekip farkı 3 sayıya kadar çıkardı. 11-11’de durumu eşitleyen Neslihan olurken, Eczacıbaşı Vitra mola hakkını kullandı. Molanın ardından karşılıklı sayılar devam etti. 14-14’lük eşitliği bozan ev sahibi ekip oldu ve üst üste kazandığı iki sayıyla seti 16-14, maçı da 3-2 kazandı.

Galatasaray Bayan Voleybol Takımımız, Vestel Venus Sultanlar Ligi 15. hafta maçında Vakıfbank’ı konuk edecek. Galatasaray - Vakıfbank karşılaşması 20 Ocak 2018 Cumartesi günü Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanacak. Mücadele saat 17.00’de başlayacak.
 
Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde 14. Haftanın Sonuçları, Puan Durumu ve 15. Haftanın Maç Programı:


14. Haftanın Sonuçları:

Bursa BŞB 3-0 Çanakkale BLD

Eczacıbaşı 3-2 Galatasaray

Fenerbahçe 3-0 Beylikdüzü

Vakıfbank 3-1 Beşiktaş

Seramiksan 3-1 Halkbank

İlbank 0-3 Nilüfer BLD


4aLbgJ.png



15. Haftanın Maç Programı:

Galatasaray - Vakıfbank

Halkbank - Bursa BŞB

Nilüfer BLD - Eczacıbaşı

Beşiktaş - Fenerbahçe

Beylikdüzü - Seramiksan

Çanakkale BLD - İlbank
 
Hala bu branşı takip eden kaldı mı ya? Haftaya da fenere yenilir bu beceriksizler. Ali Yüce de gitmeli bu kadar yüksek bir bütçeyle kurulan takım bir tane derbi kazanamaz mı 2 senedir?
 
Hakikaten çok branşta başarısızlığı anlamlandırabiliyorum ama şu takım çok saçma. O kadar para harca, salon yap, iyi kötü taraftarın olsun ama üstündeki 3 takımı yenmek bir tarafa, zorlayacak raddeye bile getireme. Ki bunlar olurken iyi yabancılar al, altyapın da bu kadar iyi ve sağlıklı olsun. Ben burada ilk olarak suçu antrenörde ararım. Ataman Güneyligil'in genç milli takımda da yaptıkları ortada ama daha bu kadar yarışçı olması gereken takımı yönetecek kapasitede değil demek ki. Çok can sıkıcı çok.
 
Hakikaten çok branşta başarısızlığı anlamlandırabiliyorum ama şu takım çok saçma. O kadar para harca, salon yap, iyi kötü taraftarın olsun ama üstündeki 3 takımı yenmek bir tarafa, zorlayacak raddeye bile getireme. Ki bunlar olurken iyi yabancılar al, altyapın da bu kadar iyi ve sağlıklı olsun. Ben burada ilk olarak suçu antrenörde ararım. Ataman Güneyligil'in genç milli takımda da yaptıkları ortada ama daha bu kadar yarışçı olması gereken takımı yönetecek kapasitede değil demek ki. Çok can sıkıcı çok.

Ataman hoca 2,5 senedir bu takımı çalıştırıyor. Üşenmedim baktım bu süre zarfında sadece 2015'teki Eczacı ve 2016'da Vakıfbank maçında kazanabilmişiz. Bu zamana kadar ligde oynadığımız 28 derbide 2 kere kazanabildik. Daha Türkiye Kupası'nda, Avrupa'da oynadığımız maçları katmıyorum. 28 derbide 2 kere kazanabiliyorsan bir zahmet istifa et! Başka takımda olsa şu olay yaka paça gönderirlerdi.
 
EPYpQg.jpg


Galatasaray Bayan Voleybol Takımımız, Vestel Venus Sultanlar Ligi 15. hafta maçında Vakıfbank’ı konuk etti. Takımımız, Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanan mücadeleden 3-1 mağlup ayrıldı.

Mücadeleye iyi başlayan taraf Vakıfbank oldu. Konuk ekip üst üste bulduğu sayılarla 1-5 öne geçti. Fark 4 sayı olunca başantrenörümüz Ataman Güneyligil mola aldı. Molanın ardından fark daha da artınca Galatasaray ikinci mola hakkını 3-11’de kullandı. Vakıfbank ilk set teknik molasına da 8 sayı farkla 4-12 önde girdi. Etkili oyunuyla farkın kapanmasına engel olan konuk ekip ilk seti 12-25 kazandı.

İkinci set karşılıklı sayılarla başladı. 3-2 öne geçen takımımız, kaptan Neslihan’ın sayılarıyla farkı açtı. 8-6’lık üstünlüğün ardından iki sayı bulan Vakıfbank 8-8’de skoru eşitledi. Karşılıklı sayılarla ilerleyen sette teknik molaya 12-11 önde giren taraf Galatasaray oldu. Teknik molanın ardından farkı açan takımımız skoru 16-12’ye getirdi. Galatasaray, Kosheleva ve Gamze’nin sayılarıyla farkı 7 sayıya çıkardı. 22-15’in ardından Neslihan ve Jack’in sayılarıyla farkı koruyan takımımız ikinci seti 25-16 kazandı ve karşılaşmada setlerde durum 1-1 oldu.

Üçüncü setin başı karşılıklı sayılara sahne oldu. 6-6’lık eşitliği bozan ve farkı açan taraf Vakıfbank olurken, takımımız 13-13’te yeniden eşitliği yakaladı ve öne geçmeyi başardı. 17-14’te Vakıfbank molası geldi. Molanın ardından farkı 1 sayıya indiren Vakıfbank karşısında Ataman Güneyligil mola hakkını kullandı. Öne geçmeyi başaran Vakıfbank, takımımız karşısında bulduğu sayılarla seti 22-25 kazandı ve setlerde 1-2 öne geçti.

Dördüncü set de karşılıklı sayılarla başladı. 10-10’a kadar karşılıklı sayılarla ilerleyen sette farkı açan Galatasaray durumu önce 12-10 yaparak teknik molaya 2 sayı farkla girdi. Molanın ardından Vakıfbank karşısında seri yakalayan takımımız, farkı 5 sayıya kadar çıkardı. 16-11’de mola hakkını kullanan Vakıfbank, molanın ardından farkı eritmeye başladı. Konuk ekip 23-23’te durumu eşitledi. Vakıfbank dördüncü seti 24-26, maçı da 1-3 kazandı.

Takımımız, Sultanlar Ligi 16. hafta mücadelesinde Fenerbahçe’nin konuğu olacak. Fenerbahçe - Galatasaray derbisi 28 Ocak 2018 Pazar günü saat 14.00’te Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanacak.
 
Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde 15. Haftanın Sonuçları, Puan Durumu ve 16. Haftanın Maç Programı:


15. Haftanın Sonuçları:

Galatasaray 1-3 Vakıfbank

Halkbank 0-3 Bursa BŞB

Nilüfer BLD 0-3 Eczacıbaşı

Beşiktaş 2-3 Fenerbahçe

Beylikdüzü 2-3 Seramiksan

Çanakkale BLD 3-0 İlbank


BL0EoG.png



16. Haftanın Maç Programı:

Halkbank - Çanakkale BLD

Bursa BŞB - Beylikdüzü

Eczacıbaşı - İlbank

Fenerbahçe - Galatasaray

Vakıfbank - Nilüfer BLD

Seramiksan - Beşiktaş
 
8YbO9r.jpg


Galatasaray Bayan Voleybol Takımı, CEV Şampiyonlar Ligi D Grubu 3. maçında Grot Budowlani LODZ’u Burhan Felek Spor Salonu’nda konuk etti. Takımımız karşılaşmadan 3-0 galip ayrılarak gruptaki ikinci galibiyetini elde etti.

Mücadeleye iki başlayan taraf ev sahibi ekip oldu. İlk teknik molaya 8-5 önde giren takımımız farkı koruyarak ikinci teknik molaya da 16-9 önde girmeyi başardı. Lodz karşısında etkili oyunuyla farkın azalmasına engel olan Galatasaray ilk seti 25-16 kazandı ve setlerde 1-0 öne geçti.

İkinci set karşılıklı sayılarla başladı. 5-5’lik eşitliğin ardından farkı açan takımımız ilk teknik molaya 8-6 önde girdi. Molanın ardından farkı daha da açan Galatasaray, ikinci teknik molaya da 5 sayı farkla 16-11 önde girdi. 21-14’te 4 sayılık seri yakalayan Lodz durumu 21-18’e getirince başantrenörümüz Ataman Güneyligil mola aldı. Galatasaray molanın ardından üst üste bulduğu sayılarla ikinci seti de 25-21 kazandı ve Lodz karşısında 2-0 öne geçti.

Üçüncü sete iyi başlayan konuk ekip oldu. Lodz ilk teknik molaya 6-8 önde girdi. Galatasaray 9-9’da durumu eşitlese de Lodz farkı 3 sayıya kadar çıkardı. Neslihan ve Jack’in sayılarıyla farkı kapatan takımımız 13-13’te durumu yeniden eşitledi. Neslihan’ın servis sayısıyla öne geçen Galatasaray, farkı daha da açarak set sonunu iyi oynayan taraf oldu. Takımımız, üçüncü seti 25-17, maçı da 3-0 kazandı.

Galatasaray Bayan Voleybol Takımı bu sonuçla, CEV Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda ikinci galibiyetini elde ederek puanını 6'ya yükseltti. Takımımız, CEV Şampiyonlar Ligi D Grubu 4. maçında ise Polonya ekibi ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Mücadele 6 Şubat 2018 Salı günü oynanacak
 

Üst