2017-2018 Galatasaray Kadın Voleybol Takımı

Vra2AB.jpg


Galatasaray Bayan Voleybol Takımımız, Vestel Venus Sultanlar Ligi 17. hafta maçında Seramiksan’ı konuk etti. Takımımız, Galatasaray Park Voleybol Salonu’nda oynanan mücadeleden 3-2 galibiyetle ayrıldı.

Karşılaşmaya iyi başlayan taraf Galatasaray oldu. İlk set teknik molasına 12-10 önde giren takımımız, etkili oyununu sürdürerek Seramiksan karşısında farkı daha da açtı. İlk seti 25-22 kazanan Galatasaray setlerde 1-0 öne geçti.

Konuk ekip Seramiksan ikinci sete 3 sayılık seriyle başladı. Seramiksan’a üst üste bulduğu sayılarla karşılık veren takımımız, teknik molaya 12-9 önde girmeyi başardı. Setin sonlarına doğru konuk ekip farkı azaltsa da takımımız etkili oyunuyla ikinci seti de 25-20 kazandı ve setlerde durumu 2-0 yaptı.

Üçüncü sete iyi başlayan taraf Seramiksan oldu. Setin başında skoru 1-4 yaparak farkı 3 sayıya çıkaran Seramiksan karşısında 3 sayılık seri yakalayan takımımız durumu 4-4’te eşitledi. Ardından öne geçen Galatasaray teknik molaya 12-11 önde girdi. 13-13’lük eşitliğin ardından bu kez farkı açan Seramiksan olurken, takımımız konuk ekip karşısında istediği oyunu sergileyemedi. Üçüncü seti 24-26 ile kazanan Seramiksan oldu.

Setlerde durumu 2-1’e getiren Seramiksan, dördüncü sete de iyi bir başlangıç yaptı. Takımımız karşısında üst üste bulduğu sayılarla farkı açarken, teknik molaya da 7-12 önde girmeyi başardı. Molanın ardından oyun üstünlüğünü ele alan konuk ekip dördüncü seti de 22-25 kazanarak mücadelede durumu 2-2’ye getirdi.

Kazananın belirlendiği beşinci sete etkili başlayan taraf Galatasaray oldu. 8-6 öne geçen takımımız karşısında Seramiksan 9-9’da eşitliği yakaladı. Karşılıklı sayılarla ilerleyen tie-break setinde farkı açan taraf Galatasaray olurken, takımımız seti 15-11, maçı da 3-2 kazandı.

Galatasaray, Sultanlar Ligi 18. haftasında deplasmanda Bursa Büyükşehir Belediye ile karşılaşacak.
 
Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde 17. Haftanın Sonuçları, Puan Durumu ve 18. Haftanın Maç Programı:


17. Haftanın Sonuçları:

İlbank 0-3 Vakıfbank

Nilüfer BLD 1-3 Fenerbahçe

Çanakkale BLD 0-3 Eczacıbaşı

Beşiktaş 0-3 Bursa BŞB

Beylikdüzü 3-0 Halkbank

Galatasaray 3-2 Seramiksan


jy31dj.png



18. Haftanın Maç Programı:

Bursa BŞB - Galatasaray

Halkbank - Beşiktaş

Fenerbahçe - İlbank

Seramiksan - Nilüfer BLD

Beylikdüzü - Çanakkale BLD

Vakıfbank - Eczacıbaşı
 
m2L3AY.jpg


Galatasaray Bayan Voleybol Takımımız, Vestel Venus Sultanlar Ligi 18. hafta maçında Bursa Büyükşehir Belediye’nin konuğu oldu. Takımımız, Cengiz Göllü Spor Salonu’nda oynanan mücadeleden 3-1 galip ayrıldı.

Karşılaşma karşılıklı sayılarla başladı. 4-4’lük eşitliğin ardından farkı açan Galatasaray, ilk set teknik molasına 5 sayı farkla 7-12 önde girdi. Molanın ardından Bursa Büyükşehir Belediye karşısında farkı daha da açan takımımız, ilk seti 14-25 kazandı.

Mücadelede 1-0 öne geçen Galatasaray, ikinci sete de etkili sayılarla başladı. 4-6’nın ardından farkı eriten ev sahibi ekip 8-8’de durumu eşitledi. Karşılıklı sayılarla ilerleyen sette teknik molaya 12-11 önde giren taraf Bursa Büyükşehir Belediye oldu. Molanın ardından öne geçen takımımız, ikinci seti de 22-25 kazanarak karşılaşmada durumu 2-0 yaptı.

Üçüncü setin başı başa baş mücadeleye sahne oldu. Uzun süre karşılıklı sayılarla ilerleyen sette eşitliği bozan taraf ev sahibi ekip oldu. Bursa Büyükşehir Belediye teknik molaya 12-10 üstün girdi. Molanın ardından farkı daha da açan ev sahibi ekip karşısında takımımız 18-18’de durumu eşitlese de setin sonunu etkili oynayan Bursa ekibi oldu. Bursa Büyükşehir Belediye üçüncü seti 25-21 kazandı ve setlerde durumu 1-2 yaptı.

Dördüncü sete etkili başlayan takımımız, teknik molaya 11-12 önde girmeyi başardı. Molanın ardından yeniden öne geçmeyi başaran Bursa Büyükşehir Belediye karşısında üst üste bulduğu sayılarla farkı kapatan takımımız, dördüncü seti 22-25 maçı da 3-1 kazandı.

Galatasaray, Vestel Venus Sultanlar Ligi 19. haftasında Halkbank’ı konuk edecek. Galatasaray - Halkbank mücadelesi 10 Şubat 2018 Cumartesi günü Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanacak.
 
Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde 18. Haftanın Sonuçları, Puan Durumu ve 19. Haftanın Maç Programı:


18. Haftanın Sonuçları:

Bursa BŞB 1-3 Galatasaray

Halkbank 3-1 Beşiktaş

Fenerbahçe 3-0 İlbank

Seramiksan 2-3 Nilüfer BLD

Beylikdüzü 3-2 Çanakkale BLD

Vakıfbank 0-3 Eczacıbaşı


A1JprQ.png



19. Haftanın Maç Programı:

İlbank - Seramiksan

Nilüfer BLD - Bursa BŞB

Çanakkale BLD - Vakıfbank

Beşiktaş - Beylikdüzü

Galatasaray - Halkbank

Eczacıbaşı - Fenerbahçe
 
Budowlani'yi deplasmanda 3-1 mağlup ettik ve gruptan çıkmayı hemen hemen garantiledik. Vakıfbank Dinamo Moskova'yı 3-0 veya 3-1 yendiği taktirde 2 maç kala gruptan çıkmayı garantiliyoruz.
 
OoE6jA.jpg


Galatasaray Bayan Voleybol Takımı, CEV Şampiyonlar Ligi D Grubu 4. maçında konuk olduğu Polonya temsilcisi Grot Budowlani Lodz’u 25-9, 25-18, 13-25 ve 25-15’lik setlerle 3-1 yendi ve gruptaki 3. galibiyetini elde etti.

Karşılaşmanın ilk setine Galatasaray fırtına gibi başladı. Etkili servisleriyle Grot Budowlani Lodz’un organze olmasına fırsat tanımayan sarı-kırmızılılar, ilk teknik molasını 8-2, ikinci teknik molasını da 16-6 önde kapadığı seti 19 dakikada 25-9 ile kazandı. Kosheleva’nın 6 sayıyla oynadığı ilk setin ardından ise ikinci set, ikinci teknik molaya kadar daha dengeli bir oyuna sahne oldu. Takımımızın 8-7 ve 16-15 önde geçtiği teknik molaların ardından ise set sonuna damga vuran isimlerin başında Sinead Jack geldi. Özellikle Kosheleva’nın servis turunda iki smaç sayısı bulan Jack, setin sonunu da ace ile getirdi ve takımımız 25-18’lik sonuçla 2-0’ı yakaladı.

Mücadelenin üçüncü setine ise daha iyi başlayan taraf ev sahibi ekipti. Özellikle blok sayılarında etkili olan Polonya temsilcisi, ilk teknik molayı 8-5 önde geçti. Takımımız 10-10’da rakibini yakalasa da ikinci teknik molaya da 16-12 önde giren taraf Grot Budowlani Lodz oldu. Bu sette oldukça kopuk bir oyun sergileyen takımız, rakibinin bloklarını aşmakta güçlük çekti ve 21 dakika süren seti 25-13 kaybetti. Grot Budowlani Lodz bu sette 13 blok sayısı üretti.

Ancak dördüncü sette Galatasaray yeniden kendine geldi. Sete 4-0 öne geçerek başlayan, ilk teknik molayı 8-5 önde geçen takımımız, özellikle Neslihan’ın servis turuna farkı açmaya başladı. Skor 9-5 Galatasaray lehineyken, müthiş bir mücadeleye sahne olan ve ayakların da kullanıldığı sayıyı alan takımımız rakibinin direncini adete bu anda kırdı. İkinci teknik molayı 16-6 önde geçen Galatasaray, seti 25-15maçı da 3-1 kazanarak gruptaki 4. maçında 3. galibiyetini elde etti ve puanını 9’a yükseltti.

Takımımızda maçtaki en skorer oyuncular 14’er sayıyla oynayan Jack ve Rabadzhieva oldu. Kaptan Neslihan 13 sayı üretirken onu Kosheleva 12 sayıyla takip etti.

Galatasaray, CEV Şampiyonlar Ligi D Grubu 5. maçında 20 Şubat günü saat 19:00’da Dinamo Moskova’yı Burhan Felek Spor Salonu’nda konuk edecek.
 
Bir sey soracagim arkadaslar biz gruptan ikinci cikarsak kiminle eslesecegimiz,hangi grubun birincisiyle oynayacagimiz belli mi yoksa kura mi olacak?
 
CEV Women Şampiyonlar Ligi'nde 4. Haftanın Sonuçları, Puan Durumu ve 5. Haftanın Maç Programı:


A Grubu


Alba Blaj 3-2 Mulhouse

Rzeszow 1-3 Volero Zürich


OoV5jP.png



Alba Blaj - Rzeszow

Mulhouse - Volero Zürich




B GRUBU


Conegliano 3-2 Fenerbahçe

Agel Prostejov 0-3 Igor Gorgonzola


m24anP.png



Igor Gorgonzola - Fenerbahçe

Agel Prostejov - Conegliano




C GRUBU


Partizan 0-3 Dinamo Kazan

Mar. Plovdiv 2-3 Chemik Police


vjXlqD.png



Dinamo Kazan - Chemik Police

Partizan - Mar. Plovdiv




D GRUBU


Budowlani 1-3 Galatasaray

Vakıfbank 3-2 Dinamo Moskova


JQqMmE.png



Budowlani - Vakıfbank

Galatasaray - Dinamo Moskova
 
Son düzenleme:
vjbLdr.jpg


Galatasaray Bayan Voleybol Takımımız, Vestel Venus Sultanlar Ligi 19. hafta maçında Halkbank’ı konuk etti. Takımımız, Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanan mücadeleden 3-0 galip ayrıldı.

Mücadeleye iyi başlayan taraf Galatasaray oldu. Serviste ve hücumda etkili olan takımımız, ilk set teknik molasına 12-10 üstün girdi. Molanın ardından oyun üstünlüğünü ele alarak farkı açan Galatasaray ilk seti 25-18 kazandı ve setlerde 1-0 öne geçti.

Mücadelenin ikinci setinde de etkili oyununu sürdüren takımımız, teknik molaya 4 sayı farkla 12-8 önde girdi. Halkbank karşısında oyun kontrolünü bırakmayan Galatasaray, ikinci seti de 25-17 kazanarak setlerde durumu 2-0’a getirdi.

Karşılaşmanın üçüncü ve son setine de iyi başlayan takımımız, teknik molaya 5 sayı farkla 12-7 önde girmeyi başardı. Molanın ardından farkı daha da açan Galatasaray, üçüncü seti 25-12, maçı da 3-0 kazandı. Bu sonuçla takımımız, ligde üst üste dördüncü galibiyetini elde etti.

Galatasaray Bayan Voleybol Takımımız, Vestel Venus Sultanlar Ligi 20. haftasında 14 Şubat Çarşamba günü saat 18.00’de Beylikdüzü Voleybol İhtisas’ın konuğu olacak.
 
oOj96k.jpg


“Çok iyi çalışıyoruz”

Galatasaray Bayan Voleybol Takımımız, Vestel Venus Sultanlar Ligi 19. hafta maçında Burhan Felek Spor Salonu’nda konuk ettiği Halkbank’ı 3-0 mağlup etti. Voleybol Şubesi Sportif Direktörü Şükrü Yengil, başantrenör Ataman Güneyligil ve oyuncumuz Buse Kayacan, galibiyetin ardından Galatasaray Televizyonu’ndan Merve Ergü’ye açıklamalarda bulundu.

Şükrü Yengil:


Uzun zamandır üzerine koyarak gidiyoruz. Bir hedefimiz vardı. Kupa hedefimiz. İnşallah Şampiyonlar Ligi’nde ve Sultanlar Ligi’nde o hedefimize ulaşırız. Çok iyi çalışıyoruz. Kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Tebrik ediyorum takım bugün çok iyi oynadı. Ankara’da çok zor yenmiştik Halkbank’ı. Daha iyi, daha kontrollü oyunla güzel bir şekilde ayrıldık. Önümüzdeki hafta Beylikdüzü ile deplasman maçımız var. Sonra Dinamo Moskova maçımız var. Bizim için gruptan çıkma adına çok önemli bir maç. Bu takım daha çok desteği hak ediyor. Taraftarlarımız Dinamo Moskova maçında bizi yalnız bırakmasınlar. Bizim için tarihi öneme sahip bir maç. Bu yıl kupa veya kupalar getireceğiz kulübümüze.


Ataman Güneyligil:

2-0 öne geçtiğimiz maçlarda üçüncü set krizi yaşıyorduk. Rakibe saygı göstermekten kaynaklı birazcık. Bugün onu elden bırakmadığımız ayrıca mutluyum. Rakibimiz çok önemli bir ekip. Setlerin böyle olduğuna bakmayın Fenerbahçe’yi Ankara’da 3-1’lik skorla yendiler. Üçüncülük pozisyonu için bu maçı 3-0 yenmemiz avantaj oldu. Beylikdüzü kendi sahasında çok tehlikeli oynayan bir takım. İnce ve uzun alışık olmadığımız bir saha. Beylikdüzü çok etkili servisleri olan bir takım. Servis karşılamada hata yapmayıp sahada kalmamız lazım.


Buse Kayacan:

Çok yoğun bir temponun içindeyiz. 3 günde bir maç oynuyoruz. Bursa ve Lodz deplasmanından sonra zor bir maç olacağını tahmin ediyorduk. Çok kolay geçti bizim için. Gerçekten çok mutluyuz. Hem mental olarak hem fiziksel olarak çok yorgunuz. Bu maçın böyle geçmesi hepimizi sevindirdi. Umarım hep böyle devam eder. Beylikdüzü takımı güzel voleybol oynuyor. Onların sahasında oynayacağız. Konsantrasyonumuzu düşürmeden güzel oyunla güzel sonuca gitmek istiyoruz.
 
Son düzenleme:
Eczacı'nın feneri puan vermeden yenmesi çok iyi oldu haftaya Vakıf - fb maçı var. O maçı da Vakıf'ın puan kaybetmeden yeneceğini düşünürsek 3. olma şansımız var tabii bizim de sonraki maçlarda puan kaybetmememiz lazım kolay fikstüre rağmen bazen saçma puan kayıpları yaşadık örneğin geçen Seramik'e 2 set verdik. Her şey bizim elimizde artık. Bundan sonra puan kaybı gibi bir lüksümüz yok. 4. olursak Bursa ile eşleşeceğiz ki baya iyi takımlar. 3. olup Halkbank ile eşleşmek önemli. Dünkü maçta bile rölantide oynayıp 3-0 kazanmıştık çok fark var Bursa ile Halkbank arasında. Umarım teknik ekip ve oyuncular bunun bilincindedir.

ŞL'de henüz gruptan çıkmadık. Vakıf'ın Moskova'yı 5 sette yenmesiyle garantileyemedik. Önümüzdeki hafta Dinamo Moskova ile final maçı gibi bir grup maçımız var. 1 puan alsak bile garantiliyoruz. Tabii bizim kızların 2 maçı da 3 puanla alacak gücü var. Vakıf kötü günler geçiriyor geçen hafta Eczacı'ya 3-0 yenildiler Moskova'yı kendi sahalarında zar zor yendiler. Daha Fb ile oynayacaklar Polonya deplasmanına gidecekler sonra bizimle deplasmanda oynayacaklar onlar için de zorlu bir fikstür var. Hayırlısı.
 
Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde 19. Haftanın Sonuçları, Puan Durumu ve 20. Haftanın Maç Programı:


19. Haftanın Sonuçları:

İlbank 0-3 Seramiksan

Nilüfer BLD 0-3 Bursa BŞB

Çanakkale BLD 1-3 Vakıfbank

Beşiktaş 2-3 Beylikdüzü

Galatasaray 3-0 Halkbank

Eczacıbaşı 3-1 Fenerbahçe


qGbadB.png



20. Haftanın Maç Programı:

Halkbank - Nilüfer BLD

Bursa BŞB - İlbank

Beşiktaş - Çanakkale BLD

Beylikdüzü - Galatasaray

Fenerbahçe - Vakıfbank

Seramiksan - Eczacıbaşı
 
9mdBRQ.jpg


Galatasaray Bayan Voleybol Takımımız, Vestel Venus Sultanlar Ligi 20. hafta maçında Beylikdüzü Voleybol İhtisas’a konuk oldu. Takımımız, Beylikdüzü Spor Kompleksi’nde oynanan mücadeleden 3-0 galip ayrıldı.

Takımımız karşılaşmaya etkili başlayan taraf oldu. İlk set teknik molasına 2 sayı farkla 10-12 önde giren Galatasaray, teknik mola sonrası aradaki farkı korumayı başardı. 13-19’un ardından farkı daha da açan takımımız, ilk seti 19-25 kazanarak setlerde 1-0 öne geçti.

İkinci sete de iyi başlayan Galatasaray, ev sahibi ekip karşısında farkı açarak teknik molaya 6-12 önde girdi. Beylikdüzü Voleybol İhtisas set sonuna doğru üst üste sayılar bulunca başantrenör Ataman Güneyligil mola hakkını kullandı. Molanın ardından yeniden oyun üstünlüğünü ele alan takımımız, ikinci seti de 20-25 kazandı ve setlerde durumu 2-0’a getirdi.

Mücadelenin üçüncü ve son seti karşılıklı sayılarla başladı. Üçüncü set teknik molasına da 10-12 üstün girmeyi başaran Galatasaray, farkı molanın ardından daha da açtı. Beylikdüzü Voleybol İhtisas karşısında etkili oyununu sürdüren takımımız üçüncü seti 18-25 maçı da 3-0 net galibiyetle noktaladı. Bu sonuçla takımımız, ligde üst üste beşinci galibiyetini elde etti.

Galatasaray, Vestel Venus Sultanlar Ligi 21. hafta maçında Beşiktaş’ı konuk edecek. Galatasaray -Beşiktaş derbisi 17 Şubat 2018 Cumartesi günü saat 14.00’te Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanacak.
 
Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde 20. Haftanın Sonuçları, Puan Durumu ve 21. Haftanın Maç Programı:


20. Haftanın Sonuçları:

Halkbank 2-3 Nilüfer BLD

Bursa BŞB 3-0 İlbank

Beşiktaş 3-1 Çanakkale BLD

Beylikdüzü 0-3 Galatasaray

Fenerbahçe 1-3 Vakıfbank

Seramiksan 1-3 Eczacıbaşı


1JgRXD.png



21. Haftanın Maç Programı:

Galatasaray - Beşiktaş

Vakıfbank - Seramiksan

İlbank - Halkbank

Nilüfer BLD - Beylikdüzü

Çanakkale BLD - Fenerbahçe

Eczacıbaşı - Bursa BŞB




Bilgi: Gençler Ligi'nden gelen puanlar eklendiği için takımımız şuanda 3. sırada...
 
Son düzenleme:
Helal olsun gençler sonunda bir işe yaradınız :D

Ama şimdi 3. olduk ya gider yarı finalde Vakıf'a eleniriz, Fb de Eczacıbaşı'nı eler... Bizde şans yok ki.
 

Üst