2017-2018 | Şampiyon Galatasaray Futbol Takımı

Eğlen kardeşim eğlen, Galatasaray yenildi sen eğlen! Yazıklar olsun sizin gibi Galatasaray yenilsinde ben demiştim diye gülen Galatasaraylılara!

Asıl size yazıklar olsun yeter be! Başımızdaki vasıfsıza,vasıfsızlara bel bağlayan ondan büyük şeyler bekleyenler yüzünden bu hallerdeyiz hala idrak edemediniz gitti!
 
Son düzenleme:
Takım sporlarında ve de uzun lig maratonlarında, kötü olduğunuz günler olabilir. Formsuz olabilirsiniz. O gün gününüzde değilsinizdir. Kötü bir dönemden geçiyorsunuzdur. Deplasmanda maç kaybedebilirsiniz. Bunlar Futbolda, Basketbolda bütün takım sporlarında olağan şeylerdir.

Ama bugünkü maçı ben formsuzlukla açıklayamıyorum. Maçı bilerek oynamadıklarını veya bir şekilde kafalarının maçta olmadığını düşünüyorum. Bu kadar maçtan kopuk, bu kadar konsantrasyonu düşük bir Galatasaray izlememiştim.
 
Tarihin en iyi kadrolarından biri, tarihin en kötü oyunlarından birini oynuyor.

Senden kat kat düşük imkânlara sahip Yeni Malatya'ya karşı maç sonuna kadar kaleyi bulan şutun yok, daha konuşacak ne var ki?

Hepiniz gidin. Yeter.
 
Bugün 3'lü sistemin kanatlarının birinde, Mariano'nun yedeği olmadığı için, 30 yaşında ve o bölgede bugüne kadar hiç oynamamış Yasin Öztekin ile, diğer kanatta hiçbir şekilde bir sol bek oyuncusu olmayan ve de kapasitesi sınırlı, sağ ayaklı Martin Linnes oynadı.

Sezon başı, tarihin belki de en büyük transfer harcaması yapıldığı halde, en önemli pozisyonlarda bu kadar alternatifsiz kalmamız çok garip değil mi? Yani arkasına teneke bağlayıp yolladığımız Sabri, gayet iyi bir sağ bek yedeği/alternatifi olurdu. Şu an hala genç takımla çalışan Hakan Balta'da, Martin Linnes ve Latovlevici'nin ikisinden de daha iyi sol bektir. Sezon başı yapılan kadro mühendisliğini anlamak mümkün değil. Şu an takımda bir tane bile sol ayaklı oyuncu yok. Ayrıca bugün gördük ki, Selçuk'un yokluğunda serbest vuruş kullanabilen bir oyuncumuz da yok.
 
Öncelikle Tudor'un şunu anlaması gerekiyor; elinde Maicon ve sakat Serdar dışında stoper yok, hepsi çöp. Bu adamların 2'si beraber oynayamazken, 3'ünü bir arada oynatıp, sürekli kaymalarını, kademe yapmalarını beklemek boş iş. 3'lü oynadığın her maçta rezil olduğun gibi elindeki işe yarar stoperi de kaybediyorsun. Lütfen 3'lü oynama, lütfen.

Denayer Beşiktaş maçında sol bek olarak başlamıştı. Akhisar maçında bir takım değişikliklerden sonra sağ bek gibi oynadı. Hatta çalım atıp, 0'a inerek bizi öne geçiren golün asistini yapmıştı. Bugün o Denayer, 3'lünün ortasındaki oyuncuydu. Ya adam Zanetti gibi İsviçre çakısı kıvamında her yerde oynayabiliyor ya da bu işte bir yanlışlık var. Yediğimiz saçma golleri izleyince hangisi olduğunu rahatlıkla anlayabiliyoruz.

Yamulmuyorsam Galatasaray, Malatya'nın kalesine ilk isabetli şutu 74. dakikada çekmiş, Ndiaye'nin şansa attığı golde. Mağlubiyet burada. Her deplasmanda öne gitmekte zorlanan bir takım olduk. Geçen seneki Tudor'lu Karabük'ü hatırlayalım, yine benzer bir görüntü vardı; evinde iyi, deplasmanda silik. Büyük takımları yenemiyorsun, Anadolu takımlarına da deplasmanda bu şekilde yenileceksen nasıl şampiyon olacaksın?
 
O kadar falso var ki o kadar yanlış var ki hangisini saysak bitmiyor.Yenik durum son dakikalarda defans oyuncusu sokuyor yenik duruma düşmüşsün sanki önde olan tarafmışsın gibi ,zamana oynar gibi son dakikalarıda değişiklik yaparak harcıyorsun ne yaptığınıda bilmiyor mantıksızlıklar silsilesi.
 
Koca Galatasaray Fatih Terim'e muhtaçmış gibi bir ortam yaratmak doğru değil.

Umarım Bielsa, Tuchel gibi sistem oturtabilecek yabancı bir hoca gelir.
 
Taktik olarak,oyuncu seçimi olarak birçok hata vardı. Bir sürü şey yazılabilir. Ancak benim kabul etmediğim ve midemi bulandıran bir şey gördüm sahada oyuncuların maça inancının olmaması ,mücadele gücünün hiç olmayışı, yardımlaşmanın hiç olmayışı , yakın çekimler de bile görünüyor oyuncular isteksiz bir şekilde hareket ediyorlardı.

Oyuncular son maçta hocaya güvenlerini kaybetmiş ve oynadıkları düzenden memnun değillerdi.

Bana öyle geliyor ki maçı sabote etti belli başlı oyuncular. Bir hoca nasıl gönderilir onu izledik son maçta.
 
Fatih Terim hayırlı olsun. Attığı twit sanırım Twitter rekoruna gidiyor saniyede 1K artarak [emoji1]


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Bugun tam olarak 10 puanlik maca cikiyoruz, Fatih Hocanin sansindan butun takimlar tokezledi, umarim kazanip guzel bir baslangic yapmis oluruz. Haydi cocuklar hersey gonlumuzce olsun.
 
Fatih Hocayla ilk maçta ilk galibiyet böyle bir zamanda müthiş oldu. Tudor zamanında da buna benzer bir futbol oynuyorduk ama bu kaos futbolunu Fatih Terim'den daha iyi oynatan bir hoca yok Türkiye'de. Tudor dönemindeki maçlarda mücadele ediyormuş gibi yapıyorduk ama bu maçta tam anlamıyla mücadele ettik. Hele hakemin bize resmen olumsuz anlamda yılbaşı sürprizi yaptığı bir maçta komik bir penaltıyla geriye düşüp böyle gergin bir maçı kazanmak kolay değildi.

Ki bu futbol Fatih Terim'in futbolu değil ayrıca. Zaten maç öncesi de aylardır devam eden düzeni bozmayacağını ama devre arasında kendi futbolunu uygulatacağını söyledi. Bu maçta sadece hoca birkaç detay dışında takımı pek değiştirmedi. Onun gerçek mentalitesini 1 ay sonra görmeye başlayacağız.

Devre arasında umarım sol bek ve forvet transferleri yapılır. Kilidi açamadığımız bazı maçlarda 2 forvete dönmek gerekecek ama Gomis'ten başka skorer bir forvetimiz yok. Eren 2. lig takımına karşı bile zorlanıyor artık. Mutlaka oraya transfer yapılmalı. Sol bek zaten elzem olmuş durumda. Tabii rotasyon için birkaç oyuncu da gerekecek çünkü geniş bir kadromuz yok. Emre Akbaba da gelirse iyi kapatırız devre arasını.

Sen şampiyon olacaksın.
 
Galatasaraylılığım ile hep gurur duydum. Bunun bir numaralı sebebi de; başarıdan ve şampiyonluktan daha önemli şeylerin olmasıydı. Karakter, gurur, onur, haysiyet, karşılıksız sevgi, aidiyet, bağlılık gibi değerler. O yüzden yapmacık ilişkilere, gösteriş meraklılarına cephe aldım her zaman.

Terim'i de severdim o milli takım olayına kadar. Onun öncesinde "her zaman göreve hazırım" diyerek Adnan Polat zamanı çağrıldığında kötü durumu görüp gelmediği için de kırgınlığım vardı ama sineye çektik. Fakat Aysal zamanı yaptıkları bardağı taşırdı benim nazarımda.

Trabzonlu Şenol Güneş bile bjk için milli takıma rest çekip başkanıyla birlikte dik duruş gösterirken onu yapamayıp Galatasaray'ı, başkanını satıp isyan ettiği tff'nin ve siyasi iktidarın emrine giren Terim o zaman yok oldu benim için. Neymiş ortada bir şey yokken antrenmanda Aysal kovmuşmuş. Yav he he. "Yönetimim karar verir" demek yerine "Ben her yere yeterim" egosuyla hareket eden ve gizli kapaklı federasyona anlaşan Terim'in kovulması, tarihimizin en doğru kararıydı bana göre. Katılan vardır, katılmayan vardır.

O yüzden Dursun ve Terim gidene kadar GS futbol takımıyla heyecanlanmam zor. Kendime olan saygımı kaybederim, karakterimle çelişirim aksi takdirde. Umarım eski güzel Galatasaray'a kavuşuruz bir an önce.. Şampiyon olmak elbet güzel ancak Galatasaray'ı gönülden sevenlerle şampiyon olmak gibisi var mı?
 
Aysal doneminde milli takimi tercih etmis olmasindan dolayi benim de kirginligim var Terime, lakin bunu omrumun sonuna kadar da surduremem, Aysal ile olan eleman polemigi Terimin gidisindeki en buyuk etken olmustur, Hatta bir basin toplantisinda elaman lafina o kadar icerlemisti ki Terim bunu dile getirmekten geri kalmamisti.

Bazi davranislarini, mimiklerini ve hatta mizacini sevmesem de, bu klube gelmis gecmis en buyuk basarilari yasatmis hocanin geri gelmesinden dolayida asiri agresif tepki de gosteremem,

Arsene Wenger 30 yildir Arsenalin basinda ama ne avrupa da ne de kendi liginde Fatih Terim kadar basarisi yoktur. Bizimde Arsene Wengerimiz Fatih Hoca olsun, 3 te 1 i olsun. 10 yil toplamda calistirmis olsun. Ne kaybederiz ki ?
 
Gelmesine karşıydım şahsen. Halen daha sineye çekmekte zorlanıyorum yaptıklarını.

Ama dünkü maçtaki görüntüsü, yaptığı açıklamalar, camiadaki lider figür boşluğunu doldurduğu da bir gerçek. Üstelik sorunları da çok doğru tespit ettiğini gösteriyor. Teknik direktör olarak, kendisine gerçekten ihtiyacı vardı Galatasaray'ın. Bu da -malesef- bir gerçek. Burada belki, Fatih Terim dışında bir alternatif üretemeyen bütün Galatasaray yönetimlerini suçlamalıyız.

Dünkü maçta diğer bir gördüğüm de şu, muhtemelen kendisinin federasyonla olan itilafından ötürü, hakemlerin bizi kıtır kıtır doğrayacağı bir 2. yarıya hazır olalım. Göztepe maçında bunun işaret fişekleri verildi. Sonumuz hayrola.
 
Fatih Hoca ile çıktığımız 2. maçı da 3-1 kazanmayı bildik. Bu daha zorluydu, takımın belki de en önemli 3 oyuncusu yokken ayrıca Belhanda da kadroda değilken Kayseri gibi bir takımı deplasmanda 2 farkla geçmek kolay bir şey değil. Haftaya Osmanlı maçında 4-5 tane atıp gövde gösterisi yapmamız lazım.

#Kaldı16
 
Bu nasıl bir iştir ki sadece Terim geldi Dursun gitti kulüp şaha kalktı. Yine anladık ki bize bizden başkasının zarar vermeye kimsenin çapı yetmez.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Ndiaye 17M Euro karşılığında transfer olmuş. Fernando da en az 2 ay yok. Sene başında öne çıkan orta sahamız göze geldi, nazar değdi. Artık herşey Selçuk Tolga ikilisine kaldı.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Üst