2017-2018 | Şampiyon Galatasaray Futbol Takımı

Galatasaray 33 haftanın herhalde en az 26-27 sinde liderdi, bu saatten sonra da birşey değişmez. Gerçi Aykut averaj hesapları yapıp ofansif kadro çıkartacakmış ama :).
Tebrikler, bence biz şampiyon olamıyorsak Galatasaray olsun. Beşiktaş, Trabzon, Başakşehir, Osmanli, Kasımpaşa, Konya hiç olmasın:)

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Teşekkürler Ayhan Bey. Biz şampiyonluğu sizle berabere kalınca ilan etmiştik bence. En büyük rakip sizdiniz zaten. İkincilik sizin hakkınızdı bu sene. Biz A.Yıldırım'dan da, A.Kocaman'dan da çok memnunuz. Allah uzun ömür versin ikisine de. Şampiyonlar liginde iki takımımıza da başarılar dilerim.
 
Birşeyi merak ettim. Son hafta Allah muhafaza puanlar eşitlense Başakşehirle, ikili averaja mı bakılacak?


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
İkili averajda Başakşehir bizden, üçlü averajda Başakşehir biz ve FB'den, FB ve Başakşehir arasında ise FB üstün. Biz ve FB arasında averaj eşitliği olduğundan gol averajına bakılıyor. Çok düşükte olsa playoff oynanma ihtimali var.
 
Son düzenleme:
Dün maçın ilk 15 dakikası oynadığımız inanılmaz oyun, Malatya'nın hemen çözülmesine yetti. İlk yarı genel olarak fena değildik, 2. yarı rölantiye aldığımızı düşünüyorum.

Fatih Terim'in, özellikle UEFA şampıyonu olduğumuz 1999-2000 sezonunda da, çoğu lig maçının başında golleri bulup, sonrasında rölantiye alıyordu. Hatta UEFA elemelerinde bile bunu yapıyorduk (Bknz Bourissia Dordmund, ASY'deki rövanş maçı) . Bizler için izlemesi zevksiz oluyor elbette ama, kendince takımın enerjisini ekonomik kullanmak adına böyle oynattığını sanıyorum.

Artık şampıyonluğa çok çok yakınız ve de bunun bence en büyük mimarı Fatih Terim. Galatasaray tarihinin en kötü teknik direktörlerinden biri olduğunu düşündüğüm Tudor'un kalması durumunda (ki bence Fatih Terim boşta olmasa da sezonu bitiremeyecekti) ligi en iyi ihtimalle 3. veya 4. bitirebilirdik. Fatih Terim geldiğinden beri inanılmaz bir performans sergiledi. Hiç hakem ve rakiplerle muhattap olmadı, tamamen işine konsantre oldu. N'Diaye'yi gönderip, Ryan Donk'u kazanması (ki UEFA'dan ceza almadıysak bu hamleye borçluyuzdur), Rodriguez'i 20 m €'luk bir oyuncuya dönüştürmesi, küstürülen Selçuk'u, Sinan Gümüş'ü takıma kazandırması. Evet sezon genelinde muazzam bir futbol oynayamadık ama tam bir Galatasaray gibi, sonuna kadar ruhuyla savaşan bir takım olduk. Bence önemli olan da bu.
 
Son düzenleme:
Teşekkürler Ayhan Bey. Biz şampiyonluğu sizle berabere kalınca ilan etmiştik bence. En büyük rakip sizdiniz zaten. İkincilik sizin hakkınızdı bu sene. Biz A.Yıldırım'dan da, A.Kocaman'dan da çok memnunuz. Allah uzun ömür versin ikisine de. Şampiyonlar liginde iki takımımıza da başarılar dilerim.

Bencede. Ama bizden uzak olsunlar. O kadar saçma işler yapıyorlar ki, haklı olduğumuz konuları bile savunamaz olduk.
 
Ligden düşmesi haftalar önce belli olan ve son dakikaya 6-0 geride giren Karabükspor maçında yanlış duymadınız +5 dakika uzatıldı! Ve son dakikada gol attılar. Adamlar her türlü ihtimali düşünüyorlar fener şampiyon olsun diye. Sizi de eyyamını da üst üste koyup çoğaltacağız fenerasyonun çocukları.
 
Ligden düşmesi haftalar önce belli olan ve son dakikaya 6-0 geride giren Karabükspor maçında yanlış duymadınız +5 dakika uzatıldı! Ve son dakikada gol attılar. Adamlar her türlü ihtimali düşünüyorlar fener şampiyon olsun diye. Sizi de eyyamını da üst üste koyup çoğaltacağız fenerasyonun çocukları.

Evet de 6-0 ile 7-0 arasında bir fark yokki averaj hesabı olarak ??


Sent from my iPad using Tapatalk
 
Galatasaray Göztepe'yi rahat yener. Sıkıntı yapmayın. Birinci de ikinci de belli. Bizim maçta hakemlik bir sorun yoktu. Biz maçı rölantiye aldık. İstesek 4-5 olurdu. Fatih Hoca takımı yormuyor. Tamam hakemler sorunlu bizde ama komplo teorilerine de gerek yok. Hakemler bizi gerçekten doğramaya çalışsalar merak etmeyin bunu rahatlıkla yaparlardı. BJK maçının daha başında Belhanda'ya kırmızıyı çeker, bizi de bitirirlerdi.
 
Olmaz olmaz degil arkadaslar, her oyuncuya 100 bin usd fenerden ve 100 bin usd de milletin vergisinden goztepeli oyunculara gider mi gider ?

Bu ulkede yukarida belirttigim varsayim asla olmaz diyecek kimse var mi aranizda ?

Aciktan olmaz elbet boyle isler ama soyle basit dusunun, goztepeli x futbolcunun transfer bedeli gercekte 300 bin usd ama icindeki tesvik primleriyle birlikte 1.300.000 gibi gibi ...
 
100k değil 1 milyon verseler bu saatten sonra bu iş geri dönmez. Teşvik primi her zaman alınır verilir. Etkisi büyük olmaz en fazla biraz daha mücadele ederler ama Göztepe'nin çapı yetmez bizi yenmeye.
 
Teşvik primi kanunlarda suç sayılıyorsa aksini tartışmaya gerek yok.
Bence şike kadar (kasten oynamamak, rakibe avantaj sağlamak vs) ile eş olmasa da ahlaki değil. Birde, teşvik primini veren doğrudan çıkar sağlayan kulübün bir yöneticisi ise farklı değerlendirilmeli.
Öte yandan, ben mesela Denizli de kaybettiğimiz şampiyonlukta suçu hiç sağa sola atmadım, sen küme düşme potasındaki bir takımı yenemiyorsan mazeret aramaya gerek yok. "Ama onlar o paranın motivasyonuyla daha fazla mücadeler ettiler"... vs masal, sende şampiyon olmanın motivasyonuyla oynayıp onlardan daha fazla mücadele edeceksin, maçı kazanacaksın.
 
Yasal, ahlaki veya etik olmasa da bizde teşvik primi önlenemez. Neticede şampiyonluk adaylarından birinin başkanının (Göksel Gümüşdağ) bir diğerinin kongre üyesi olabildiği, hemen hemen anadolu takımlarının tüm yönetici ve teknik adamlarının hatta bir kısım sporcularının üç büyüklerle bir şekilde bağlantısı olduğu bir ülkedeyiz. O yüzden bunu tartışmanın gereği de yok. Geçen hafta Y.Malatya maça müthiş motive başladı mesela ama sonuç 20.saniyede gol. Motivasyonun da aşırısı zarar verir bazen. Kaç futbolcuları sakatlandı maçta durduk yere, sayamadım.
 
Maçın Cumartesi günü oynanması çok iyi oldu. Hem o gün boşum olası bir şampiyonlukta konvoya çıkabileceğim, hem 19.05'e denk geldi hem de Gençlik ve Spor bayramına denk geldi.

Göztepe maçında hiç olmadığım kadar rahatım. Son maç Fb deplasmanı olsa bile rahat olacaktım. Zaten orada bile o şartlarda kupayı kaldırdık, 10 bin kişilik stattan hiç korkum yok. Bu maçta neden yenilmeyiz faktörlerini yazıyorum;

1- Maç berabere bile bitse şampiyon oluyoruz.
2- Oldu da yenildik diyelim, diğer takımların kazanacağı garanti değil.
3- Bizim şampiyonluk hedefimiz ve iddiamız var.
4- Göztepe'nin hiçbir iddiası yok bu maçta.
5- Rakibin eksikleri var. Poko, Halil gibi orta sahada sıkıntı çıkaracak hızlı oyuncuları yok. Ayrıca sağ beklerinin ikisi de sakatmış.
6- Biz haftalar sonra ilk defa tam kadroyuz. Yedek kulübemiz daha geniş olacak bu maçta.
7- Hoca olarak bakarsak Fatih Hoca, Taner Tuna'dan daha deneyimli ve daha iyi bir hoca.
8- Biz kadro kalitesi olarak onlardan daha iyiyiz.
9- 5 maçtır kazanan formda bir takımımız var.
10- Göztepe kendi sahasında İstanbul takımlarına karşı 3 mağlubiyet 1 beraberlik almış. Bu maçlarda 4 gol atıp 9 gol yemiş.
11- Belki de en önemli madde; Galatasaray son hafta şampiyonluk kaybetmemiş. Böyle bir DNA'sı var kulübün.

Tüm bu faktörleri toplayınca Galatasaray'ın yenilmesinin %0.1 falan olduğunu düşünüyorum.
 
Arkadaslar elbette ki buradan sampiyonlugu vermemiz yikim olur, bunu dusunmek bile kotu, ama bu hayatta her turlu ihtimal oldugunu dusunmek ve ona gore hareket etmek zorundayiz. unutulmasin ki (bunu yazarken inanilmaz guluyorum su an <=-P =)) fenerbahce 3 defa son macta sampiyonluk verdi ahahahahhah nasil guluyorum anlatamam :)

Belki fark atariz belki 1-2 golle yeneriz belki berabere kaliriz ve bir sekilde sampiyon oluruz ins. ama ama ama olurda bir aksilik sonucunda sampiyonlugu kaybedersek iste o zaman Allah sabir versin hepimize.
 
Bence de çok fazla irdelememek lazım ki ters totem devreye girmesin [emoji1]Yoksa şu an zaten herkes olacak olanları biliyor da dillendirmemek lazım.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Bazıları işini garantiye alıyor. En ufak bir falsomuzda karambole gidebiliriz. fb maçının hakemine nedense hiç şaşırmadım. Bize de eyyamcı gelmiş. Fakat ne olursa olsun hepsini üst üste koyup o kupayı kaldırırız. Bizi Trabzonla falan karıştırmasınlar!
 

Üst