2017-2018 | Şampiyon Galatasaray Futbol Takımı

Ygq6PZ.jpg


Galatasaray Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, 4-1 biten Atiker Konyaspor maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim'in sözleri şu şekildeydi:


“Oyun kalitemiz, isteğimiz, keyif veren futbol beni çok mutlu etti. Küçük avantajımız vardı ama biz ona göre oynamadık. İyi oynamak için ileride rakip alanda kalmaya özen gösterdik. Topun ve oyunun kontrolü bizdeydi. Oyuncularımı bu futbolları için tebrik ediyorum. Turu geçen skoru yakalamamıza rağmen son yarım saat de coşkulu, pozisyonlu ve baskılı oynadık. Yavaş yavaş düşündüğümüz bazı şeyler olacak inşallah. Bu yüzden oyuncularım tebrik ediyorum.”

“Sivas’ta kaybettikten sonra son 3 günü dolu dolu geçirdik. Teknik analiz esnasında bayağı konulara girdik. Arkasından bire bir taktik idmanlarımızda beraber olma suretiyle oyuncularımız ne istediğimizi daha iyi anladı.”

“Belhanda bizim iyi oyuncularımızdan birisi. Daha da iyi olacak inşallah. Oyuna tesir edecek. Belhanda’yla, Gomis’le, Yuto ile hep konuştuk. Ne istediğimizi daha net anladılar. Belhanda zaten yeteneği olan, hepimizin beklediği bir oyuncu. Galatasaraylılar Belhanda’yı bundan sonra orta sahada da görebilir. Sadece santrfor arkası değil... Bazı teknik adamların kazanış şeklileri değişiktir. Yetenekli oyuncuya ben hiçbir zaman sırtımı çevirmedim. Hep onlarla beraber oldum.”

“Selçuk, Hakan Balta, Martin, Sinan, Gomis, Feghouli çıkıncıya kadar ve Donk ile Serdar çok güzel bir maç oynadılar. Dolayısıyla takımızı tebrik ediyorum Kupada olmaktan da son derece mutluyum. Yarı final için Akhisar ile eşleştik bakalım...”

Fatih Terim sözlerini son olarak torunu Yaman’a selam göndererek tamamladı.
 
Dun maci izledim, bence cok basarili bir sinav verdik.

Fernando'nun yoklugunda orta sahada Selcuk ve Belhanda'da olmayinca, cok kisir bir goruntu sergiliyoruz. Bunu Sivas macinda gorduk. Fatih Terim'in hatasindan donmesi guzel. Genel olarak, Konyaspor macindaki istah ve oyunu sezona yayabilirsek, sampiyonlugun 1 numarali favorisi oluruz diye dusunuyorum.
 
Antalya'yı 3-0 yenerek puan farkıyla liderliğe yükseldik. İlk yarıda maç 4-5 de olabilirdi ama ikinci yarıda oynadığımız oyunu eminim hiçbir taraftar beğenmemiştir. Tamam skor avantajı var lakin averaj da önemli artık, özellikle fişini erken çektiğimiz maçlarda daha fazlasını atmak gerekiyor.

Belhanda'nın son dakikada yaptıkları, gördüğü kartlar hakkında ne yazsam boş. Umarım sezon sonu satılır. Maçta kritik paslar veriyor, asist yapıyor doğrudur ama geri kalan dakikalarda ruh gibi dolanıyor. 90 dakika sürekli görünemez lakin 60-70 dakika bir oyuncu hiç mi görünmez? Bu yaptığı dengesizlikler de cabası. Çok büyük kazık girdi. 8 milyon bonservis, onun yarısı kadar yıllık maaş. 13 maç daha dayanıp sezon sonu 3'e 5'e bakmadan göndermek lazım.

Feghouli yine attı golünü bir şekilde ama kalan dakikalardaki performansını beğenmedim. Bu adamı 2-3 senedir sıkı takip eden biri olarak, bu adamın çok büyük yeteneği var daha fazlasını yapabilecek kabiliyette. Ama bizde %20'sini anca oynuyor. Girdiği pozisyonlarda etkili oluyor ama daha fazla pozisyona girmesi lazım. Hem yetenekli hem tecrübeli hem hızlı hem hırslı. Umarım son haftalarda toparlar çünkü x faktör bu adam. Ne kadar iyi performans gösterirse takım için de extra bir katkı olur.

Rodriguez bu maçta da müthiş oynadı. Geçen sezon geldiğinde bal yapamayan arı gibiydi. Bu aralar çok formda ve kendini epey geliştirmiş. Bu maçta da şahane bir asist yaptı. Her maç bir şeyler yapıyor. Speedy Gonzales reis.

Nagatomo'yu Konya maçında olduğu gibi bu maçta da beğendim. Sivas maçındaki performansı yanıltabilir çünkü ilk maçıydı o yüzden yüklenmek doğru değil. Ama futbola zekasını da katması, hızlı olması çok iyi geldi kanayan yaramız sol bek bölgesine. Eksikleri var tabii yok değil. Misal fizik olarak güçlü değil, çok iyi bir defansı yok, ortaları ve hücuma katkısı da istediğimiz seviyede değil. Ama Lato'dan sonra orası sınıf atladı bu bir gerçek.

Kalan fikstüre bakıyorum 13 hafta var.

Kasımpaşa (d)
Bursa
Karabük (d)
Konya
fenerbahçe (d)
Trabzon
Gençlerbirliği (d)
Başakşehir
Alanya (d)
beşiktaş
Akhisar (d)
Malatya
Göztepe (d)

Sivas maçının bitmesiyle birlikte Fb maçı hariç zor deplasmanımız kalmadı. Diğer bütün kalburüstü takımlarla kendi sahamızda oynayacağız bu büyük avantaj özellikle iç sahada bu sezon en başarılı takımın biz olduğunu düşünürsek büyük maçların evimizde olması büyük avantaj.

Fb maçı öncesi Fernando'nun yetişecek olması da çok iyi bir gelişme. O maçta Fernando'ya çok büyük iş düşecek orta sahamızın organize olup toparlanmasında. Donk onun yokluğunda sırıtmadı ama onun yaptığı extra görevleri de yapmadı. Yine de Donk'u kutlarım bu kadar bile oynayacağını tahmin etmiyorduk.

Haftaya Kasımpaşa'yı yenersek zaten şampiyonluk meşalesi yavaştan yanar.

#Hedef21
 
Takım hâlâ büyük maç kazanacak seviyede gözükmüyor. Feghouli kapasitesinin çok altında performans sergiliyor, Selçuk futbolu bırakalı 2-3 sene oluyor zaten, Belhanda'nın faydasından çok zararı var, Donk'un da yapabilecekleri sınırlı. Ndiaye'nin gitmesi kötü oldu. Nagatomo fizik olarak çok yetersiz. Muslera aşırı formsuz bu aralar. Allah Gomis ve Maicon'a kaza bela vermesin.
 
2017-2018 Galatasaray Futbol Takımı

Maçı henüz izleyemedim fakat şu yapılan yorumlar malesef bu sezon için doğru yorumlar. Belhanda başta olmak üzere diğer bahsi geçen oyuncularımız konusunda da hemen herkes hem fikirdir. Ayrıca Fatih hocanın önce ki döneminde de ne zaman farkı 2 yahut 3 çıkarsak vitesi 5 ten 1 e çekiyorduk malesef bu pis huy devam ediyormuş. Millet yakaladı mı affetmez bi biz böyleyiz..


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
3-0 yapmışsın, 4,5,6'ya gitmemek için neden yoktu. İkinci yarıdaki durağan oyundan memnun olmadığını Fatih Terim de söyledi yani Fatih Terim'in takımları vites düşürür demek, Hoca'ya yapılan haksızlık olur.

Fatih Hoca'nın ilk yarı oyunu beğenmesi benim için sıkıntı. Carraso'ya top gelmedi fakat oyunumuz da kopuk kopuktu, 3 gol atmamıza rağmen.

Belhanda'nın atılması ne kadar kendi salaklığıysa bir o kadar da hakem saçmalaması. Fatih Hoca Belhanda'yı haşlamıştır orası ayrı fakat bu saçma hakem Kadıköy'de ya da Vodafone'da aynı şekilde bir olay olsa oyuncuyu asla atamaz. Biz önce hakeme kızmalıyız, sonra Belhanda'yı eleştirmeliyiz. Belhanda'nın kötü oynadığı maçlar, iyilerden fazla. Performansını net olarak yükseltmeli, Konya maçındaki gibi olmalı her maç.

Maçın bence en iyi oyunculardan biri Donk. Hemen hemen tüm arkadaşlarım tarafından beğenilmemiş. Fernando gelene kadar o bölgeyi idare edebilecek durumda. Rodrigues, Maicon ve Serdar da bu maç için performansını beğendiğim oyuncular arasında.
 
Ben dun macin ilk yarisini izleyebildim. Ama fazla da birsey kacirmamisim sanirim. Ben ilk yarida iyi futbol oynadigimizi dusunuyorum. Konyaspor macinda da cok iyi futbol oynamistik. UEFA sampiyonu oldugumuz 1999-2000 sezonunda da, ilk yarilarda farki acip, ikinci yarilarda vites dusuruyorduk. Hoca hem bunu yapmak istedi, hem de eski yardimcisi Hamza Hocayi da, agir bir maglubiyetle ugurlamak istemedi sanirsam.

Ama asil benim uzerinde konusmak istedigim, dun mactan sonra Fatih Altayli'nin yaptigi aciklamalar: https://www.youtube.com/watch?v=lKMJPmybJvM&t=4s

Videonun sonunda, gelecek ay UEFA ile yapilacak toplantida, cok buyuk ihtimalle bir transfer yasagi gelecegini, ayrica Avrupa Kupalarindan men edilmenin de cok yuksek bir ihtimal oldugunu soyledi. Tabi biz 1 kere ceza aldik, tekrari durumunda muhtemelen 3 sene avrupadan men alacagiz. Eger bu korkulan gerceklesirse, camia olarak cok agir bir darbe almis oluruz. Bu sadece futbolu degil, butun branslari cok negatif sekilde etkileyecek bir gelisme olur ve belimizi kolay kolay dogrultamayiz diye dusunuyorum.
 
Son düzenleme:
2017-2018 Galatasaray Futbol Takımı

Ben gördüğümü ve olanı söyledim. Bir önceki efsane 11-12-13 sezonlarında da bu takım 2 yi atınca dakika 40 da olsa kontak kapatıyordu. Enerjiyi idareli kullanmak mı bunun adı bilmiyorum. Hatta yeri gelir 2-0 dan 2-2 ye bile yakalanırdık maçlarda. Hoca bundan memnundur değildir bilemem orasını ama bu bir gerçek.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Israrla hiçbir işe yaramayan hatta takımı yavaşlatıp oyunu bozan Selçuk faydasızını oynatanlara müstahak bu mağlubiyetler. Rüyada oluruz şampiyon.

İçeride Tudor da kazanıyordu. Önemli olan deplasmanlardan 3 puan çıkarmak.
 
Son düzenleme:
Halis Özkahya sen halis muhlis ... O penaltıyı çalmak için senin gibi süzme olmak lazım.

İlk yarı tek kale top oynadık. Eğer Serdar Aziz sakatlanmamışsa ya da içeride bir durum yaşanmamışsa, neden değişiklik yaparız ki? Zaten tek kale oynuyoruz, rakip kaleye gelmiyor, golü hakem atmış, Serdar Aziz de kötü oynamamış, bu saçma değişiklik niye olur ki? Değişiklik hem oyun yapımızı bozdu, hem sahanın en iyi oyuncusu Donk'u geriye alıp günü mahvetti. Kısaca Sivas maçından sonra da bu maçı Fatih Terim'e yazıyorum.

Bu sene takımımız imdat anında kafası olmayan tavuk gibi sağa sola koşuyor, en büyük sorunumuz bu. Bu da oyun liderimizin olmamasından kaynaklanıyor. İyi oyuncularımız var fakat hemen hepsi deplasmanda helva kıvamındalar. Çoğu iç sahada uçarken, deplasmanda ne yazık ki pek varlık gösteremiyor. Bunun da şu an için çözümü yok gibi. Deplasmanlardan 3 puan alamazsak net olarak şampiyon olamayız.
 
Şimdi baktım resmi hesap Halis Özkahya temalı tweet atmış. Yönetim artık enkaz edebiyatını bırakmalı. Gerekeni yapmalı. Bu halis muhlis insan! evladı bir daha Galatasaray maçı yönetmemeli.
 
Fatih hoca görülüyor ki bu maçta Sivas maçından ders almamış. Çıkardığı kadro rezaletti.

Şimdi hocanın yanlışlarına geliyorum;

1- Orta sahada Tolga - Selçuk - Donk bu 3'lü atak hazırlaması imkansız. Atılan ilk goldeki Donk'un asisti harici bu 3lü takıma büyük zarar verdi hem defansif hem ofansif yönden. Çünkü bu adamlar hem yeteneksiz hem de futbol zekası 0'ın altında oyuncular. Tek yaptıkları fizikleriyle oynamak.

2- Serdar Aziz'in bir sakatlığı yoksa (ki öyle görünüyor) niye çıkardı anlamış değilim. Nagatomo'yu veya Linnes'i çıkarıp 3-6-1'e dönmeliydik.

3- Gomis ve Eren'in aynı anda sahada kalması bize olumlu geridönüş sağlamıyor. Böyle hamleleri (çift forvet) maçın sonlarına doğru yaparsın. Bugün Eren'in ayağına top bile gelmedi çünkü hazırlayan oyuncu yoktu, ee kendisi de pozisyon yaratamayan profile sahip bir oyuncu olduğu için pozisyon üretemedik ikinci yarı.

4- Benim bildiğim Fatih hoca ilk yarı kötü giden maçların soyunma odasında takıma ayar verir ikinci yarı kendine gelir takım. Ama bugün ayar vermedi mi ne yaptı ikinci yarı, ilk yarıdan daha kötü bir oyun oynadık.

5- Bu maç şampiyonluk maçıydı. Rakipler kazanmışken, önümüzde zorlu bir fikstür varken ve haftaya rakiplerin oynayacağı bir derbi varken senin bu maçı bir şekilde kazanıp liderliğe devam etmen gerekiyordu.


Tamam hocayı seviyoruz ama egolarını tatmin etmek için mi nedir yaptığı yanlışlardan ders almıyor, aynı yanlışları belki bir gün düzelir umuduyla yeniden uyguluyor. İki tane kritik maç (Sivas-Kasımpaşa) oynadık ikisinde de yenildik. Hatayı kendisinde aramalı biraz da. Şimdi oyuncuları hedefe koyacak bu da hocanın sevmediğim yönlerinden biri.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Fernando dönene kadar orta saha Belhanda-Donk olmalı. Aklım almıyor tek bir ikili mücadele kazanamayan, orta açmayı bilmeyen, adam geçemeyen, şut çekemeyen, sadece 3 metre sağa ve 5 metre geri pas atabilen Selçuk hâlâ nasıl ilk 11 başlıyor bu takımda? Terim'in egoları başına dert açacak gibi. Mariano'ya da takmış kafayı paso Linnes'i oynatıyor.
 
Şöyle bişey geldi aklıma Göztepe maçını izlerken. Demba Ba çok iyi goller attı ve ofsayt olarak verilmeyenler de çok şık gollerdi. Bunun yanı sıra çok iştahlı ve hırslı oynuyor, mücadelesi yüksek. Seneye Gomis’e backup ya da Gomis’le çift forvet çok iyi işler yapabilirler hem de cüzzi bir miktara. Newcastle, Chelsea zamanlarından beri takip ettiğim çok iyi bir golcü.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
İlk yarıda dikkatimi çeken ; 2 pozisyonda kaleciyle karşı karşıya kalırlarken ikisinde de ofsaytı 3-4 metre ile bozan Mariano’nun ofsayt diye kaldırması.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Akhisar'ı deplasmanda 2-1 yendik ve büyük ölçüde finale adımızı yazdırdık. Yenmemize rağmen takım hiç güven vermedi. Son dakikalarda 2 tane net gol pozisyonu kaçtı. Feghouli falan bitmiş, bu maçlarda bile farkını ortaya koyamıyor. Valla bu oyunla son sıradaki Karabük'e puan kaybetme ihtimalimiz hiç de az değil.
 
pT4B14.jpeg


Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, kupada kazanılan Teleset Mobilya Akhisarspor maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim'in sözleri şöyleydi:


"İlk golü iyi anlatmak lazım. Çok ender görülür böyle goller. Şutu tamamlanan öyle bir gol. Bizim attığımız ise sekerek gelen bir top. İki gol de enteresan. Açıkçası oyun belki keyifli değildi ama sonuç keyifliydi. Akhisar son dönemde özellikle ligde çok iyi gidiyor. Son eledikleri takım ise Kayseri. İlk ayakta kazanmamız önemli. Golü kimin attığı önemli değil. Ofans, defans, artık birileri atacak... Onun için hücuma katılıyorlar. Tabii bizim de son pozisyonu iyi anlatmamız lazım... 5 kişiyle nasıl atamadığımız ve ofsayta düştüğümüzü oyuncular da bize izah edecekler..."

"Bizim yedek oturan oyuncalarımız var; forma veremediğim... Onların bu maçta oynamaları, benim oynatmam... İki tarafın da hakkı. Çünkü onlara fazla forma şansı veremiyorum. Kendilerini gösterecekler ki ben de rekabet içinde sezon sonuna kadar götüreyim. 19 kişiyiz. 19 kişi içiresinde bazı oyuncularımız hiç durmadı. Onların ligdeki riskini alamayız. Eren sakat, 4 hafta deniyor... Gomis'e bir şey olursa ligde de oynatamıyız. Bu gibi şeyler yaptığımız için Galatasaray taraftarı bilsin ki Galatasaray biriyle mukavele yapmışsa her maç için oynamaka hakkına sahip bir oyuncu demektir. Bazen değişik yerlerde değişik şeyler yapabiliyoruz. Anlayışla karşılamalarını istiyorum. Çünkü Galatasaray'ın kadrosunda kim varsa oynamaya hak kazanmış demektir."

"Muslera'nın sakatlandığı anda bir yandan Eray'ı ısıtıyorduk. Son değiştirme hakkımızdı. Muslera'nın durumu olmasaydı Fernando'yu deneyecektim. Sonra baktım ki ataklara maruz kaldık. O nedenle Bafe'yi sokup Linnes'i sol tarafa aldık. Çünkü yorulmuştu Lato... Top biraz bizde kalsın diye. İyi de oldu. Muslera 'tamam hoca' deyince Gomis'i sokmuş olduk..."

"Daha önce de ifade ettim. 4 takım sezon sonuna kadar götürür. Bugün biz lideriz. Umarım sezon sonuna kadar lider kalırız..."
 

Üst