2017-2018 | Şampiyon Galatasaray Futbol Takımı

Taner Bey, burada bahsi geçen profesyonellerin bu tür hassasiyetleri varsa bu işi yapmasınlar. Ortalama 2 milyon euro kazanan kullardan bahsediyoruz, Geçmişte H.Şükür vb. gibi bu tür dini konuları istismar eden çok sporcu gördük. Benim için hiçbir kıymeti yoktur bu tür sözde müslümanların. Zaten gerçek dindar insan ibadetini gizli yapar ve en önemlisi kul hakkını gözetir.

Evet hassasiyeti varsa zaten bu işi yapmamalı ancak sadece bu değil; tüm meslek seçiminde, eş seçimimde ve sosyal çevre seçiminde inanç hassasiyeti olan bu unsurları gözetlemelidir!

Tabi ki gâyem vaaz vermek ya da öğüt lütfetmek değil ancak “...birbirine hakkı ve sabrı tavsiye edenler hüsranda değildir” âyeti perspektifince, bizler ibadetimizi eğer riya içermiyorsa neden gizleyelim ki?
Bir inanan doğru ve güzel bir davranış/ibadet sergilediğini gören diğer bir insana hem vesile olur hem de şevk verir.
 
Hocam öyle de, yaratıcımız sadaka ver dedi diye bunun için hırsızlık yapıp versek o sada kabul olacak mı ?
Oruç tutacağım diye Galatasaray ın şampiyonluğuna malolmaya kimin hakkı var ? (inşallah olur bile diyemiyorum, başakşehir olmasın istediğim için)

Ben işveren olsaydım oruç tutmalarını istemezdim. Neden çalışmayacak adama para vereyim 1 ay ?

Ayhan bey; örneklemeniz güzel ancak verilen sadakanın meşrû olması gerekir ancak haram olan “hırsızlık” diyorsunuz; oruç ise haram olan bir ibadet değil!

Kur’an ve sünnet ile belirtilen mazeretler dışında, ne namaz ne de orucun kazası ve kefareti olmaz yani işe geç kalmamak için sabah namazını kılmayayım diyemeyiz şayet bu sorun oluyorsa, inancına uygun iş seçilir yoksa inanç, işe göre düzenlenmez!

Benim yaptığım açıklamalar, sizin tercih ya da iradenize müdahil olmak değildi hatta siz neden böyle yapıyorsunuz da değil; islâm adına islâmi olmayan bir değerlendirmede bulunduğunuz için yanıt verdim yoksa sizin karar ya da iz’anınıza yorum yapmak hakkında değilim.
 
Son düzenleme:
Taner kardeşim sen şimdi oyuncuların fiziksel olarak işlerini yapamayacakları %100 belliyken oruç tutarak maça çıkmaları gerektiğini mi savunuyorsun? İslam mantık dinidir unutuyorsun galiba.
 
Belhanda ve Feghouli maç günü oruç tutmayacak. Tartışmanın bir anlamı yok.
 
Dinine saygısı olanın işine de saygısı olması gerekir bu kadar basit. Ayrıca seferidirler ve daha sonra kazasıını tutabilirler.
 
Taner kardeşim sen şimdi oyuncuların fiziksel olarak işlerini yapamayacakları %100 belliyken oruç tutarak maça çıkmaları gerektiğini mi savunuyorsun? İslam mantık dinidir unutuyorsun galiba.

Futbolcunun, oruçtan muaf olduğunun fetvasını mantık mı veriyor?!
İslâm mantık dini değil, vahy/hüküm dinidir ve o hükmün içinde de mantık vardır yoksa kimse mantığına göre, namazın kaç rekat olduğu ya da ilk kıraatin sübhaneke duâsı olacağını tayin edemez!

Demir çelik, fırıncı, madenci ya da tarladaki çiftçi dahi orucunu tutarken, sporcu için özür durumu hâsıl olmamışken ''senin bedensel zaafiyetin olabilir'' yaklaşımıyla terk-i ibadeti gerekliliklendirmek isabetli bir çıkarım değil, zaten bu cevazı şayet seferi ya da hasta değilseniz hiçbir merciîden alamazsınız!
 
Dinine saygısı olanın işine de saygısı olması gerekir bu kadar basit. Ayrıca seferidirler ve daha sonra kazasıını tutabilirler.

İşi içinde ibadetini de yapması, o kişiyi işine karşı saygısız kılmaz aksine işverenin takdirini kazanır çünkü ağır bir işte dahi mânevi sorumluluklarını ihmal etmeyen bir personel, benim işimi hiç ihmal etmez der ve ikili güven tesis edilmiş olur.

Bu arada, seferi olanın zaten muaf olduğunu siz de ben de biliyoruz.
 
Arkadaşlar bırakın şu oruç mevzusunu isteyen tutar istemeyen tutmaz. Yarın sezonun en önemli maçını çıkacağız sizin konuştuğunuz şeylere bak ya. Göztepe sırf yattı denilmesin diye sezonun en iyi topunu oynayacaklar medyanın algısı sayesinde. Neden Konyaspor veya Kasımpaşa konuşulmuyor da Göztepe konuşuluyor? Onların rakiplere 3 puan verecekleri garanti mi? Bizim bu olaya karşı çıkmamız ve konsantre olmamız gerekirken abuk subuk şeylere meşgale oluyoruz.
 
Olurda sampiyonluk giderse eger, iki arkadasin yakasina yapisacagim <=-P Birisi Nilay Hanim digeri de Muhammed Selcuk Bey *big hug*

Cunku sampiyonuz hic merak etmeyin modundalar, ve rahat olun heyecan yapmayin diyorlar surekli :)

Bende heyacan 1500 oldu, gelsin artik 22. sampiyonlugumuz !


Edit budut : ilk 6-7 dakika da tedirgin gordum bizim takimi, mac boyle bitsede gitsek modundayiz gibi. aman yarabbim bir terslik olmayaydi iyiden iyiye korkmaya basladim o:) ve sadece 550 taraftarimiz var suan stadda, yillar sonra boylesine az bir rakam ile temsil ediliyoruz sampiyonluk macinda. ev sahibi taraftarlari da yokluk gormemis gibi goztepeyi destekliyor. Yetis ya Muhammed yetis ya Nilay =D

Edit Piaf : goztepe kirmizi gormus boga gibi geliyor kalemize, ust uste ayni dakika icinde birisi direkten donen iki tehlikeli ataklari oldu, ben korktum valla!
 
Son düzenleme:
Hahaha hayır ben aksine rahat olmuyorum ki ters totem olarak tepip de bi şanssızlık yaşanmasın diye [emoji1] Bu arada Fener yine kendi kalesine atmalarla goller atıyor. Başakşehir geriye düşmüş. Allahım şunların heveslerini kursaklarında bırak.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Burada benden baska herkes sampiyon olacagimiza inanmiyorken birtek ben merak etmeyin heyacan yapmayin dedim surekli, bakin gordunumuz ne kadar rahat geldi sampiyonluk <3<3

Emegi gecen herkese sonsuz tesekkurler, ben bayragi kaptim cosmaya gidiyorum. *big hug*

Not : aranizdaki en tedirgin kisi bendim tabi ki <=-P
 
Son düzenleme:
Allah'a şükürler olsun. Fatih Terim'in kariyerindeki en büyük sezonlardan biri diyebilirim. Hatta 5 sene ilmek ilmek işleyip sonunda Avrupa Şampiyonluğu'ndan sonra en büyük 2. zaferi olabilir. Son hafta, vurup geçmesi gereken maçta bile eli ayağı titreyen takımla 4 direkt takımına karşı orta sahadan yenen tek gol, alınan 10 puan ve en nihayetinde öyle böyle 3 üst üste deplasman galibiyetiyle gelen şampiyonluk. Ömrümün şu meret sporla yüzümün güldüğü hemen her anda bu adam var. Allah razı olsun, nice şampiyonluklara, başarılara inşallah.
 

Üst