2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Bence guard için Rochestie ve Renfroe'yu düşünebiliriz. İkisi de bir üst seviyeye çıkamadılar ama EC seviyesi için hala elit oyuncular bence.

Renfroe/Rochestie - Can Korkmaz

Brandon Paul - Sinan/Can Maxim Mutaf - Göksenin

M.Ponitka - Emir

Donta Smith/Daye/Moerman - Metecan - Ege

Vidmar/Moustapha Fall - Devin Booker/Agusto Lima

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moustapha Fall keske alabilsek - ama hic imkan vermiyorum. simdiye coktan bir kac takimin radarina girmistir kesin. 2.20 lik boyuyla kimseye ribaund gostermiyor masallah.

Keşke yöneticilerimiz biraz atik olsa ve bu sene NBA'de felaket sezon geçiren Nets'in Justin Hamilton'u serbest bırakmasını bekleyip direk çöksek. Malesef biz bu koçla ancak Fransa Ligi çöplerini besleriz.

Video'su paylaşılan TV programında yorumcu bütçeden 4-5 milyon euro diye bahsedince topsakal 4 milyon doları aşmayı dusunmuyoru gibi birşey söyledi yorumcu tekrar bütçeden bahsederken 4 milyon euro dahi değilmiş dolarmış deyince herhangi bir düzelme yapmadı sonuç olarak bütçe 4 milyon dolarmış

Rochestie (600) - Can (75)
E.Jackson (600) - Ponitka (500) - Göksenin (200)
Gelabale (300)- Emir (300)
Macvan (500) - Berkay (75) - Orhan (75)
M.Fall (500) - Ege (75)

Gelabale'i Kunter çok tuttuğu için yazdım tabi, ben karar verici olsam asla ilgilenmem :) Şu kadro 4 milyon dolara kurulabilir.

Keşke yöneticilerimiz biraz atik olsa ve bu sene NBA'de felaket sezon geçiren Nets'in Justin Hamilton'u serbest bırakmasını bekleyip direk çöksek. Malesef biz bu koçla ancak Fransa Ligi çöplerini besleriz.

Araştırma desen gram yok. Kıta dışına bakmaya tenezzül bile etmiyorlar. Genç ve yetenekli basketbolcu Amerika kıtasında fazlasıyla var halbuki. Sahurdan sonra Arjantin Ligi yarı final Ferro-Quilmes macını izleyeyim dedim serinin son maçı zevkli olur diye 2 kez uzadı maç.Maçı kazanan Quilmes' in oyun kurucusu dikkatimi çekti.Luca Vildoza adında 21 yaşında genç bir çocuk.Harika oynadı, keşke biri alıp getirse bu çocuğu bize dedim,ucuzdur birde.Biraz araştırdım eski videolarını izledim. Sonra baktımki bu senenin başında Baskonia kendisiyle 4 yıllık sözleşme imzalamış ve kiralık oynatmış eski takımında.Önümüzdeki seneden itibaren Baskonia yolu gözükür,belki bir sene gecikmeyle.Ginobili' nin gençliğini gördüm çocukta.Aynı takımdan Eric Flor diye 4 numara var 23 yaşında. 46 sayıyla tamamladı maçı. Hayret dedim bu nasıl Avrupa' ya gidemedi diye. Onunla da Malaga ilgileniyormuş. Söyleyeceğim o ki, kulüp yetenekli, maliyeti az genç oyuncu araştırmak yerine, çer çöp,ameliyat üstüne ameliyat geçirmiş oyuncu varsa onu bulup getiriyor.Basketbol şubesi,basketboldan anlamayanların elinde. Yazık günah bu taraftara..

Luca Vildoza
[video=youtube;GgHnidTmKuI]https://www.youtube.com/watch?v=GgHnidTmKuI[/video]

Eric Flor
[video=youtube;Qt34X3uRNcg]https://www.youtube.com/watch?v=Qt34X3uRNcg[/video]

Son düzenleme:
Şöyle bir liste vardı; EL bazında sözleşmesi biten oyunculardan oluşan. Tabii biz bu saatten sonra Eurocup handikapı ve 4 milyon bütçeyle yanlarından geçemeyiz. "Esmer Günler" şarkısını dinlemeye devam.

IMG_1806.jpg

topsakal tam kendinden beklenecek açıklamayı yapmış. Kendisinin ne kadar beceriksiz olduğunu, Ergin Ataman ile hiç bir sorunum yok diyor ama biz erman ile anlaştık Ergin Atamanı kovmak için elime fırsat geldi bende kullandım diyor.

Araştırma desen gram yok. Kıta dışına bakmaya tenezzül bile etmiyorlar. Genç ve yetenekli basketbolcu Amerika kıtasında fazlasıyla var halbuki. Sahurdan sonra Arjantin Ligi yarı final Ferro-Quilmes macını izleyeyim dedim serinin son maçı zevkli olur diye 2 kez uzadı maç.Maçı kazanan Quilmes' in oyun kurucusu dikkatimi çekti.Luca Vildoza adında 21 yaşında genç bir çocuk.Harika oynadı, keşke biri alıp getirse bu çocuğu bize dedim,ucuzdur birde.Biraz araştırdım eski videolarını izledim. Sonra baktımki bu senenin başında Baskonia kendisiyle 4 yıllık sözleşme imzalamış ve kiralık oynatmış eski takımında.Önümüzdeki seneden itibaren Baskonia yolu gözükür,belki bir sene gecikmeyle.Ginobili' nin gençliğini gördüm çocukta.Aynı takımdan Eric Flor diye 4 numara var 23 yaşında. 46 sayıyla tamamladı maçı. Hayret dedim bu nasıl Avrupa' ya gidemedi diye. Onunla da Malaga ilgileniyormuş. Söyleyeceğim o ki, kulüp yetenekli, maliyeti az genç oyuncu araştırmak yerine, çer çöp,ameliyat üstüne ameliyat geçirmiş oyuncu varsa onu bulup getiriyor.Basketbol şubesi,basketboldan anlamayanların elinde. Yazık günah bu taraftara..

Luca Vildoza

Eric Flor

Baskonia zaten senelerdir küçük Arjantin diye nitelendirilen bir klüp; adamlar da işlerini biliyorlar gerçekten de. Özellikle Luca Vildoza adındaki oyun kurucuyu ben de çok beğendim. Bahsedildiği gibi Manu Ginobili değil de Mantas Kalnietis, Sam Van Rossom ya da Leo Westermann tipinde bir guard gibi gördüm kendisini.
Diğer 46 sayı atan Eric Flor ise şutuyla oynayan bir basketbolcu ve açıkçası pek hoşlandığım türde bir basketbolcu olduğunu söyleyemem.

Luca Vildoza

Eric Flor

Brazilya'yı da bu bahsettiğiniz listeye dahil edebiliriz. Hatta Avustralya'da da son zamanlarda çok değerli oyuncular çıkıyor. Benim bu yönetimden bu konuda zaten zerre umudum yok ama en azından piyasadan düşmüş fakat hala kaliteli oyuncuları hemen çözüp bir iki oyuncuyu böyle kurtarabiliriz. Gerçekte olanlar ise kadro yapılanması başlığının Eylül ayına kadar aktif olarak duracağı gibi gözüküyor. Hepimizin malumu bizim yöneticilerimiz Ağustos'a kadar bitiremez transferleri.

Koç'un Fransa Ligi'nden istediği Ryan Pearson'ın videolarını izledim. Öyle çok atletik biri değil. 1 tane smacı yok videolarda.

En az Gist kadar dış şut tehdidi var. Ve post-up'ı iyi oynuyor. Fiyatı makulse alınabilir.

Geçen sene Le Mans'ın en skorer oyuncusu olmuş Pearson. Skorlarını genelde potaya topla birlikte yaptığı cutlar ve sırtı dönük birebirler ile buluyor. Yarı sahayı çabuk geçen bir oyun yapısı var. Üçlük çizgisinin gerisinden de pek iyi değil. Şut tercihleri de biraz eleştirilebilir açıkçası. Birebirlerde güçlü kalıyor ve çok fazla alan kaplıyor bu sebeple savunmada takıma çok fazla defo vermez. Uygun fiyata -Erman Hoca illa ki alacam diyorsa - denenebilir. Ama şu forumda adı geçen çoğu forvet Pearson'dan daha iyi

Geçen sene ki Le Mans - Avtador maçının full kaydı. Hem Pearson'ı hem de Erman Hoca'nın oyun karakterine ilişkin bir ipucu olabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=O2cTVvehCF0

Ryan Pearson da aynı Gelabale gibi menajer sallaması veya Türk basınının koçlar eski oyuncularını getirir mantığının bir yansımasıdır diye tahmin ediyorum. Kimse pek hatırlamıyor herhalde ama 2-3 sene önce bir arkadaş Pearson u sürekli yazıyordu, hatta ben iyi oyuncu değil dedim diye bana da kızmıştı. O sezon önerilen oyunculardan bir diğeri de Cupkovic diye garip bir adamdı.

Neyse, bu Pearson yanılmıyorsam Belçika da iyi istatistik çıkarmıştı, oradan Alba ya geçecekti diye hatırlıyorum, sonra kendini burada bulmuş. Ayakları yavaş, atletik açıdan zayıf ve kilo açısından ağır bir oyuncudur. Çok sanmam alacağımızı ve hiç istemem. Bizim Micov tarzı oynayan bir oyuncu, orta ve dış şutu var bir de post oyunu fena değil. Zaten o cüsseyle en mantıklısı da odur.

Muratbey Uşak, geçen sezonun ilk yarısı Tofaş' ta oynayan Jordan Hamilton, Astana'dan oyun kurucu Ian Miller ve Dijon'dan forvet Isaiah Miles' ı almış. McKissic ile henüz net bir anlaşma sağlamamışlar. Dwight Hardy,Vidmar,Orelik ve Kissic bizde görmek istediğim oyuncular.