2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Önümüzdeki Mayıs ayında yeni yönetim kesinlikle basketbolun başına Hakan Üstünberk'i getirmesi lazım yoksa bu kaos hep böyle sürer gider..Bu kulübün en büyük sorunu yönetenlerde..Kulübe format atılması gerekiyor..Bu açıdan önümüzdeki Mayıs ayına kadar fazla bir şey beklememek lazım..

Sanırım Ege-Göksenin-Can dışında sözleşmeli oyuncumuz bulunmuyor.Sıfırdan başlamak için yeterli.6 Yabancı oyuncu ve üçüyle birlikte hem ligde hem Eurocup'da şampiyonluğa oynayacak bir takım kurulabilir.

Açıkçası bekliyordum Gelabale hamlesini. Daha önceden okuduklarımdan bu oyuncuyu tuttuğunu biliyordum. Beşiktaş'ta da çok istemişti bu oyuncuyu ve Fransa'da da ilk fırsatta aldı. Bu sabah söylentisi çıkmadan önce Kunter gelirse, Gelabale'i almak ister diye forumdan bir kaç arkadaşa söylemiştim. Koç ya da eşi dostu biri okuyorsa burayı, madem yeniden yapılanmaya gidiyoruz, 35 yaşında, onunda ötesinde devri kapanmış bir adamı istemiyoruz koç. Yatırım yapılacak çok fazla genç var.

Son düzenleme:
Açıkçası bekliyordum Gelabale hamlesini. Daha önceden okuduklarımdan bu oyuncuyu tuttuğunu biliyordum. Beşiktaş'ta da çok istemişti bu oyuncuyu ve Fransa'da da ilk fırsatta aldı. Bu sabah söylentisi çıkmadan önce Kunter gelirse, Gelabale'i almak ister diye forumdan bir kaç arkadaşa söylemiştim. Koç ya da eşi dostu biri okuyorsa burayı, madem yeniden yapılanmaya gidiyoruz, 35 yaşında, onunda ötesinde devri kapanmış bir adamı istemiyoruz koç. Yatırım yapılacak çok fazla genç var.

Ne yazık ki doğru. Ben ulaşabildiğim insanlara bunun yanlış olduğunu söyledim. Esasında onlar da farkında ama şu anda Topsakal önderliğinde bindik bi alamete gidiyoruz kıyamete durumu var. Ataman'ın bence sezon içi gönderilmesi gerekirken bunlar sezon sonu sözleşmesi bitmiş adamı bile kumpas yapmaya çalışarak iş yapıyolar. Yahu çık de işte adam 10 milyon usd yi heder etti, çok başarısız bi sezon gecirdik diye. Ama Topsakal öyle bi açıklama yapıyor ki Ataman'ı yüceltip Galatasaray'ı küçültüyor. Yok 4 e Ataman olmazmış o büyük hedeflerin koçuymuş falan.

Diyecek söz bulamıyorum gerçekten. Erman abi'de hala Gelabel derdinde , o da beni yanıltmadı, keşke kabul etmeseydi, durduk yere bütün ihale ona kalıcak, zaten inişte olan kariyeri artık biz den sonra yorumculuğa doğru evrilir.

Bu yönetim kurulu ve başkan kadar kapasitesiz insanlarla çok zor bir sezon olucak.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kunter bugun bazı oyuncuları tutmak istediğini söyledi ama isim vermedi Topsakal Micov ve Sinan'ın ismini vermişti hem Micov'u tumak hem Gelabel'i almak mı istiyor yoksa birisi bir diğerinin alternatifi mi acaba ?

şube net bir şekilde küçülmeye gidiyor. bir bakıma nadasa bırakıyoruz şubeyi. kimse başarı beklemesin bu sezondan. küme düşmeyelim yeter.

Basketbol Şubesi, Can Topsakal önderliğinde ''bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete'' şekline dönmüş durumda. İşin ilginç yanı ise yönetimin içinden kimsenin Can Topsakal'a 'Dur, ne yapıyorsun sen ? ' demiyor olması.

Baskonia Fransa'nın Paris-Levallois takımından 23 yaşındaki pivot Vincent Poirier'ı transfer etmiş. 2,13 m boyuna göre baya kıvrak birine benziyor. Bakalım Erman Kunter de bu tür gelecek vaat eden oyuncuları getirecek mi?

[video=youtube;RpU0mUbZ5Ps]https://www.youtube.com/watch?v=RpU0mUbZ5Ps[/video]

Küme düşme muhabbeti yapanlar dalga geçiyor galiba. 4 milyon bütçe tamam düşük ama küme düşme nedir ya en kötü 6 dan play-off'a kalırız Tofaş Gaziantep basketlere mi geçileceğiz ?

Sanırım Ege-Göksenin-Can dışında sözleşmeli oyuncumuz bulunmuyor.Sıfırdan başlamak için yeterli.6 Yabancı oyuncu ve üçüyle birlikte hem ligde hem Eurocup'da şampiyonluğa oynayacak bir takım kurulabilir.

Erdal geri dönmüşsün? :)

Göksenin, Emir ve Ege'nin kontratı kapalı, Can ise şu an boşta diye biliyorum.

Bunun dışında, 4 milyon euro küçümsenecek bir meblağ değil. Karşıyaka 2,5 milyon euro ile şampiyon oldu. Banvit 3 milyon euro ile Türkiye kupası+FIBA CL finali yaptı. Eğer doğru kullanılırsa ciddi işler yapılabilir. Yalnız, Gelabale ismi oldukça düşündürücü ilk aşamada.

Son düzenleme:
Chalon'un şu an ki takımından Fall, Clark, Roberson ve Harris'in dördünü paket halinde almak fena olmazdı. Gerçi Fall bize yar olmaz gibi.

Beşiktaş'ta iken Erman Kunter'in yabancıları : Christopher, Ewing, Falker, Markota, Minard, Vidmar ve Dasic şeklindeymş bu arada.

Son düzenleme:
John Roberson(400k)-Mehmet Yağmur(200k)
Edwin Jackson(800k)-Can Maxim(200k)-Göksenin(200k)
Cameron Clark(400k)-Emir Preldzic(300k)
Adrien Moerman(500k)-Ege Arar(100k)
Moustapha Fall(300k)-Davon Jefferson(400k)

Buna benzer bir kadro kurmak bizim için en doğru seçim olacaktır. Bu oyunculara alternatif olacak bazı isimler;

Jordan Theodore (maliyeti 800k seviyesinde olursa ilk tercihim), Pierria Henry, Josh Adams, Chris Babb, Shaq McKissic, James Bell, Suleiman Braimoh, Dyshawn Pierre, Nick Minnerath, Anhony Gill, Raymar Morgan, Jarrod Jones, Gasper Vidmar, Patrick Young ve Zach Auguste.

4 milyon dolara son topa kadar savaşan, mücadeleyi bırakmayan, bizleri mutlu eden bir kadro kurabilir.

John Roberson(400k)-Mehmet Yağmur(200k)
Edwin Jackson(800k)-Can Maxim(200k)-Göksenin(200k)
Cameron Clark(400k)-Emir Preldzic(300k)
Adrien Moerman(500k)-Ege Arar(100k)
Moustapha Fall(300k)-Davon Jefferson(400k)

Buna benzer bir kadro kurmak bizim için en doğru seçim olacaktır. Bu oyunculara alternatif olacak bazı isimler;

Jordan Theodore (maliyeti 800k seviyesinde olursa ilk tercihim), Pierria Henry, Josh Adams, Chris Babb, Shaq McKissic, James Bell, Suleiman Braimoh, Dyshawn Pierre, Nick Minnerath, Anhony Gill, Raymar Morgan, Jarrod Jones, Gasper Vidmar, Patrick Young ve Zach Auguste.

4 milyon dolara son topa kadar savaşan, mücadeleyi bırakmayan, bizleri mutlu eden bir kadro kurabilir.

Biraz fazla olumlu bir yorum olmuş ;)
CSKA Moscow' un Milos Teodosic için senelik 4 milyon Euro kontrat teklif ettiği bir ortamda Galatasaray' ın takım bütçesi 4 milyon Dolar olarak açıklanıyor. Neymiş efendim senelerdir zarar ediyormuşuz; e kardeşim amatör branşların kar ettiği bir klüp mü var avrupada?
Son Euroleague şampiyonu Fenerbahçe de bu sezonu zararla kapadı ama kazandıklarını tek tek açıklamaya gerek yok herhalde .... Maalesef 2012-2013 sezonundaki Beşiktaş gibi olacağız gibi görünüyor. Fransa Liginin çöplerini toplamayı seven Erman Kunter ile beraber bu sezonu heba etmeye kendimizi hazırlayalım.

Bu arada Göksenin, Preldzic ve Ege hariç tüm kadroyu da değiştirmişsin; hayırlısı olsun büyük transfer hamleleri olmuş gerçekten de :)
Yanlış hatırlamıyorsam 2011-2012 sezonuydu; senelerdir dışarıdan takip edip sevdiğimiz Euroleague' e Galatasaray' ın ilk kez katılmasıyla Abdi İpekçi' de maç öncesi çalan "Euroleague I feel Devotion" müziğini duyduğumdaki heyecanı ve sevinç gözyaşlarını hiç unutmuyorum.
Nereden nereye getirildi bu klüp, yazık gerçekten de çok yazık.