2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Gelecek sezon lütfen undersized savunma zaafı olan rakibe hücumda ekmek çıkaracak oyuncular alınmasın. Fitipaldo ve Russ Smith örnekleri ortada.

Tibor'un kalmasını istiyorum ama bu yönetim iyice kısacak gibi bütçeyi. Herkes Theodore yazmış ama zor bence. Artıları kadar eksileri de var. Deliciliği iyi olsa da şutuna güvenmeyip gereksiz zorlayabiliyor. Tansiyonu yüksek maçlarda eline çok çok güvenebilecek bir oyuncu değil ama iyi oyuncu pek tabi.

Arkadaşlar şu noktayı tekrar hatırlatayım. Ben şu oyuncuları alalım falandan ziyade, Lig Lig 200-300 bin dolar seviyesinde, alt seviye takımlarda, ucuz yatırım yapılabilecek oyuncuları yazıyorum. Belli bir bütçe ile takım kurulduğunda, bende bu oyuncuların bir çoğunu almam ya da kimyayı gözeterek uyumlu oyuncuları yan yana getiririm. Şu ana kadar önerdiğim dört oyuncudan takımımda olacak ilk isim Suleiman Braimoh . Al Real Madrid'e koy direk oynar bence. Savunmada inanılmaz katkı yapar. Hücumda da dengeyi bozmaz ve katkısı olur. Chris Babb'ı almam mesela, ama bana göre, Alman Liginde , yeni parlayanlar arasında alınabilecek tek kısa. Dyshawn Pierre ve Josh Adams 23 yaşında yatırımlık, çok genç oyuncular. Bu adamlar, bu stilleri ile parladığı an 4-5 m bütçelerle alınması imkansız oyuncular olurlar. Theodore 'u geçen sene alırdık ama bu sene artık bizim bütçemizin üzerine çıkması örneği gibi. Bunlar, 6. veya 7. yabancı olarak alırsın ve sezon içerisinde durumuna göre hareket edersin. Bonservis ödediğimiz Fitipaldo'dan çok daha bedava ve 5 kat daha iyi yatırımlar. Hani, forumda ben hemen alalım diyorum vs. gibi bir izlenim oluşmasın lütfen. Ancak, şunu da belirteyim, Josh Adams , çok spektaküler bir oyuncu. Kötü olduğu zaman bile , yapacağı bir iki hareketle, taraftardan sevgi görür ve belirli bir standarda gelen kadar sermayesi fazla olur.

Oğuzhan'ın önerdiği oyunculara gelirsek, John Roberson , benimde Fransa listemde var. Jaime Smith şampiyonlar ligi istatistikleri ile dikkatimi çekti ve inceledim . Cidden tam bir takım yöneticisi her anlamda. Ama sanırım , Oğuzhan'ın Adams konusundaki soru işaretlerinin çok daha fazlası bu oyuncu için var . Ukrayna Liginde finalist oldular ama Şampiyonlar Liginde Avtador'un olduğu grupta sadece 3 galibiyet ile grup sonuncusu oldular. Test maç sayıları çok az . Khimik öncesinde de , üniversite ve takım kariyeri Josh'un gerisinde. Adriyatik ligini ve ülkelerini hiç sevmiyorum , o yüzden bakmakta içimden gelmiyor. Boatright'i bilmiyorum o yüzden ama izleyeceğim onu da . Görüşlerimi yazarım.

Şimdi, İsrail Ligini inceliyorum ama sanırım haftaya kalacak. Herkes katılım gösterir ve bize yardımcı olursa sevinirim bu arada . En azından adı geçen oyuncuları izleyin ve analizinizi yazın lütfen. Foruma ilgi sadece , Eurocup kazandığımızda olmasın.

Son düzenleme:
Fenerin bıraktığı bennet için ne düşünüyorsunuz ? Ben biraz izledim savunmada sıkıntısı var ofansı da çok konsantre değil ama atletikliği aslında avrupa'da iş yapabilir.

Önce koç belli olmalı. Ataman'a teşekkür edilip uzun süreli proje yapabileceğimiz bir koç ile devam etmeliyiz. Kendi salonumuz bitene kadar mütevazi bütçeler ile yarışmacı olacak şekilde hareket edilmeli. Beşiktaş yapabiliyorsa biz de yapabiliriz.

Ryan Boatright çeşitli hücum silahlarına sahip bir kısa skorer. Onun hakkında tek soru işaretim fiziği-savunması. Özellikle takımın ön alan savunmasında problem yaşamamak için 2-3 numaraları hem yönlendirici (Eurocup'ı kazandığımız kadronun senaryosu), hem de savunmada rakibin karşısında kalan oyunculardan seçmeliyiz.

Güzel kadro ama.
En az 7-8 milyon eder.
Diot bence de guard için alınabilecek en iyi isimlerden biri olacaktır.

Min. 6'ya olur EL'de olmadığımız için 7 civarı kurulur, özellikle Ataman kalırsa Micov-Sinan-Göksenin fiyat konusunda sıkıntı çıkarmazlar. Diot-Göksenin-McKissic-Lasme-Vidmar 5'i savunmada adam yerler kemik sesleri duyulur.

Tibor kesinlikle kalmalı daha iyisini geçtim aynı seviyede oyuncu bulmamız çok zor.

Sinan ve Göksenin lig için değerli.

Yerli şutör şart,

Micov her takıma lazım yeter ki takımda iyi gitsin.

Daye sakatlık yaşamazsa F/P olarak Avrupa'nın en değerli isimlerinden biri.

Lasme enerji liderlik için önemli.

Vidmar ligdeki bana göre en değerli yerli oyuncu.

McKissic komple bir oyuncu gelecekte Hawkins olabilme potansiyeli yüksek, uzun vadeli keşke düşünseler.

Theodore savaşan ve savunma yönü güçlü tüm takımlarda yıldız olur.

Ataman bence gitmeli bir süre Ülke dışında çalışmalı çok yıprandı ama kalırsa bu tarz bir takım kuracağını ve kupa 2 de min F4 yapacağını düşünüyorum.

Genelde Avrupadan bakıyoruz ama cüzi ücretlere getirebileceğimiz belki NBA de oyuncu bulabiliriz. Tabi birinci öncelik transferleri için değil rotasyonda kullanacağımız oyuncular için bu riske girebiliriz. Russ Smith vakası çok ayrı ücreti fazlaydı ve iş yapacak beklentisi ile getirdik.

Ledo dün şov yaptı valenciaya karşı .Seneye de bırakmazlar heralde bu şekilde devam ederse .
24 sayı, 3 asist yapmış. 4/6 üçlük... Baskonia geçen sezon da play off öncesi Michael Roll'u almıştı ama istedikleri katkıyı alamamışlardı.

[video=youtube;a8MOAYFCh98]https://www.youtube.com/watch?v=a8MOAYFCh98[/video]

Vay be yıllar sonra Vidmar kıymete bindi :) Yıllarca dil döktüm de bu adamın kıymetini bildiremedim. Bütçe 15 de olsa 5 de olsa pivot listesine direkt yazılacak bir adam.

Kalnietisin sözleşmesi bu sezon bitiyor kariyeri düşüşte getirebiliriz belki

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu sene Unijaca Malaga ile Euro Cup şampiyonu olan Kyle Fogg için ne dersiniz ?
Ben gelirse şampiyon olduğumuz senede ki Gordon etkisi yapabileceğini düşünüyorum...

Elan Chalonda oynayan Cameron Clark 1.98 boyunda ve çok atlet bi oyuncu 3-4 ( daha çok 4 ) pozisyonlarında oynayabiliyor. Bu sene gerek Fransa liginde gerekse de FIBA Avrupa Kupasında iyi bir sezon geçiriyor. Üçlük yüzdesi avrupa kupasında %27, Fransa Liginde %37. Bence bütçemiz 3-4 milyon euro bandında olacaksa ekonomik bir ücrete transfer edilebilir.

Bu da Gaziantep karşısında oynadıkları Avrupa kupası maçının tamamı izlemek isteyenler için: https://www.youtube.com/watch?v=9GMeugv1FOY

Ünal Aysal başkanken N'dong emekli olduğunda onun yerine Udoh'u monte edebilseydik bir sezon değil, bir kaç sezon üstüste şampiyon olabilirdik.

Arkadaşlar şu noktayı tekrar hatırlatayım. Ben şu oyuncuları alalım falandan ziyade, Lig Lig 200-300 bin dolar seviyesinde, alt seviye takımlarda, ucuz yatırım yapılabilecek oyuncuları yazıyorum. Belli bir bütçe ile takım kurulduğunda, bende bu oyuncuların bir çoğunu almam ya da kimyayı gözeterek uyumlu oyuncuları yan yana getiririm. Şu ana kadar önerdiğim dört oyuncudan takımımda olacak ilk isim Suleiman Braimoh . Al Real Madrid'e koy direk oynar bence. Savunmada inanılmaz katkı yapar. Hücumda da dengeyi bozmaz ve katkısı olur. Chris Babb'ı almam mesela, ama bana göre, Alman Liginde , yeni parlayanlar arasında alınabilecek tek kısa. Dyshawn Pierre ve Josh Adams 23 yaşında yatırımlık, çok genç oyuncular. Bu adamlar, bu stilleri ile parladığı an 4-5 m bütçelerle alınması imkansız oyuncular olurlar. Theodore 'u geçen sene alırdık ama bu sene artık bizim bütçemizin üzerine çıkması örneği gibi. Bunlar, 6. veya 7. yabancı olarak alırsın ve sezon içerisinde durumuna göre hareket edersin. Bonservis ödediğimiz Fitipaldo'dan çok daha bedava ve 5 kat daha iyi yatırımlar. Hani, forumda ben hemen alalım diyorum vs. gibi bir izlenim oluşmasın lütfen. Ancak, şunu da belirteyim, Josh Adams , çok spektaküler bir oyuncu. Kötü olduğu zaman bile , yapacağı bir iki hareketle, taraftardan sevgi görür ve belirli bir standarda gelen kadar sermayesi fazla olur.

Oğuzhan'ın önerdiği oyunculara gelirsek, John Roberson , benimde Fransa listemde var. Jaime Smith şampiyonlar ligi istatistikleri ile dikkatimi çekti ve inceledim . Cidden tam bir takım yöneticisi her anlamda. Ama sanırım , Oğuzhan'ın Adams konusundaki soru işaretlerinin çok daha fazlası bu oyuncu için var . Ukrayna Liginde finalist oldular ama Şampiyonlar Liginde Avtador'un olduğu grupta sadece 3 galibiyet ile grup sonuncusu oldular. Test maç sayıları çok az . Khimik öncesinde de , üniversite ve takım kariyeri Josh'un gerisinde. Adriyatik ligini ve ülkelerini hiç sevmiyorum , o yüzden bakmakta içimden gelmiyor. Boatright'i bilmiyorum o yüzden ama izleyeceğim onu da . Görüşlerimi yazarım.

Şimdi, İsrail Ligini inceliyorum ama sanırım haftaya kalacak. Herkes katılım gösterir ve bize yardımcı olursa sevinirim bu arada . En azından adı geçen oyuncuları izleyin ve analizinizi yazın lütfen. Foruma ilgi sadece , Eurocup kazandığımızda olmasın.

Evet abi Josh konusundaki soru işaretleri Jaime'de de var. Hatta tam olarak takım yöneticisi değil, organizasyon katkısını beğenmiyorum. Takımın skor lideri olabilecek oyunculardan birisi. Jaime'yi beğenme sebebim, hücumdaki agresifliği ve fiziken daha sert liglere hazır olması. 1.90 boyunda, soft olmayan, organizasyon katkısı vasat altı olan skorer PG. Jaime'nin yanına yönlendirici 2-3'ler koyulmazsa zaten takım tıkanır. Fakat yönlendirici 2-3'lerin olduğu takıma PG yaparsan güzel katkı alırsın.

Bu sene Unijaca Malaga ile Euro Cup şampiyonu olan Kyle Fogg için ne dersiniz ?
Ben gelirse şampiyon olduğumuz senede ki Gordon etkisi yapabileceğini düşünüyorum...

Bugün elendikleri Real maçında izledim. Sadece 12 dk süre verdi Malaga hocası. Bu 12 dk ya 8 sayı 4 asist sığdırmasına rağmen fazla süre alamadı, Jamar Smith 'i tercih etti Malaga kocu.Halbuki defansif yönüde iyi. Gordon' un biraz daha hareketlisi diyebilirim. Ayrıca Joshua Shipp' in verdiği defansif katkıyı da verebilir.