2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Basketfaul'ün haberine göre Juskevicius ve Caner Canaria maçında sahada olucakmış! Bildigim kadarıyla oyuncu yazdırma hakkımız yok bu nasıl oluyor?

Giresun'un şu anki oyun kurucusu Kenny Boynton da Juskevicius'tan daha iyi bir oyun kurucu, geçen yıl Novgorod'da as parçaydı 30 dakika süre ortalaması ile

Tabi bence'de Kenny Boynton'da Hardy'den daha fazla katkı verirdi kesinlikle ama ben sadece şu ara dönem hamlesi için demiştim.

Ayrıca bir çok arkadaş güzel güzel kadrolar kurmuş ancak kadrolarına Oktay hocamızın 1,5 senelik sözleşme verdiği Juskevicius'u eklemeyi unutmuşlar.

Boşa kürek çekiyoruz. Bu sene bitmiş artık. Bu senenin gözden çıkarılması, unutulması gerek. Galatasaray gibi camiada bu çok zor olsa da yaşadığımız gerçek bu. Bu sene kayıp bir sene. Hala transfer yapmaya çalışıp para harcamak zarardan başka bir şey getirmez bize. Bu sene harcanacak parayı seneye kullanacak şekilde bütçeye eklemeliyiz. Oktay hoca da seneye ne yapabileceğini düşünsün. Bu sene ligde kalmamız yeterli. Zaten daha ötesini istesek bile yapamayız. Hiç oyuncu almadan mevcut kadro ile sezonu bitirip önümüze bakmalıyız bence. Önümüzdeki sezon için de ilk istediğim isim Vidmar. Lütfen şu adamı artık görün ve kadroya alın. Wilbekin için ise hiç ümidim yok o yüzden onu yazmıyorum bile.

1- Sinan Güler, Euroleague için değil para için Fenerbahçe'yi seçti, bu Amerika'lı ve Avrupa'lı çoğu oyuncu içinde geçerli. Alexey Shved mesela BC Khimki yerine rahatlıklar CSKA ya da o seviyede bir takımda oynar ama alacağı rol onun için daha önemli.

2- Hadi diyelim David Hawkins'in Ergin Ataman ile gönül bağı olduğu için Fenerbahçe'yi seçti, geçtiğimiz sezonun başında Brad Wanamaker, Mindaugas Kuzminskas ve James Anderson niçin Fenerbahçe Doğuş'u değilde Darüşşafaka'yı tercih etti? Euroleague finalistinde oynamak varken, üstelik arada çok büyük rakam oynamalarıda olmamasına rağmen.

3- Oyuncular için para önemli bir etken doğru, aynı şekilde takımda alacakları rolde önemli, kulübün büyüklüğü, taraftarı bunların hepsi etken.

4- Scottie Wilbekin'i Darüşşafaka'ya getiren hoca Oktay Mahmuti, belki gönül bağları vardır ;)

Bunların dışında gelecek yıl bütçemiz 6 milyon dolar bile olsa Wilbekin'i transfer edip, etrafına takım kurabiliriz.

Barış Ermiş, Enes Berkay Taşkıran, Buğrahan Tuncer, Yiğit Arslan, Can Maxim Mutaf, Tolga Geçim, Metecan Birsen, Metin Türen, Egeman Güven ve Furkan Aldemir düşünülmesi gereken yerli oyuncular...

Scottie Wilbekin-Barış Ermiş
DJ Kennedy-Billy Baron-Buğrahan Tuncer
James Bell-Göksenin Köksal-Metecan Birsen
Jarrod Jones-Raymar Morgan
Gasper Vidmar-Furkan Aldemir

Genel olarak ligimizden isimlerin tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum, bu oyunculara alternatif olarak, Jajuan Johnson, Howard Sant-Roos, Moustapha Fall, Ivan Buva, Vladimir Stimac, Henry Sims, Amedeo Della Valle, John Roberson, Nigel Williams-Goss, Gabe York, Diante Garrett, Darius Johnson-Odom, Dallas Moore, Jason Rich, Kyle Kuric, DeVaughn Akoon-Purcell, Zoltan Perl, Zanis Peiners, Darrin Govens, Mateusz Ponitka, Malcolm Hill, Lamar Patterson, Scott Bamforth, Matt Thomas, Thomas Walkup, Tai Webster düşünülmesi gereken oyuncular...

Scottie Wilbekin-Barış Ermiş
Jason Rich-Scott Bamforth-Yiğit Arslan
DeVaughn Akoon-Purcell-Zoltan Perl-Göksenin Köksal
Jajuan Johnson-Henry Sims
Moustapha Fall-Furkan Aldemir

Üst tarafa uzun uzun cevap vereceğim de çok uzayacak onun için hadi yine Wilbekin'dan gidelim. 6 Milyon Dolar'la Wilbekin'le yıllık 1,5 - 2 Milyon Dolar'a anlaştık diyelim sözleşmesi Daruşşafaka'da yani Ferit Şahenk'te olan bir oyuncuyu 100 bin dolar'a almayı planlıyorsunuz acaba?

Neden Wilbekine 2 milyon verelim? Madem bir oyuncuya verecek 2 milyonumuz olacak onu Wilbekine vermem ben. İsterse yerli statüsünde oynasın hiç farketmez. Ayrıca bazı arkadaşların dediği gibi kontratı var. Kontratı olan bir oyuncuyu Darüşşafaka Fenere vermek varken bize neden versin?

SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst tarafa uzun uzun cevap vereceğim de çok uzayacak onun için hadi yine Wilbekin'dan gidelim. 6 Milyon Dolar'la Wilbekin'le yıllık 1,5 - 2 Milyon Dolar'a anlaştık diyelim sözleşmesi Daruşşafaka'da yani Ferit Şahenk'te olan bir oyuncuyu 100 bin dolar'a almayı planlıyorsunuz acaba?

Doğuş Grubu, Darüşşafaka'ya sadece bu yıl destek veriyor, gelecek yıl Blatt ayrılacak, büyük ihtimal takımda dağılacak. Devam etmeleri için bence tek ihtimal var, o da EuroCup'ı kazanıp Euroleague bileti almaları.

Reis Moustapha Fall'a bu sezon Euroleagueden teklifler vardı ama erken olur diye gitmedi gelecek sezon bize gelmesi imkansız %100 Euroleagueden kontrat bulacaktır hemde iddialı takımlarından birinde. (İçimden bir ses Olympiakos diyor :) )

Pivot transferi ortada kalmış durumda diyebiliriz. C.Iverson Morabanc Andorra'ya gitmiş. Bu oyuncu bizim teklifimizden ziyade birçok teklifi geri çevirdi mental bir sorunu olabilir çünkü Andorra'nın yapacağı teklif madden bizim üzerimizde değildir diye düşünüyorum. Oktay hocamızın çalışabileceği bir uzun olarak geriye kimler kaldı acaba??? Bonservis ödeyeceğimiz bir oyuncu alacağız sanırım. Muhakkak bir ön hazırlık vardır ama inşallah sezonun geri kalanında bizi azami idare edebilecek bir isim almayı başarırız kısa süre içerisinde.

Son düzenleme:
Fizik yapısı ve oyun tarzı olarak Hendrix'e benzeyen bir isimdi Iverson ama üst seviye bir isimdi. Yazık olmuş cidden. Ama farklı bir açıdan bakarsak bence Oktay hocanın direk olarak sevdiği tarzda bir uzun olmadığını da eklemek lazım, hoca daha çok mobil-ikili oyun becerisi yüksek uzunları seviyor ağır ve cüsseli oyuncular yerine. Mesela ben de aşırı mobil olan ince uzunları hafif cüsselerinden dolayı savunma ve ribauntlarda yarattıkları eksiklik nedeniyle pek sevmem ama hocanın tercihi bu yönde genelde

Son düzenleme:
Hendrix şutu olan, teknik, dışarıya rahatça açılabilip etkin olan, pasörlüğü fena olmayan ve basketbol aklı olan bir oyuncuydu(yaşı gereği biraz azaldı bu özellikleri), İverson ise potadan 1.5 Metreye kadar etkili çok sınırlı bir uzundu, nasıl benzer tarzda oluyorlar anlamadım. Şahsen gelmesini istemezdim ama şu şartlarda onu bile aradı gözüm açıkçası. Ve 2 aydır çözülmeyen bir sorunumuz var : Pivot !

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Giresun Will Bynum ile anlaştı, AEK Vince Hunter ile anlaştı ki bu takımların bütçeleri bizim bütçemizin 1/3 kadardır filan diye düşünüyorum.
Kimse bütçemiz yoktu ondan aldık Juskevicius'u demesin iki oyuncuyu da alabilirdik hayli hayli. Birde gelecek senemizi bağlayarak anlaştık bu kariyeri vasat Litvanyalıyla.

Arkadaşlar kimse yanlış anlamasın bu alıntıyı örnek olsun diye yapıyorum ve diyorum ki bizim buna hakkımız yok ! Yok arkadaşlar :) Tekrar söylüyorum gerek bu forumda gerek bu camiada gerek bu dünyada vizyonu geniş, hayalleri çok daha iyi isimleri almak olan arkadaşlar var. Buna hem katılıyor hem saygı duyuyorum fakat bugün koç Oktay Mahmuti amiyane tabirle Fatih Altuntaş ile Doruk Gölbaşı'yı transfer ettiğini açıklasa desteklemek mecburiyeti içindeyiz. Sakarya, Eskişehir, Tofaş, Darüşşafaka, Fenerbahçe, Beşiktaş, Anadolu Efes, Pınar KSK, 30 sayı fark yediğimiz TS ve fazlası var. Ligden düşme tehlikesi içindeyiz bunun bilincinde niçin değiliz anlam veremiyorum ... Sizlere tekrar söylüyorum bu sezonu tam destek ve mücadele içinde geçirelim zaten sahip olduğumuz koç her şeyin bizlerden daha çok farkındadır. Dönüp bu yukarıda ki örnekte olduğu gibi "OPSİYONLU" sözleşme imzalanmışken eleştirmek için aşağılamak için yorum yazmayalım. İmkanı olan herkes transferleri sevsin sevmesin salona gelip son maça kadar destek vermeli. Bizler Euroleague'e ilk defa girerken kadromuzda kalburüstü oyuncu mu vardı ? Lütfen lütfen lütfen biraz daha anlayışlı, yapıcı yaklaşalım...

Şu an hocanın kafasındakileri bilmediğimden olumlu-olumsuz eleştiri getirmek zor ama şayet Renfroe'den yararlanamayacaksak ve Juskevicius transferi onun alternatifiyse yandık. Ama onu asıl pozisyonu olan sg olarak düşünüyorsak bence gayet iyi tutkal olur takıma, oyuncu açar en azından topu yere vurabilen net bir şutör olarak.

Oktay Hoca Eurocup için kalitemiz de yetersiz diyor, gecikmeyi de düşündüğümüzde iyi bir uzun transferi yapmamızı umuyorum. Uzun transferinde Oktay Hoca ya pek güvenmediğimi de belirteyim. Zira Hendrix zaten olabilecek en "Beyaz" Amerikalı. Şimdi onun yanına bir Yugoslav filan alırsa yandık. Şöyle Alex Stepheson filan olsa, hem çemberi hem adamını savunabilecek, hızlı tempoda oynayabilecek biri gelse yeter.

Keşke bir transfer hakkımız daha olsaydı da Demetris Nichols'ü alabilseydik.

Doğuş Grubu, Darüşşafaka'ya sadece bu yıl destek veriyor, gelecek yıl Blatt ayrılacak, büyük ihtimal takımda dağılacak. Devam etmeleri için bence tek ihtimal var, o da EuroCup'ı kazanıp Euroleague bileti almaları.

Ya usta seneye desteğini çekecek adam Wilbekin niye 2 senelik sözleşme yaptılar diye sormuyor musun hiç? Sponsor desteğini çektikten sonra Daçka o parayı ödeyebilir mi sence?

Ya usta seneye desteğini çekecek adam Wilbekin niye 2 senelik sözleşme yaptılar diye sormuyor musun hiç? Sponsor desteğini çektikten sonra Daçka o parayı ödeyebilir mi sence?

Sözleşmenin imzalandığı dönemde gündemi takip etmiyordunuz galiba. Scottie Wilbekin, Darüşşafaka ile yeni sözleşme yaptığınıda Doğuş Grubu'nun Fenerbahçe'ye sponsorluğu gündemde yoktu zaten. Doğuş Grubu bu sezon için desteklerini sürdüreceklerini söylediler, gelecek yıl için bir söylemleri olmadı, zaten David Blatt ayrılacak, takımında dağılma ihtimali çok yüksek.

Hendrix şutu olan, teknik, dışarıya rahatça açılabilip etkin olan, pasörlüğü fena olmayan ve basketbol aklı olan bir oyuncuydu(yaşı gereği biraz azaldı bu özellikleri), İverson ise potadan 1.5 Metreye kadar etkili çok sınırlı bir uzundu, nasıl benzer tarzda oluyorlar anlamadım. Şahsen gelmesini istemezdim ama şu şartlarda onu bile aradı gözüm açıkçası. Ve 2 aydır çözülmeyen bir sorunumuz var : Pivot !

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sorunun içinde cevap.Cevabın içinde soru var!!! Hadi çıkabilirsen işin içinden

İmkan varsa ne yapıp edip Wilbekin bize gelmeli gelecek sezon.

Bu sene için iyi bir pivot şart. Lig’de zaten pozisyonumuz belli maksimum play off da çeyrek yaparız.

Uzun oyuncu arayışındaymışız. Elimizin altında Colton Iverson varken kaçırmamız kötü oldu. Piyasada boşta olan kim var bilmiyorum. Bu saatten sonra boşta oyuncu bulmak zor, buy-out verip alacağımızı da sanmıyorum. Büyük ihtimalle Henry Walker transferinde olduğu gibi 3. sınıf ülkelerin liginde oynayan bir uzun gelecekmiş gibi geliyor bana.