Arkadaşlar şubemizi yeni şeyler bekliyor. Yönetim değişti. İnşallah hem kulübümüze hem şubemize Mayıs'a kadar sorunsuz , maksimum başarı ile geçiririz.
Scottie Wilbekin yerli statüsüne geçiyor, gelecek yıl ilk hedef Wilbekin'i transfer etmek olmalı ve tün fedakârlıklar yapılmalı. Wilbekin'i Darüşşafaka'ya getirende Oktay hocaydı. Eğer Scottie Wilbekin'ın Fenerbahçe Doğuş'a gitmesini izlersek bir 10 yıl daha pişman oluruz.
Daçka'dan yıllık 1.5 milyon dolar civarında alıyor. Üstüne bir de yerli oyuncu etiketi eklenince 2 milyondan açar kapıyı. Nasıl alacağız aten 4-5 milyon dolar bütçe olacak?
Aynen öyle gelecek sezon için hem Wilbekin hem de yetenekli ve genç türk oyuncuları kadromuza katmak gibi hedeflerimiz olmalı. Ayrıca madem yeni bir yönetim geldi, Dursun Özbek yönetimindeki yanlışlar devam etmemeli.. Bir zahmet şu bahsedilen salon yapılmalı ve basketbol için güçlü, istikrarlı sponsorluklar bulunmalı.. Özbek yönetimi rezalet bir yönetimdi ve Özbek yönetiminin bize getirdiği şartları kabul etmek ve kanıksamak en büyük yanlış. Onların döneminde basketbol tam manasıyla üvey evlat muamelesi gördü. Daha güçlü yönetimlerle güçlü sponsorlarla Galatasaray yeniden Euroleague'de oynamalı ve daha da önemlisi orada kalıcı olmalı.. Ayrıca Cengiz söz verdiği gibi basketbol aş hamlesini bir an önce yapmalı ve güçlü, kişilere bağlı olmayan bir yapı kurulmalı.Scottie Wilbekin yerli statüsüne geçiyor, gelecek yıl ilk hedef Wilbekin'i transfer etmek olmalı ve tün fedakârlıklar yapılmalı. Wilbekin'i Darüşşafaka'ya getirende Oktay hocaydı. Eğer Scottie Wilbekin'ın Fenerbahçe Doğuş'a gitmesini izlersek bir 10 yıl daha pişman oluruz.
Bir dahaki sezon için şöyle bir kadro şahsen benim için yeterlidir, hem çok bütçe isteyeceğini de sanmıyorum:
Wilbekin-Mehmet
Salin-Göksenin
Okben-Cameron Clark
Metecan-Ege
Stimac-Iverson
Wilbekin de Türk olduğuna göre 4 yabancılı bir kadro oldu bu. Metecan 4 numarada ilk beş başlayacak kadar yeterli değil diyenler olabilir ama bu sezon çok ciddi çıkış yaptı, kullanmalıyız. Hem çok bütçe istemeyecek, hem de sezon ortası hamleye çok açık bir kadro.
Not: Wilbekin devşirme olduğuna göre mutlaka bir iş vardır bunda. Ama ben yinede umudumu koruyorum bu konuda.
Bütçe istemez doğru ama bu takım ilk küme düşme adayı olur. Tek Wilbekin'le olmaz bu iş.
Saygı duyarım. Ama bu takımda sadece Wilbekin değil, Stimac gibi Avrupa'nın çok değerli uzunlarından biri de var, yedeği de Iverson. Salin gibi iyi bir rol oyuncusu, Okben,Clark,Metecan gibi potansiyelli oyuncular da var. Ki Oktay hocanın isteyebileceği türden bir kadro bana göre. Üstelik en önemlisi takım kimyası zaten. Bu seneki takıma sene başı yapılan yorumlarda bu forumun %80-90'ı iyi kadro dedi.(Ben dahil.) Ama kimya kötü olduğundan,hatta takım doğru düzgün idman yapmadığından bu haldeyiz. Bu sebeplerden küme düşer gibi söylemlerden ziyade kadronun eksiklerini söylemenizi tercih ederim.
Kramer - Salin - Mehmet
Salin - Goksenin - Tolga
Broekhoef - Tolga - Okben
J.Johnson - Morgan - Metecan
Plumplee - Morgan - Ege
Salin - Tolga ve Morgan i pozisyonlar arası kaydirabiliriz
Kurduğunuz takımda Wilbekin'den başka güvenebileceğimiz bir lider yok. Zaten kendisi de ne kadar lider özellikli bir oyuncu tartışılır. Mehmet, Göksenin bu takımın oyuncusu olamaz zaten. Salin iyi şutör ama delici değil, savunması vasat altı. Okben ve Metecan iyi tercih olur. Clark bu sezon sakatlıktan doğru dürüst maç bile oynamadı zaten çok kaliteli bir oyuncu değil. Ege'yi gördük bu sezon. Hücumu yok savunması yok. Bugün all-star yarışmasını izlediyseniz ne kadar yetenekli olduğunu görmüşsünüzdür. Stimac ve Iverson ikisi de aynı tip oyuncular. Bir tane kalıplı uzun yeter, diğeri Lasme, Bonsu gibi atletik oyuncu olmalı. Ayrıca 10 kişilik rotasyon dar. Ki 4-5 tane oyuncunun Galatasaray'da as oynayamayacak seviyede olduğunu düşünürsek 6 kişilik bir as kadro yetersiz.
Bu sezonki kadroya kötü diyen az kişilerden biriyim galiba. Renfroe bu takımın lideri olamaz dedim doğru çıktı. Hardy anca Ts'de oynar dedim doğru çıktı. Yerli rotasyonu yetersiz dedim doğru çıktı. Summers olmaz, TJ Cline'nin gereği yok dedim doğru çıktı. Hoca olmaz dedim sezon ortasında gönderildi. Takımda uzun yok dedim nitelik ve nicelik olarak uzun kalmadı. Zaten sezon başında belliydi az çok bu takımın bu noktalara geleceğini. Yine aynı şekilde geçen sezonki kadroya da bu takım 90 atarsa 100 yer dedim. Yine haklı çıktım. 2 senedir berbat bir kadro planlaması kuruluyor. Umarım Oktay Mahmuti ile aynı eskisi gibi yenilsek de ayakta alkışlatacak bir takım izleriz.
Fb ve euroleague'de oynamak varken cok iyi bir oyuncu neden bize gelsin ki.