2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Arkadaşlar şubemizi yeni şeyler bekliyor. Yönetim değişti. İnşallah hem kulübümüze hem şubemize Mayıs'a kadar sorunsuz , maksimum başarı ile geçiririz.

Scottie Wilbekin yerli statüsüne geçiyor, gelecek yıl ilk hedef Wilbekin'i transfer etmek olmalı ve tün fedakârlıklar yapılmalı. Wilbekin'i Darüşşafaka'ya getirende Oktay hocaydı. Eğer Scottie Wilbekin'ın Fenerbahçe Doğuş'a gitmesini izlersek bir 10 yıl daha pişman oluruz.

Scottie Wilbekin yerli statüsüne geçiyor, gelecek yıl ilk hedef Wilbekin'i transfer etmek olmalı ve tün fedakârlıklar yapılmalı. Wilbekin'i Darüşşafaka'ya getirende Oktay hocaydı. Eğer Scottie Wilbekin'ın Fenerbahçe Doğuş'a gitmesini izlersek bir 10 yıl daha pişman oluruz.

Daçka'dan yıllık 1.5 milyon dolar civarında alıyor. Üstüne bir de yerli oyuncu etiketi eklenince 2 milyondan açar kapıyı. Nasıl alacağız aten 4-5 milyon dolar bütçe olacak?

Daçka'dan yıllık 1.5 milyon dolar civarında alıyor. Üstüne bir de yerli oyuncu etiketi eklenince 2 milyondan açar kapıyı. Nasıl alacağız aten 4-5 milyon dolar bütçe olacak?

Yeni seçilen yönetim işini yapıp sponsor bulursa bunları dert edecek kişi biz olmayız. Her şeyi geçtim 6 milyon dolar bütçemiz bile olsa bir oyuncuya yüksak kontrat verip etrafına 200-300 bin dolara iyi yabancılar bulup kadro kurmak çok zor değil. Sezon başında bir çok oyuncudan oluşan listeleri burada biz yapabildiğimize göre Oktay hoca ve ekibide yapabilir.

Aynen öyle gelecek sezon için hem Wilbekin hem de yetenekli ve genç türk oyuncuları kadromuza katmak gibi hedeflerimiz olmalı. Ayrıca madem yeni bir yönetim geldi, Dursun Özbek yönetimindeki yanlışlar devam etmemeli.. Bir zahmet şu bahsedilen salon yapılmalı ve basketbol için güçlü, istikrarlı sponsorluklar bulunmalı.. Özbek yönetimi rezalet bir yönetimdi ve Özbek yönetiminin bize getirdiği şartları kabul etmek ve kanıksamak en büyük yanlış. Onların döneminde basketbol tam manasıyla üvey evlat muamelesi gördü. Daha güçlü yönetimlerle güçlü sponsorlarla Galatasaray yeniden Euroleague'de oynamalı ve daha da önemlisi orada kalıcı olmalı.. Ayrıca Cengiz söz verdiği gibi basketbol aş hamlesini bir an önce yapmalı ve güçlü, kişilere bağlı olmayan bir yapı kurulmalı.

ve mevcut şartlarımız diye bir şey de yok bu şartları bize Dursun Özbek yönetimi dayattı. Basketbolda yeniden bir hamle yapmalıyız ve bu hamle artık kalıcı olmalı..

Bir dahaki sezon için şöyle bir kadro şahsen benim için yeterlidir, hem çok bütçe isteyeceğini de sanmıyorum:

Wilbekin-Mehmet
Salin-Göksenin
Okben-Cameron Clark
Metecan-Ege
Stimac-Iverson

Wilbekin de Türk olduğuna göre 4 yabancılı bir kadro oldu bu. :) Metecan 4 numarada ilk beş başlayacak kadar yeterli değil diyenler olabilir ama bu sezon çok ciddi çıkış yaptı, kullanmalıyız. Hem çok bütçe istemeyecek, hem de sezon ortası hamleye çok açık bir kadro.

Not: Wilbekin devşirme olduğuna göre mutlaka bir iş vardır bunda. Ama ben yinede umudumu koruyorum bu konuda.

Son düzenleme:
Bir dahaki sezon için şöyle bir kadro şahsen benim için yeterlidir, hem çok bütçe isteyeceğini de sanmıyorum:

Wilbekin-Mehmet
Salin-Göksenin
Okben-Cameron Clark
Metecan-Ege
Stimac-Iverson

Wilbekin de Türk olduğuna göre 4 yabancılı bir kadro oldu bu. :) Metecan 4 numarada ilk beş başlayacak kadar yeterli değil diyenler olabilir ama bu sezon çok ciddi çıkış yaptı, kullanmalıyız. Hem çok bütçe istemeyecek, hem de sezon ortası hamleye çok açık bir kadro.

Not: Wilbekin devşirme olduğuna göre mutlaka bir iş vardır bunda. Ama ben yinede umudumu koruyorum bu konuda.

Bütçe istemez doğru ama bu takım ilk küme düşme adayı olur. Tek Wilbekin'le olmaz bu iş.

Bütçe istemez doğru ama bu takım ilk küme düşme adayı olur. Tek Wilbekin'le olmaz bu iş.

Saygı duyarım. Ama bu takımda sadece Wilbekin değil, Stimac gibi Avrupa'nın çok değerli uzunlarından biri de var, yedeği de Iverson. Salin gibi iyi bir rol oyuncusu, Okben,Clark,Metecan gibi potansiyelli oyuncular da var. Ki Oktay hocanın isteyebileceği türden bir kadro bana göre. Üstelik en önemlisi takım kimyası zaten. Bu seneki takıma sene başı yapılan yorumlarda bu forumun %80-90'ı iyi kadro dedi.(Ben dahil.) Ama kimya kötü olduğundan,hatta takım doğru düzgün idman yapmadığından bu haldeyiz. Bu sebeplerden küme düşer gibi söylemlerden ziyade kadronun eksiklerini söylemenizi tercih ederim.

Diyelim ki para verme imkanımız oldu Willbekin'e, bu durumda zaten yerli statüsüne geçmez, çok sevdikleri Fb'ye yamuk yapmaz Ömer - Hido ikilisi. Tahminimce Willbekin - Fb olur, Ufuk Sarıca da çok sevdiği Dixon'a kavuşur Beşiktaş'ta.

Saygı duyarım. Ama bu takımda sadece Wilbekin değil, Stimac gibi Avrupa'nın çok değerli uzunlarından biri de var, yedeği de Iverson. Salin gibi iyi bir rol oyuncusu, Okben,Clark,Metecan gibi potansiyelli oyuncular da var. Ki Oktay hocanın isteyebileceği türden bir kadro bana göre. Üstelik en önemlisi takım kimyası zaten. Bu seneki takıma sene başı yapılan yorumlarda bu forumun %80-90'ı iyi kadro dedi.(Ben dahil.) Ama kimya kötü olduğundan,hatta takım doğru düzgün idman yapmadığından bu haldeyiz. Bu sebeplerden küme düşer gibi söylemlerden ziyade kadronun eksiklerini söylemenizi tercih ederim.

Kurduğunuz takımda Wilbekin'den başka güvenebileceğimiz bir lider yok. Zaten kendisi de ne kadar lider özellikli bir oyuncu tartışılır. Mehmet, Göksenin bu takımın oyuncusu olamaz zaten. Salin iyi şutör ama delici değil, savunması vasat altı. Okben ve Metecan iyi tercih olur. Clark bu sezon sakatlıktan doğru dürüst maç bile oynamadı zaten çok kaliteli bir oyuncu değil. Ege'yi gördük bu sezon. Hücumu yok savunması yok. Bugün all-star yarışmasını izlediyseniz ne kadar yetenekli olduğunu görmüşsünüzdür. Stimac ve Iverson ikisi de aynı tip oyuncular. Bir tane kalıplı uzun yeter, diğeri Lasme, Bonsu gibi atletik oyuncu olmalı. Ayrıca 10 kişilik rotasyon dar. Ki 4-5 tane oyuncunun Galatasaray'da as oynayamayacak seviyede olduğunu düşünürsek 6 kişilik bir as kadro yetersiz.

Bu sezonki kadroya kötü diyen az kişilerden biriyim galiba. Renfroe bu takımın lideri olamaz dedim doğru çıktı. Hardy anca Ts'de oynar dedim doğru çıktı. Yerli rotasyonu yetersiz dedim doğru çıktı. Summers olmaz, TJ Cline'nin gereği yok dedim doğru çıktı. Hoca olmaz dedim sezon ortasında gönderildi. Takımda uzun yok dedim nitelik ve nicelik olarak uzun kalmadı. Zaten sezon başında belliydi az çok bu takımın bu noktalara geleceğini. Yine aynı şekilde geçen sezonki kadroya da bu takım 90 atarsa 100 yer dedim. Yine haklı çıktım. 2 senedir berbat bir kadro planlaması kuruluyor. Umarım Oktay Mahmuti ile aynı eskisi gibi yenilsek de ayakta alkışlatacak bir takım izleriz.

Son düzenleme:
Federasyonun belli kesimlere sormadan kendi gözlemleri üzerine bir oyuncuyu devşirmeleri mümkün değil Wilbekin de kesin vardir bisey he milli takim için istermiyim isterim orası ayrı. Ama fb ile çoktan iş bitmiştir efes 'in bile olma imkanı yok. Zaten 1.5 civarı aldığı yazıldı az önce hadi almıyor diyelim türk pasaportundan sonra isteyeceği minimum kontrat 1.5 olur.

Bu arada kadro demişken
Kramer - Salin - Mehmet
Salin - Goksenin - Tolga
Broekhoef - Tolga - Okben
J.Johnson - Morgan - Metecan
Plumplee - Morgan - Ege

Salin - Tolga ve Morgan i pozisyonlar arası kaydirabiliriz

Tolga ve Okben ikisi bir fazla olabilir alabileceğimizi sanmam zaten Tolga yı Fb alacak gibi bi his var içimde. Yiğit Arslan da olabilir. Salin yerine 1.2 oynayabilen delici bi oyuncuda dusunulebilir. Ben Mc Collum u isterim bu konuda takimda bir oyuncuya iyi kontrat onerebiliriz ama Ergin hoca birakmaz bence. Jaka Blazic de olabilir oraya bu sefer 1 de sorun yasayabiliriz.

Son düzenleme:
Wilbekin'i isteyen arkadaşlar yol yakınken bence rüyadan vazgeçin zira hali hazırda Wilbekin'ın yıllığını karşılayacak bir bütçeye sahip değiliz. Hadi onu karşılayacak kadar açıldık kendisinin Daçka'yla sözleşmesi var bildiğim yani bonservis ödemek zorunda alacak takım Daçka'ya. Hani şu Ferit Şahenk'in sahibi olduğu takımdan nasıl almayı düşünüyorsunuz acaba? Obradovic alalım derse Wilbekin, Fenerbahçe'ye gider. Yok Obradovic istemez, belki Wilbekin orayı istemezse inatla filan o zamanda onu alabilecek para Türkiye'de bir tek Efes'te var en kötü senaryoda Efes alır Wilbekin'i.

Kurduğunuz takımda Wilbekin'den başka güvenebileceğimiz bir lider yok. Zaten kendisi de ne kadar lider özellikli bir oyuncu tartışılır. Mehmet, Göksenin bu takımın oyuncusu olamaz zaten. Salin iyi şutör ama delici değil, savunması vasat altı. Okben ve Metecan iyi tercih olur. Clark bu sezon sakatlıktan doğru dürüst maç bile oynamadı zaten çok kaliteli bir oyuncu değil. Ege'yi gördük bu sezon. Hücumu yok savunması yok. Bugün all-star yarışmasını izlediyseniz ne kadar yetenekli olduğunu görmüşsünüzdür. Stimac ve Iverson ikisi de aynı tip oyuncular. Bir tane kalıplı uzun yeter, diğeri Lasme, Bonsu gibi atletik oyuncu olmalı. Ayrıca 10 kişilik rotasyon dar. Ki 4-5 tane oyuncunun Galatasaray'da as oynayamayacak seviyede olduğunu düşünürsek 6 kişilik bir as kadro yetersiz.

Bu sezonki kadroya kötü diyen az kişilerden biriyim galiba. Renfroe bu takımın lideri olamaz dedim doğru çıktı. Hardy anca Ts'de oynar dedim doğru çıktı. Yerli rotasyonu yetersiz dedim doğru çıktı. Summers olmaz, TJ Cline'nin gereği yok dedim doğru çıktı. Hoca olmaz dedim sezon ortasında gönderildi. Takımda uzun yok dedim nitelik ve nicelik olarak uzun kalmadı. Zaten sezon başında belliydi az çok bu takımın bu noktalara geleceğini. Yine aynı şekilde geçen sezonki kadroya da bu takım 90 atarsa 100 yer dedim. Yine haklı çıktım. 2 senedir berbat bir kadro planlaması kuruluyor. Umarım Oktay Mahmuti ile aynı eskisi gibi yenilsek de ayakta alkışlatacak bir takım izleriz.

-Eleştirilerinizin bir kısmı doğru bence, ama Clark gibi riskleri almamız gerek.
-Kalıplı uzun konusunda ise bana kalırsa ilk beşte ki 5 numara Bonsu gibi atletik olmalı, ama Oktay hocanın statik uzunları daha çok sevdiği bir gerçek.
-Mehmet,Göksenin ve Ege'nin yeterli olmadığı görüşüne katılmıyorum.
-Kadro dar haklısınız, ama dediğim gibi 4 yabancı var sadece bu kadroda, 2 yabancı daha ekleyebiliriz eksik görülen bölgelere.

Dediğiniz tamamen doğru ilk aşamada bu oyuncudan önce basket bölümünün sıkıntılarının giderilmesi ödenmesi gereken borçların kapatılması, sonrasında bu sezonu en zararla kapatmak için kadro ve ödemeler için açıklama yapılmalı. Salon ve uçuk fantezileri ertelemek sponsorluk için çalışmak zorundayız. Futbol için havaya para saçanlar baskete sessiz kalıyorlar. Halen Hırvatistan ve Sırbistan da Türkiye basketbol ligi naklen yayınlanıyor ama bu yayının reklam geliri o ülkedeki basket takımlarına veriliyor. İstense sponsor olacak firma bulunur ama bunun peşine düşecek yönetici lazım.

Fb ve euroleague'de oynamak varken cok iyi bir oyuncu neden bize gelsin ki.

Bence taraftarlar olaarak bir karar vermenin zamanı gelmiş. Fenerbahçe bizim rakibimiz mi? Hedefimiz şampiyonluk mu? Ergin Ataman, Fenerbahçe bizim rakibimiz değil dediğinde demediğini bırakmayan Galatasaray'lı arkadaşların konu transfere gelince Fenerbahçe varken niye bize gelsin, Fenerbahçe istiyorsa onlar alır vs gibi yaklaşımları üzüntü verici. Hedefimiz şampiyonluksa yerli statüsüne geçecek Scottie Wilbekin'i Fenerbahçe Doğuş'a kaptırmak biz sizin rakibiniz değiliz demekten farksız bir durum.

1. Galatasaray Spor Kulübü'dür.

2. Galatasaray Spor Kulübü mücadele ettiği her branşta hedefi şampiyonluktur ve yabancı takımları yenerek başarılı olmaktır.

3. Galatasaray Spor Kulübü'de yönetici makamına gelen şahıslar gerekli bütçeleri oluşturmak zorundadır.

Galatasarayda son yıllarda sürekli bir fakir edebiyatı yapılıyor. Bunu yapan beceriksiz yöneticiler, onlar bu işi beceriksizliklerini gizlemek için yapıyorlar ama işin üzücü tarafı bizim taraftarımız da buna inanıyor daha da kötüsü bunu kanıksıyor. Galatasarayda yıllardır fakir edebiyatı yapılıyor ama o zaman gayrimenkullerimiz var deniyordu, şimdi gayrimenkuller satıldı hala fakir edebiyatı yapılıyor çünkü bu kulüp kötü, hatta berbat yönetiliyor. Bugüne kadar gördüğüm en berbat yönetim de Özbek yönetimiydi.

Tabi ki bir sürü borcumuz var ama rakiplerin de aynı borçları var ve bu borçlar iyi yönetilmemekten kaynaklanan borçlar.. Fenerbahçe özellikle de basketbol şubesini nasıl iyi yönetiyorsa, en iyi sponsorları buluyorsa sen Galatasaraysan sen de bulacaksın, bu kulübü yönetenler, yönetmeye talip olanlar bu kulübün basketbol şubesine ve diğer şubelerine sürdürülebilir ve sağlam bir yapı kurmak zorundalar.. Bu kulüp sadece futbol kulübü değil.. Öyle ya da böyle senin basketbolda her sezon şampiyonluğa oynayacak iyi bir yapı kurman şart.. Fenerin bütçesi 30 milyon euro diye seninki de 30 olsun diye bir şart ya da yarış söz konusu değil ama Galatasaray her sezon en az 10-15 milyon euroluk bir bütçeyle yarışabilecek sağlam bir yapı kurmak zorunda.. Bu sponsorla olur, Basketbol Aş ile olur ama bir şekilde olmak zorunda.. İki ileri bir geri takılmak kesinlikle bu şubeye yakışmıyor.

Bu arada transfer yasağı kaldırıldı mı var mı bir bilgi..? Juskevicius sağlık kontrolünden filan da geçmiş sanırım ama mesela Çarşamba günkü maçta oynayabilecek mi..? önemli olan bu.