1. Takımımız sadece tek sezonluğuna EuroCup şampiyonu olduğu için Euroleague'deydi. Bu yıl olmayacağı sezon başından belliydi.
2. Fenerbahçe yine Euroleague finalistiydi ve 30 milyon euro bütçesi vardı.
3. Şartlar ne olursa olsun Fenerbahçe bizim rakibimizdir, Ergin Ataman takım kötü gittiği için bahane aradı sadece, bu açıklamalardan sonra ligde şampiyon olacağız diyende hocaydı, yani Fenerbahçe'nin olduğu ligde.
4. Yetersiz yönetimler yüzünden bizlere kabul ettirilmek istenen en fazla bu kadar bütçemiz olabilir, onlarla yarışmayız vs gibi sözleri ben kendi adıma kabul etmiyorum, bu şekilde "öğrenilmiş çağresizlik" sendromu yaşmanılması üzüntü verici.
5. Aziz Yıldırım nasıl önce Ülker, sonrasında Doğuş gibi güçlü firmaları arkasına alıyorsa, sponsor buluyorsa bizim yönetiminde yapması gerekiyor.
4. Fenerbahçe Doğuş, Paraguay Basketbol Ligi'nde oynamıyor, hedefimiz şampiyonluksa (Galatasaray Spor Kulübü mücadele ettiği her branşta hedefi şampiyonluktur, yönetim ona göre davranmak zorunda, öyle davranmıyorsa gidenlerden ne farkı olacak!) elbetteki rakibimiz ve göz göre göre avantaj yakalamalarına izin vermek büyük takıma yakışmayan bir davranıştır.
Doğruya David Hawkins'in Galatasaray'la gönül bağı vardı, Euroleague takımı Fenerbahçe istemesine rağmen bize geldi. Önemli olan tek şey Euroleague takımı olması olsaydı Darüşşafaka bu sezon Euroleague'de olmayacağı belli olmasına rağmen Scottie Wilbekin 2 yıllık yeni sözleşme imzalamazdı. Aynı şekilde bir sezon önce Fenerbahçe'nin istediği Wanamaker, Kuzminskas ve James Anderson Darüşşafaka ile anlaşmazdı. Bir transfer yaparken verdiğin kontrat kadar oyuncuya takımda verdiğin rolde önemli. Gelecek yıl bütçe yine böyle olacaksa bu yönetimin Dursun Özbek yönetiminden farkı ne olacak? Onuda geçtim 6 milyon dolar bütçe bile olsa rahatlıkla bir oyuncuya 1 milyon dolar üstü kontrat verip etrafına kadro kurulur, şuan ligimizde ve Euroleague'de oynayan adamların çoğunu biz geçen yıl sezon bitiminde yazdık, teknik ekipte Avrupa liglerini takip ediyorsa rahatlıkla iyi kadro kurar.