2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

1. Galatasaray Spor Kulübü'dür.

2. Galatasaray Spor Kulübü mücadele ettiği her branşta hedefi şampiyonluktur ve yabancı takımları yenerek başarılı olmaktır.

3. Galatasaray Spor Kulübü'de yönetici makamına gelen şahıslar gerekli bütçeleri oluşturmak zorundadır.

4- GSK, Fenerbahce agirlikli ve bariz bir sekilde Fenerbahce lehine adaletsiz bir yonetim gosteren Basketbol Federasyonu ile aktif mucadele vermelidir. Gerekli medya ve siyasi baskiyi olusturmalidir.

Bence taraftarlar olaarak bir karar vermenin zamanı gelmiş. Fenerbahçe bizim rakibimiz mi? Hedefimiz şampiyonluk mu? Ergin Ataman, Fenerbahçe bizim rakibimiz değil dediğinde demediğini bırakmayan Galatasaray'lı arkadaşların konu transfere gelince Fenerbahçe varken niye bize gelsin, Fenerbahçe istiyorsa onlar alır vs gibi yaklaşımları üzüntü verici. Hedefimiz şampiyonluksa yerli statüsüne geçecek Scottie Wilbekin'i Fenerbahçe Doğuş'a kaptırmak biz sizin rakibiniz değiliz demekten farksız bir durum.

1. Galatasaray Spor Kulübü'dür.

2. Galatasaray Spor Kulübü mücadele ettiği her branşta hedefi şampiyonluktur ve yabancı takımları yenerek başarılı olmaktır.

3. Galatasaray Spor Kulübü'de yönetici makamına gelen şahıslar gerekli bütçeleri oluşturmak zorundadır.

Sapla samanı karıştırmamak lazım öncelikle.

1. Ergin Ataman, Fenerbahçe bizim rakibimiz değil demeden yalnızca 1 ay önce F4'den, şampiyonluklardan bahsediyordu ve takımın koçuydu yani hedef koyabilecek bir mevkideydi ve hedeflerini kendi koydu, istediği bütçeyi(elbette olabilecek sınırlar içinde) kendi belirledi.
2. O zaman bütçemiz 10 Milyon Euro veya Dolar hangisiyse artık öyleydi yani şimdikinin en az 2 katıydı.
3. Takımız aynı Fenerbahçe gibi Euroleague'deydi o zaman. Ergin Ataman'in açıklamaları bunlar yüzünden eleştirildi.

Burada insanların yaptığı gerçekçi yorumlar insanlara niye kötü geliyor anlamıyorum. Kendinizi koyun bir sporcunun yerine ve gönül bağınız olmayan iki takım arasında bir seçim yapın Fenerbahçe gibi olan takımı mı yoksa bizim yapımızda bir takımı mı seçersiniz? İyi bir sponsorumuz yok, bütçemiz iyi değil, sürdürebilir bir finansal yapımız yok, elimizdeki bu bütçeyi bile verimli kullanacak bir planımız, basketbol aklına sahip yöneticimiz yok. Bunlar değişsin önce ondan sonra Fenerbahçe'yle de, CSKA'yla da, Real Madrid'le de korkumuz olmadan oynarız ama şimdilik durum bu maalesef.

Sapla samanı karıştırmamak lazım öncelikle.

1. Ergin Ataman, Fenerbahçe bizim rakibimiz değil demeden yalnızca 1 ay önce F4'den, şampiyonluklardan bahsediyordu ve takımın koçuydu yani hedef koyabilecek bir mevkideydi ve hedeflerini kendi koydu, istediği bütçeyi(elbette olabilecek sınırlar içinde) kendi belirledi.
2. O zaman bütçemiz 10 Milyon Euro veya Dolar hangisiyse artık öyleydi yani şimdikinin en az 2 katıydı.
3. Takımız aynı Fenerbahçe gibi Euroleague'deydi o zaman. Ergin Ataman'in açıklamaları bunlar yüzünden eleştirildi.

Burada insanların yaptığı gerçekçi yorumlar insanlara niye kötü geliyor anlamıyorum. Kendinizi koyun bir sporcunun yerine ve gönül bağınız olmayan iki takım arasında bir seçim yapın Fenerbahçe gibi olan takımı mı yoksa bizim yapımızda bir takımı mı seçersiniz? İyi bir sponsorumuz yok, bütçemiz iyi değil, sürdürebilir bir finansal yapımız yok, elimizdeki bu bütçeyi bile verimli kullanacak bir planımız, basketbol aklına sahip yöneticimiz yok. Bunlar değişsin önce ondan sonra Fenerbahçe'yle de, CSKA'yla da, Real Madrid'le de korkumuz olmadan oynarız ama şimdilik durum bu maalesef.

1. Takımımız sadece tek sezonluğuna EuroCup şampiyonu olduğu için Euroleague'deydi. Bu yıl olmayacağı sezon başından belliydi.

2. Fenerbahçe yine Euroleague finalistiydi ve 30 milyon euro bütçesi vardı.

3. Şartlar ne olursa olsun Fenerbahçe bizim rakibimizdir, Ergin Ataman takım kötü gittiği için bahane aradı sadece, bu açıklamalardan sonra ligde şampiyon olacağız diyende hocaydı, yani Fenerbahçe'nin olduğu ligde.

4. Yetersiz yönetimler yüzünden bizlere kabul ettirilmek istenen en fazla bu kadar bütçemiz olabilir, onlarla yarışmayız vs gibi sözleri ben kendi adıma kabul etmiyorum, bu şekilde "öğrenilmiş çağresizlik" sendromu yaşmanılması üzüntü verici.

5. Aziz Yıldırım nasıl önce Ülker, sonrasında Doğuş gibi güçlü firmaları arkasına alıyorsa, sponsor buluyorsa bizim yönetiminde yapması gerekiyor.

4. Fenerbahçe Doğuş, Paraguay Basketbol Ligi'nde oynamıyor, hedefimiz şampiyonluksa (Galatasaray Spor Kulübü mücadele ettiği her branşta hedefi şampiyonluktur, yönetim ona göre davranmak zorunda, öyle davranmıyorsa gidenlerden ne farkı olacak!) elbetteki rakibimiz ve göz göre göre avantaj yakalamalarına izin vermek büyük takıma yakışmayan bir davranıştır.

Doğruya David Hawkins'in Galatasaray'la gönül bağı vardı, Euroleague takımı Fenerbahçe istemesine rağmen bize geldi. Önemli olan tek şey Euroleague takımı olması olsaydı Darüşşafaka bu sezon Euroleague'de olmayacağı belli olmasına rağmen Scottie Wilbekin 2 yıllık yeni sözleşme imzalamazdı. Aynı şekilde bir sezon önce Fenerbahçe'nin istediği Wanamaker, Kuzminskas ve James Anderson Darüşşafaka ile anlaşmazdı. Bir transfer yaparken verdiğin kontrat kadar oyuncuya takımda verdiğin rolde önemli. Gelecek yıl bütçe yine böyle olacaksa bu yönetimin Dursun Özbek yönetiminden farkı ne olacak? Onuda geçtim 6 milyon dolar bütçe bile olsa rahatlıkla bir oyuncuya 1 milyon dolar üstü kontrat verip etrafına kadro kurulur, şuan ligimizde ve Euroleague'de oynayan adamların çoğunu biz geçen yıl sezon bitiminde yazdık, teknik ekipte Avrupa liglerini takip ediyorsa rahatlıkla iyi kadro kurar.

Son düzenleme:
Galatasaray'lı zenginlerin Galatasaray'a destek olmasını boşuna beklemeyin. Şu kulübü öğrenin gençler o paraları verecek adamı bizim kongre ihtiyarları yer bitirir. Vereceği parayı yemek için kırk kişi ortaya çıkar. Kulüp vasıfsız liselilerin ve onların yakınlarının yağdanlığı olmuş durumda.

- Adas Juskevicius, antrenmanlara çıkıyor bildiğim kadarıyla. FIBA cezası kalktığı an açıklanacak. Bana göre doğru transfer. Şutu çok iyi, tempolu, disiplinli oyuncu. Zaten Litvanya Milli Takımı'nda oynuyor.
- Caner Topaloğlu'nu yaşı üzerinden vurmak yanlış. Caner 85 doğumlu. Biraz araştırırsanız, 85 doğumlulardan yaşlı olan bir çok oyuncu görürsünüz ciddi süreler alan. Üstelik Caner, Galatasaray'da tamamlayıcı oyuncu olacak. İyi savunma yapar, ceza şutu sokar.
- Son olarak bu takıma sert, savunmada aksamayacak atletik bir 4/5 lazım. O da gelirse, Oktay Mahmuti en azından takımı play-off yarışına sokar. Gelecek sezon da kendi takımını kurar.

Tabii bunları söylerken, hepsinden önemlisi yeni yönetimin oyunculara düzenli maaş ödemesi gerekiyor. Eski yönetim sponsor Odeabank'tan gelen paraları bile doğrudan şubeye aktarmadı. Bakkal yönetir gibi milyar dolarlık kulüp yönettiler. Neyse ki gittiler...

Her şey daha iyi olacak. Sabır ve destek göstermek; pozitif sinerji yaratmak lazım.

Şu şartlarda Juskevicius ve Caner isimlerine burun kıvırmak yersiz olur. Bu seneyi bir şekilde atlatmamız gerek. Önemli olan gelecek sene. Kaldı ki bu sene bir 5 numara transferi yapılır ve kadro uyum sağlarsa ilk turda FB ile eşleşmeden alınabilecek bir playoff bileti çok süpriz şeylere de gebe olabilir...

Sabaha kadar güzelleme yapabiliriz, olumlu düşünmek için çaba harcayabiliriz ama ikisi de rezalet transfer. Caner Topaloğlu'nun son 2 sezonda toplam 80 sayısı var.
Juskevicius geçen yıl Zaragoza'da Gecevicus, Bellas'ı kesemiyordu, vasat bir takımda bile süre alamamış, bu sene Litvanya'nın adı sanı bilinmedik takımında 40 yaşındaki Lavrinoviclerle falan oynayıp ucu ucuna çift haneli skor üretebilmiş bir oyuncu, Eurocup oynadığı sezonlarda Rytas'ta bile çift haneleri görememiş zaten.

Anadolu takımlarının oyun kurucuları Earl Rowland, Lazeric Jones, Bracey Wright, Erwing Walker, Mark Lyons, Tony Taylor.
Bunların içinde Juskevicius'tan iyi olmamak bir kenara en az 2-3 gömlek daha iyi olmayan yok.

Bu Pollyanacılıkla Mahmuti beni alıp 5 numara oynatsa ona da iyi hamle diyecekmişsiniz sanırım. Aldığımız oyun kurucudan daha iyi olmayan 1 tane bile as oynayan Anadolu takımı oyun kurucusu yok.

Dediğim gibi yeni hoca motivasyonuyla şu an olumluluk arıyoruz ama Hopson gitmişken, Emir sakatken Caner gelip en az 20-25 oynayacak, bugün ligde en kötü takımlar dahil Caner nerede 20-25 dakika süre alabilir, aldığın oyun kurucu da kağıt üstünde zaten tüm Anadolu oyun kurucularından kötü, 2 mevkii kafadan ligin en kötü takımından bile zayıf daha maça başlamadan. Demir İnşaat ile bile oynasak oyuncu kalitesi onlardan yana olacak maalesef ki

Son düzenleme:
Arkadaşlar bu belki de bütçe meselesidir, ne biliyoruz? Oktay hoca transfer istediği mevkilerden 5 numara pozisyonuna kendisine bildirilen bütçenin daha büyük kısmını ayırtmıştır da nispeten daha önemsiz olan oyun kurucu transferi için çok düşük bir bütçe ile mevcut olasılıklardan Juskvicius'u seçmiştir belki. En azından bu arkadaş aradığımız oyuncu tipinde. Bu forumda neredeyse herkes demiyor muydu "Renfroe'yi bir combo guard ile tamamlayalım." diye. Jordan Taylor transferi bu açıdan çokça eleştiri almıştı. Meseleye bu açıdan da bakmak lazım. Bundan sonrası artık koçun oyuncuya seviye atlatabilip atlatamayacağı ve verim alıp alamayacağı. Hatta ekstra bir performans göstermedikçe seneye bu arkadaşla devam edeceğini de düşünmüyorum ben. Daha çok bütçeyle alakalı bence yukarıda da yazdığım gibi.

Elde 3 numara namına bir tek Caner varken ve 1-2 numara pozisyonu için Renfroe-Göksenin-Taylor-Hardy mevcutken 3 numarayı pas geçip Juskevicius'u almayı bana bir arkadaş açıklarsa sevinirim

Transfer yasağı kalktığına göre Adas ve yeni alınacak pivot transferleri bu hafta açıklanır herhalde..Çok iyi bir seçim yapmamız lazım artık karavana yapma şansımız yok..

Giresun Will Bynum ile anlaştı, AEK Vince Hunter ile anlaştı ki bu takımların bütçeleri bizim bütçemizin 1/3 kadardır filan diye düşünüyorum.
Kimse bütçemiz yoktu ondan aldık Juskevicius'u demesin iki oyuncuyu da alabilirdik hayli hayli. Birde gelecek senemizi bağlayarak anlaştık bu kariyeri vasat Litvanyalıyla.

Seneye bizim takıma Mustafa Fall iyi gider,4 numaraya da Maccabideki Jonah Bolden düşünülebilir. Yine Maccabiden Roll, Jordan Theodore olabilir guard için,Hickmann olabilir Bamberg'ten.
Theodore-Hickman-Yerli Guard,
Dairis Bertans- Göksenin,
Roll-Okben,
Bolden-Shengeila(bu tabiiki hayal)/Kenny Gabriel-Metin Türen,
Fall-Furkan.
Bu tarz bir takım oluştursak seneye Oktay Hoca için ben şahsen memnun kalırım.

Giresun Will Bynum ile anlaştı, AEK Vince Hunter ile anlaştı ki bu takımların bütçeleri bizim bütçemizin 1/3 kadardır filan diye düşünüyorum.
Kimse bütçemiz yoktu ondan aldık Juskevicius'u demesin iki oyuncuyu da alabilirdik hayli hayli. Birde gelecek senemizi bağlayarak anlaştık bu kariyeri vasat Litvanyalıyla.
Giresun'un şu anki oyun kurucusu Kenny Boynton da Juskevicius'tan daha iyi bir oyun kurucu, geçen yıl Novgorod'da as parçaydı 30 dakika süre ortalaması ile

1. Takımımız sadece tek sezonluğuna EuroCup şampiyonu olduğu için Euroleague'deydi. Bu yıl olmayacağı sezon başından belliydi.

2. Fenerbahçe yine Euroleague finalistiydi ve 30 milyon euro bütçesi vardı.

3. Şartlar ne olursa olsun Fenerbahçe bizim rakibimizdir, Ergin Ataman takım kötü gittiği için bahane aradı sadece, bu açıklamalardan sonra ligde şampiyon olacağız diyende hocaydı, yani Fenerbahçe'nin olduğu ligde.

4. Yetersiz yönetimler yüzünden bizlere kabul ettirilmek istenen en fazla bu kadar bütçemiz olabilir, onlarla yarışmayız vs gibi sözleri ben kendi adıma kabul etmiyorum, bu şekilde "öğrenilmiş çağresizlik" sendromu yaşmanılması üzüntü verici.

5. Aziz Yıldırım nasıl önce Ülker, sonrasında Doğuş gibi güçlü firmaları arkasına alıyorsa, sponsor buluyorsa bizim yönetiminde yapması gerekiyor.

4. Fenerbahçe Doğuş, Paraguay Basketbol Ligi'nde oynamıyor, hedefimiz şampiyonluksa (Galatasaray Spor Kulübü mücadele ettiği her branşta hedefi şampiyonluktur, yönetim ona göre davranmak zorunda, öyle davranmıyorsa gidenlerden ne farkı olacak!) elbetteki rakibimiz ve göz göre göre avantaj yakalamalarına izin vermek büyük takıma yakışmayan bir davranıştır.

Doğruya David Hawkins'in Galatasaray'la gönül bağı vardı, Euroleague takımı Fenerbahçe istemesine rağmen bize geldi. Önemli olan tek şey Euroleague takımı olması olsaydı Darüşşafaka bu sezon Euroleague'de olmayacağı belli olmasına rağmen Scottie Wilbekin 2 yıllık yeni sözleşme imzalamazdı. Aynı şekilde bir sezon önce Fenerbahçe'nin istediği Wanamaker, Kuzminskas ve James Anderson Darüşşafaka ile anlaşmazdı. Bir transfer yaparken verdiğin kontrat kadar oyuncuya takımda verdiğin rolde önemli. Gelecek yıl bütçe yine böyle olacaksa bu yönetimin Dursun Özbek yönetiminden farkı ne olacak? Onuda geçtim 6 milyon dolar bütçe bile olsa rahatlıkla bir oyuncuya 1 milyon dolar üstü kontrat verip etrafına kadro kurulur, şuan ligimizde ve Euroleague'de oynayan adamların çoğunu biz geçen yıl sezon bitiminde yazdık, teknik ekipte Avrupa liglerini takip ediyorsa rahatlıkla iyi kadro kurar.

Şimdi benim yazdıklarımla, yazmadıklarımı da ayırmak lazım.

1. Oyuncular genellikle zaten 1 senelik kontrat imzalıyorlar ve o sene Euroleague'de olmak Eurocup seviyesinin üstünde transfer yapmaya yeterli bir neden.

2. Evet Fenerbahçe, Euroleague finalistiydi ve 30 Milyon Euro bütçesi vardı ve Ergin Ataman bunları bilerek "bizi finaller kesmez biz şampiyon olacağız" dedi ve yine 10 Milyon Euro bütçe bunun için yeterli dedi.

3. Şartlar ne olursa olsun Fenerbahçe elbette rakibimizdir bunun aksine hiçbir şey demedim ve tam da bu yüzden Ergin Ataman'ı çok eleştirdim. Ancak hocanın herhangi istediği bir oyuncu bizi değil, Fenerbahçe'yi seçseydi bununla ilgili hocayı suçlamazdım.

4. Yetersiz yönetimler yüzünden kimse öğrenilmiş çaresizlik yaşamıyor en azından ben yaşamıyorum zira bütçeden ziyade herhangi doğru planı olan bir takım, bana sahada yapmak istediklerini gösteren takımlar beni mutlu ediyor zaten. Onun içindir vasat kadrolu Mahmuti takımları bile beni oldukça mutlu ederdi, çünkü bir planları vardı.

5. Elbette iyi bir sponsor bulmalıyız ama şuan yok, ben şuanki durumu özetledim sadece.

6. Bunlar hep olması gerekenler ve hepimizin istediği şeyler zaten söylüyorum ben şuanki tabloyu konuşuyorum.

Gelelim son yazdıklarınıza evet David Hawkins'in Galatasaray'la gönül bağı yoktu ama Ergin Ataman'la vardı. Fenerbahçe'nin yine bizden iyi bir bütçesi vardı ama ne Obradovic gibi bir koçu, ne Gherardini gibi bir menajerleri, ne bir basketbol akılları vardı. Üstelik tek bir örnekten yola çıkacaksak bu sene aramızda gönül bağının kralı olan Sinan Güler direk bizden, üstelik kaptanımızken bizi bırakıp EL oynamak için onları seçmedi mi? Tek tek örneklerden yola çıkacaksak Melli, Vesely, Llull, De Colo NBA'den teklifler almalarına rağmen Avrupa'da kaldılar diye her oyuncuda böyle bir şey olacak diye bir şey mi var?

Onun dışında bu bütçeye de iyi takımlar kurmak zaten gayet doğal Beşiktaş hemen hemen aynı bütçeye yarışmacı bir takım kurdu mesela bu konuda hiçbir itirazım yok ama Beşiktaş da bırakın Fenerbahçe'yi, Efes'le bile yarışacak durumda değildir Wilbekin konusunda şuan için gerçek maalesef.

Son düzenleme:
Şimdi benim yazdıklarımla, yazmadıklarımı da ayırmak lazım.

1. Oyuncular genellikle zaten 1 senelik kontrat imzalıyorlar ve o sene Euroleague'de olmak Eurocup seviyesinin üstünde transfer yapmaya yeterli bir neden.

2. Evet Fenerbahçe, Euroleague finalistiydi ve 30 Milyon Euro bütçesi vardı ve Ergin Ataman bunları bilerek "bizi finaller kesmez biz şampiyon olacağız" dedi ve yine 10 Milyon Euro bütçe bunun için yeterli dedi.

3. Şartlar ne olursa olsun Fenerbahçe elbette rakibimizdir bunun aksine hiçbir şey demedim ve tam da bu yüzden Ergin Ataman'ı çok eleştirdim. Ancak hocanın herhangi istediği bir oyuncu bizi değil, Fenerbahçe'yi seçseydi bununla ilgili hocayı suçlamazdım.

4. Yetersiz yönetimler yüzünden kimse öğrenilmiş çaresizlik yaşamıyor en azından ben yaşamıyorum zira bütçeden ziyade herhangi doğru planı olan bir takım, bana sahada yapmak istediklerini gösteren takımlar beni mutlu ediyor zaten. Onun içindir vasat kadrolu Mahmuti takımları bile beni oldukça mutlu ederdi, çünkü bir planları vardı.

5. Elbette iyi bir sponsor bulmalıyız ama şuan yok, ben şuanki durumu özetledim sadece.

6. Bunlar hep olması gerekenler ve hepimizin istediği şeyler zaten söylüyorum ben şuanki tabloyu konuşuyorum.

Gelelim son yazdıklarınıcxxxza evet David Hawkins'in Galatasaray'la gönül bağı yoktu ama Ergin Ataman'la vardı. Fenerbahçe'nin yine bizden iyi bir bütçesi vardı ama ne Obradovic gibi bir koçu, ne Gherardini gibi bir menajerleri, ne bir basketbol akılları vardı. Üstelik tek bir örnekten yola çıkacaksak bu sene aramızda gönül bağının kralı olan Sinan Güler direk bizden, üstelik kaptanımızken bizi bırakıp EL oynamak için onları seçmedi mi? Tek tek örneklerden yola çıkacaksak Melli, Vesely, Llull, De Colo NBA'den teklifler almalarına rağmen Avrupa'da kaldılar diye her oyuncuda böyle bir şey olacak diye bir şey mi var?

Onun dışında bu bütçeye de iyi takımlar kurmak zaten gayet doğal Beşiktaş hemen hemen aynı bütçeye yarışmacı bir takım kurdu mesela bu konuda hiçbir itirazım yok ama Beşiktaş'ta şun bırakın Fenerbahçe'yi, Efes'le bile yarışacak durumda değildir Wilbekin konusunda bu şuan için gerçek maalesef.

1- Sinan Güler, Euroleague için değil para için Fenerbahçe'yi seçti, bu Amerika'lı ve Avrupa'lı çoğu oyuncu içinde geçerli. Alexey Shved mesela BC Khimki yerine rahatlıklar CSKA ya da o seviyede bir takımda oynar ama alacağı rol onun için daha önemli.

2- Hadi diyelim David Hawkins'in Ergin Ataman ile gönül bağı olduğu için Fenerbahçe'yi seçti, geçtiğimiz sezonun başında Brad Wanamaker, Mindaugas Kuzminskas ve James Anderson niçin Fenerbahçe Doğuş'u değilde Darüşşafaka'yı tercih etti? Euroleague finalistinde oynamak varken, üstelik arada çok büyük rakam oynamalarıda olmamasına rağmen.

3- Oyuncular için para önemli bir etken doğru, aynı şekilde takımda alacakları rolde önemli, kulübün büyüklüğü, taraftarı bunların hepsi etken.

4- Scottie Wilbekin'i Darüşşafaka'ya getiren hoca Oktay Mahmuti, belki gönül bağları vardır ;)

Bunların dışında gelecek yıl bütçemiz 6 milyon dolar bile olsa Wilbekin'i transfer edip, etrafına takım kurabiliriz.

Barış Ermiş, Enes Berkay Taşkıran, Buğrahan Tuncer, Yiğit Arslan, Can Maxim Mutaf, Tolga Geçim, Metecan Birsen, Metin Türen, Egeman Güven ve Furkan Aldemir düşünülmesi gereken yerli oyuncular...

Scottie Wilbekin-Barış Ermiş
DJ Kennedy-Billy Baron-Buğrahan Tuncer
James Bell-Göksenin Köksal-Metecan Birsen
Jarrod Jones-Raymar Morgan
Gasper Vidmar-Furkan Aldemir

Genel olarak ligimizden isimlerin tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum, bu oyunculara alternatif olarak, Jajuan Johnson, Bryon Allen, Howard Sant-Roos, Moustapha Fall, Ivan Buva, Vladimir Stimac, Henry Sims, Amedeo Della Valle, John Roberson, Nigel Williams-Goss, Gabe York, Diante Garrett, Darius Johnson-Odom, Dallas Moore, Jason Rich, Kyle Kuric, DeVaughn Akoon-Purcell, Zoltan Perl, Zanis Peiners, Darrin Govens, Mateusz Ponitka, Malcolm Hill, Lamar Patterson, Scott Bamforth, Matt Thomas, Thomas Walkup, Tai Webster düşünülmesi gereken oyuncular...

Scottie Wilbekin-Barış Ermiş
Jason Rich-Scott Bamforth-Yiğit Arslan
DeVaughn Akoon-Purcell-Zoltan Perl-Göksenin Köksal
Jajuan Johnson-Henry Sims
Moustapha Fall-Furkan Aldemir

Son düzenleme:
Bende kendi beğendiğim oyunculardan bir kadro yapım..Tabi basketbol şubesinin geleceği nasıl olacak Naci Cansun gibi bir isim gelecek mi mesela..Bunları görmeden yanılma ihtimalimiz fazla ama yazalım yine..

Scottie Wilbekin/Della Valle- Barış Ermiş
DJ Kennedy- Billy Baron- Yiğit Arslan
James Bell/Zoltan Perl- Göksenin- Metecan Birsen
Jajuan Johnson/Jarrod Jones- Raymar Morgan
Colton İverson/Ivan Buva- Furkan Aldemir

Yönetim değişse de değişmese de bu hamleleri yapmak kaçınılmaz!! Ayrıca ben Mayıs ayında da yönetimin değişeceğine inanmıyorum açıkçası..Zaten aday olacakların çoğu aynı safta yer alan insanlar..Şampiyonluk gelir ve Mustafa Cengiz'in ufak da olsa atılımları görülürse yeni bir yönetime bence de ihtiyaç yok..Adnan Öztürk, Turgay Kıran veya Cemal Özgörkey gibi isimler çıksa da kazanamazlar zaten..Tek bir ihtimal var bana göre içeriden birinin çıkarmaları..Oda daha önceden hiç duyulmamış bir isim olur olursa..Burak Elmas çıkarsa A.Ş'den aday olabilir ama onunda bu işe kalkışacağını düşünmüyorum..