2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Sözleşmenin imzalandığı dönemde gündemi takip etmiyordunuz galiba. Scottie Wilbekin, Darüşşafaka ile yeni sözleşme yaptığınıda Doğuş Grubu'nun Fenerbahçe'ye sponsorluğu gündemde yoktu zaten. Doğuş Grubu bu sezon için desteklerini sürdüreceklerini söylediler, gelecek yıl için bir söylemleri olmadı, zaten David Blatt ayrılacak, takımında dağılma ihtimali çok yüksek.

Bence si takip etmiyorsunuz pek gündemi Doğuş grubunun Fenerbahçe'ye sponsorluğu 2017'nin başında çoktan belli olmuştu.

Arkadaşlar kimse yanlış anlamasın bu alıntıyı örnek olsun diye yapıyorum ve diyorum ki bizim buna hakkımız yok ! Yok arkadaşlar :) Tekrar söylüyorum gerek bu forumda gerek bu camiada gerek bu dünyada vizyonu geniş, hayalleri çok daha iyi isimleri almak olan arkadaşlar var. Buna hem katılıyor hem saygı duyuyorum fakat bugün koç Oktay Mahmuti amiyane tabirle Fatih Altuntaş ile Doruk Gölbaşı'yı transfer ettiğini açıklasa desteklemek mecburiyeti içindeyiz. Sakarya, Eskişehir, Tofaş, Darüşşafaka, Fenerbahçe, Beşiktaş, Anadolu Efes, Pınar KSK, 30 sayı fark yediğimiz TS ve fazlası var. Ligden düşme tehlikesi içindeyiz bunun bilincinde niçin değiliz anlam veremiyorum ... Sizlere tekrar söylüyorum bu sezonu tam destek ve mücadele içinde geçirelim zaten sahip olduğumuz koç her şeyin bizlerden daha çok farkındadır. Dönüp bu yukarıda ki örnekte olduğu gibi "OPSİYONLU" sözleşme imzalanmışken eleştirmek için aşağılamak için yorum yazmayalım. İmkanı olan herkes transferleri sevsin sevmesin salona gelip son maça kadar destek vermeli. Bizler Euroleague'e ilk defa girerken kadromuzda kalburüstü oyuncu mu vardı ? Lütfen lütfen lütfen biraz daha anlayışlı, yapıcı yaklaşalım...

Doruk Gölbaşı'nı bilmiyorum ama Fatih Altuntaş iyi basketçi değil Galatasaray seviyesinde hiç değil alırlarsa saygı göstermeyin. Basketbolu Oktay Mahmudi, Doruk Gölbaşı veya bu forumdaki herhangi birinden de daha iyi bildiğimi de iddia etmiyorum. Bir basketbol sever Galatasaraylı olarak 1,5 sene garanti kontrat verdiğimiz Juskevicus yerine Euroleague şampiyonluğu ve NBA tecrübesi olan Will Bynum'u tercih etmeyi yeğlediğimi söylüyorum. Sanırım forumda bu yönde fikir beyan etmek yasak filan değil. Ayrıca bugüne kadar hiçbir yerde opsiyonlu olduğunu okumadım tüm haber sitelerinde 1,5 senelik anlaşma olarak verildi, yanlışım varsa düzeltin ancak resmi açıklamada da herhangi bir kontrat süresinden bahsedilmiyor diye biliyorum.

Juskevicius'un tabi ki başarılı olmasını isterim tıpkı Galatasaray forması altındaki tüm oyuncular gibi onların başarısı takımın başarısı demektir çünkü. Söz konusu oyuncunun kariyer istatistikleri bende ve bu forumda ki bir çok kişide ön yargı oluşturdu. Kaygılarımız sizi rahatsız ediyorsa görmezden gelebilirsiniz zaten çok fazla yazan biriside değilim.

Son düzenleme:
Doruk Gölbaşı'nı bilmiyorum ama Fatih Altuntaş iyi basketçi değil Galatasaray seviyesinde hiç değil alırlarsa saygı göstermeyin. Basketbolu Oktay Mahmudi, Doruk Gölbaşı veya bu forumdaki herhangi birinden de daha iyi bildiğimi de iddia etmiyorum. Bir basketbol sever Galatasaraylı olarak 1,5 sene garanti kontrat verdiğimiz Juskevicus yerine Euroleague şampiyonluğu ve NBA tecrübesi olan Will Bynum'u tercih etmeyi yeğlediğimi söylüyorum. Sanırım forumda bu yönde fikir beyan etmek yasak filan değil. Ayrıca bugüne kadar hiçbir yerde opsiyonlu olduğunu okumadım tüm haber sitelerinde 1,5 senelik anlaşma olarak verildi, yanlışım varsa düzeltin ancak resmi açıklamada da herhangi bir kontrat süresinden bahsedilmiyor diye biliyorum.

Juskevicius'un tabi ki başarılı olmasını isterim tıpkı Galatasaray forması altındaki tüm oyuncular gibi onların başarısı takımın başarısını demektir çünkü. Söz konusu oyuncunun kariyer istatistikleri bende ve bu forumda ki bir çok kişide ön yargı oluşturdu. Kaygılarımız sizi rahatsız ediyorsa görmezden gelebilirsiniz zaten çok fazla yazan biriside değilim.

Resmi açıklamada da kontrat süresinden bahsedilmiyor diye biliyorum ne demektir yahu :) Bu forumda resmi açıklamanın tam metni var açıp bakmak 4.2 saniye sürer sürmez Fatih bey :) Resmi açıklama 1.5 yıl opsiyonlu sözleşme. Sezon sonu sıkıntı yaşarsak devam etmeyiz bu kadar basit. Ayrıca çok fazla da yazın lütfen bu kulüple bu şubeyle olumlu olumsuz eleştiriler yaparak ilgilenmek gayet güzel bir şey. Hepimizin tek bir düşüncesi var o da Galatasaray nasıl daha ileri gider şeklinde. İyi forumlar dilerim.

Transfer konusunda Avrupa'dan bir uzun ile ilgiliyiz ama zor deniyor umarım gerçekleşir gerçekten ihtiyacımız var. Luksa Andric tarzı oyun stili olan bir uzun bekliyorum.

Resmi açıklamada da kontrat süresinden bahsedilmiyor diye biliyorum ne demektir yahu :) Bu forumda resmi açıklamanın tam metni var açıp bakmak 4.2 saniye sürer sürmez Fatih bey :) Resmi açıklama 1.5 yıl opsiyonlu sözleşme. Sezon sonu sıkıntı yaşarsak devam etmeyiz bu kadar basit. Ayrıca çok fazla da yazın lütfen bu kulüple bu şubeyle olumlu olumsuz eleştiriler yaparak ilgilenmek gayet güzel bir şey. Hepimizin tek bir düşüncesi var o da Galatasaray nasıl daha ileri gider şeklinde. İyi forumlar dilerim.

Transfer konusunda Avrupa'dan bir uzun ile ilgiliyiz ama zor deniyor umarım gerçekleşir gerçekten ihtiyacımız var. Luksa Andric tarzı oyun stili olan bir uzun bekliyorum.

Resmi açıklamada ilk paragraf dışında daha çok kariyer kısmını okuyunca böyle arada çuvallıyoruz ne diyelim kusura bakmayın haklısınız. Eurohoops'un azizliğine uğradık diyelim de daha fazla karizmayı çizdirmeyelim bari. Ayrıca ben Expolerer kullanıyorum internetim de Türk Telekom bahsettiğiniz kadar hızlı olmuyor bende işler ;)

Wilbekin'i keske biz alabilsek ancak adami hem yerli yaptilar, hemde Dixon yaslandi.

Baris Ermis'i de alarak Baris, Wilbekin, Goksenin ile 1-2 rotasyonunda yerli olayini harika kapatabilirdik.

Ancak Sant Ross'a simdiden cokmek lazim, hatta NO'da ne yapiyor bilmem ama Darius Miller'i de goz altinda tutmak lazim.

Pivot icinse M. Fall ve Furkan.

Guard, Baris
Wilbekin, Juskevicius, Goksenin
Miller, Sant Ross
Minnerath, Atletik 4/5, Ege
Fall, Furkan

Yeni yonetim insallah soyle 10 milyon'luk bi butce ayirirda boyle bir takim kurabiliriz yeni sezona.

#bugüngünlerdendünyanınençoktransferyasağıyiyentakımı

Biz böyle yönetildiğimiz sürece 10 tane Oktay Mahmuti gelsin, yine bizi kurtaramaz.

Bazı kardeşlerim willbaken hamlesini bekliyor,onlara tavsiyem fazla abartıya kaçmasınlar şu aşamada Mayıs ayında ki!!! başkanlık seçiminde yeni başkan,ve ekibi gelene kadar.Bu belirsizlik ve mali sıkıntılar devam edecek,gelen yeni başkan ile yapılanacak şb.Sn.Cengiz bir yükün altına elini koydu ama ona seçimi kazandıran Elmas ve Albayrak ve diğer muhaliflerintek bir çatıda toplanması.Ancak mayısta seçim olursa Elmas ve ALBAYRAK farklı bir tutum sergileyebilir.Kaç tane daha var oyuncu alacağı olan sanırım renfore da ayrılma olasılığı var.

Anladın mı ne demek istediğimi lasmenin de menejerine borç var

Ünal Çeviköz ve Adil Araboğlu'na mesaj attım şubenin durumunu anlatan. Bu yasağın kalkması lazım muhakkak umarım 300 bin doları yatırıp pivot hamlesini yaparız. Bugün ki #YellowFriday etkinliğinde tüm forumdaşların desteği gerekiyor kulübümüze. Muhakkak basketbola da etkisi olacaktır kaynakların.

Bu Dursun Özbek baskın seçim kurnazlığına başvurunca hemen hepimiz diğer aday Mustafa Cengiz'in etrafında birleştik. Seçim öncesi konuşmaları da iyiydi. Erken konuşmak istemiyorum ama başkan olduktan sonra bende hayal kırıklıkları başladı. "Bana para veren bankanın reklamını yaparım" ve "kaliteli, kalitesiz demenden ucuzuna bakmadan ürün alın" gibi dalga geçilecek konuşmalar yapmaya başladı. Bu kalitesiz laflar yakışmıyor Galatasaray başkanına. Yine fakir, fukara edebiyatına başvuruluyor yöneticilerimiz tarafından. Ve yine dikkat ediyorum başkan dahil hepsi bütün enerjilerini futbola vermişler gibi. Hiç ağızlarından basketbol lafı çıkmıyor, kerhen bir destek söz konusu. O yüzden daha önce dediğim gibi bırakın yeni oyuncu almayı ben artık bu kadroyla sezonu bitirebilirsek gayet memnun olacağım. Umarım Dursun Özbek denen adamı aratmaz yeni başkan.

Hiç de dalga geçilecek boş açıklamalar değil. Galatasaray kendine destek veren kurum ve kişileri ne yazık ki hiç bir zaman teşekkür etmedi. Bakın Aziz Yıldırım geçen Mayıs ayında "Murat Ülker'e sonsuza kadar teşekkür edeceğim" dedi.
Biz de bunlar olmuyor ne yazık ki. Bu arada basketbol'da kadın ve erkek takımları ligden düşmesin yeter bu sezon için. Kimse boşuna play-off hayali kurmasın.

Siz olayı karıştırmışsınız. Başkan bankalardan kredi istiyor. Ve kredi verenin reklamını yaparım gibi milletin güldüğü, bizi küçük düşüren laflar ediyor. Murat Ülker sahibi olduğu takımı fenerle birleştirmiş ve yıllarca fenerin basketbol şubesini tek başına sırtlamış bir adam. Avrupanın en iyi salonunu fenere yapmış bir adam. Adamın verdiği destek sınırsız, bu sayede avrupa şampiyonu oldu fener. Onun yaptıklarıyla bankadan kredi çekmek aynı şeyler değil.

Gülünecek bir açıklama değil. O kadar iş adamı var destek olunmalı.

Galatasaray sinerjisini harekete geçirdiğin zaman kulüp kendini çok rahat amorti eder. Ama yılllardır kişilerin kişisel serveti ile sahiplik esasına göre kasa kolaylığı sağlaması üzerinden döndürme çalışıyorlar klübü.Yok Aysal şu kadar para ile geliyor. Dursun şu kadar para alacaklı. 500 yolluk eğitim geçmişi olan kulübe bu yakışıyor da mı bu konuşma yakışmayacak.

Bence asıl gülünmesi gerekenler kulübü sporcusuna para ödemeyip transfer yasağıyla bırakan, son muhasebe raporunu teslim etmeyen, borçlarını ödüyoruz dediği takımı kısa vadede 30-40 milyon dolar bulmak zorunda bırakan kifayetsiz muhterislerdir.

Beşiktaş feda dedi, şimdi iyi kötü düze çıktı. Özhan Canaydın döneminde biz feda demedik böyle oldu. Üzerine başarı da yoktu üstelik, Fatih Terim in 30 tane lüzumsuz transferiyle kalakalmıştık. İnşallah bu sefer farklı olacak, mali disiplin olsun yeter.

Evet Mustafa Cengiz başkanın yaptığı açıklamalar ilginç ancak neden ilginç ? Çünkü Türk sporunda böylesine net konuşup taraftara bütün olan biteni anlatan bir başkan yeni yeni görüyoruz. Kendisi hayal satmıyor.Önceki başkan gibi Messi'yi , Neymar'ı alacak gücümüz var deyip Ibrahimovic üzerinden pr yapıp bu haberlerin gazıyla görevini yürütebilirdi. Ama başkanımız bunu tercih etmedi. Taraftarlar ile birlikte hareket etmeyi tercih etti ve doğru olanı da yaptı. Futbol şubesine bile 4 ay boyunca ödeme yapmayan basketbolcuların alacaklarını öteleye öteleye 3 haftada 2 kere transfer yasağı cezası alıp şubenin itibarını zedeleyen bir başkanın enkazını düzeltmek zaman alacaktır.Kendisi de bunu belirtiyor. 15 gün max. 1 aylık süre istedi kendisi. Basketbol ile ilgili pek açıklama yapmadı doğrudur ancak her şey sırayla.Bu aşamada başkan ve ekibinin yapması gereken konu Lasme ve başka hangi oyuncunun borcu kaldıysa onu ödemektir. Lasme'yi ödeyip 1 hafta sonra bir yasak daha yemeyelim. Ardından bir uzun transferi yapılıp hafif ivme kazanan basketbol takımına başta her maça yönetici gitmesi kaydıyla destek verilmelidir. Gündem yoğun , iş çok görev zorlu. Hep birlikte bu günleri de rahatlıkla atlatırız. Yeter ki birlik olalım.