2017-2018 Transferler ve Kadro Yapılanması

Ligte Moriah, Angel, Gigi ve gelecek uzun 4 lüsü ile oynarız.
Yoksa diğer türlü Gigi ligte tek başına gerçekten çok zorlanır.
Keşke Cans'yu YDÜ'ye kaptırmasaydık.
Epoupa ve Duba da Avrupa'da oynar.

Mecbur dediğin gibi yapacağız yerli uzun almazsak. Gigi tek başına +30 dakika süre alacak oyuncu değil. Bu arada beğen butonu bende çalışmıyor o yüzden veremiyorum. Buraya yazayım da yöneticiler görür belki.

Şampiyonluk, Angel, Sancho falan konuşuluyor ya gerçekten gülüyorum artık. Takımda şu anda Işıl'dan başka üst düzey oyuncu yok farkında değilsiniz sanırım. Berbat bir kadromuz var. Şu kadroya Angel gelse bile ki almamız imkansız yine herhangi bir kulvarda şampiyon olamayız. Türkiye'de oluşturulan kadrolar uçmaya başladı. Bütçe olarak zaten 5-6 takım bizden çok iyi durumda. O yüzden lütfen uçmayın.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Angel işi zaten hiç olmamıştı. Bu twitter garip bi ortam, biri taş atıyor sonra o taşın yarattığı dalga ile bir anda fırtına çıkıyor. Kadın takımına sponsor aranıyor, son transferde öyle yapılacak. 100-200 usd arası para belki harcanır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Şampiyonluk, Angel, Sancho falan konuşuluyor ya gerçekten gülüyorum artık. Takımda şu anda Işıl'dan başka üst düzey oyuncu yok farkında değilsiniz sanırım. Berbat bir kadromuz var. Şu kadroya Angel gelse bile ki almamız imkansız yine herhangi bir kulvarda şampiyon olamayız. Türkiye'de oluşturulan kadrolar uçmaya başladı. Bütçe olarak zaten 5-6 takım bizden çok iyi durumda. O yüzden lütfen uçmayın.

1-Jelena Dubljevic'den daha iyi kaç tane Avrupa'lı dört var?
2-Gintare Petronyte'den kaliteli kaç Avrupa'lı uzun var?
3-Size göre Moriah Jefferson hangi düzeyde? Işıl dışında üst düzey oyuncu yok diyorsunuz?
4-Celine Dumerc'in yerine Fransa milli takımın yeni oyun kurucusu olan, Avrupa'da önemli yıldız adaylarından biri olarak gösterilen Olivia Epoupa'yı hangi seviyede görüyorsunuz?

Hâlâ hazırda bir kıta dışı hakkımız var, iyi bir oyuncu alırsak bu takım rahatlıkla şampiyonluk yarışında olur. Marina Maljkoviç gibi bir avantajımız var üstelik, Avrupa'nın en iyi antrenörlerinden biri. Şuana kadar yapılan transferler gayet iyi. 2 tane iyi transferle bu takım ligde ve Euroleague'de iddialı olur, bu transferlere bütçe oluşturması gerekende yöneticiyiz diye sağda solda konuşan sözde yöneticiler!

Son düzenleme:

Işıldan başka üst düzey oyuncu yok mu? Affedersiniz de Moriah, Dubljevic ve Petronyte sizin için nasıl oyuncular? Tamam eleştiri yapalım ama bir dayanağı olsun!! Bu takım eksik bir takım derseniz anlayabilirim, bu takımın uzun transferi yapması lazım derseniz anlayabilirim lakin Işıl dışında üst düzey oyuncumuz nasıl yok bunu anlayamam..

Son düzenleme:
Euroleague ve lig şampiyonluğu konuşulduğu için üst düzey dedim ki benim kıstas anlayışım budur. Fener ve Yakın Doğunun kadrosuna bakarsanız görürsünüz Jelena ve Gintare den iyisi var mı yok mu. Bu iki takıma gs den kimi alırsın deseniz sadece Işıl seçimini yaparlar. Boş konuşan sizsiniz.

Euroleague ve lig şampiyonluğu konuşulduğu için üst düzey dedim ki benim kıstas anlayışım budur. Fener ve Yakın Doğunun kadrosuna bakarsanız görürsünüz Jelena ve Gintare den iyisi var mı yok mu. Bu iki takıma gs den kimi alırsın deseniz sadece Işıl seçimini yaparlar. Boş konuşan sizsiniz.

Yakın Doğu'nun kadrosunda ki oyuncularda bizim transferlerimiz gibi beğendiğim oyuncular, yinede anlattığınız oyunculardan Mestdagh, Elin Eldebrink, Quanitra'nın Euroleague kariyerlerini yazarsanız sevinecem, hangi takımda ne yapmışlar? 38 yaşında ki Ann Wauters, Vandersloot ve Kayla McBride dışında Euroleague'de önemli işlere imza atan kim var? Oturup birde bizim oyuncular neler yapmış bir bakın. Sonra yine konuşuruz.

Fenerbahçe'nin kadrosu bile belli değil. Belli olsun konuşuruz? Guardı Birsel olan takımdan birşey olmaz. Üstüne Quigley'nin ayrılması söz konusu.

Aykut bey tam anlayamadım. Siz şimdi bizim yabancı oyuncularımız Yakın Doğudan daha iyi mi demek istiyorsunuz?

Aykut bey tam anlayamadım. Siz şimdi bizim yabancı oyuncularımız Yakın Doğudan daha iyi mi demek istiyorsunuz?

Aldığımız oyuncuların kim olduğu ve kariyerleri ortada. Elimizde Moriah Jefferson gibi bir değer var, eğer bir sakatlık yaşamazsa kariyeri bittiğinde dünyada en iyiler arasında gösterileceğinden eminim, yine Epoupa'nın da Avrupa basketbolunda önemli yerlere geleceğinden eminim. Onun dışında Jelena Dubljevic Avrupa'da önemli 4 numaralardan biri, yine Gintare Petronyte'de önemli pivotlardan biri.

Bizim yabancılarımızla Yakın Doğu yabancıları aynı poziyonun oyuncuları değil. Aynı tarz oyuncular değil. İki takımın da farklı oyunculardan oluşturdukları bir kimya var.

Size iki iletimde de sorduğum sorular açık, eğer kadın basketbolunu takip ediyorsanız şuan Jelena Dubljevic, Gintare Petronyte, Moriah Jefferson ve Olivia Epoupa'nın poziyonlarında önemli oyuncular olduğunu, Avrupa için üst düzey isimler olduğunu görebilirsiniz. Üstelik bir kıta dışı hakkımız var, iyi 2 transferle bu takım ligde şampiyon olur, Euroleague'de final four oynar. Orda da yazdığım iki isim Sancho ve Angel olsa geçtiğimiz yıl Euroleague şampiyonu olan Dynamo Kursk kadrosundan daha iyi kadro olacağı kesin.

Şuan için kadroda eksikler var, bu yüzden kimse şampiyonluk adayı demiyor, mesela kıta dışı Traore gibi biri olur o zaman birsey olmaz o takımdan, kıta dışı oyuncu Seimone Augustus olur, pota altına iyi bir Avrupa'lı daha alırsın favoriler arasında olursun. Bunu görmek zor olmamalı. Yoksa şuan ki kadrolarla kimse Yakın Doğu'dan iyi kadroyuz yazmadı, çünkü eksilerimiz var, bunları kapatacak transferler yapılmalı diyoruz, ama bizimde üst düzey oyuncularımız var ve iyi 2 oyuncuyla daha iyi olabiliriz, Marina Maljkoviç gibi bir avantajımız da var.

Galatasaray:

Işıl Alben-Olivia Epoupa
Moriah Jefferson-Ayşegül Günay
Transfer-Özge Kavurmacıoğlu
Jelena Dubljevic-Simah Karaman-Meltem Yıldızhan
Gintare Petronyte-Tansfer-İnci Güçlü

4-5 oynayan bir Avrupa'lı oyuncu alınmalı. Ya da kıta dışını uzundan yana kullanıp, 3 numara için Avrupa'lı alınmalı.

Yakın Doğu:

Vandersloot-Olcay
Elin Eldebrink-Kim Mestdagh
Kayla McBride-Cansu Köksal
Transfer-Bahar Çağlar
Quanitra-Wauters

Son düzenleme:
Aldığımız oyuncuların kim olduğu ve kariyerleri ortada. Elimizde Moriah Jefferson gibi bir değer var, eğer bir sakatlık yaşamazsa kariyeri bittiğinde dünyada en iyiler arasında gösterileceğinden eminim, yine Epoupa'nın da Avrupa basketbolunda önemli yerlere geleceğinden eminim. Onun dışında Jelena Dubljevic Avrupa'da önemli 4 numaralardan biri, yine Gintare Petronyte'de önemli pivotlardan biri.

Bizim yabancılarımızla Yakın Doğu yabancıları aynı poziyonun oyuncuları değil. Aynı tarz oyuncular değil. İki takımın da farklı oyunculardan oluşturdukları bir kimya var.

Size iki iletimde de sorduğum sorular açık, eğer kadın basketbolunu takip ediyorsanız şuan Jelena Dubljevic, Gintare Petronyte, Moriah Jefferson ve Olivia Epoupa'nın poziyonlarında önemli oyuncular olduğunu, Avrupa için üst düzey isimler olduğunu görebilirsiniz. Üstelik bir kıta dışı hakkımız var, iyi 2 transferle bu takım ligde şampiyon olur, Euroleague'de final four oynar. Orda da yazdığım iki isim Sancho ve Angel olsa geçtiğimiz yıl Euroleague şampiyonu olan Dynamo Kursk kadrosundan daha iyi kadro olacağı kesin.

Şuan için kadroda eksikler var, bu yüzden kimse şampiyonluk adayı demiyor, mesela kıta dışı Traore gibi biri olur o zaman birsey olmaz o takımdan, kıta dışı oyuncu Seimone Augustus olur, pota altına iyi bir Avrupa'lı daha alırsın favoriler arasında olursun. Bunu görmek zor olmamalı. Yoksa kimse Yakın Doğu'dan iyi kadroyuz yazmadı şuan için, çünkü eksilerimiz var, bunları kapatacak transferler yapılmalı diyoruz, ama bizimde üst düzey oyuncularımız var ve iyi 2 oyuncuyla daha iyi olabiliriz, Marina Maljkoviç gibi bir avantajımız da var.

Galatasaray:

Işıl Alben-Olivia Epoupa

4-5 oynayan bir Avrupa'lı oyuncu alınmalı. Ya da kıta dışını uzundan yana kullanıp, 3 numara için Avrupa'lı alınmalı.

Yakın Doğu:

Vandersloot-Olcay
Transfer-Bahar Çağlar
Quanitra-Wauters

Aykut,YDÜ Levander'ı almadı mi Fenerbahçe'den ?
Bakalım sponsor bulacak mıyız ?
İhtimal vermiyorum...

Şu durumda YDÜ ligin net favorisi gözüküyor. Umarım biz de kaliteli transferler yapıp iyi bir kimya yakalayarak mücadeleye ortak oluruz ancak bütçe gerekiyor doğal olarak. Hata yapma lüksümüz yok.

Aykut yine her zamanki iyimserliği ile yazmış. İki kadro arasında ciddi fark var ve son kıta dışını über bir yabancı ile geçsek bile şampiyonluk hayal bu kadroyla. Geçen seneki kadromuzdan daha iyi hale geldik ama öyle ciddi bir başarı kovalayacak bir kadromuz ve yabancı rotasyonumuz hala yok. Şahsen ben de YD'nun yabancı kadrosunu tercih ederdim ama öyle bir paramız olmadığı ortada.

Son düzenleme:
Yakın Doğu Üni ile bizim kadroyu niye kıyaslıyorsunuz ki? Bir kere adamlarda ciddi fark yaratan Quanitra var yerli oyuncu hemde. Müthiş bir sezon geçirdi ve milli takımı da sırtladı. Vandersloot, Mcbride, Eldebrink, Quanitra her takımında kadrosunda görmek isteyeceği isimler.
Mütevazi bütçemiz ve kadromuz ile Malkovic'in liderliğinde yine sonuna kadar mücadele edip güzel bir takım izleriz ama bu kadrodan büyük bir başarı beklemek hayalcilik olur.

Galatasaray:

Işıl Alben-Olivia Epoupa

Yakın Doğu:

Vandersloot-Olcay
Transfer-Bahar Çağlar
Quanitra-Wauters

Gayet güzel yazmışsınız. Şu kadrodan Galatasaray'a kimi alırsınız diye seçme hakkınız olsa 5-6 isim rahatlıkla sayılır, ama tam tersi onlara sorsak sadece Işıl derler. Benim anlatmak istediğim de buydu. Teşekkürler.

Yakın Doğu ile yapılan bir kıyaslanma doğru olamaz ve olmamalıdır..Onların bütçeleri ile baş edemeyiz..Şu aşamada aynı kalibrede değiliz bu bir geçek yalnız Aykut'un burada anlatmak istediği bu takımda sadece Işıl'ın üst düzey olmadığıdır..Siz sadece Işıla üst düzey derseniz yanlış olur..Her takımda üst düzey oyuncular, gelecek vadeden oyuncular vardır ama burada önemli olan takım kimyasıdır..

Hiçbir takımda 12 tane üst düzey oyuncu göremezsiniz..Aralarda genç oyuncular vardır ya da takım kimyası için yapılmış bazı isimler olabilir..Bizim takımda da Işıl, Moriah, Dubljevic ve Petronyte gayet de üst düzey isimlerdir..Daha yapılacak olan transfer de var..O yüzden şimdiden kıyaslama yapmak pek doğru olmaz..

Moriah serbest kalsa emin onun ilk Yakın Doğu almak ister..Eğer bir eleştiri getirilmek isteniyorsa bence uzun transferi konusu neden sona bırakıldı bunu tartışalım..Bana göre hem 4 hem de 5 numara 2 kişi lazım yoksa yine sıkıntı içinde başlayacağız sezona..

Galatasaray Şube Genel Menajeri Ömer Yalçınkaya, erkek ve kadın takımlarının son durumlarıyla ilgili olarak GSTV'ye açıklamalarda bulundu.

Kadın takımında işlerinin daha kolay olduğunu vurgulayan Galatasaray menajeri, “Kadın takımımız işleri biraz daha kolayladı. Buradan tek tek isim vermek istemiyorum. Bunu bir basın toplantısıyla açıklamayı planlıyoruz. Marina Hoca şu an yurtdışında. Transferlerin büyük bölümü bitti. Euroleague'de ses getirecek bir kadro kurduk. 1-2 transfer daha yapıp sezonu Ağustos ortasında açacağız. Kadın takımımız bence geçen sene çok iyi iş yaptı. Bütçesel anlamda bir önceki yılın yarısına insek de hem ligde hem de EuroCup'ta ilk 4'e girdik. Bence büyük başarılardı. Genç oyuncularımızın da katkıları oldu. Bu sene hem daha tecrübeli hem de daha kaliteli isimlerle Euroleague'de yolumuza devam edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.