2017-2018 Transferler ve Kadro Yapılanması

Ömer Yalçınkaya klasik masallarını anlatmış yine.

Transferler açıklandıktan sonra önümüze daha rahat bakabileceğiz, biraz bekleyelim.

Geçen seneye oranla daha kaliteli bir oyuncu kadrosunun olacağı kesin.

Chatilla van Grinsven diye bir Hollandalı oyuncu almışız. Önceden Osmaniye'de falan oynamış. Aldığımız topçulara bak ya şu oyuncuyu Agü bile almaz yani o kadar rezil bir vizyon. Jones, Stokes beklerken gelen isme bak. ELW'de gruptan çıkarsak başarı sayarım valla.

Chatilla van Grinsven'i tanımıyorum, zaten Osmaniye maçları yayınlanmadığı için bu kızı izleme imkanımız olmadı. Bir önceki sezon yine ligimizde Ormanspor'da forma giydi. 2013-14 sezonunda Bourges Basket'de oynamış. Büyük ihtimal hocanın Fransa ligindende tanıdığı bir isim. Geçtiğimiz yıl transfer ettiğimiz ve iyi performans gösteren oyunculardan farklı bir transfer değil. Papova, Vitola, Anderson gibi isimlerde çok vasat kariyerlere sahipti bizde gayet iyi performanslar gösterdiler. Beklentilerimi karşılayan bir transfer olmadığı kesin, yine de sahada izlemeden hakkında yorum yapamam.

Birde merak ediyorum geçtiğimiz yıl İstanbul Üniversitesi'nde oynayan Alja Putnina'nın maliyeti ne kadardı, Van Grinsven'i alana kadar düşünemez miydik?

Sadece Euroleague'de oynayacağını düşünüyorum İnşallah iyi performans gösterir.

Son düzenleme:
Ben Eurobasket 2015 ten biraz hatırlıyorum sanki. Yalnız şimdi istatistiklerine biraz göz gezdirdim de dış atışı çok kötü gibi. Genelde dört oynuyor. Hayırlı olsun.

Bir de köpekleri seviyor sanırım, o bakımdan tuttum bu kızı :)

Ben tanimiyom bu kizi ama azonce kulube sordum siradan bi oyuncuymus besinci yabanci olacakmis ligde epupa jeferson dublevic petronite oynicakmis. Gidisata duruma ve enonemlisi butceye gore ikinci kitadisi alinacakmis.

Bu son aldığınız uzun vasat bile değil. Eskiden Euroleague'de nasıl bir yarışma halindeydik şimdi nasıl bir durumdayız. WNBA'den iyi bir uzun gelmediği sürece boşuna başarı beklemeyelim. Beşiktaş şubeyi kapatıyor biz onların bir tık üstündeyiz sadece! Osmaniye'den oyuncu almak rezilltir. Seneye koç Marina için de istifa sesleri yükselir görürsünüz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu son aldığınız uzun vasat bile değil. Eskiden Euroleague'de nasıl bir yarışma halindeydik şimdi nasıl bir durumdayız. WNBA'den iyi bir uzun gelmediği sürece boşuna başarı beklemeyelim. Beşiktaş şubeyi kapatıyor biz onların bir tık üstündeyiz sadece! Osmaniye'den oyuncu almak rezilltir. Seneye koç Marina için de istifa sesleri yükselir görürsünüz.

Bu dediğinizin olacağına ihtimal vermiyorum ve başarılı bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum. Avrupa'nın en iyi antrenörlerinden birine sahibiz. Eldeki bütçeyle en iyisini yaptı şuana kadar.

Bütçe fazla değil tamam ama Marina hoca da oyuncu seçimlerinde şu ana kadar iyi görüntü vermedi. Yani koca sezonda pivotu sadece Gigi'yle geçirmeyi mı planlıyor? Yeterince 4 numara varken son yabancı hakkımızı da oraya vasat bir oyuncu alarak kullanmak skandal. Saha içinde ne kadar iyiyse saha dışında aynı performansı veremedi hoca maalesef. Sezon içinde alınan oyuncu da yine Astou Traore ayarında olur bir sezon daha çöpe gider.

Daha iyi oyuncular alabilirdik yine tekrarlanmış hatalar dönüyor kulüpte..Geçen sene para yoktu ama bu sene Euroleague'deyiz ve daha iyi isimlere ihtiyacımız var..

Son düzenleme:
Daha oyuncular alabilirdik yine tekrarlanmış hatalar dönüyor kulüpte..Geçen sene para yoktu ama bu sene Euroleague'deyiz ve daha iyi isimlere ihtiyacımız var..

Geçen sene para yoktu, bu sene var mı? Geçtiğimiz yıl bütçe 1 milyon dolardı, bu yıl 1.5 milyon dolar.

Ligde dört yabancıyla oynayabiliyoruz, Moriah Jefferson, Gintare Petronyte, Jelena Dubljevic ve Olivia Epoupa gayet iyi oyuncular. Kıta dışı transfer ocakta yapılacağı konuşuluyor. Chatilla Van Grinsven'i sadece Euroleague'de Gintare'yi dinlendirmek için yapılan bir transfer.

Işıl Alben-Olivia Epoupa-Merve Uygul
Moriah Jefferson-Ayşegül Günay-İrem Naz Topuz
Transfer-Özge Kavurmacıoğlu
Jelena Dubljevic-Meltem Yıldızhan
Gintare Petronyte-Chatilla Van Grinsven-İnci Güçlü

Şuana kadar oluşan kadro bu yönde. Koyulaştırdığım oyuncular Avrupa kadın basketbolu için gayet üst düzey isimler. Bu oyuncular dışında Ayşegül Günay ve Özge Kavurmacıoğlu'nun doğru transfer olduğunu ve iyi katkı vereceklerini düşünüyorum.

Kıta dışı transfer yapılana Jelena Dubljevic ve Özge Kavurmacıoğlu 3 ve 4 numara poziyonlarını götürecek. Ben Meltem Yıldızhan'dan çok umutluyum. Onunda rotasyona gireceğini düşünüyorum. Kıta dışı transferide ocakta olacaksa büyük ihtimal takımın durumuna göre yapılır, eğer iyi bir çizgi yakalarsak kaliteli bir kıta dışı alırız.

Bu kadroda sorun oyuncuların kalitesi değil aslında, kimya da sorun var gibi duruyor, bunun sorun olmasını engellemek kadroyu kuran Marina Maljkoviç'in işi ve bu hocanın uzmanlık alanı.

Geçtiğimiz yıl kurulan kadroda Moriah Jefferson ve Işıl dışında tüm transferler Challita Van Grinsven kariyerinde ve kalitesindeydi. Buna rağmen çok iyi sonuçlar aldık, Vitola, Papova ve Anderson'da herkesin beğenisini kazandı. Van Grinsven'i de sahada görmeden yargılamaya gerek yok, bu kızı 2013 yılında Bourges Basket gibi kadın basketbolunun en iyi organizasyonlarından birisi transfer etti, potansiyeli var, Marina Malkoviç'in Elinde görmek lazım, bu transferi sezon ortasında piyasa sınırlıyken yapılan transferlerle bir görmüyorum.

Bu transfere benim itirazımın olduğu tek nokta biraz daha vereceği katkı belli olan bir isim alınamaz mıydı? Mesela verdiğim örnekteki Alja Putnina'yı isterdim ben. Ama hoca bu kızı uygun bulmuş, saygı duyuyorum hocanın tercihine.

Son düzenleme:
Geçen sene para yoktu, bu sene var mı? Geçtiğimiz yıl bütçe 1 milyon dolardı, bu yıl 1.5 milyon dolar.

Ligde dört yabancıyla oynayabiliyoruz, Moriah Jefferson, Gintare Petronyte, Jelena Dubljecvic ve Olivia Epoupa gayet iyi oyuncular. Kıta dışı transfer ocakta yapılacağı konuşuluyor. Chatilla Van Grinsven'i sadece Euroleague'de Gintare'yi dinlendirmek için yapılan bir transfer.

Işıl Alben-Olivia Epoupa-Merve Uygul
Moriah Jefferson-Ayşegül Günay-İrem Naz Topuz
Transfer-Özge Kavurmacıoğlu
Jelena Dubljevic-Simay Karaman-Meltem Yıldızhan
Gintare Petronyte-Chatilla Van Grinsven-İnci Güçlü

Şuana kadar oluşan kadro bu yönde. Koyulaştırdığım oyuncular Avrupa kadın basketbolu için gayet üst düzey isimler. Bu oyuncular dışında Ayşegül Günay ve Özge Kavurmacıoğlu'nun doğru transfer olduğunu ve iyi katkı vereceklerini düşünüyorum.

Kıta dışı transfer yapılana Jelena Dubljevic, Özge ve Simay 3 ve 4 numara poziyonlarını götürecek. Ben Meltem Yıldızhan'dan çok umutluyum. Onunda rotasyona gireceğini düşünüyorum. Kıta dışı transferide ocakta olacaksa büyük ihtimal takımın durumuna göre yapılır, eğer iyi bir çizgi yakalarsak kaliteli bir kıta dışı alırız.

Bu kadroda sorun oyuncuların kalitesi değil aslında, kimya da sorun var gibi duruyor, bunun sorun olmasını engellemek kadroyu kuran Marina Maljkoviç'in işi ve bu hocanın uzmanlık alanı.

Geçtiğimiz yıl kurulan kadroda Moriah Jefferson ve Işıl dışında tüm transferler Challita Van Grinsven kariyerinde ve kalitesindeydi. Buna rağmen çok iyi sonuçlar aldık, Vitola, Papova ve Anderson'da herkesin beğenisini kazandı. Van Grinsven'i de sahada görmeden yargılamaya gerek yok, bu kızı 2013 yılında Bourges Basket gibi kadın basketbolunun en iyi organizasyonlarından birisi transfer etti, potansiyeli var, Marina Malkoviç'in Elinde görmek lazım, bu transferi sezon ortasında piyasa sınırlıyken yapılan transferlerle bir görmüyorum.

Bu transfere benim itirazımın olduğu tek nokta biraz daha vereceği katkı belli olan bir isim alınamaz mıydı? Mesela verdiğim örnekteki Alja Putnina'yı isterdim ben. Ama hoca bu kızı uygun bulmuş, saygı duyuyorum hocanın tercihine.

Peki sence ilk 5 dışındaki isimler doğru isimler mi ? Geçen seneye göre daha fazla sonuçta bütçe..Geçen sene yaptığımız Traore gibi hatalar yapmamak lazım..Grinsven bu tarz biraz boşluk dolsun transferi gibi geldi..Evet bence de ilk 5 için iyi oyuncular aldık ama yan kısımlar nasıl ona bakmak lazım..İlk 5-6'nın dışındaki oyuncular arasındaki fark fazla..

Benim demek istediğim de son yazdığın cümle aslında..Ne katkı vereceği belli olan oyuncular..Zaten ilk 5 deki oyuncuların vereceği katkıları az çok biliyoruz..Asıl önemli olan dediğin gibi Grinsven, Gintare'yi dinlendirebilecek mi? Geçen sene bunun sorununu çok yaşadık..

Kısacası geçen seneki erkek basketbolundaki gibi 100-200 ne vereceği belli olmayan 2-3 isim yerine, 1isim almak daha mantıklı..Evet Grinsven iyi bir oyuncu da çıkabilir ama çıkmayadabilir sonuçta bir risk bu..Bu tarz riskleri alma lüksümüz yok diye düşünüyorum bu sene çünkü Euroleague'deyiz kaldıramayız..

Son düzenleme:
Peki sence ilk 5 dışındaki isimler doğru isimler mi ? Geçen seneye göre daha fazla sonuçta bütçe..Geçen sene yaptığımız Traore gibi hatalar yapmamak lazım..Grinsven bu tarz biraz boşluk dolsun transferi gibi geldi..Evet bence de ilk 5 için iyi oyuncular aldık ama yan kısımlar nasıl ona bakmak lazım..İlk 5-6'nın dışındaki oyuncular arasındaki fark fazla..

Benim demek istediğim de son yazdığın cümle aslında..Ne katkı vereceği belli olan oyuncular..Zaten ilk 5 deki oyuncuların vereceği katkıları az çok biliyoruz..Asıl önemli olan dediğin gibi Grinsven, Gintare'yi dinlendirebilecek mi? Geçen sene bunun sorununu çok yaşadık..

Kısacası geçen seneki erkek basketbolundaki gibi 100-200 ne vereceği belli olmayan 2-3 isim yerine, 1isim almak daha mantıklı..Evet Grinsven iyi bir oyuncu da çıkabilir ama çıkmayadabilir sonuçta bir risk bu..Bu tarz riskleri alma lüksümüz yok diye düşünüyorum bu sene çünkü Euroleague'deyiz kaldıramayız..

Biz Euroleague şampiyonu olurken Işıl-Shavonte-Alba-Şebnem-Sancho-Bone-Bahar-Nevriye'le oynadık. 8 oyuncuyla Euroleague şampiyonu olduk. Buna benzer 7-8 oyuncuyla oynayıp büyük başarılar kazanan birçok takım sayabilirim.

Bir takımda 12 tane üst düzey oyuncu olmaz zaten, 4-5 üst düzey oyuncu, yanına 3-4 rol oyuncusu koyarsın. Kadın basketbolunda rotasyonlar çok geniş değil. Bizde poziyonlarında Avrupa için üst düzey 5 oyuncu var. Birde kıta dışı hakkımız var, muhakkak iyi bir isim almalıyız. Moriah Jefferson gibi kaliteli bir oyuncu almalıyız. Ayşegül ve Özge gayet iyi rol oyuncusu olur.

Bizim kadromuzda ki oyunculardan daha iyi olanları tabii ki var ama biz onları almak istersek 2 oyuncuyla kadro oluştururuz. 1.5 milyon dolar düşük bir bütçe. Yabancı sınırı yüzünden yerli oyuncularında fiyatı arttı bunuda unutmamakta fayda var. Geçtiğimiz sezon 4 yabancı ilk beşte oynayabiliyordu, bu yıl 3 yabancı artı 2 Türk oynatmak zorundayız.

İyi bir kıta dışı alırsak 6 tane iyi oyuncu olacak, 2-3 tane oyuncumuzu da rotasyona daimi katkı verebilecek şekilde katabilirsek gayet başarılı oluruz. Marina Maljkoviç kimsenin bilmediği Anderson, Vitola ve Papova'dan bu katkıyı aldı, Grivens'ten neden almasın, tabii ki daha iyi bir isim olsun bende isterdim, ama hocanın seçimi bu oldu, bu kızı sahada görmediğim için birşeyde diyemem, izlemeden kötü transfer demek doğru değil, elde ki bütçe belli sonuçta.

Kadroda ki asıl sorun kaliteli oyuncu sayısı değil, iyi oyuncuların aynı poziyonlarda yoğunlaşması. Yani Işıl ve Aysegül'ü aldık, Moriah takımda kaldı, birde Epoupa var, bu bölge baya şişkinken kısa forvet ve uzun pozisyonunda sıkıntı var. Bunu çözmenin yoluda basit, üst düzey bir kısa forvet alırsak sorun kalmaz. O yüzden Angel'ın gelmesini çok isterdim. Kıta dışı transferini ocak'ta yaparsak bu tarz oyuncuların fiyatı bizim için daha uygun olur. Mesela yerli uzun olarak Nevin Nevlin'in alınmasını isterdim. Simay ve Merve Uygul transferleri bana gereksiz geldi.

Ben başarılı bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum, kadın voleybol ve kadın basketbol takımlarının bu yıl tüm Galatasaray'lıları mutlu edeceğine inanıyorum. İnşallah bizim için hayırlı bir sezon olur.

Son düzenleme:
Biz Euroleague şampiyonu olurken Işıl-Shavonte-Alba-Şebnem-Sancho-Bone-Bahar-Nevriye'le oynadık. 8 oyuncuyla Euroleague şampiyonu olduk. Buna benzer 7-8 oyuncuyla oynayıp büyük başarılar kazanan birçok takım sayabilirim.

Bir takımda 12 tane üst düzey oyuncu olmaz zaten, 4-5 üst düzey oyuncu, yanına 3-4 rol oyuncusu koyarsın. Kadın basketbolunda rotasyonlar çok geniş değil. Bizde poziyonlarında Avrupa için üst düzey 5 oyuncu var. Birde kıta dışı hakkımız var, muhakkak iyi bir isim almalıyız. Moriah Jefferson gibi kaliteli bir oyuncu almalıyız. Ayşegül ve Özge gayet iyi rol oyuncusu olur.

Bizim kadromuzda ki oyunculardan daha iyi olanları tabii ki var ama biz onları almak istersek 2 oyuncuyla kadro oluştururuz. 1.5 milyon dolar düşük bir bütçe. Yabancı sınırı yüzünden yerli oyuncularında fiyatı arttı bunuda unutmamakta fayda var. Geçtiğimiz sezon 4 yabancı ilk beşte oynayabiliyordu, bu yıl 3 yabancı artı 2 Türk oynatmak zorundayız.

İyi bir kıta dışı alırsak 6 tane iyi oyuncu olacak, 2-3 tane oyuncumuzu da rotasyona daimi katkı verebilecek şekilde katabilirsek gayet başarılı oluruz. Marina Maljkoviç kimsenin bilmediği Anderson, Vitola ve Papova'dan bu katkıyı aldı, Grivens'ten neden almasın, tabii ki daha iyi bir isim olsun bende isterdim, ama hocanın seçimi bu oldu, bu kızı sahada görmediğim için birşeyde diyemem, izlemeden kötü transfer demek doğru değil, elde ki bütçe belli sonuçta.

Kadroda ki asıl sorun kaliteli oyuncu sayısı değil, iyi oyuncuların aynı poziyonlarda yoğunlaşması. Yani Işıl ve Aysegül'ü aldık, Moriah takımda kaldı, birde Epoupa var, bu bölge baya şişkinken kısa forvet ve uzun pozisyonunda sıkıntı var. Bunu çözmenin yoluda basit, üst düzey bir kısa forvet alırsak sorun kalmaz. O yüzden Angel'ın gelmesini çok isterdim. Kıta dışı transferini ocak'ta yaparsak bu tarz oyuncuların fiyatı bizim için daha uygun olur. Mesela yerli uzun olarak Nevin Nevlin'in alınmasını isterdim. Simay ve Merve Uygul transferleri bana gereksiz geldi.

Ben başarılı bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum, kadın voleybol ve kadın basketbol takımlarının bu yıl tüm Galatasaray'lıları mutlu edeceğine inanıyorum. İnşallah bizim için hayırlı bir sezon olur.

Evet zaten dediğin gibi 12 tane üst düzey olan oyuncu hiçbir takımda yok ama arkamızda biraz fazla boş kaldı..Yani ilk 5 oyuncun aynı düzeyde olur bunlara yakın 3 oyuncu daha eklersin 8 oyuncu ile iskeleti oluşturursun işte burada sorun yaşıyoruz gibi..İlk 5 tamam ama kulübeden gelecek 3 oyuncu kim veya kimler olacak soru işareti..

Bende hocaya güveniyorum, içimde umut var ise hoca sayesinde ama açıkçası daha iyi hamleler bekliyordum bende..Tabi bu bütçe elini kolunu bağlıyordur..Evet kısa pozisyonumuz fazlasıyla şişik oldu..Işıl-Moriah ve Ayşegül yeterli olabilirdi aslında Epoupa da iyi ve gelecek vaadeden bir isim ama o bölgeyi şişirdi..Bu arada Nevlini bende isterdim..

İnşallah hayırlı bir sezon geçiririz herkesin tek umut bağladığı şube kadın basketbol..

Yine kötü oyuncu tercihleri yapıyor Malkovic. Türkiye ve Avrupa'da hiç bir başarı elde edemeyiz bu kadro ile. 2-3 oyuncu ile bütün sezonu kurtaramayacağımız kesin.

Malkovic'in hızlı, prese dayalı ve çabuk bir oyun felsefesi var. Aldığı kısa oyuncular bu felsefeye uyumlu iken uzunlar tam anlamıyla bu yapıya ters. Gintare, Van Grinsven çok ağır oyuncular. Geçen sene Cansu'nun bile zaman zaman 5 numara oynadığını düşünürsek ki kendisi bana göre büyük kayıptır, bu uzunlarla ile nasıl onayacak merak ediyorum. Oyuncu seçimlerinde hatalı olduğunu düşünüyorum. 2.ligden alınan ve ancak orada oynayabilecek Merve Uygul'ü bile bir derece anlarım ama mesela Özge Kavurmacıoğlu'nu neden aldığını hiç anlayabilmiş değilim. Çok kötü bir kadro yapılanması ve oyuncu seçimleri, geçen sene olduğu gibi birşey beklememek lazım bu sene de.